Audiophile -hörlurar: En översikt över Modeller För Audiofiler. Hur Väljer Man De Bästa?

Innehållsförteckning:

Video: Audiophile -hörlurar: En översikt över Modeller För Audiofiler. Hur Väljer Man De Bästa?

Video: Audiophile -hörlurar: En översikt över Modeller För Audiofiler. Hur Väljer Man De Bästa?
Video: Audiophile Headphones: For Beginners! 2024, April
Audiophile -hörlurar: En översikt över Modeller För Audiofiler. Hur Väljer Man De Bästa?
Audiophile -hörlurar: En översikt över Modeller För Audiofiler. Hur Väljer Man De Bästa?
Anonim

Hörlurar har länge varit ett populärt attribut bland människor i alla åldrar: vissa lyssnar på musik medan de går medan andra tittar på filmer hemma eller på resande fot. Men med tiden måste hörlurarna bytas, och många modeller tycker inte om ljudet - det är ibland för högt, ibland för tråkigt, etc. Rätt val av hörlurar är en garanti för att lyssna på musik kommer att bli roligt.

En audiofil är en person som älskar att lyssna på musik i högsta kvalitet och är villig att betala för bra utrustning . Efter att ha köpt bra hörlurar behöver du inte ens ta av dem: titta på film, konserter, lyssna på musik - de stör inte. Bland de olika audiofilmodellerna är det fullt möjligt att hitta en billig som kommer att glädja dig med dess funktioner.

Bild
Bild

Särdrag

Den första funktionen är att lyfta fram dynamiken och akustiken av högsta kvalitet. För det andra hållbarheten och behagligheten hos material vid beröring. Och det tredje som kan sägas om audiofila hörlurar är att de är tillverkade i en tidlös design (vanligtvis strama hörlurar). Det är värt att notera att från audiofiler (förresten, som kallas fanatiker av högkvalitativt ljud), de bästa hörlurarna är de som exakt förmedlar musiken, det vill säga hur producenten hörde den.

Audiophile hörlurar kännetecknas också av sitt utseende - som regel är deras öronkuddar, pannband gjorda av naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och modeller

Audiophile hörlurar skiljer sig från andra i första hand, ljudkvalitet … För att generera ljud har de speciella isodynamiska sändare. Efter att ha lyssnat på musik i sådana hörlurar är det osannolikt att du vill ändra dem till andra. Elektrostatiska skiljer sig praktiskt taget inte från isodynamiska, men deras tröghet reduceras avsevärt . De, precis som isodynamiska, snedvrider nästan inte ljudet, att lyssna på musik i dem kan jämföras med vin av hög kvalitet - rikt och gott, du får glädje av varje klunk.

Dynamisk - den vanligaste typen … Denna design är baserad på ett membran, spole och tråd. För det mesta är de populära bland konsumenterna på grund av deras låga kostnad, men de kan knappast kallas de bästa. Självklart vinner audiofila modeller vad gäller ljudrenhet.

Låt oss granska modellerna av audiofila hörlurar.

Bild
Bild

SENNHEISER HD820

Frekvenssvar: 12- 43800 Hz (-3 dB) 6- 48000 Hz (-10 dB), ljudtryck (SPL): 103 dB vid 1 kHz, 1V. Pris: 146799 r. Slutna hörlurar ger musikälskare njut av ljudkvalitet på jobbet, hemma eller på väg. Designad i Tyskland, levererar det otroligt realistiskt ljud och slår med exceptionell uppmärksamhet på varje detalj i konstruktionen av denna struktur.

Bild
Bild

MEZE AUDIO EMPYREAN GUNMETAL

Frekvenssvar: 4 - 110 000 Hz, känslighet: 100 dB, impedans: 31,6 ohm. Pris: 239990 s. Pannbandets unika form ökar kontaktytan med huvudet och lindrar trycket. Setet innehåller öronkuddar: läder och Alcantara -belagda, som är lätta att byta ut. Denna förvånansvärt snygga förare kombinerar två typer av röstspolar: båge och spiral.

Bild
Bild
Bild
Bild

FOKAL UTOPIA

Frekvenssvar: 5 - 50 000 Hz, ljudtryck: (SPL) 100 dB. Pris: 299890 s. Dessa referenshörlurar uppfanns i Frankrike och är resultatet av 35 års utveckling och innovation. Hörlurarna är tillverkade med en exklusiv teknik och erbjuder musikälskare ett förvånansvärt dynamiskt och realistiskt ljud.

Bild
Bild

KLIPSCH HERITAGE HP-3 EBONY

Frekvenssvar: 5 - 45000 Hz, känslighet: 98 dB. Pris: 95000 r. Kvalitetsmaterial används i varje detalj i dessa snygga hörlurar. Träkopparna är behagliga att ta på, du kan inte låta bli att märka att de ser väldigt eleganta ut. När du skapade den här modellen var målet att uppnå ett kraftfullt ljud - och det var vad som hände.

Modellen förmedlar de finaste musikaliska nyanserna.

Bild
Bild
Bild
Bild

SONY MDR-Z1R

Frekvensområde: 4 - 120 000 Hz, känslighet: 100 dB, pris: 109 990 r. Dessa hörlurar låter dig höra känd musik på ett nytt sätt . Modellen är designad med den senaste tekniken och tillverkad av de finaste materialen. Ljudteknik låter dig inte bara höra musik, utan också känna den. Vi kan säga att från listan är det de bästa hörlurarna som audiofiler definitivt kommer att älska.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Hörlurar är ett måste-föremål. Om det inte handlar om ekonomi kan du välja den bästa modellen och njuta av ljudkvaliteten. För många är det dock inte helt klart hur man väljer audiofila hörlurar. Svaret är ganska enkelt - att testa flera modeller under samma förhållanden. Det finns två typer av hörlurar: stängda och öppna. Open återger perfekt ljudscenen, men ljudet rör sig åt båda hållen … Det betyder att de omkring dig kan höra musiken spela. Den slutna typen av hörlurar är å andra sidan ogenomträngliga . Du kan vara ensam med din favoritmusik utan att vara rädd för att någon ska höra den.

Notera! Den slutna typen av hörlurar tillåter inte att bygga en "djup" scen, så vissa musikälskare kallar ljudet av stängda modeller som "från en låda". Bland överflödet av hörlurar kan du lätt bli förvirrad i valet, men bara du kan bestämma vilken modell som passar dig och under vilka förhållanden du kommer att använda den. Det viktigaste att komma ihåg innan du gör ett dyrt köp är att högkvalitativa audiofila hörlurar överför ljud perfekt, de är bekväma, de faller inte av och är gjorda av de bästa materialen.

Genom att veta detta kan du välja din idealmodell.

Rekommenderad: