Fäste För Akustik: Välj Ett Väggfäste För Högtalarna. Takfästen För Högtalare

Innehållsförteckning:

Video: Fäste För Akustik: Välj Ett Väggfäste För Högtalarna. Takfästen För Högtalare

Video: Fäste För Akustik: Välj Ett Väggfäste För Högtalarna. Takfästen För Högtalare
Video: Universal Speaker Mounts VideoSecu 2024, April
Fäste För Akustik: Välj Ett Väggfäste För Högtalarna. Takfästen För Högtalare
Fäste För Akustik: Välj Ett Väggfäste För Högtalarna. Takfästen För Högtalare
Anonim

Akustiska system är en komplex teknik som inte bara kräver korrekt val och funktion utan också installation. Installation av akustik kan sällan klara sig utan användning av speciella enheter - fästen. Du måste veta hur du väljer och installerar dessa fästen, annars minskar akustikeffektiviteten och det finns risk för skador på den.

Enhet och utrustning

Fästena är fribärande stöd som kan monteras på vägg eller tak. Sådana högtalarfästen har förtjänat sin popularitet på grund av att spara utrymme, enkel installation, lakoniskt utseende och enkel kontroll av högtalarna . Högtalarfästen är tillverkade av olika material (stål, aluminium, plast, trä). Tillverkare kombinerar ofta dessa material för att förbättra deras produkters prestanda. Beslag skiljer sig också åt i design, typ av redskap, maximal vikt som de tål och andra egenskaper.

Den kompletta uppsättningen av alla fästen kan också vara olika. Vid denna tidpunkt måste du definitivt vara uppmärksam när du väljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standarduppsättningen för konsoler för akustik består av följande element:

  • konsol;

  • fästelement för fixering av strukturen på ytan;
  • bultar för installation av högtalare;
  • instruktioner för installation och användning.

Inte varje konsolmodell är utrustad med denna konfiguration. När du köper måste du kontrollera förekomsten av alla nödvändiga element för installationen. Om du upptäcker att de saknas måste du köpa det själv. Detta är vanligtvis "synden" för billiga kinesiska parenteser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

De mest populära är väggfästen för ljudhögtalare, eftersom det här är den plats som är mest relevant. Takmontering används mindre ofta. Fästen behövs för något av dessa fall. De är indelade i 4 huvudkategorier, denna klassificering är baserad på designfunktioner.

De enklaste fästena, just på grund av deras minimalism och frånvaron av allt som är överflödigt i designen, mutar många användare. Deras fördelar slutar inte där. Trots den yttre enkelheten är konstruktionernas tillförlitlighet på en hög nivå . Frånvaron av lutnings- och svängningsmekanismer ökar fästelementens prestanda och minskar sannolikheten för att de går sönder. Enkel installation, vars huvudsak är att skruva in självgängande skruvar eller driva spikar i väggen / taket och fixera fästena på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också tillräckligt många nackdelar här:

  • ingen vändning;
  • inkompatibilitet med vissa akustiska modeller.

Universalkonsolerna fungerar lika bra för stora och små högtalare, en mikrofon eller till och med en blomkruka. De kan användas inte bara med högtalare i olika storlekar och vikt, utan också för andra ändamål. Strukturen består av en rörlig bas och en metallplatta. Med tillräcklig manövrerbarhet är tillförlitligheten hos sådana fästen på en hög nivå.

Högtalarnas position med universalfästen kan enkelt och bekvämt ändras på användarens begäran.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vridbara mönster är bland de mest bekväma att använda. Användaren kan ändra lutnings- och rotationsvinkeln för akustiken med praktiskt taget inga begränsningar . Aluminium och plast används vanligtvis för att skapa svängbara fästen, stålkonstruktioner är sällsynta. Det är vettigt att köpa svängbara fästen av stål för installation på väggen i stora system med imponerande vikt. Den svaga punkten i sådana konstruktioner är de roterande mekanismerna, som inte kan repareras.

Gångjärnsfästena är överlägsna i användarvänlighet jämfört med alla de alternativ som beskrivs ovan . De kännetecknas av sin lilla storlek och stora rotationsvinkel, samtidigt som du kan installera nästan vilken akustik som helst: från små högtalare till seriösa ljudsystem.

Installation innebär inga särskilda svårigheter, det viktigaste är att noggrant följa installationsanvisningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Så att att köpa en fäste inte blir en besvikelse och slöseri, du måste komma ihåg några regler och tips för att välja. De hjälper till att göra rätt val.

  1. Fästet måste inte bara tåla vikten av akustiken, utan också de vibrationer som uppstår när man lyssnar på musik. Följaktligen bör en bra fäste inte bara vara fast fastsatt på högtalarna, utan också kunna fästas säkert på en yta (vägg / tak).
  2. Möjligheterna att justera lutningen och rotationsvinkeln visar sig vara mycket användbara och praktiska i praktiken. Om akustikens riktning och utbredning av ljudvågor är viktiga för användaren, bör parenteser med svängningsfunktion väljas.
  3. Vissa fästen kräver att högtalarna säkras genom att borra hål i dem, vilket är oönskat. Det är bättre att välja modeller, vars konstruktion möjliggör fastspänning av akustik. I detta fall förblir kroppen intakt och högtalarna är säkert fixerade.
  4. Kabelkanalen låter dig dölja högtalarkablarna inuti fästet. Med en sådan konsol är strukturernas utseende trevligare och snyggare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

Monteringsfästen för akustik är en enkel process som alla kan hantera. Det finns ingen anledning att kontakta en mästare. Det räcker med att följa den praktiska guiden för att få ett anständigt resultat.

  1. Vi bestämmer installationsplatsen. I denna fråga hjälper installationsschemat bra, i vilket riktningen för ljudvågor och hinder som kommer att stå i vägen kommer att beaktas. Sådana beräkningar hjälper till att uppnå det optimala ljudet av akustiken.
  2. Fästena måste förberedas för vidare installation. Skyddsfilmen tas bort från dem och förekomsten av hål på basen kontrolleras. I vissa modeller måste de göras oberoende av varandra med en borrmaskin.
  3. Hål för ankarbultar borras i väggen med samma borr. Skruvar kan också användas, men det här alternativet är inte lika tillförlitligt.
  4. Vi fäster fästena och installerar högtalarna på dem. För detta kan fästena vara utrustade med klämmor eller för att borra hål i akustikhuset. För det andra alternativet behöver du bultar, som inte alltid är tillgängliga med fästena.

Rekommenderad: