Aktiva Skyttehörlurar: Vilka Jakthörlurar är Bättre Att Välja? Betyg På Hörlurar Som Förstärker Ljud

Innehållsförteckning:

Video: Aktiva Skyttehörlurar: Vilka Jakthörlurar är Bättre Att Välja? Betyg På Hörlurar Som Förstärker Ljud

Video: Aktiva Skyttehörlurar: Vilka Jakthörlurar är Bättre Att Välja? Betyg På Hörlurar Som Förstärker Ljud
Video: Skillnaden mellan 3M Peltor WS ALERT XPI och ALERT XP 2024, April
Aktiva Skyttehörlurar: Vilka Jakthörlurar är Bättre Att Välja? Betyg På Hörlurar Som Förstärker Ljud
Aktiva Skyttehörlurar: Vilka Jakthörlurar är Bättre Att Välja? Betyg På Hörlurar Som Förstärker Ljud
Anonim

Uttrycket "hörlurar för jakt" låter väldigt konstigt. Människor som är långt ifrån att jaga kanske inte alls förstår vad det handlar om och vad dessa ovanliga anordningar är där människor går för att jaga. Men bland dem som är mycket förtjusta i ett sådant tidsfördriv finns det en aktiv debatt om huruvida sådana tillbehör behövs eller om det är slöseri med pengar. I dagens artikel kommer vi att titta på vad aktiva skyttehörlurar är, varför de behövs och hur man väljer dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Aktiva jakthörlurar har flera mycket viktiga egenskaper som påverkar jägarens övergripande hälsa. Hörlurar ska inte vara obekväma, annars kommer det att distrahera från jakten, och onödiga kroppsrörelser för att ständigt korrigera dem kan maskera positionen . Bra hörlurar ska låta dig korrekt förstå riktningen på ljudkällan. Uppfattningen av miljön är mycket viktig - om en person inte förstår från vilken sida ett visst ljud hörs i förhållande till honom, kan detta desorientera jägaren. Det är mycket viktigt att ta hänsyn till denna faktor vid jakt. Om en deltagare i denna händelse inte förstår från vilken sida produktionen och andra pilar kommer från honom, kan han lätt komma in i eldlinjen, vilket i sin tur kan leda till tragiska konsekvenser.

Storleken på "öronen" på hörlurarna ska inte vara särskilt stor . När det av någon anledning är nödvändigt att ta bort tillbehöret ett tag, kommer 99% av människor att flytta hörlurarna från huvud till hals med en rörelse i handen. Denna rörelse är ganska logisk och bekväm. Det tar bara 1-2 sekunder, vilket är väldigt snabbt jämfört med att ta av den och vika den i en ficka eller resväska. Det är på halsen som hörlurarna inte ska störa för mycket med huvudets rotation.

Olägenheten med sådan bärning får jägare att ta av dem för lunch eller rökpaus, och när de går till deras platser för ett bakhåll, glöm säkert tillbehöret i lägret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför behöver du aktiva hörlurar?

Huvuduppgiften för aktiva hörlurar är att skydda hörselorganen från överdrivet buller under ett skott. Hörlurar skapar en dämpande effekt under en viss tid under ett skott. De fungerar dock inte som öronproppar, där ingenting alls hörs. Brus, steg och tal uppfattas av bäraren av detta tillbehör ganska normalt. Jägare och erfarna skyttar vet säkert att aktiva hörlurar inte alltid (men i vissa fall) är nödvändiga. De kommer att krävas i sådana fall:

  • under en nattjakt kommer de att hjälpa till att höra bytet när det gäller byten;
  • personer med hörselnedsättning kommer också att kunna använda denna enhet framgångsrikt och få nödvändig ljudinformation;
  • vid jakt från bakhåll kommer ägare till aktiva hörlurar att kunna kommunicera fritt med varandra och, om det behövs, kommer tillbehöret att rädda öronen från ljudet av ett stort antal skott;
  • när du jagar från ett skydd (hydda eller utgrävning), när du befinner dig i dem, är visningen begränsad, och bytet kan endast bedömas utifrån ljuden runt omkring.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men en sådan anordning har vissa nackdelar och förutsättningar där ändamålsenligheten med deras användning försvinner . Under vintersäsongen försvinner deras betydelse eftersom de går på batterier. I kyla laddas batterierna ur mycket snabbt och hörlurarna går från ett användbart tillbehör till kategorin "övervikt". Dessutom är det oönskat att ha sådana hörlurar för ofta eller länge.

På grund av enhetens designfunktioner kan deras ständiga användning orsaka utseende av öronmykos (svampsjukdom), därför är det inte alltid motiverat och hälsofarligt att använda en sådan enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Låt oss ta en titt på några av de mest populära aktiva hörlurarna för fotografering och jakt.

SOMZ3-5 "SHTURM"

Denna hörlursmodell används inte bara för jakt. Den angivna enheten används aktivt av byggare. Sänggaveln är utrustad med ett fäste som kan fästas på olika hjälmar . Deras brusreduceringsnivå är lägre - från 50 dB, och ljudet är 30 dB. Sådana indikatorer motsvarar inte de värden som behövs för jaktbruk. De kommer inte att dränka ljudet av ett skott i sin helhet, men de kommer att kunna skydda sina öron från ljudet från en jackhammer eller kvarn.

Även om dessa hörlurar är mer lämpliga för byggnadsarbetare kan de vid behov användas i skjutfält eller skjutfält . De är utrustade med möjligheten att inte bara dämpa ljudet, utan också att förstärka det. Det kommer inte att vara svårt att höra människors samtal, men samtidigt behöver du inte uppleva obehag av för höga ljud. Den här hörlursmodellen sätter inte tryck på huvudet eftersom den fästs direkt på en hjälm eller hjälm.

Bild
Bild
Bild
Bild

PMX-55 TACTICAL PRO

Aktiva hörlurar kan inte skryta med kompakthet, men den här modellen är en av de minsta. Tack vare det mjuka tyghuvudet och frånvaron av en styv kropp uppnås en kompakt design. Öronpropparna är vikta för att transporteras snabbt . Tack vare den mjuka hållaren kan de beskrivna hörlurarna bäras under huvudbonaden, vilket helt enkelt är nödvändigt vid dåligt väder på jakten. En av fördelarna med denna modell är den subtila volymkontrollen på båda sidor, var och en utrustad med en oberoende förstärkare. Möjligheten att anpassa ett separat "öra" kommer att vara till nytta för personer vars hörsel i ett öra är sämre än det andra. Detta gör att du kan anpassa hörlurarna efter dina behov för att bättre höra situationen runt.

Det bör noteras att dessa hörlurar också har en betydande nackdel. Ljudet i dem placeras som stereo (det vill säga på 2 sidor).

För att förstå från vilken sida de närmar sig dig kommer detta inte att räcka. En sådan modell är lämplig för fotografering på en skjutbana eller på en räckvidd.

Bild
Bild
Bild
Bild

PRO EARS OPTION STEREO

En hörlursmodell utvecklad av ett amerikanskt företag specifikt för jakt. Den beskrivna typen av hörlurar kan förbättra uppfattningen av ljud så mycket att du kan höra prasslet av gräs hundra meter bort. I detta fall kommer skottet att kännas inom 27 dB, vilket inte anses vara ett högt ljud.

En bra tätning kommer inte att släppa främmande ljud under hörlurarna . Dessa produkter från det kända varumärket har högkvalitativ elektronik och ökad känslighet. Dessutom innehåller designen förstärkare och ljuddämpare, men enheten har en liten storlek, vilket är mycket viktigt vid långvarig användning och transport.

Bild
Bild
Bild
Bild

RADIANTS 430 EHP

Sådana hörlurar är utbredda inte bara i jaktförhållanden, utan också i skjutbanor. Denna modell gjordes för fotografering. I detta avseende har utvecklarna lagt huvudvikt på maximal brusreducering. De beskrivna hörlurarna gör ett utmärkt jobb med denna uppgift. Brus över 85 dB dämpas till en bekväm 27 dB. Passningen mot huvudet är så tät att även när brusreduceringen är avstängd kommer ljuden från skotten att verka mycket tystare . Denna modell använder endast 2 mikrofoner, vilket är dåligt lämpligt för jaktapplikationer (utom när jakt utförs från ett bakhåll).

Förstärkning av ljud på en sådan modell görs inte på bästa sätt, detta beror på en smal riktning i tillämpningen. Människors samtal kommer att höras väl, men ljudet av smygande byte kommer inte att vara så urskiljbart.

Den största fördelen med dessa aktiva hörlurar är deras långsiktiga prestanda på 1 uppsättning batterier, vilket är tillräckligt för i genomsnitt 200 timmars kontinuerlig drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Om du bestämmer dig för att köpa ett liknande tillbehör för jakt eller skytte, bör du närma dig det mycket noggrant och ansvarsfullt. Annars, efter de allra första testerna under verkliga förhållanden, kommer det att finnas en önskan att ändra den misslyckade valda modellen. Som med all annan teknik har aktiva hörlurar sina egna nyanser. Låt oss ta en titt på de viktigaste parametrarna att tänka på för att välja rätt jakthörlurar för dig.

Ljudkvalitet

Som tidigare beskrivits är ljuduppfattning avgörande för alla jägare. När du väljer ett sådant tillbehör för dig själv, var särskilt uppmärksam på denna parameter. Inspektion och testning kan göras i butiken. Välj en ljudkälla (TV, radio), och om ingenting av detta hittades i butiken kan du helt enkelt slå på musiken på telefonen och ändra din position från ljudkällan . I detta fall bör det inte finnas någon ljudförvrängning. Förändringar kan märkas under ett samtal. Det är önskvärt att hörlurarna har möjlighet att justera ljudet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyhördhet

När du använder en elektrisk design för att förstärka eller undertrycka ljud kan det finnas en viss fördröjning i driften av enheten. Helst borde det inte vara det. Men om det fortfarande finns, bör värdet vara så litet som möjligt. Denna parameter gäller inte bara överföring av ljud som måste undertryckas, utan också de som måste förstärkas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Känslighet

Det händer att hörlurar förstärker lite ljud, men det blir omöjligt att förstå vad det är, vem som gav ut det och var. Därför är en sådan parameter som känslighet mycket viktig när du väljer. Det är önskvärt att modellen är utrustad med möjligheten att justera den här egenskapen . I det här fallet blir det mycket lättare att justera hörlurarna efter din hörsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pålitlighet

Ju mer hållbar konstruktionen och ju fler grader av skydd, desto längre håller den. Bra hörlurar är utrustade med ett batterilådsskydd, vilket gör det möjligt att använda dem i vind och regn utan att det kan komma fukt, damm och smuts in i den elektriska delen. Materialet från vilket hörlurarna är tillverkade måste vara av hög kvalitet.

Öronstyckena i plast ska vara gjorda av bra och starkt material som inte går sönder under den första frosten . Den mjuka delen av strukturen måste vara tillverkad av material som inte absorberar fukt och är motståndskraftiga mot mekanisk påfrestning.

Om materialet är av dålig kvalitet kan tillbehöret snart förlora sitt utseende och bli oanvändbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

bekvämlighet

Bekväma hörlurar är ett bra komplement till din outfit, men du måste välja rätt. Enheterna ska passa tätt och inte falla av huvudet under skakning, men samtidigt pressa inte på huvudet för mycket. Planteringstäthet spelar en nyckelroll i urvalet . Vid jakt måste du ofta övervinna grov terräng mycket snabbt, och det är extremt obekvämt att hålla en pistol med ena handen och hörlurar med den andra. De bör inte heller störa bärandet av en huvudbonad, vilket helt enkelt är nödvändigt för jakt, även på sommaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köpsort

Det är nödvändigt att köpa en sådan enhet endast i specialaffärer med ett långsiktigt positivt rykte. Där kan du inte bara hitta en kvalitetsprodukt med garanti, utan också dra nytta av hjälp från erfarna säljare som hjälper dig att göra rätt val. Förutom, i sådana anläggningar kan du alltid be att visa kvalitetscertifikatet för den valda produkten för att säkerställa att det är säkert och uppfyller alla krav . Om de av någon anledning inte kunde visa dig det här dokumentet, är det bättre att vägra att köpa varor i den här butiken.

Det är mycket oönskat att köpa jakthörlurar på marknaderna och i andra tvivelaktiga anläggningar. Sannolikheten för att de på ett sådant ställe kommer att sälja dig en billig fejk under sken av ett välkänt varumärke är mycket hög. Dessutom är det osannolikt att du kan få åtminstone någon form av garanti från en sådan säljare.

Rekommenderad: