Hörlurar Med USB Type-C: En översikt över Modeller Med En Type-C-kontakt. Varför är De Inte Kompatibla Med Alla Enheter?

Innehållsförteckning:

Video: Hörlurar Med USB Type-C: En översikt över Modeller Med En Type-C-kontakt. Varför är De Inte Kompatibla Med Alla Enheter?

Video: Hörlurar Med USB Type-C: En översikt över Modeller Med En Type-C-kontakt. Varför är De Inte Kompatibla Med Alla Enheter?
Video: The Problem with Usb Type C Audio... 2024, April
Hörlurar Med USB Type-C: En översikt över Modeller Med En Type-C-kontakt. Varför är De Inte Kompatibla Med Alla Enheter?
Hörlurar Med USB Type-C: En översikt över Modeller Med En Type-C-kontakt. Varför är De Inte Kompatibla Med Alla Enheter?
Anonim

Många användare som har smartphones med den vanliga 3,5 mm mini-jacken vet inte att det i den moderna världen av prylar finns ett mer avancerat alternativ: headset med en Type-C-kontakt. Nyligen blir hörlurar utrustade med denna typ av USB -kontakt allt vanligare. Sådana modeller har ett antal betydande fördelar jämfört med enheter med traditionell ljudutgång, men hörlurar med USB Type-C väcker inte alltid positiva känslor av flera skäl. Den här artikeln hjälper dig att förstå funktionerna hos sådana enheter och förstå orsakerna till deras inkompatibilitet med vissa enheter.

Bild
Bild

Vad det är?

Den största fördelen med traditionella enheter med analog utgång är det faktum att när du är ansluten till en smartphone behöver du inte köpa ytterligare adaptrar. När det gäller hörlurar med en USB Type-C-kontakt måste du ansluta till det vanliga uttaget via en adapter, eftersom kontaktens form för enheter med digital utgång har ändrats. Det bör dock komma ihåg att på försäljning kan du se olika typer av enheter, som skiljer sig i ljudsignalens utgångsläge via den digitala USB Type-C-kontakten.

Telefoner som arbetar med direktljudformat behandlar ljud och matar ut analogt ljud, så den här enheten, även med en USB Type-C-kontakt, kommer inte att skilja sig från enheter med den vanliga 3,5 mm minijacken. Deras enda skillnad är portform.

Sådana anordningar innebär inte några förbättrade ljudegenskaper, eftersom deras reproduktion förblir densamma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljudkvaliteten beror på kvaliteten på själva smarttelefonen . Fördelen med modeller utrustade med Direct Audio -gränssnitt är deras höga pris tillgänglighet och enkelhet i design. Bland nackdelarna är frågan om din smarttelefonmodell stöder detta ljuduppspelningsläge, beroende av ljudkvaliteten på gadgetens kvalitet, liksom oförmågan att samtidigt lyssna på musik och ladda din telefon.

Ljuduppspelningsläge i digitalt format CDLA , där ljudkvaliteten bara beror på hörlurarna eller om adaptern är mer intressant och progressiv. Tillbehör med en USB Type-C-kontakt som fungerar i detta läge är kraftfullare än Direct Audio; dyra hörlurar av hög kvalitet återger bra ljud från både billiga och dyra enheter. Således inkluderar fördelarna med CDLA-läge på typ-C-enheter:

  • högkvalitativt ljud när du väljer ett headset av hög kvalitet;
  • kvaliteten på smarttelefonen påverkar inte kvaliteten på det återgivna ljudet;
  • utmärkt ljudisolering, så att du kan njuta av ljud utanför;
  • balanserat frekvensområde för klart ljud.

Bland nackdelarna bör nämnas det ganska höga priset på sådana enheter, liksom deras höga energiförbrukning.

Bild
Bild

Modellöversikt

För att navigera i de nuvarande USB-C-hörlurarna på marknaden, låt oss granska deras bästa modeller.

Bild
Bild

Libratone Q-Adapt

Detta är en in-ear-typ av hörlurar med bra ljudisolering, som inte kräver en extra strömkälla, förutom telefonen. Modellens design är ganska bekväm: den har en mycket bekväm kontrollpanel som reglerar det aktiva brusreduceringsläget och mikrofonens funktion . Ljudet är högkvalitativt och kraftfullt, med rika låga frekvenser.

Detta är en av de bästa modellerna med denna typ av kontakter.

Bild
Bild

Xiaomi brusreducering In-ear-hörlurar typ-C-version

Pålitlig och vacker modell av in-ear-hörlurar med aluminiumhölje, kännetecknas av en tillräcklig budget i kombination med bra ljudkvalitet . Tyngden i detta fall ligger på mellan- och högfrekvenserna, du kan korrigera ljudet med equalizern. I slutändan får du trevligt ljud, aktiv brusreducering och snygg design. Således kan denna modell anses vara ganska lämplig för dem som inte är villiga att betala stora pengar för tillbehör av bättre kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

JBL Reflect Aware C

En sportig hörlursmodell som också är lämplig för daglig användning. Skiljer sig i användarvänlighet och bra ljudkvalitet med anpassning.

Det inbyggda aktiva brusreduceringssystemet eliminerar effektivt externa ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Razer Hammerhead USB-C

Denna in-ear-hörlursmodell har en slående design, du kan njuta av att lyssna på din favoritmusik i många timmar i rad utan obehag i dina öron. Inget brusreduceringssystem. Tillbehöret är robust tack vare aluminiumhöljet och hållbar kabel. Hörlurarna är utformade speciellt för att lyssna på bas, så den här modellen kommer säkert att passa rapälskare.

Denna modell är också idealisk för att spela spel och titta på filmer, men för klassisk musik måste du välja ett annat alternativ.

Bild
Bild

USB typ C 3,5 mm adapter

Och den sista modellen, som är en universell lösning för alla typer av enheter: en adapter som ansluts i ena änden till USB-C-kontakten på telefonen, och i den andra änden har en vanlig 3,5 mm minijack. Med denna adapter kan du ansluta alla hörlurar till din USB-C-enhet och njuta av högkvalitativt ljud.

Dessutom är detta kanske det mest budgetmässiga alternativet.

Bild
Bild

Enhetens kompatibilitet och potentiella problem

När du köper en smartphone bör du vara uppmärksam på att inte alla telefoner stöder båda ljudlägena som nämns ovan. Därför, även om du köper dyra hörlurar med typ-C-kontakt, kanske du inte får den ljudkvalitet du hoppades på.

Problemet är att varje enskild smarttelefontillverkare anpassar en eller annan teknik för sin egen teknik, så många modeller är inkompatibla med USB Type C -hörlurar . Vissa företag garanterar att telefoner endast fungerar med hörlurar som tillverkas av samma företag, särskilt för enheter utan 3,5 mm -uttag.

Om du vill köpa USB Type C -hörlurar till din smartphone, först och främst du bör fråga vilka modeller som är kompatibla med din gadget . Annars riskerar du att slösa inte bara tid, utan också mycket pengar, särskilt när det gäller ljudenheter av hög kvalitet.

Rekommenderad: