Stora Hörlurar (26 Foton): Vad Heter De? Trådbundna Modeller Med Enorma öronkuddar Till Telefonen Och De Bästa Hörlurarna För En Dator. Hur Bär Man Dem Korrekt?

Innehållsförteckning:

Video: Stora Hörlurar (26 Foton): Vad Heter De? Trådbundna Modeller Med Enorma öronkuddar Till Telefonen Och De Bästa Hörlurarna För En Dator. Hur Bär Man Dem Korrekt?

Video: Stora Hörlurar (26 Foton): Vad Heter De? Trådbundna Modeller Med Enorma öronkuddar Till Telefonen Och De Bästa Hörlurarna För En Dator. Hur Bär Man Dem Korrekt?
Video: JBL Tune 500 BT Wireless Headphones: REVIEW 2024, April
Stora Hörlurar (26 Foton): Vad Heter De? Trådbundna Modeller Med Enorma öronkuddar Till Telefonen Och De Bästa Hörlurarna För En Dator. Hur Bär Man Dem Korrekt?
Stora Hörlurar (26 Foton): Vad Heter De? Trådbundna Modeller Med Enorma öronkuddar Till Telefonen Och De Bästa Hörlurarna För En Dator. Hur Bär Man Dem Korrekt?
Anonim

För varje ivrig datorspelare och musikälskare när det gäller att välja hörlurar är den viktigaste aspekten ljudkvalitet. Trots att marknaden representeras av ett stort urval av sådana tillbehör är stora modeller mer populära än kompakta. Detta beror på deras förmåga att leverera surround och djupt ljud utan distorsion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Stora hörlurar är en enhet som består av en flexibel tråd och två parade öronkuddar som helt täcker öronlocket och inte tillåter främmande ljud från utsidan. De är utrustade med stora högtalare för bra ljud. Vart i, ju större högtalarnas dimensioner desto bättre bas och låga frekvenser återges.

Vissa enheter kan också skapa olika ljudeffekter och illusionen av att vara i en konserthall.

Principen för användning av sådana hörlurar är ganska enkel . Modeller i full storlek har i sin design en speciell dynamisk utstrålande emitter, en spole och en magnet fäst vid kroppen, vilket skapar ett statiskt magnetfält. När den interagerar med en växelström som strömmar genom ledningarna till enheten, sätter magnetfältet i rörelse, vilket får membranet att vibrera (låter). Dyra modeller är utrustade med magneter gjorda av komplexa legeringar, vanligtvis bor, järn och neodym finns i dem. När det gäller membranmaterialet kan det vara cellulosa eller mylar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stora öronproppar har sina meriter

  • Mångsidighet . Tillverkare tillverkar dessa tillbehör i olika prissegment (budget, medelpris, elit), som kan användas både för filmvisning, lyssna på musik och för spel.
  • Säkerhet . Dessa hörlurar orsakar minimal skada på användarens hörsel.
  • Bra isolering . På grund av att öronkuddarna helt täcker öronlocket kan du helt fördjupa dig i atmosfären av spel, filmer och musik, utan att störa andras höga volym.
  • Bra ljud . Stora hörlurar med stora högtalare levererar stora detaljer och anses vara ett utmärkt val för musikälskare.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna finns det få av dem

  • Stor vikt . På grund av deras väsentliga dimensioner kan hörlurarna orsaka obehag under transport och bärning.
  • Pris . Sådana modeller är dyra, och priset bestäms vanligtvis av enhetens klass. Om så önskas kan du hitta på marknaden budgetalternativ som har goda operativa och tekniska egenskaper.
Bild
Bild

Översikt över arter

Stora hörlurar finns i två typer: monitor och on-ear. De förra anses vara de mest skrymmande (deras öronkuddar är ganska stora), de senare (de kallas ofta i full storlek), trots sin storlek, är mer praktiska att använda.

Sådana stora trådbundna hörlurar köps av ljudproffs. Dessa kan vara ljudingenjörer, DJ: ar och musiker. För inspelningsstudior väljs vanligtvis modeller med en lång tråd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Över huvudet

Denna typ av hörlurar är mycket bred och har en bekväm båge som låter dig justera passformen på ditt huvud. Overhead -modeller har bra ljudisolering. Kopparna i dessa hörlurar är gjorda av högkvalitativa material, trådlängden är standard - från 5 till 8 mm.

Den största fördelen med enheterna anses vara en tydlig ljudöverföring och möjligheten att ansluta en kabel till både vänster och höger hörlur. On-ear-modeller kan betraktas som en korsning mellan vanliga små hörlurar och hörlurar.

De är ett utmärkt val eftersom deras kvalitet är hög och priset är överkomligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övervaka

Over-ear-hörlurar är idealiska för ljudproffs. Bågarna i sådana modeller är breda, de är gjorda av metall eller plast. Huvuddelen är vanligtvis gjord av polyuretan, klädd i tyg eller läder. Sådana hörlurar kan inte bara flyttas upp och ner, utan också roteras runt en vertikal axel.

Skärmens hörlursledning är monumental, vriden . Dessutom kompletterar tillverkarna sådana enheter med en löstagbar kabel som ansluts till alla hörlurar.

Alla komponenter i sådana modeller är guldpläterade, vilket har en positiv effekt på ljudkvaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mest populära modeller

Musiktillbehörsmarknaden representeras av ett elegant sortiment av stora hörlurar, så att du snabbt kan hämta både budget och dyra (professionella) modeller. För att detta tillbehör ska tjäna länge och glädja med utmärkt ljud är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till dess prestandaegenskaper, utan också ge företräde åt modeller som har fått positiva recensioner. Modellerna som presenteras nedan har visat sig bra.

Sennheiser HD 201 . Detta är ett budgetalternativ som är idealiskt för arbete, spel och hemmabruk. Hörlurarna har en bra design och är bekväma för att lyssna på musik.

Nackdelarna med modellen inkluderar en lång kabellängd och låg känslighet.

Bild
Bild

Audio-Technica ATH-M50x . Detta tillbehör anses vara ett utmärkt val för att komplettera bärbar utrustning. Tillverkaren tillverkar hörlurar komplett med tre kablar och ett fodral.

Fördelar med modellen: vikbar design, högkvalitativ montering. Nackdelar: dålig ljudisolering.

Bild
Bild

Sony MDR-ZX660AP . Bra och billiga hörlurar, designade i originalstil, lämpliga för det rättvisa könet (du hittar både rött och svart på rea).

Plus - högkvalitativ montering, minus - större diameter och kabelns längd.

Bild
Bild

Beats Studio . Detta är en trådlös enhet som levereras med en mikrofon. Hörlurarna är perfekta för att lyssna på musikspår på din mobiltelefon. Detta mångsidiga tillbehör har bra brusreducering och säljs med en adapter och en ljudkabel för flygplan.

Hörlurarna har en ganska intressant design, men de är inte av särskilt hög kvalitet.

Bild
Bild

Philips Fidelio X2 . Denna öppna modell kräver anslutning av dyr bärbar utrustning för högkvalitativt ljud. Monteringen sker med hög kvalitet, alla element i hörlurarna är gjorda av dyra material. Nackdelen är det höga priset.

Bild
Bild

Skärmsmodellerna Sony MDR-ZX300 (deras vikt överstiger inte 120 g), Koss Porta Pro (har ett anständigt ljud), Sennheiser, JVC och Marshall förtjänar också särskild uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du ska köpa stora hörlurar måste du inte bara ta hänsyn till deras utseende, utrustning utan också tekniska egenskaper. För att göra rätt val till förmån för en viss modell rekommenderar experter att uppmärksamma vissa parametrar.

  • Ändamål . Hörlurar bör köpas för specifika ändamål. För arbete och hem är det bättre att välja ett headset i full storlek som ger en bekväm passform på huvudet och helt täcker öronen. Stängda akustiska hörlurar är lämpliga för kontoret och öppna för hemmabruk. Separat finns det också tillbehör till en dator och en telefon till salu. För sport är det lämpligt att köpa trådlösa modeller som är skyddade mot fukt.
  • Frekvensomfång . Ljudåtergivningens kvalitet beror på denna indikator. Standardområdet anses vara från 20 till 20 000 Hz.
  • Känslighet . Anger vid vilken volym hörlurarna kan spela. Ju högre känslighet enheten har, desto högre blir volymen. För normal användning är hörlurar med en känslighet på 95 till 100 dB lämpliga.
  • Kraft . Denna indikator är viktig att tänka på för basälskare som dessutom använder stationära förstärkare för att lyssna på musik. Om du planerar att köpa ett tillbehör till en smartphone, är det osannolikt att den höga effektpotentialen avslöjas.
  • Motstånd . Volymen och ljudkvaliteten beror direkt på det. För bärbar utrustning och telefoner måste du välja enheter med ett lågt intervall på upp till 16 ohm, för stationära - från 32 ohm.
  • Anslutningsmetod . De flesta modeller är utrustade med en 3,5 mm kontakt. Professionella modeller har både en vanlig plugg med en diameter på 6,3 mm och en microjack (2,5 mm).

Det händer ofta att två headset med samma tekniska egenskaper kan låta helt olika, så innan du köper bör du alltid testa produkten och noggrant studera beskrivningen från tillverkaren.

Bild
Bild

Det skulle inte heller skada att studera recensionerna om den eller den modellen, dess betyg i recensionerna.

Hur bär man den korrekt?

När hörlurarna har köpts återstår det att ta reda på hur du ansluter dem, konfigurerar dem och hur du sätter dem på huvudet korrekt. Stora hörlurar är populära bland alla musikälskare och fans av dataspel, eftersom de återger ljudkvaliteten och inte skadar användarens hörsel . Samtidigt kan sådana enheter orsaka många problem vid användning. Till exempel är stora hörlurar obekväma att bära tillsammans med en huvudbonad, vissa föredrar i detta fall att sänka hörlurarnas tvärstång till nacken, medan andra helt enkelt bär dem över locket.

Bild
Bild

Så att detta tillbehör inte orsakar obehag när det bärs utomhus, bör du komma ihåg några säkerhetsregler. Du kan inte lyssna på musik när du korsar järnvägsspår och vägbanan. När du går utomhus under den kalla årstiden rekommenderas det att dölja ledningarna under kläder, eftersom det under de negativa effekterna av låga temperaturer kan härda och spricka.

För att lyssna på musik hemma måste hörlurarna bäras på ett sådant sätt att deras massiva kropp inte fastnar i håret och drar ner dem . Det är bäst att placera tillbehöret ovanpå huvudet. För att göra detta tar du hörlurarna i händerna, kopparna rör sig isär beroende på huvudets storlek, sedan läggs enheten på öronen och storleken på pilen justeras.

För att förhindra trassel i kablar rekommenderar experter att köpa ett specialfodral dessutom.

Rekommenderad: