On-ear-hörlurar (24 Foton): Vad är Det? Hur Väljer Jag Trådbunden Med Mikrofon Och Andra Modeller? Hur Skiljer De Sig Från Hörlurar I Full Storlek?

Innehållsförteckning:

Video: On-ear-hörlurar (24 Foton): Vad är Det? Hur Väljer Jag Trådbunden Med Mikrofon Och Andra Modeller? Hur Skiljer De Sig Från Hörlurar I Full Storlek?

Video: On-ear-hörlurar (24 Foton): Vad är Det? Hur Väljer Jag Trådbunden Med Mikrofon Och Andra Modeller? Hur Skiljer De Sig Från Hörlurar I Full Storlek?
Video: Product Review: JLab Studio On-Ear Headphones 2024, April
On-ear-hörlurar (24 Foton): Vad är Det? Hur Väljer Jag Trådbunden Med Mikrofon Och Andra Modeller? Hur Skiljer De Sig Från Hörlurar I Full Storlek?
On-ear-hörlurar (24 Foton): Vad är Det? Hur Väljer Jag Trådbunden Med Mikrofon Och Andra Modeller? Hur Skiljer De Sig Från Hörlurar I Full Storlek?
Anonim

Numera kan du på gatan se ett stort antal förbipasserande med olika typer av hörlurar. Genom sådana produkter kan du kommunicera med andra människor, lyssna på musik, prata på Skype. Idag kommer vi att prata om funktionerna i hörlurarna på örat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

On-ear hörlurar är headset som bärs direkt över öronen . Det här är modellerna, inte täcker örat, utan bara trycker mot det . Jämfört med modeller i full storlek är dessa hörlurar mycket lättare. De är anslutna till varandra med en liten rosett, även om det finns prover som bärs på örat med hjälp av en speciell enhet, som på hörapparater.

Overheadmodeller anses vara det mest lämpliga alternativet för långsiktig lyssning på musik, kommunikation på mobiltelefoner. Som regel känns en person, även med konstant användning av sådana enheter, bekväm, öronen tröttnar inte på deras långvariga närvaro.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Hittills produceras ett stort antal olika hörlurar på örat, som skiljer sig inte bara i grundläggande tekniska egenskaper, utan också i ytterligare funktioner och tillbehör . Så i specialaffärer kan du hitta modeller av både trådbundna och trådlösa typer. Det första alternativet kommer att kosta kunderna mycket mindre än det andra.

För att få de trådbundna hörlurarna att fungera, du behöver bara ansluta kabeländen med kontakten till mobiltelefonen med kontakten . Trådlösa moderna modeller fungerar som regel med Bluetooth -alternativet. Trådlösa prover kan anslutas till nästan vilken gadget som helst. Sådana enheter är ganska stabila i drift, de tappar inte anslutningen. Det är dessa modeller som är praktiska att ta med sig på vägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Overhead trådlösa headset representerar utåt den mest enkla vikningsdesignen . För dem används relativt rymliga batterier, laddningen brukar vara i minst 10 timmar. Idag anses headset utrustade med en extra liten mikrofon vara ett populärt alternativ bland konsumenter. Dessa prover kan användas för både en mobiltelefon och en dator. De används ofta för onlinespel.

Vissa överliggande modeller är speciella mönster med en occipital båge … Fästet för sådana modeller sitter på baksidan av huvudet. Sådana produkter anses vara de mest bekväma, eftersom pilbågen inte sätter press på huvudet och personen inte upplever obehag när han lyssnar på musik eller kommunicerar under lång tid. Det finns också prover med specialfäste bakom örat … Samtidigt finns det ingen rosett i dem. Enheterna med vilka enheten är fixerad är två tunna halvcirkelformade delar som bärs direkt över öronen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett intressant alternativ är också slutna hörlurar . De har formen av strukturer som helt täcker auriklarna från en person utifrån och ger maximal isolering av användaren från andra. Oftast är slutna hörlurar dessutom utrustade med speciella öronkuddar. De låter dig se till att produkten sitter tätare på det mänskliga huvudet.

Öronhörlurar med öppen typ har en öppen skålvägg . Det låter luft och ljud passera in och ut.

On-ear-headset kan utrustas med en ljudvolymkontroll. Ofta är det dessa modeller som kommer med en liten mikrofon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med andra arter

On-ear-headset skiljer sig markant från modeller i full storlek . Först och främst skiljer dessa sorter sig i storlek och vikt. Alternativ i full storlek skapas mer grundligt, de är gjorda av dyra material, inklusive olika metaller, naturläder. Mekanismen för överföring av ljudvågor i dessa två arter är också signifikant annorlunda. On-ear-hörlurar fungerar på ett sätt som så att membranet rör sig under påverkan av elektriska signaler från skivspelaren . Prover i full storlek drivs av kraftfulla högkvalitativa högtalare. Dessutom skiljer sig de senare i membranens storlek.

Vanligtvis, de har en större diameter jämfört med andra modeller (upp till 45 millimeter) … Skillnaden mellan de två ligger också i det faktum att on-ear-headsetet bara pressas mot örat, fullstora vyer täcker helt de mänskliga öronbladen. De erbjuder också bättre ljudisolering och tjockare, skrymmande foder som gör att du kan bära dem bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa bästa modellerna

Idag kan du i butikerna se ett stort antal olika hörlurar på örat, bland dem anses följande prover vara de mest populära bland konsumenterna och av högsta kvalitet.

  • Urbanears Plattan ADV;
  • Philips SHL3070MV;
  • Technics RP-DJ1200;
  • Denon AH-MM400;
  • Final Audio Design Sonorous VI;
  • Marshall Major II Bluetooth;
  • Pioneer SE-MJ553BT;
  • Bowers & Wilkins PX;
Bild
Bild

Urbanears Plattan ADV

Denna modell kännetecknas av den mest lakoniska och enkla yttre designen. Hon kan publicera högkvalitativt ljud . Dessa hörlurar har en hållbar, tygflätad kabel. Dess anslutning är enkelriktad. Dessutom har Urbanears Plattan ADV: er en relativt hög känslighet (103 dB). Produktens design är vikbar. Men när du väljer är det värt att komma ihåg att dess maximala effekt inte är mer än 50 mW.

Bild
Bild

Philips SHL3070MV

Liksom den tidigare versionen har detta prov en ganska enkel design. Men samtidigt kan den skryta med en hög kvalitet och tillförlitlighet. Dessutom har produkten speciell känslighet (106 dB) . Hörlurarna kännetecknas av en utmärkt effektnivå (1000 mW). De gör det möjligt att lyssna på musik så högt som möjligt. För dem används en dubbelsidig kabelfästning, sladdlängden är 1,2 meter.

Bild
Bild

Technics RP-DJ1200

Till skillnad från andra modeller, dessa hörlurar har ingen specifik förspänning strikt vid höga eller låga frekvenser . Även vid långvarig musiklyssning med maximal volym kommer personen inte att uppleva obehag eller stress. Technics RP-DJ1200 ansluter till enheten med en 3 meter lång kabel. Modellen har en imponerande effektnivå på 1500 mW. I en uppsättning med själva produkten finns också en adapter för 6,3 mm.

Bild
Bild

Denon AH-MM400

Modellen har en ovanlig vacker design. Hörlurar är gjorda i träliknande färg. Ljudet i dem avges av speciella små sändare . Setet innehåller 2 extra sladdar, varav en är utrustad med en mikrofon. Produktens effekt är 1000 mW.

Bild
Bild

Final Audio Design Sonorous VI

Dessa hörlurar kanske inte är lämpliga för varje person, eftersom de är den dyraste modellen (den genomsnittliga kostnaden är 61 tusen rubel). Detta prov kombinerar förstärkning och dynamisk typ.

Produkten kan anslutas till en mobiltelefon. Men samtidigt kan ljudet av högsta kvalitet höras genom att ansluta tillbehöret till bra ljudutrustning.

Bild
Bild

Marshall Major II Bluetooth

Dessa slutna hörlurar har en känslighet på 99 dB . De kan arbeta autonomt i 37 timmar. Full laddning tar 4 timmar. Produkten levererar bra ljud, men samtidigt möjligt tryck på öronen med långvarigt lyssnande.

Bild
Bild

Pioneer SE-MJ553BT

Denna japanska modell kan fungera kontinuerligt i 15 timmar. Det tar 4 timmar att ladda helt. Provet är utrustat med en rundstrålande mikrofon. Det har en relativt överkomlig kostnad med hög kvalitet. Pioneer SE-MJ553BT Levereras med mjuka öronkuddar för lyssnarkomfort.

Även sådana hörlurar de viks ganska enkelt och får de mest kompakta måtten, om det behövs kan de placeras i en ficka … Dessa hörlurar kan presenteras i en mängd olika färger (rött, rosa, vitt).

Bild
Bild

Bowers & Wilkins px

Dessa hörlurar har imponerande kostnad (genomsnittspriset är 30 tusen rubel). De kan arbeta autonomt i 22 timmar. De har en funktion för att undertrycka främmande brus. Bowers & Wilkins PX är en iPhone-kompatibel vikbar modell. De ger också speciell minijack 3,5 mm. Det tar 3 timmar innan enheten laddas helt.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en lämplig modell av hörlurar i örat finns det några regler att följa. Det ska man komma ihåg sådana produkter kan vara både öppna och stängda . Om du vill köpa en modell där du definitivt inte kommer att höra vad som händer runt omkring, då är det bättre att få ett slutprov. Det kommer att vara det mest optimala alternativet för gatan.

Var uppmärksam på vilken typ av hörlurstillbehör . Modeller med takbåge kanske inte passar alla. Dessutom, om produkten är tung kan användaren känna obehag även vid inkonsekvent användning. Hörlursklämmor kan bli ett ovanligt alternativ i det här fallet. Det är värt att överväga typen av anslutning. Både trådbundna och trådlösa versioner har sina fördelar, men det senare alternativet kommer inte att begränsa mänsklig rörelse när du lyssnar på musik, eftersom hörlurarna inte har ledningar.

För närvarande finns det också alternativ med en kombinerad typ av anslutning.

Rekommenderad: