Hörlurstillägg: Med Och Utan Mikrofon. Hur Väljer Man En Kabel?

Innehållsförteckning:

Video: Hörlurstillägg: Med Och Utan Mikrofon. Hur Väljer Man En Kabel?

Video: Hörlurstillägg: Med Och Utan Mikrofon. Hur Väljer Man En Kabel?
Video: Virtual reality-glasögon Shinecon SC-G06E med hörlurar 2024, April
Hörlurstillägg: Med Och Utan Mikrofon. Hur Väljer Man En Kabel?
Hörlurstillägg: Med Och Utan Mikrofon. Hur Väljer Man En Kabel?
Anonim

Alla hörlurar är inte tillräckligt långa. Ibland räcker inte tillbehörets standardlängd för bekvämt arbete eller för att lyssna på musik. I sådana fall används förlängningssladdar. Konversationen i den här artikeln kommer att fokusera på deras typer, de bästa modellerna, samt möjliga problem med att arbeta med en förlängningssladd.

Bild
Bild

Varianter av förlängningssladdar

En tråd är en enhet vars egenskaper liknar en konventionell adapter. Övergången utförs från ett gränssnitt till exakt samma, bara något avstånd från ljudsignalkällan på ett kort avstånd . Förlängningskablar är utformade för både hörlurar med mikrofon och vanliga hörlurar för telefon eller dator.

Du kan också använda en förlängningssladd i fall där standardkabeln blir förvirrad eller stör arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns förlängningar med justerbar längd och automatisk återspolning. Dessutom är dessa tillbehör väldigt kompakta och passar i en ficka eller liten väska. Tillbehör finns i olika längder. Varje användare väljer en bekväm längd för sig själv. Dessutom är förlängningssladdar uppdelade i flera typer, som var och en väljs separat för ett visst gränssnitt.

Kabeltyperna kan vara följande

  • Jack 6, 3 mm . Alternativet förlängningssladd kan öka signalutbudet för professionella bildskärmsmodeller.
  • Minijack 3, 5 mm . Ett standarduttag som används för nästan alla typer av headset och hörlurar.
  • Mikrojack 2, 5 mm . Denna typ av förlängningssladd är inte särskilt vanlig, men den används också för att förlänga tråden till önskad längd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Idag är förlängningssladdar för hörlurar mycket efterfrågade. Tillverkare producerar olika modeller som kommer att tillfredsställa även den mest kräsna användaren. Det är värt att bekanta sig med några av de populära förlängningssladdarna och deras funktioner.

GradoLabs Grado ExtencionCable . Förlängningssladden är avsedd för professionellt bruk. Han utför sin uppgift perfekt. Enheten har en längd på 4,5 meter. Kabeln har möjlighet att kedja flera förlängningssladdar. Kvalitet och tillförlitlighet återspeglas också i priset. Men enheten är värd det. Förlängningssladden kan användas i många år. Och var inte rädd för att tråden ska gnugga, böja eller överhettas. Sådana problem är helt uteslutna. Kostnaden för enheten är 2700 rubel.

Bild
Bild

Philips minijack 3, 5 mm - minijack 3, 5 mm . Modellen har hög ljudkvalitet. Under tillverkningen har tillbehöret klarat många tester, vilket gav ett bra resultat. Längd - 1,5 m. En högkvalitativ sladd med en pålitlig fläta överhettas inte, och båda kontakterna är ordentligt fixerade. Förlängningssladden kan användas för telefonhörlurar, PC eller hörlurar med mikrofon. Priset på en förlängningssladd är från 500 rubel.

Bild
Bild

Rock Dale / JJ001-1M . Kabellängd - 1 meter. Själva kabeln är tillräckligt stark för att förhindra att den böjs och viks under drift. Förlängningskontakterna är perfekt fixerade och har skyddselement. Av fördelarna är det värt att notera högkvalitativt ljud. Ljudet kommer att vara detsamma som vid direktanslutning. Priset på tillbehöret är cirka 500 rubel.

Bild
Bild

Vention / JACK 3,5 MM - JACK 3,5 MM . Den billiga enheten har en tjock kabel av hög kvalitet. Tygflätan förhindrar att tråden knäpper eller trasslar ihop. Oroa dig inte om du råkar köra över tråden med en stol. Kabeln är mycket hållbar. Ledaren och dielektrikum är ansvariga för ljudkvaliteten. De är gjorda av koppar och PVC. Fördelen med modellen är skärmning av tråden, som sällan finns i billiga modeller.

Guldpläterade kontakter finns för analog stereoljudöverföring. Priset på förlängningssladden är 350 rubel.

Bild
Bild

GreenConnect / GCR-STM1662 0,5 mm . Detta alternativ anses vara det mest optimala när det gäller kostnad och tillförlitlighet. Enheten har välgjorda kontakter och en längd på en halv meter. Slitstark tråd med högkvalitativ fläta. Modellen är lämplig för både allmänt bruk och professionellt arbete. Stickkontakten passar enkelt in i kontakten och låses på plats säkert. Under drift förblir ljudet detsamma som vid en direktanslutning. Det finns ingen ljudförvrängning. Kostnaden för tillbehöret är 250 rubel.

Bild
Bild

Hama / Mini Jack 3, 5 mm - Mini Jack 3, 5 mm . Vissa användare säger att kabeln är av hög kvalitet. Tråden böjs eller spricker inte ens när den används under en längre tid. Under användning överhettas inte tråden. Ljudkvaliteten är utmärkt. En förlängningssladd passar de flesta användare. Ett plus är kostnaden - cirka 210 rubel. Nackdelen är gummihöljet. Det är vanligt att flätan fryser vid låga temperaturer. Under sådana förhållanden, använd förlängningssladden mycket noggrant.

Bild
Bild

Ning Bo / MINI JACK 3, 5 MM - MINI JACK 3, 5 MM . Denna modell har utmärkt ljud utan distorsion. Stickkontakten är av hög kvalitet och är tillverkad på ett säkert sätt och har en utmärkt hållning i kontakten. Baksidan av modellen är dess tråd. Vid långvarig användning böjer kabeln och går sönder. Kostnaden för förlängningssladden är 120 rubel.

Bild
Bild

Atcom / MINI JACK 3, 5 MM - MINI JACK 3, 5 MM . Den största fördelen med modellen är dess pris - 70 rubel. Trots detta har enheten guldpläterade kontakter och ser inte sämre ut än dyra modeller. Ur tillförlitlighetssynpunkt är förlängningssladden inte heller sämre. Tråden värms inte upp även efter långvarig användning. Av nackdelarna noteras vikten av position på jobbet. Om kabeln vrids något kan du upptäcka att ljudet förloras i ett öra. För god ljudkvalitet måste kabeln vara ordentligt fixerad.

Bild
Bild

GreenConnect / AUX -uttag 3, 5 mm . Förlängningssladden har ett elegant utseende och är gjord i vitt. Högkvalitativ kabel som eliminerar risken för knäck. Även vid långvarig användning är tråden inte skadad. Ljudet går utan distorsion och förblir detsamma som vid en direktanslutning. Den enda nackdelen är stereokanalerna blandade av tillverkaren. Denna nyans anses vara obetydlig.

Många användare talar om den här modellen som en attraktiv pryl med hög ljudkvalitet och ett optimalt pris. Kostnaden för förlängningssladden är 250 rubel.

Bild
Bild

Buro / MINI JACK 3, 5 MM - MINI JACK 3, 5 MM . Kostnaden för tråden är 140 rubel. Kvaliteten och tillförlitligheten är dock jämförbar med dyrare enheter. Kabeln böjer sig inte eller överhettas. Det är också värt att notera den högkvalitativa kontakten, som sitter fast i kontakten. Som noterats av många användare har enheten inga nackdelar.

Bild
Bild

Klotz AS-EX 30300 . Förlängningskabeln har kontakter (sida A - 3, 5 mm stereominikontakt (M); sida B - 6, 3 mm stereokontakt (F). Ledningslängd - 3 meter. Tillbehöret är lämpligt för både hushållsbruk och professionella enhetens färg är svart. Den strikta designen kompletteras med en tråd av hög kvalitet och guldpläterade kontakter med säker fixering. Kostnaden för enheten är 930 rubel.

Bild
Bild

Defender mini jack 3, 5 mm - mini jack 3, 5 mm . Förlängningssladden finns i tre färger: blå, vit och grå. Den slitstarka tråden är tygflätad för att förhindra kinks och skav. Guldpläterade kontakter ger en säker passform. Ledarens material är koppar. Alla dessa egenskaper förenas av surroundljud av hög kvalitet utan störningar och störningar. Kostnaden för en förlängningssladd är från 70 rubel, vilket gör det ännu mer attraktivt för de flesta användare.

Bild
Bild

Möjliga problem

Hörlursförlängningssladden ökar avståndet från signalkällan. Men ändå är huvudproblemet signalförlustfaktorn, som ökar med användning av förlängningssladdar . Detta leder till distorsion av ljudfrekvenser och brus. Vissa låga frekvenser har dålig ljudkvalitet. Detta problem blir märkbart när du använder kablar med en längd på 10 meter eller mer. Naturligtvis kommer väldigt få människor att komma till nytta med denna längd. De flesta användare använder förlängningssladdar från 2 till 6 meter.

Innan du köper en förlängningssladd är det inte överflödigt att kontrollera ljudet direkt i butiken . En högkvalitativ enhet har ett rymligt, klart ljud utan några defekter. För att undvika problem när du ansluter en förlängningskabel måste du kontrollera att anslutningsformaten är kompatibla.

För att undvika misstag måste du ta med dig den gadget som förlängningssladden ska anslutas till.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mindre problem är trassling. För att undvika besvär kan du köpa en speciell modell med justerbar kabellängd. Modellerna är utrustade med automatisk indragning, vilket gör förlängningen mer kompakt och bekväm för transport . För att förhindra att tråden böjer sig, krymper eller sträcker sig är det nödvändigt att förvara den i ett speciellt fodral. Som regel har tillverkare tillhandahållit en sådan nyans, och locket till förlängningssladden ingår.

Hörlursförlängningssladden är ett lättanvänt tillbehör . Även en nybörjare kan hantera anslutningen. Anslut bara hörlurarna till uttaget så kan du njuta av musik eller titta på en film. Det är inte svårt att välja en kvalitetsenhet. När du köper, se till att kontrollera ljudkvaliteten och välj önskad längd. Enkla riktlinjer och en lista över de bästa tillverkarna i denna artikel hjälper dig att välja.

Rekommenderad: