Dieselmotorblock (39 Bilder): Varför är De Bättre än Bensin? Hur Justerar Man Ventilerna Och Hittar Reservdelar Till Motorn? Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Dieselmotorblock (39 Bilder): Varför är De Bättre än Bensin? Hur Justerar Man Ventilerna Och Hittar Reservdelar Till Motorn? Ägarrecensioner

Video: Dieselmotorblock (39 Bilder): Varför är De Bättre än Bensin? Hur Justerar Man Ventilerna Och Hittar Reservdelar Till Motorn? Ägarrecensioner
Video: White Smoke - No Joke ! Basics of Diesel Engine P2 2024, April
Dieselmotorblock (39 Bilder): Varför är De Bättre än Bensin? Hur Justerar Man Ventilerna Och Hittar Reservdelar Till Motorn? Ägarrecensioner
Dieselmotorblock (39 Bilder): Varför är De Bättre än Bensin? Hur Justerar Man Ventilerna Och Hittar Reservdelar Till Motorn? Ägarrecensioner
Anonim

En walk-behind traktor är en mycket användbar och manövrerbar teknik utformad för alla typer av landarbete. Att bearbeta en webbplats utan denna enhet är mycket mer komplicerat och tar mer fritid. Det finns bensin och diesel walk-behind traktorer. Var och en av dem har många fördelar och nackdelar. Idag kommer vi att titta närmare på dieselalternativen.

Bild
Bild

Vad det är?

Innan du bekantar dig med enheten, fördelarna och nackdelarna med den bakomliggande traktorn, måste du förstå vad det är.

En bakomliggande traktor är en teknik relaterad till medel för småskalig mekanisering . Det förenklar kraftigt olika markarbeten. Med hjälp av denna enhet kan du plöja marken utan problem, göra fåror och transportera tung last.

Bild
Bild

En bra walk-behind traktor är en underbar "hjälpare" i hushållet, vilket förenklar många arbeten.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Diesel walk-behind traktorer är mycket populära idag. Denna teknik väljs av många människor eftersom den har många positiva egenskaper.

Denna teknik kännetecknas av en ökad livslängd, vilket indikerar dess tillförlitlighet, slitstyrka och hållbarhet

Bild
Bild
  • De flesta dieselmotorblock i sin kraft överträffar betydligt bensinalternativ, vilket gör många jobb mycket enklare och snabbare.
  • Inom dieseltekniken finns ett mer tillförlitligt motorkylsystem, representerat av ett filter i ett oljebad. Tack vare denna struktur klarar kraftverket mycket längre. Samtidigt är det möjligt att använda den specificerade utrustningen även i dammiga områden.
  • Diesel walk-behind traktorer är mer funktionella och praktiska än de flesta bensinmodeller.
  • En sådan teknik kan fungera utan problem vid förhållanden med reducerad hastighet. Samtidigt kommer den inte att utsättas för störningar eller funktionsstörningar.
Bild
Bild
  • En högkvalitativ diesel walk-behind traktor kan arbeta kontinuerligt under lång tid. Avbrott eller överhettning av utrustning under sådana förhållanden kommer inte att inträffa.
  • Bränsleförbrukningen när du använder en dieselmotorer kan vara olika, men i de flesta fall är det mycket ekonomiskt. Så, i 100 km kommer i genomsnitt cirka 2-4 liter att gå.
  • En sådan teknik kännetecknas av utmärkt grepp på olika ytor, för i de flesta fall har dieseldrivna gående traktorer en imponerande vikt.
  • Sådan användbar utrustning kännetecknas av sina låga underhållskrav. Dessa modeller saknar förgasare, tändstift och magneto, som behöver ständig justering.
Bild
Bild
  • Trots att dieselmotorblock under drift avger en stor mängd avgaser är de senare säkra. Teknik med bensinmotorer kan inte skryta med sådana egenskaper.
  • Det finns många olika modeller av dieselmotorblock på den moderna marknaden. Du kan välja det bästa alternativet i enlighet med köparens mål, preferenser och budget.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men moderna maskiner som kör på diesel är inte felfria. De har också några nackdelar som måste beaktas när du väljer en lämplig modell.

  • Utrustning där motorn startas från diesel kostar flera gånger mer (liksom reservdelar till den) än vanliga bensinalternativ. Av denna anledning vägrar många konsumenter att köpa dieselutrustning.
  • Naturligtvis är högkvalitativa dieselbilar hållbara och slitstarka, men det betyder inte att det är omöjligt att bryta dem. Om en sådan utrustning går sönder kan du möta ett annat allvarligt problem - reparationen. Att reparera en dieselmotorer kan kosta ganska mycket, och det blir mycket billigare att reparera samma bensinversion.
Bild
Bild
  • De flesta moderna dieselmotorblock har inte bra manövrerbarhetsindikatorer. De visar sig ofta vara klumpiga, vilket försvårar arbetet.
  • I grund och botten ger denna teknik mycket mer buller än bensin.
  • En diesel-bakomliggande traktor avger avgaser i stora volymer.
Bild
Bild

På vintern kan det vara svårt att starta en dieselmotor på en bakomliggande traktor. För att lösa detta problem måste du köpa speciella frostskyddsmedel. Om tekniken inte tillhandahåller en elektrisk startmotor måste den installeras ytterligare

Bild
Bild

Olika sorter

För närvarande finns det flera huvudtyper av motoblock på marknaden för jordbruksmaskiner.

Till salu finns:

  • lätta motorodlare;
  • medium;
  • tung.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa modeller skiljer sig från varandra genom vikt, storlek och motoreffektnivå. Alla ovanstående parametrar hänger ihop. Dessutom har dessa egenskaper en direkt inverkan på den totala kostnaden för utrustningen. Naturligtvis, ju lättare och svagare tekniken är, desto mindre kommer det att kosta. Mer kraftfulla och tyngre modeller kostar mer.

Bild
Bild

I de flesta fall har lätta fordon en kapacitet på 6 liter. med., och dess vikt överstiger extremt sällan märket på 100 kg. Sådana exemplar har inte en stor bränsletank. På grund av den låga vikten är det inte särskilt bekvämt och effektivt att bearbeta täta och problematiska jordar med sådana modeller. Lätta motorkultivatorer är inte konstruerade för en stor mängd odlad mark.

Bild
Bild

När det gäller moderna medelstora motorblock på en dieselmotor, når deras vikt i princip 100-120 kg. Standardmotoreffekten i dessa modeller kan vara från 6 till 8 hk. med. I enlighet med de angivna indikatorerna är de ganska lämpliga för ett stort territorium. Under sådana förhållanden kommer denna teknik bara att visa sig från den goda sidan. Medeltypskonstruktion är utformad för att fungera med olika typer av jord. Naturligtvis är sådana kopior dyrare än lätta, men under driften betalar de för sig själva med ränta.

Bild
Bild

Praktiska och pålitliga tunga bakomgående traktorer är inte mindre populära idag. Denna teknik kännetecknas av stor kraft och samma stora vikt. I genomsnitt väger dessa modeller från 200 till 300 kg. Dessa enheter är de mest kraftfulla (effektintervall från 8-9 till 12-15 hk). De har det högsta priset, men de klarar sin huvuduppgift med en smäll.

Bild
Bild

Tunga dieselmotorblock låter dig odla marken inte bara effektivt, utan också snabbt.

Bild
Bild

Vilket ska man välja?

Om du bestämmer dig för att köpa en bra dieseldriven bakomliggande traktor måste du vara mycket försiktig för att välja en riktigt högkvalitativ och pålitlig modell.

Bild
Bild

Var uppmärksam på motorstyrkan för den valda utrustningen. För en ganska stor tomt är det lämpligt att köpa kraftfullare exemplar avsedda att bearbeta stora områden. Medelstora till tunga alternativ är idealiska här. Mindre jordfräsar är lämpliga om du har en liten tomt i din ägo.

Bild
Bild

Diesel walk-behind traktorer är utrustade med elektriska och bensin startmotorer . De senare förbrukar mer bränsle och börjar på samma sätt som den gamla gamla Druzhba motorsågen. När det gäller de elektriska alternativen har de ett batteri som gör utrustningen tyngre, men de börjar med ett klick. Här är valet ditt, det följer av det faktum att det är viktigare för dig - ekonomin eller anläggningens lätthet.

Bild
Bild

Var uppmärksam på byggkvaliteten på den utrustning du väljer. En modell av hög kvalitet kommer att monteras samvetsgrant - det kommer inte att finnas några motreaktioner, liksom sprickor och opålitliga delar. Alla mekanismer måste vara trovärdiga. Om strukturen verkar fläckig för dig, gör knarr eller blandande ljud, inte börjar omedelbart och fungerar med konstiga ljud, bör du vägra att köpa den. Det är därför det är så viktigt att testa utrustningen innan du köper.

Välj bra märkta walk-behind traktorer . Till exempel kommer ett alternativ som kallas "Foreman" utrustat med vattenkylning att visa sig vara mycket ekonomiskt och hållbart i tillämpningen. Modeller av japanska tillverkare, till exempel det välkända företaget Kipor, är med rätta erkända som mycket effektiva och hållbara. Konsumenter lämnar goda recensioner om de lättanvända Zarya-traktorerna. Dieselbilar med en reduktionsväxel från Lifan-märket, en kopia med flera hastigheter från det kinesiska märket Profi eller en kraftfull "Vitryssland" med kraftuttag är mycket populära. Det finns många alternativ, som märken. Köpare har mycket att välja mellan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köp dieselmotorblock endast i specialaffärer. Tillsammans med en sådan produkt måste du ges en garanti. Du bör inte köpa sådan utrustning i tvivelaktiga butiker och marknadspaviljonger - under sådana förhållanden är det hög risk att få en produkt av låg kvalitet som inte kommer att hålla länge.

Design

Att känna till strukturen och utformningen av en dieselmotorer med traktorer är önskvärt, inte bara för hantverkare, utan också för vanliga ägare av sådan utrustning. Med denna kunskap är det mycket lättare att hitta det perfekta alternativet i butiken, använda det korrekt och ge den nödvändiga vården. Det finns inte så många huvudnoder i denna teknik:

  • förbränningsmotor;
  • kylsystem;
  • koppling;
  • växellåda;
  • ram;
  • axel med ett par stora hjul;
  • systemet som ansvarar för hanteringen av utrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i drift

Den bakomliggande traktorn måste användas korrekt. Det första steget är att köra det enligt alla regler. Kontrollera oljenivån först. Även om butiken försäkrade dig om att allt är i ordning med oljan, är det bättre att inte göra utan att kontrollera. Att köra med brist på denna komponent kan allvarligt skada motorn.

Bild
Bild

Nu måste du kontrollera bränslepumpen för defekter och haverier. För att göra detta, skruva loss högtryckstråden från pumpen och injektorn, gör bränsleledningen svagare och kontrollera hur bränslet rinner till pumpen. Fyll på bränsle i utrustning som kan repareras. Kontrollera alla komponenter i dieselmotorn. Styret och hjulen måste vara säkert anslutna, liksom koppling- och gasvajrarna.

Bild
Bild

Ett motoblock på en dieselmotor startar lite svårare än en bensin . Först måste du ställa in tändningen korrekt. I förväg måste utrustningen värmas upp ordentligt, särskilt om det är kallt ute. Använd en startmotor om bilen är ny. Ta bort bränslekranen och vänta tills dieseln rinner. Skruva sedan på det igen. Håll sedan ned dekompressorn med ditt finger, pumpa den flera gånger och släpp sedan och dra tills den återgår till sin ursprungliga plats. Tryck sedan på dekompressorn igen och vrid på startmotorn. I detta skede ska bilen starta.

I den bakomliggande traktorn måste du också justera ventilerna . Med detta förfarande upprättas lämpliga avstånd. Normerna anges vanligtvis i den tekniska dokumentationen (baserat på dessa dokument kan du ansluta utrustningens ledningar). Dessa procedurer bör utföras ett par gånger om året.

För att batteriet i sådan jordbruksutrustning ska hålla längre kan du behöva öppna dess pluggar för att identifiera syranivån. Använd den största möjliga skruvmejseln för att ta bort pluggarna. Vissa människor gör det lättare - de använder ett vanligt mynt för att ta bort pluggarna. Med hjälp av en aerometer måste du också kontrollera vätskans densitet i pluggarna. Vilka värden som krävs beror på årstiden.

Bild
Bild

Att lagra sådan utrustning i ett fuktigt rum är extremt oönskat, eftersom detta kan leda till oxidation av kontakter, förstörelse av ledningsisolering och utseende av vatten i olja. Allt detta kan allvarligt skada tekniken.

Vad är skillnaden från bensin?

Det finns en hel del skillnader mellan diesel- och bensintraktorer. Låt oss bekanta oss med de viktigaste i mer detalj.

  • Bensinmotorer startas av en tändstift. Dieselvarianter lanseras från en glödstift.
  • Dieselmodeller är i de flesta fall större och tyngre än bensinmodeller.
  • Bensindrivna enheter avger skadliga avgaser. Avfall från dieselmodeller är säkrare och mer miljövänligt.
  • Dieselmodeller kan vara problematiska under den kalla årstiden. Bensinenheter är inte så rädda för låga temperaturer.
  • Bensinmodeller kyls endast av luftsystem. Dieselmotorer kan kylas inte bara med luft, utan också med vattensystem.
  • En bakomliggande traktor som går på bensin är vanligtvis mer manövrerbar. När man arbetar med en dieselmaskin måste en person anstränga sig mer för att arbeta.
  • Dieselenheter är dyrare än de som går på bensin.
  • Bensinapparater är tystare än dieselmotorer.
Bild
Bild

Recensioner

Många konsumenter föredrar diesel framför bensinmotorblock. Denna teknik är mycket populär och utbredd. Människor som valde henne noterar följande positiva egenskaper:

  • lång och problemfri livslängd;
  • möjligheten till oberoende ändringar i många modeller;
  • den höga kostnaden motiverar sig själv - denna teknik lönar sig mycket snabbt;
  • praktisk och mångsidighet;
  • god kraft;
  • effektivitet vid plöjning av trädgården, arbetshastighet;
  • effektivitet när det gäller bränsleförbrukning;
  • underhåll av dieselstrukturer är ganska enkelt;
  • Många dieselenheter har användbara tillägg, till exempel en skärare, adapter, extra hjul, plog och andra nödvändiga delar.
Bild
Bild

Men inte utan negativa recensioner. Här är vad konsumenterna inte gillade med den beskrivna tekniken:

  • svag manövrerbarhet, på grund av vilken det kan vara svårt att arbeta med en bakomliggande traktor;
  • högt pris;
  • svårigheter med att starta motorn i temperaturer under noll (du måste lägga pengar på tillsatser);
  • i ett antal modeller finns det ett svagt grepp, som snabbt går sönder.
Bild
Bild

Naturligtvis beror mycket på den specifika modellen du väljer och försäljningsstället där du köpte den. Med rätt skötsel kommer en bakre traktor av hög kvalitet att fungera felfritt i många år och kommer inte att orsaka några problem.

Rekommenderad: