Hörselförstärkare: Hur Skiljer Det Sig Från En Hörapparat För öronen Och Vilken är Bättre? Personliga Förstärkare För äldre, "Miracle-Rumor" Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Hörselförstärkare: Hur Skiljer Det Sig Från En Hörapparat För öronen Och Vilken är Bättre? Personliga Förstärkare För äldre, "Miracle-Rumor" Och Andra Modeller

Video: Hörselförstärkare: Hur Skiljer Det Sig Från En Hörapparat För öronen Och Vilken är Bättre? Personliga Förstärkare För äldre,
Video: Hearing Amplifiers COMPARED to Hearing Aids 2024, April
Hörselförstärkare: Hur Skiljer Det Sig Från En Hörapparat För öronen Och Vilken är Bättre? Personliga Förstärkare För äldre, "Miracle-Rumor" Och Andra Modeller
Hörselförstärkare: Hur Skiljer Det Sig Från En Hörapparat För öronen Och Vilken är Bättre? Personliga Förstärkare För äldre, "Miracle-Rumor" Och Andra Modeller
Anonim

Hörselförstärkare: hur den skiljer sig från en hörapparat för öronen, vad är bättre och bekvämare att använda - dessa frågor uppstår ofta hos personer som lider av nedsatt uppfattning av ljud. Med ålder eller på grund av traumatiska effekter försämras dessa kroppsfunktioner märkbart, dessutom kan hörselnedsättning utvecklas hos mycket unga människor som ett resultat av att lyssna på hög musik på hörlurar.

Om sådana problem visade sig vara relevanta är det värt att lära sig mer om personliga ljudförstärkare för äldre, till exempel "Miracle-Rumor" och andra modeller på marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

En hörselförstärkare är en speciell enhet med ett öronklämma som ser ut som ett headset för att prata i telefon. Enhetens design inkluderar en mikrofon som tar upp ljud, samt en komponent som ökar deras volym . Inuti fodralet finns batterier som driver enheten. Den viktigaste egenskapen för sådan utrustning är arbetsradien - den varierar i intervallet från 10 till 20 m, avgör hur långt avlägsna ljud som kommer att höras i högtalaren.

Hörselförstärkare löser inte alltid rent medicinska problem . De är ganska användbara i vardagen. Till exempel när du tittar på tv med reducerad volym, om det behövs, för att känsligt fånga ett barns gråt i nästa rum.

Jakt- och skjuthörlurar har också liknande funktioner, men samtidigt skär de också ut ljud i intervallet över 80 dB, vilket skyddar hörselorganen från kontusion vid avfyrning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse av hörapparater

Hörselförstärkare är billigare än hörapparater. De kräver inte samråd med en ENT -läkare före användning, de säljs fritt . Hörapparater skiljer sig markant åt inte bara i valet av en lämplig modell. Utformningen av själva enheten är ganska komplicerad; enheten är konstruerad för långsiktig kontinuerlig drift.

Bild
Bild

Skillnaden med hörselförstärkaren är också i andra parametrar. Specialiserad medicinsk utrustning har bättre ljud och finare inställning. Sättet att sälja är också annorlunda. Sådana enheter marknadsförs inte genom tv -annonser. De tillhör medicinsk utrustning och har alla nödvändiga hygiencertifikat. Man bör komma ihåg att tillverkare av hörselförstärkare inte kontrollerar sina enheter, de säljs ofta med postleverans och svårigheter kan uppstå med byte och retur. … Likheterna mellan de två typerna av enheter är märkbara.

  • Utnämning . Båda typerna av enheter ger förbättrad hörselfunktion. Miniatyrenheten fungerar som en repeater. Ljud bearbetas och förstärks även i högljudda miljöer.
  • Extern design . De flesta enheter ser ut som ett bakom-örat-headset, vissa modeller sätts in i örat.
Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnaderna är också ganska uppenbara. Hörselförstärkare har inte möjlighet att finjustera . Med en stark hörselnedsättning är de praktiskt taget värdelösa. Frekvenser väljs inte: både externt brus och samtalarens röst förstärks lika intensivt. Vi kan säga att förstärkaren hjälper till med mindre eller tillfällig hörselnedsättning, medan hörapparaten fullt ut utför kroppens förlorade funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av hörselförstärkare. De kan skilja sig åt hur de bärs, förekomsten av justeringar och kontroller och typen av batterier. Det är värt att överväga alla alternativ mer detaljerat.

  • Efter konstruktionstyp . Alla enheter är indelade i in-ear, behind-the-ear, in-ear och pocket-enheter. I de flesta moderna modeller passar hela enheten helt inuti öronen. Fickorna har en riktad mikrofon och en extern enhet för att ta emot en ljudsignal. In-ear-modeller är de mest bekväma att bära, riskerar inte att ramla av när du går eller springer.
  • Förresten, ljudet bearbetas . Det finns digitala och analoga modeller som konverterar den inkommande signalen på olika sätt.
  • Efter strömkälla . Billiga modeller levereras med ett knappcellsbatteri eller AAA-batterier. Mer moderna har ett batteri som kan laddas upp många gånger.
  • Enligt intervallet för uppfattning . Budgetalternativ kan ta upp ljud på ett avstånd av upp till 10 m. Mer komplexa och dyra har en arbetsradie på upp till 20 m.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att överväga att nya enheter med förbättrad ergonomi eller ökat utbud ständigt dyker upp på marknaden. Föråldrade typer av utrustning skiljer sig mycket från dem i sina skrymmande dimensioner, svårigheter att upprätthålla enhetens funktion.

Bild
Bild

Toppmodeller

Enheter för att bekämpa hörselnedsättning annonseras aktivt idag. De erbjuds inte bara till äldre, utan också till studenter, jägare och unga föräldrar. Bland de populära modellerna av hörselförstärkare finns det flera alternativ.

" Mirakel-rykten ". En ganska allmänt annonserad modell, den har en köttfärgad kropp som inte syns i öronet. Ljudförstärkningens intensitet når 30 dB, vilket är mindre än för de flesta analoger. Batteriet i satsen är utbytbart; problem kan uppstå med sökandet efter en ersättare.

Bild
Bild

" Kvick ". En modell med en bra arbetsradie, den når 20 m. Hörselförstärkaren för denna modell har en kompakt storlek, har ett inbyggt laddningsbart batteri med en kapacitetsreserv för 20 timmars drift. Dess laddning kan fyllas på via datorns USB -port och hushållets strömförsörjning, det tar upp till 12 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Den kvicka tvillingen ". En modell med förbättrad prestanda och ökad arbetsradie. Som i den klassiska versionen använder den ett laddningsbart batteri, varje cell i ett par kan fungera autonomt, vilket är bekvämt för att dela dem. Bland fördelarna kan noteras den minskade laddtiden - högst 8 timmar.

Bild
Bild

Spy Ear . Billig enhet, sämre än andra modeller i förmågan att förstärka ljud. Den har svagare tekniska egenskaper, så enkelt som möjligt. Denna modell bör endast rekommenderas om du vill uppleva möjligheterna med hörselförstärkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mini Ear (Micro Ear) . De minsta modellerna i sin klass - deras mått överstiger inte diametern på ett mynt på 50 eller 10 kopek. Apparaterna är särskilt älskade av unga människor, de är nästan omöjliga att märka i örat. Sådana modeller är mycket bekväma, även med långvarigt slitage, de orsakar inte obehag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cyber Öra . En av de första modellerna som visas på den ryska marknaden. Detta är en teknik i fickformat med ett speciellt sändarfäste. Den är pålitlig, klarar sina uppgifter bra, men är sämre än andra modeller när det gäller bärkomfort. Strömkällan är AAA -batterier. Ljudet fångas endast i riktning, det finns ingen surround -effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns några viktiga kriterier att tänka på när du väljer din personliga hörförstärkare.

  • Utnämning . För en vanlig person, för att få fram tal eller andra ljud i det allmänna bruset, behövs enheter med en förstärkning på upp till 50-54 dB. För jakt- eller sportfältdiscipliner används enheter som förstärker endast de tystaste ljuden, upp till 30 dB. Således är det möjligt att känna igen djurets rörelse eller upptäcka fienden på vägen.
  • Konstruktionstyp . Äldre människor kan tycka att det är bekvämare att använda utrustning av ficktyp eller bakom örat som kan sättas på och av vid behov. In-ear och in-ear designalternativ påminner mer om hörlurar, de väljs av unga eller vuxna som inte vill ange att de bär enheten.
  • Tillverkarens berömmelse . Även hörselförstärkare som inte har en officiell status för medicinsk utrustning rekommenderas att köpas från specialaffärer. De har vanligtvis toppmärken och kan enkelt returneras eller bytas ut. Köpet av produkter i "butiken i soffan" låter dig inte ens ta reda på tillverkningsföretagets riktiga namn, oftast säljs billiga kinesiska produkter under ett högt märkesnamn.
  • Stereo eller mono . Modeller med 2 oberoende hörlurar i satsen låter dig få en sändning av surround -stereoljud när du använder enheten. Mono -förstärkningsteknik uppfattar vanligtvis bara riktade ljud, har ingen 3D -effekt.
  • Förekomsten av utbytbara munstycken . Eftersom hörselförstärkaren är en personlig föremål rekommenderas det att välja när du köper enheter som ger ett utökat paket. De har olika storlekar av tips för att matcha alternativ med specifika fysiologiska parametrar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter dessa rekommendationer kan du enkelt hitta den perfekta enheten för specifika människors behov, vare sig det är en älskad mormor eller en student son som vill förstärka ljudet vid en föreläsning.

Bild
Bild

Hörapparat "Miracle -earing" presenteras i videon.

Rekommenderad: