Trådlösa Vakuumhörlurar: Betyg På De Bästa öronpropparna. Bluetooth-hörlurar I örat Och Andra Telefonmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Trådlösa Vakuumhörlurar: Betyg På De Bästa öronpropparna. Bluetooth-hörlurar I örat Och Andra Telefonmodeller

Video: Trådlösa Vakuumhörlurar: Betyg På De Bästa öronpropparna. Bluetooth-hörlurar I örat Och Andra Telefonmodeller
Video: EARBUDS AWARDS 2020 [The Very Best True Wireless Earbuds] - AirPods vs Galaxy Buds vs Jabra vs ... 2024, April
Trådlösa Vakuumhörlurar: Betyg På De Bästa öronpropparna. Bluetooth-hörlurar I örat Och Andra Telefonmodeller
Trådlösa Vakuumhörlurar: Betyg På De Bästa öronpropparna. Bluetooth-hörlurar I örat Och Andra Telefonmodeller
Anonim

Trådlösa vakuumhörlurar har blivit en verklig succé i försäljningen. Dessa modeller kännetecknas av sin funktionalitet och hållbarhet, de förmedlar perfekt alla nyanser av ljud, samtidigt som de isolerar hörselgången från yttre buller, men problem uppstår alltid med valet - det finns många alternativ, de ser alla attraktiva ut.

Betygsättningen av de bästa öronsnäckorna, Bluetooth-hörlurarna i örat och andra modeller för din telefon hjälper dig att fatta det slutliga beslutet utan misstag. Låt oss titta närmare på de bästa modellerna och urvalskriterierna för trådlösa vakuumhörlurar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Trådlösa vakuumhörlurar eller IEM (In-Ear-Canalphone) representera en mängd olika tillbehör för telefoner och annan mobil utrustning . De kallas också intrakanala eller, mindre euphoniously, "pluggar", eftersom de inte är installerade i öronen, utan inuti hörselgången, i hörselgången. Modeller utan ledningar med mikrofon brukar kallas headset sedan med deras hjälp kan du framgångsrikt kommunicera med samtalspartnern i röstläge . In-ear- eller in-ear-hörlurar av denna typ behåller förmågan att återge musik, de kan ha en speciell sladd eller ett hårt plastband i nackområdet.

Bild
Bild

IEM skiljer sig från öronproppar på det sätt de fästs på örat. De är mer tillförlitliga och funktionella, de säkerställer nedsänkning av handstycket med infästningen i kanalen, utan att skapa risk för att falla ut, även vid mycket höga nivåer av fysisk aktivitet. Ljudtätning med denna typ av hörlurar är alltid maximal, överdrivet brus blockeras, en sluten kammare bildas, vilket bättre avslöjar hela djupet av musiken.

Det finns färdiga lösningar och anpassade mönster - i 2 kategorier är munstyckena som sätts på hörlursmunstycket gjutna i form av ägarens kanal, de är de mest anatomiskt bekväma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av trådlösa in-ear-hörlurar inkluderar följande element:

  • ram;
  • mikrodrivrutin med hållare;
  • akustisk slutare;
  • munstycke;
  • kontakt;
  • insats för placering i hörselgången.

För trådlös kommunikation används vanligtvis Wi-Fi, Bluetooth, mindre ofta IR- eller radiosignaler.

Bild
Bild

Översikt över arter

Alla in-ear-hörlurar är vanligtvis indelade i grupper beroende på typ av signalmottagning och överföring, samt vilken typ av drivrutiner som används. Endast två varianter av omvandlare används här.

  • Dynamisk, med balanserat ankare (BA) . Dessa drivrutiner använder en rörlig spole för att producera ett intensivt basrespons. Sådana modeller tillhör budgetkategorin, eftersom hörlurarnas övergripande ljudkvalitet förblir på en ganska låg nivå. Det bör tilläggas att stora, välkända märken nästan aldrig använder sådana givare i sin akustik.
  • Armeringsjärn . Dessa drivrutiner har ett mindre frekvensområde, men ljudåtergivning är mer exakt och tydlig. För att förbättra ljudomfånget installeras flera dynamiska omvandlare i varje hörlur. Sådana modeller är större i storlek och kostar mycket mer.
Bild
Bild
Bild
Bild

In-channel-modeller kan delas upp efter typen av munstycken som används i dem . Om mjuk plast används trycks ärmarna på förpackningen, skum anges. För fri form anges mögel. Detta inkluderar silikon- eller akrylspetsar, som varierar i hårdhet. Och de skiljer också universella munstycken och har ett visst storleksintervall. Grupp 2 väljs individuellt med hänsyn till användarens komfort . De universella modellerna har speciella klackar som gör att du kan ändra djupet från dyket. Det är värt att överväga att deras användning medför viss obehag tills önskad täthet uppnås.

Mest populära bilagor - skum … De är ganska mjuka och bekväma att bära, de ser attraktiva ut, de ger bildandet av ett behagligt, varmt ljud som är märkbart annorlunda än vad silikon och plast visar. Deras enda nackdel är behovet av att byta ut dem efter 2-3 veckors användning. Skumspetsar kan inte rengöras, de slängs bara.

Dessutom skiljer sig vanligtvis trådlösa vakuumhörlurar ut efter signalen de tar emot och signalen de sänder. Beroende på version kan detta vara flera alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörlurar

De använder en fast sändare och laddningsbara hörlurar. Signalen överförs i analog form, utan kryptering, vid FM-frekvenser 863-865 Hz … Sådana modeller utmärks inte av hög tydlighet i sändningar, störningar är mycket märkbara hos dem … Kvaliteten och räckvidden för mottagning beror till stor del på yttre faktorer, eventuell signalavskärmning. Musikälskare kommer definitivt inte att vara intresserade av sådana modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

IR

Den infraröda lysdioden i utformningen av sådana hörlurar och den infraröda porten i telefonen fungerar i detta fall som mottagare och sändare av en ljudsignal. Den stora nackdelen med denna typ av trådlös anslutning är liten radie för dataöverföring . Enheterna måste alltid hållas i närheten av varandra så att de infraröda sensorerna syns. Detta är ett föråldrat och obekvämt alternativ som praktiskt taget inte finns på marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blåtand

Den mest massiva kategorin av trådlösa vakuumhörlurar. Sådana modeller skiljer sig inom en räckvidd på upp till 10 m, och ibland upp till 30 m, är kompakta, kräver inte en Wi-Fi-anslutningssökning. Det tar inte mer än en minut att upprätta parning. Signalen överförs via Bluetooth efter att kodningen har passerat, den är bättre skyddad från avlyssning och manipulering . Det finns inget behov av en stationär sändare, kommunikationen går snabbt och enkelt med vilken enhet som helst, från TV till spelare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wi-Fi

Faktum är att hörlurar som är placerade som Wi-Fi-enheter använder samma Bluetooth-teknik sedan dess enhetsstandarder för dataöverföring på detta sätt är desamma: IEEE 802.11 . Namnet Wi-Fi kan ses som ett marknadsföringstrick; det påverkar inte på något sätt metoden och vägen för dataöverföring, det indikerar bara att det tillhör ett visst protokoll.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Vakuum trådlösa hörlurar har vunnit enorm popularitet. De uppskattas för sin bärbarhet och kompakthet, goda fuktbeständighet och högkvalitativt ljud. Bland de modeller som är mest beundrade av konsumentpubliken och expertgruppen, det finns flera alternativ.

Sennheiser Momentum True Wireless . Premium trådlösa hörlurar med hög känslighet, märkesfodral och överlägsen design. Räckvidden för Bluetooth -stöd är 10 m, enheten är mycket lätt, har pekskontroll, ansluter snabbt till en smartphone.

När det gäller ljudkvalitet har dessa hörlurar ingen konkurrens - det här är en teknik i Hi -Fi -klass som ger den bästa återgivningen av spår i någon musikstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Apple AirPods Pro … Hörlurar med mikrofon, Bluetooth 5.0, stöd för alla tillgängliga codecs. Med denna modell började mode för trådlösa vakuumhörlurar, som svepte hela världen. Batteriets livslängd är 4,5 timmar, från batteriet i fodralet, denna period kan förlängas med ytterligare en dag, det gemensamma (par) användningssättet stöds.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huawei FreeBuds 3 . Vattentåliga öronproppar med mikrofon och snygg design. Denna enhet skiljer sig från de äldre modellerna i sin prestanda, lättare vikt och kompaktitet. Hörlurarna ansluts enkelt till iPhones, Android -smartphones och innehåller 3 par hörlurar, varav 1 perforerat, för sport. Snabbladdning stöds, fodralet kopplar ihop hörlurarna automatiskt när du öppnar locket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beats BeatsX Wireless . Mellanklass trådlösa hörlurar. De uppvisar en känslighet på 101 dB, har en magnetiserad bas och en bakre borgen med en signalemitter. Trådlös anslutning förblir upp till 15 meter bort och laddas via USB-A-kontakten. Hörlurarna är även kompatibla med iPhone, fungerar upp till 8 timmar i rad, det finns en snabbladdningsfunktion.

Bild
Bild

Meizu POP2 . Snygga hörlurar med bra batteritid och ett bekvämt fodral. Den höga känsligheten på 101 dB gör dem ganska höga, en batteriladdning varar i 8 timmar - detta är ett av de bästa resultaten. Dessutom är hörlurarna kompatibla med iPhone och de flesta andra flaggskeppssmartphones och har ett damm- och fuktbeständigt hölje. Pekskontroll kan också kallas en särskiljande funktion, och brusreduceringssystemet gör samtal bekväma även i en folkmassa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xiaomi AirDots Pro … Populära trådlösa hörlurar i ett kompakt laddningsfodral som passar för iOS- och Android -smartphones. Kommunikation stöds på ett avstånd av upp till 10 m, lådan är ansluten via en USB-C-kontakt. Den ackumulerade energin räcker för 3 hörladdningar när du är på språng.

Modellen har ett aktivt brusreduceringssystem, ett vattentätt hölje och en inbyggd mikrofon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Honor FlyPods Youth Edition … Vattentäta Bluetooth -hörlurar med väska. Modellen håller en stabil signal inom en radie av 10 m, batteritiden är 3 timmar. Fodralet kan ladda öronsnäckorna 4 gånger, snabb energipåfyllning stöds. En öronsnäcka väger 10 g, inkluderar 3 ersättande öronkuddar med olika diametrar för varje sida.

Bild
Bild

QCY T1C . Billiga kinesiska hörlurar med Bluetooth 5.0 -stöd, laddningsbox ingår, microUSB -kontakt. Modellen är kompatibel med iPhone- och Android -smartphones, har en ganska presentabel design, på 1 laddning fungerar den upp till 4 timmar. Hörlurarna är mycket lätta, ergonomiska och har en ganska känslig mikrofon för att prata när du är på språng eller när du kör. En laddningsindikator finns på fodralet; det finns en kontrollnyckel på varje hörlursfodral.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer trådlösa vakuum hörlurar till din telefon, rekommenderas det att inte bara vara uppmärksam på designen eller modellens popularitet. De tekniska parametrarna är lika viktiga. Telefontillbehör bör också letas efter baserat på deras kompatibilitet. Inte alltid är universella lösningar lämpliga för alla modeller av enheter. Bland de viktigaste urvalskriterierna är följande:

  • typ av anslutning som används - här är det definitivt värt att uppmärksamma uteslutande moderna hörlurar med Bluetooth 4.0 och högre; radiohörlurar och modeller som drivs av en IR-signal är inte tillräckligt pålitliga, det är svårt att prata om en stabil anslutning och högkvalitativt ljud i det här fallet;
  • känslighet bestämmer ljudvolymen för högtalare och hörlurar; när det gäller vakuummodeller bör du vara uppmärksam på alternativ med indikatorer på minst 100 dB;
  • frekvensomfång - alternativet från 20 till 20 000 Hz kommer att räcka; om den första indikatorn är stor kommer höga frekvenser att låta tråkiga och inexpressiva; dess underskattning är också värdelös, eftersom mer än 15 Hz det mänskliga örat inte längre känner igen signaler - ju bredare räckvidd, desto djupare blir ljudet;
  • närvaron av ett halsband - denna analog av headsetet läggs ofta till sporthörlurar för att förbättra kommunikationen, för att göra hela strukturen bekvämare att använda; det kan representeras av en sladd eller ett hårt pannband som ansluter hörlurarna i ett par, medan vakuum "pluggarna" själva fortfarande kommer att vara trådlösa;
  • inbyggd mikrofon - denna komponent gör hörlurarna till ett fullvärdigt headset för telefonsamtal; om det här alternativet inte behövs kan du hitta en modell utan en konversationsenhet;
  • design och popularitet - hörlurar med märke väljs av dem som vill framhäva att de tillhör en smal krets av eliten; i praktiken visar sig billiga modeller från bona fide -tillverkare inte vara värre, allt beror på användarens personliga preferenser;
  • typ av bilagor - vanligtvis finns det flera par av dem i en uppsättning av olika storlekar; Dessutom är det värt att uppmärksamma materialet - till exempel är akryl ganska hårt, skum är det mjukaste och mest bekväma, silikon anses vara det mest massiva, men märkbart sämre än skum i kvaliteten på ljudåtergivning;
  • smartphone -kompatibilitet - varumärkesteknik är särskilt "nyckfull" i denna mening, absolut ingen modell passar inte en iPhone eller Samsung; det är bättre att kontrollera listan över kompatibla enheter i förväg;
  • Batteri-liv - med ett fodral inkluderat kan 4-6 timmars autonom musikuppspelning enkelt förvandlas till 24 timmar; detta är hur mycket satsen kan hålla på en laddning från nätverket;
  • pris - premiummodeller kostar från $ 200, medelklassen kostar från 80 till 150 USD, de billigaste vakuumhörlurarna i det trådlösa segmentet säljs till ett pris på upp till 4000 rubel, men kvaliteten på musikuppspelning i dem kommer inte att stiga till par.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på alla dessa punkter kan du välja rätt vakuumhörlurar med trådlös anslutning för en mängd olika mobila prylar - från musikspelare till smartphones och surfplattor.

Rekommenderad: