Hi-Fi-akustik: De Bästa Bokhyllhögtalarna I Budgetklass För Hemmet. Hi-Fi Högtalarfunktioner

Innehållsförteckning:

Video: Hi-Fi-akustik: De Bästa Bokhyllhögtalarna I Budgetklass För Hemmet. Hi-Fi Högtalarfunktioner

Video: Hi-Fi-akustik: De Bästa Bokhyllhögtalarna I Budgetklass För Hemmet. Hi-Fi Högtalarfunktioner
Video: ЛУЧШАЯ АКУСТИКА ДЛЯ ДОМА 2020 2024, April
Hi-Fi-akustik: De Bästa Bokhyllhögtalarna I Budgetklass För Hemmet. Hi-Fi Högtalarfunktioner
Hi-Fi-akustik: De Bästa Bokhyllhögtalarna I Budgetklass För Hemmet. Hi-Fi Högtalarfunktioner
Anonim

Numera finns högkvalitativ hi-fi-akustik i många hem. Denna teknik är mycket populär eftersom den lockar köpare med sitt utmärkta ljud och ytterligare funktioner. Många tillverkare producerar sådan akustisk utrustning, så konsumenten har mycket att välja mellan. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på modern hifi-akustik och ta reda på vad det är.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Hi-Fi är en kombination av hög precision. Denna term betyder att ljudet som återges med hjälp av specialutrustning ligger så nära originalet som möjligt. Det är för dessa kvaliteter som moderna konsumenter så ofta väljer sådan akustik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Moderna ljudsystem som Hi-Fi är mycket efterfrågade. För de flesta användare är ett namn för en sådan teknik associerat med förstklassigt ljud. All utrustning av denna typ är tillverkad i enlighet med DIN 45500- och EC60581 -standarder - detta är ett ganska brett spektrum av amplitudfrekvensegenskaper … Dessutom indikerar dessa standarder att tekniken kännetecknas av lågt brus och låg total harmonisk distorsion. En sådan stel ram gjorde att dagens tillverkare kunde konkurrera rättvist.

De listade funktionerna hindrar dock inte många företag från att minska kostnaderna för produktionsprocesser, med uteslutande budgetmaterial, till exempel ett spånskivfodral istället för trä, och processorerna som är ansvariga för att behandla ljud i mottagare är hämtade från modeller som släppts tidigare.

Segmentet av modern H-Fi-teknik är utformad för masskonsumenten som är van vid ett enkelt och medioker ljud (till exempel en bilradio på väg till och från jobbet), som inte vill höra något av högre kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hi-Fi-akustik har vanligtvis följande tekniska parametrar:

  • bandbredd - från 20 till 42000 Hz - dessa är optimala indikatorer, men när du väljer en liknande teknik är det lämpligt att ge företräde till alternativ för vilka detta värde är högre;
  • frekvensresponsgraf här är det så smidigt som möjligt (helst - horisontellt).

Effektegenskaperna hos modern H-Fi-utrustning varierar. Varje användare väljer själv vilket alternativ som är mer lämpligt för honom och kommer att vara lämpligt under villkoren för hans bostad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Hi-Fi-akustik presenteras i ett brett sortiment idag. Varje köpare har möjlighet att hitta det bästa alternativet för sig själv med en uppsättning nödvändiga alternativ och konfigurationer.

Låt oss överväga vilka typer de övervägda ljudsystemen är indelade i

Hyllor … Modeller placerade på separata hyllor eller ställningar. Dessa system är oftare utformade för att vara kompakta eller medelstora.

Bild
Bild

Golvstående … Hi-Fi högtalarsystem utformade för att installeras på golvet. Denna teknik är mer lämplig för rum med en yta på 10-12 kvm. m och mer. Ofta är dessa enheter stora i storlek och är särskilt ljudrika.

Bild
Bild

Aktiva … Modern akustik av detta slag har många egna egenskaper. Vanligtvis finns en förstärkare redan i enheten, så kvaliteten på det återgivna ljudet är många gånger renare och bättre än i analoger av den passiva typen.

Bild
Bild

Toppmodeller

Låt oss analysera ett litet betyg av de bästa hifi-akustikmodellerna i enlighet med deras priskategori.

Budget

Det finns många utmärkta hi-fi-högtalare där ute som är mycket billiga.

Låt oss titta på en översikt över populära alternativ

Elac Debut C5 … Billig tysk akustik med stram exteriördesign. Den totala effekten är 50 W, fodralet är tillverkat av högkvalitativ MDF. Delningsfrekvensen är 3 kHz.

Bild
Bild

Iamaha NS-P160 … Ett populärt och billigt system med ett högkvalitativt MDF-fodral. Den maximala effektnivån är begränsad till 60 watt.

Bild
Bild

Sven HT-201 … Billigt men högkvalitativt ljudsystem som tillverkas i kinesiska fabriker. Höljet är tillverkat av MDF i en lakonisk svart färg, effekten på subwoofern är 20 W och högtalarens effekt är 2x12 W.

Bild
Bild

JBL steg A120 … Akustik utformad för att användas tillsammans med en hemmabio. Ger live-ljud av hög kvalitet, glädjer användare med rikt och surroundljud. Systemet är monterat av 2 främre högtalare i svart MDF. Den maximala totala effekten är begränsad till 250 W.

Bild
Bild

Mellanklass

Tänk på en lista över nuvarande genomsnittliga kostnad Hi-Fi-buskar.

Elac Debut B5 … Hyllhögtalare i traditionellt svart. Den nominella totala effekten är 50 W, fodralet är tillverkat av MDF, färdigt med vinyl. Fronthögtalarna på denna modell väger bara 5,2 kg. Magnetisk avskärmning medföljer, standardskruvplintar tillgängliga, avtagbart galler.

Bild
Bild

Sony SS-CS5 … 3-vägs Hi-Fi-högtalarsystem med 3 högtalare för förbättrat och tydligare ljud. Maxhöjden för de främre högtalarna är 100 watt. Systemet är av hylltyp. Kroppen är tillverkad av MDF, avslutad med faner.

Bild
Bild

Yamaha NS-P350 … Ett bra system för dem som gillar kraftfull bas. Den nominella totala effekten för denna modell är 150 W. De bakre högtalarna är gjorda i en hyllversion. Kroppen är tillverkad i svart MDF.

En mycket populär och kraftfull akustik i efterfrågan.

Bild
Bild

Jamo S807 … Golvstående tvåvägs högtalarsystem. Setet innehåller 2 främre högtalare av högsta kvalitet. Högtalarens maximala effekt är 200 W. Jamo S807 kommer i brunt.

Bild
Bild

Premiumklass

Låt oss titta närmare på vilka hi-fi-akustikmodeller som anses vara de mest efterfrågade i premiumklassen.

Heco Ascada 2.0. BTX Piano Black Set … Kära Hi-Fi bokhylla högtalare utrustade med Bluetooth, USB. Den är gjord i svart och har ett oklanderligt ljud. Synkronisering med en persondator är möjlig. Effekten hos de främre högtalarna är 2X35 W.

Systemet är av den aktiva typen.

Bild
Bild

Jamo S807 HCS … En vacker uppsättning högtalare som erbjuds i olika skåpfärger. Skiljer sig i utmärkta akustiska parametrar. Den maximala totala effekten för denna enhet är 440 W. Systemets främre högtalare är av golvtyp och bakhögtalarna är av hylltyp.

Bild
Bild

Elac F6.2 … Lyxiga och dyra hi-fi-högtalare som perfekt klarar uppgiften att skapa surroundljud för hemmabiografer. Ger ganska kraftfull bas utan att förstöra resten av frekvenserna. Maximal total effekt är 140 W.

Bild
Bild

JBL steg A190 … Avancerat hemmabiohögtalarsystem. Skiljer sig i vacker yttre design. Den nominella totala effekten är 20 W, max är 225 W. Kroppen är tillverkad av lakonisk svart MDF.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av högkvalitativ hifi-akustik bör tas på ett ansvarsfullt sätt, särskilt om du planerar att köpa en dyr premiummodell.

För att inte misstas med sökandet efter ett värdigt alternativ måste du ta hänsyn till flera viktiga faktorer och funktioner i olika kriterier för musikteknik

  • Först och främst behöver köparen bestämma för vilket syfte han planerar att använda den valda akustiken … Om enheterna bara väljs för datorn och fungerar bakom den, kan du välja ett billigt alternativ med låg eller medelhög effekt. Om du vill komplettera en högkvalitativ hemmabio, och inte bara datorutrustning, är det vettigt att hitta en mer kraftfull och funktionell modell, med vilken att titta på film och lyssna på musik kommer att ge hushållsmedlemmar ett särskilt nöje.
  • Skall ta hänsyn till området i rummet där utrustningen kommer att placeras … För stora och rymliga rum kan du säkert köpa högt och kraftfullt akustiskt Hi-Fi-system. För trånga förhållanden är det meningslöst att köpa sådan musikutrustning - det är bättre att välja något praktiskt och bekvämt, helst med medeleffekt.
  • Bestäm vilken typ av funktionell "fyllning" du förväntar dig från den valda enheten … Idag kan du hitta Hi-Fi-akustik med en mängd olika alternativ och funktioner. Bestäm själv vilka konfigurationer du verkligen behöver och för vilka det inte är någon idé att betala för mycket. Således sparar du dig själv från onödiga onödiga utgifter, eftersom fler funktionella enheter alltid kommer att kosta mer.
  • Var uppmärksam på teknikens tekniska egenskaper … Det är lämpligt att studera dem genom att läsa den medföljande dokumentationen - bara här kommer alla parametrar att anges så exakt som möjligt, utan överdrift (säljare överskattar ofta många parametrar för att intressera konsumenten mer).
  • Kontrollera tekniken innan du betalar … Kontrollera husen noggrant för eventuella defekter eller skador. Högkvalitativ utrustning monteras perfekt utan luckor, motreaktion och lösa delar. Tveka inte att inspektera akustiken noggrant - på så sätt skyddar du dig mot att köpa en produkt av låg kvalitet.
  • Det rekommenderas att kontrollera ljudet av din valda musikteknik .… Under testet ska enheten från högtalarna inte höras alltför högt ljud, sprakande. Ljudet ska inte vara förvrängt, tråkigt eller obehagligt att höra. Om du inte gillar ljudet från en viss modell, prova ett annat alternativ.
  • Välj produkter från ett välkänt varumärke med ett gott rykte … Idag tillverkar många tillverkare högkvalitativ och pålitlig utrustning. Hi-Fi-ljudsystem, som tillverkas av ryska, japanska och tyska märken, säljs. Hitta det alternativ som tilltalar dig mest. Tänk inte att all märkt musikutrustning är oöverkomligt dyr - många företag erbjuder relativt billiga men inte mindre högkvalitativa högtalare för hemmet.
  • Köp hi-fi-högtalare från ett märke eller en pålitlig butik med ett gott rykte … Endast i sådana butiker kan du köpa original och ny utrustning, som kommer att åtföljas av en tillverkarens garanti. Här kommer de att tillhandahålla ett garantikort, som du definitivt måste behålla.

Det är ingen idé att leta efter kvalitetshifi-system på marknaden eller i billiga ökända butiker-här riskerar du att stöta på produkter av låg kvalitet som inte omfattas av garantin.

Rekommenderad: