Samsung TV -hörlurar: Trådlös Med Bluetooth Och Trådbundna Modeller. Hur Ansluter Jag? Var är Hörlursuttaget?

Innehållsförteckning:

Video: Samsung TV -hörlurar: Trådlös Med Bluetooth Och Trådbundna Modeller. Hur Ansluter Jag? Var är Hörlursuttaget?

Video: Samsung TV -hörlurar: Trådlös Med Bluetooth Och Trådbundna Modeller. Hur Ansluter Jag? Var är Hörlursuttaget?
Video: Bluetooth Headphones for SAMSUNG TV (How to Connect Headphones to Samsung TV?) 2024, April
Samsung TV -hörlurar: Trådlös Med Bluetooth Och Trådbundna Modeller. Hur Ansluter Jag? Var är Hörlursuttaget?
Samsung TV -hörlurar: Trådlös Med Bluetooth Och Trådbundna Modeller. Hur Ansluter Jag? Var är Hörlursuttaget?
Anonim

Frågor om var hörlursuttaget för en Samsung -TV finns och hur man ansluter ett trådlöst tillbehör till en Smart TV från denna tillverkare uppstår ofta bland ägare av modern teknik. Med hjälp av den här användbara enheten kan du enkelt njuta av det högsta och tydligaste ljudet när du tittar på en film, fördjupa dig i 3D -verklighet utan att störa andra.

För att göra rätt val är allt du behöver göra att undersöka de bästa trådlösa och trådbundna Bluetooth -modellerna och de tillgängliga sätten att ansluta dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Trådlösa och trådbundna hörlurar finns på marknaden i ett mycket brett sortiment. Men de måste matchas till Samsung TV på ett praktiskt sätt - det finns ingen officiell lista över enheter som stöds. Tänk på modeller och märken som kan rekommenderas för gemensamt bruk.

Sennheiser RS . Det tyska företaget erbjuder heltäckande örontillbehör med hög klarhet. Samsung kan trådlöst ansluta modellerna 110, 130, 165, 170, 175 och 180. Märkets produkter har en hög prislapp, men dessa hörlurar är väl värda det. Bland de uppenbara fördelarna är lång batterilagring, ergonomisk design, exakt montering och pålitliga komponenter.

Bild
Bild

JBL E55BT . Dessa är trådlösa hörlurar av hög kvalitet. Modellen har en stilren design, väger 230 g, ger en bekväm passform även efter långvarig användning. De presenterade hörlurarna har fyra färgalternativ, de kan arbeta autonomt i 20 timmar utan att förlora ljudkvaliteten. Kabelanslutning med en ljudkälla är möjlig, öronkuddar är vikbara.

Bild
Bild

Sony MDR-ZX330 BT . Ett företag från Japan producerar ganska bra kompakta högtalare. Öronkuddarnas bekväma form sätter inte tryck på huvudet när du lyssnar på musik eller tittar på film, hållaren är justerbar för att passa huvudet. Nackdelarna med den här modellen kan endast hänföras till det obekväma schemat för att para ihop enheten med TV: n. Batteriet håller i 30 timmars kontinuerlig användning med en trådlös anslutning från Bluetooth.

Bild
Bild

Sennheiser HD 4.40 BT . Hörlurar med slät, hög kvalitet och klart ljud. Detta är en bra lösning för att titta på TV utan att vara bunden till trådar. Förutom standardmoduler har denna modell NFC för trådlös anslutning med högtalare och AptX - en HD -codec. Öronpropparna stöder också kabelanslutning, det inbyggda batteriet har en laddningsreserv för 25 timmars drift.

Bild
Bild

Philips SHP2500 . Trådlösa hörlurar från en överkomlig prisklass. Kabellängden är 6 m, hörlurarna har en sluten konstruktion och en bra byggkvalitet kan noteras.

Ljudet är inte lika klart som i konkurrenternas flaggskeppsmodeller, men det räcker för hemmabruk.

Bild
Bild

Vilka ska man välja?

Du kan välja hörlurar för din Samsung -TV med en enkel algoritm

  • H, J, M och nyare TV har en Bluetooth -modul . Med den kan du använda trådlösa hörlurar av nästan alla märken. Mer exakt kan kompatibiliteten hos specifika modeller kontrolleras i butiken innan du köper.
  • Äldre TV -serier har bara standard 3,5 mm ljudutgång . Kabelanslutna hörlurar är anslutna till den. Du kan också överväga alternativet med en extern signalsändare.
  • Om du har anslutningsproblem du kan installera en digitalbox och ansluta nödvändiga komponenter i extern akustik genom den .

Trådlösa och trådbundna hörlurar är också ganska olika när det gäller design. De enklaste är plug-in, insatser eller "drops" som gör att du kan göra ditt företag utan att lämna TV: n. Overheadkostnader är mer praktiska för genomtänkt visning av program och filmer. Sådana modeller har formen av en båge med platta dynor med rund eller oval form på sidorna.

Den högsta kvaliteten när det gäller ljud och isolering från yttre buller - täcker, de täcker helt örat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer hörlurar för att titta på mark-tv, kabelkanaler eller högupplösta filmer måste du vara uppmärksam på de egenskaper som direkt påverkar deras användbarhet och ljudkvalitet. Låt oss lista dem.

  • Kabellängd . I en kabelanslutning spelar det en avgörande roll. Det bästa alternativet skulle vara 6-7 m, vilket gör att du inte kan begränsa användaren när du väljer säte. De bästa kablarna har en avtagbar design, elastisk stark fläta.
  • Typ av trådlös anslutning . Om du bestämmer dig för att köpa trådlösa hörlurar bör du vara uppmärksam på modeller med en Wi-Fi- eller Bluetooth-signal. De har en tillräckligt stor radie för fri rörlighet i rummet, hög motståndskraft mot störningar. Infraröda eller trådlösa RF -modeller är inte kompatibla med Samsung -TV -apparater.
  • Konstruktionstyp . Den bästa lösningen för tv-tittande är helt stängda eller halvstängda alternativ. De låter dig tillhandahålla surroundljud samtidigt som du förhindrar störningar i form av externt brus. Bland trådbundna hörlurar är det värt att välja de som har en ensidig designtyp.
  • Kraft . Det måste väljas med hänsyn till möjligheterna för ljudsignalen som TV: n tillhandahåller. Högsta skattesatser anges vanligtvis i den tekniska dokumentationen.
  • Hörlurskänslighet … Valet av den maximala volymnivån som är tillgänglig för justering beror på den. Ju högre detta värde, desto intensivare kommer ljudeffekterna att överföras.

Känsliga hörlurar hjälper dig att helt fördjupa dig i vad som händer på skärmen när du tittar på en blockbuster eller spelar ett spel.

Bild
Bild

Hur ansluter jag trådlösa hörlurar?

Det finns många sätt att ansluta trådlösa hörlurar. Bland de mest populära alternativen är användningen av Wi-Fi eller Bluetooth. Var och en av metoderna förtjänar särskild uppmärksamhet.

Via inbyggd bluetooth

Detta är en ganska enkel lösning som fungerar på de flesta Samsung Smart TV -serier. Du måste agera så här:

  • ladda hörlurarna och slå på dem;
  • gå in på TV -menyn;
  • välj "Ljud", sedan "Högtalarinställningar" och starta sökningen efter hörlurar;
  • välj önskad Bluetooth -enhet från listan, upprätta parning med den.

Endast 1 hörlurar kan anslutas på detta sätt . När du tittar i par måste den andra uppsättningen anslutas via en tråd. I serien H, J, K, M och senare kan du ansluta hörlurar via teknikmenyn. För att göra detta måste du först aktivera Bluetooth manuellt på TV: n. Detta kan inte göras i menyn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Via bluetooth

En extern Bluetooth-adapter är en sändare som kan installeras på ljudutgången från alla TV-serier och göra den till en fullvärdig enhet för trådlös signalmottagning. Det fungerar genom att ansluta till en standard 3,5 mm jack. Ett annat namn för enheten är sändare, och principen för dess användning är ganska enkel:

  • när den är ansluten till ljudutgången tar kontakten emot en signal från den;
  • när du slår på Bluetooth -hörlurarna upprättar sändaren parning med dem;
  • sändaren behandlar ljudet och omvandlar det till en signal som är tillgänglig för överföring via Bluetooth.
Bild
Bild
Bild
Bild

Via Wi-Fi

Denna metod fungerar bara om TV: n har en lämplig trådlös modul . Bland fördelarna med detta val är möjligheten att ansluta flera hörlurar samtidigt medan du tittar på en film. Båda enheterna för att sända signalen måste vara anslutna till samma gemensamma nätverk. Anslutningskvaliteten och mottagningsområdet blir bra i det här fallet. Men hörlurar av denna typ är mycket dyrare, och de är inte kompatibla med alla TV -modeller.

Anslutningsprincipen är densamma som för andra trådlösa enheter. Det är nödvändigt att aktivera gadgeten genom menyalternativet "Högtalarinställningar". Efter att ha startat automatisk sökning kommer hörlurarna och TV: n att identifiera varandra och synkronisera arbetet. Ett tecken på att allt gick bra är ljudets utseende i hörlurarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådanslutning

Trådbundna anslutningsmetoder är också ganska varierande. Uttaget där du kan ansluta kabeln ska finnas på bakpanelen - den är markerad med en ikon som representerar hörlurarna. Ingången är standard, med en diameter på 3,5 mm. För att få hörlurarna att fungera behöver du bara sätta in kontakten i uttaget.

Det är värt att överväga det när du använder trådbundna hörlurar kan du behöva ständigt ansluta och koppla bort tråden … Om TV: n står nära en vägg eller hängs upp på ett fäste kommer detta att vara extremt obekvämt och ibland till och med helt uteslutet. Problemet löses genom att köpa en speciell digital-till-analog-omvandlare. Det låter dig överföra ljudet från de inbyggda TV-högtalarna till externa högtalare eller hörlurar. Omvandlaren har 2 utgångar för anslutning av ljudtillbehör. För att aktivera dess funktion räcker det med att välja utmatning till en extern mottagare i Samsung -menyn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Det vanligaste felet som uppstår är ofullständig eller för sällsynt laddning av hörlurarna . En sådan enhet ser inte en TV och avger lämpliga varningar. Parning är inte möjlig första gången. Dessutom är enhetens inkompatibilitet inte ovanlig. För vissa tillverkare fungerar trådlösa hörlurar bara korrekt med märkesutrustning av samma märke, och de flesta Samsung -TV -apparater ingår i denna lista.

Försök inte ansluta ett tillbehör om Bluetooth -modulen är av en föråldrad typ . Många modeller som stöder anslutning av tangentbord är inte utformade för ljudsändning. Tidigare Samsung -TV -apparater (upp till H) saknar möjligheten att trådlöst ansluta hörlurar. Endast ett tangentbord och en manipulator (mus) kan anslutas till dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en anslutningsmetod via en Bluetooth -sändare är det värt att överväga det det är sändaren som måste köpas . Det förväxlas ofta med en mottagare som används som biladaptrar för att leverera ljud till ett billjudsystem. Du kan också hitta en universell enhet som kombinerar båda dessa funktioner. Om sändaren slutar överföra ljud under sändningen måste du återställa inställningarna och sedan ansluta igen.

När du parkopplar med andra enheter via Bluetooth kan Samsung -TV -apparater kräva att du anger en kod. Standardkombinationerna är vanligtvis 0000 eller 1234.

Med tanke på alla dessa funktioner och möjliga svårigheter kommer varje användare att kunna upprätta en tillförlitlig anslutning mellan hörlurarna och Samsung TV.

Rekommenderad: