En Hörlur är Tystare än Den Andra: Varför Spelar Den Ena Tystare Och Den Andra Högre? Hur åtgärdar Jag Problemet?

Innehållsförteckning:

Video: En Hörlur är Tystare än Den Andra: Varför Spelar Den Ena Tystare Och Den Andra Högre? Hur åtgärdar Jag Problemet?

Video: En Hörlur är Tystare än Den Andra: Varför Spelar Den Ena Tystare Och Den Andra Högre? Hur åtgärdar Jag Problemet?
Video: Tusse - Voices 2024, April
En Hörlur är Tystare än Den Andra: Varför Spelar Den Ena Tystare Och Den Andra Högre? Hur åtgärdar Jag Problemet?
En Hörlur är Tystare än Den Andra: Varför Spelar Den Ena Tystare Och Den Andra Högre? Hur åtgärdar Jag Problemet?
Anonim

En hörlur är tystare än den andra - detta problem möts ofta av musikälskare som inte vill nöja sig med lite när de lyssnar på musik. På grund av ett defekt headset är det ibland inte möjligt att höra vad den andra personen säger. För att förstå varför den ena hörlurarna reproducerar låter tystare, och den andra högre, en grundlig diagnos av det resulterande sammanbrottet hjälper till att identifiera och eliminera orsaken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsakliga skäl

Det första steget för att börja leta efter orsakerna till hörlursfel är att kontrollera själva tillbehöret. Om det inte handlar om yttre faktorer är fodralet intakt, det finns inga synliga tecken på skada, du måste utföra en fullständig kontroll av hörlurarna. Det finns flera viktiga punkter att kontrollera.

  • Renhet i ärendet . Ett hörlurar som först spelades högre och sedan gradvis minskade ljudnivån kan vara kinkig med öronvax, dammavlagringar och annan smuts.
  • Högtalare . Billiga kinesiska hörlurar är utrustade med magneter som snabbt tappar sina egenskaper. Om detta händer fungerar inte tillbehöret korrekt.
  • Inställningar . Det är möjligt att telefonen själv har sådana parametrar att en hörlur helt enkelt inte kan spela tillräckligt högt.
  • Kontakter . När det stängs kommer ljudet att försvinna. Detta gäller särskilt för billiga trådbundna modeller.
  • Sladden är defekt . Ett avbrott i en tunn tråd inuti en kabel är inte en så sällsynt störning.
  • Hörlurarna har skadats av vatten . Du behöver inte släppa dem i kaffe eller te. I avsaknad av fullt fuktskydd räcker en träff i regnet för att gå sönder.
  • Spänningsfel . Detta händer om högresistenta tillbehör används i kombination med konventionella mobila enheter.
  • Ljudkort . Radioamatören kan kontrollera det självständigt. Om du inte har kompetensen måste du kontakta servicecenteret.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är det inte hörlurarna själva som är skyldiga, utan enheten som de är anslutna till. Du kan kontrollera den här versionen genom att byta ut ljudkällan. Om ljudet går normalt, jämnt, omedelbart till två hörlurar med en annan gadget, betyder det att problemet definitivt inte finns i dem.

Hur man åtgärdar problemet

Det är viktigt att förstå att inte alla hörlurar går att reparera. Några av dem är lättare att ersätta med nya än att försöka fixa det själv. Det är möjligt att hantera ett fel i höljet endast med vissa diagnostiska verktyg - en multimeter, ett lödkolv och andra nödvändiga enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förorening

Den vanligaste orsaken till att ljudvolymen försvinner eller allvarligt försämras är otillräcklig skötsel av hörlurarna. Mänsklig fysiologi beror på att svavelproduktionen i öronen är ojämn. Till exempel väljer vänster öra det alltid mer aktivt. Om volymen i hörlurarna har försämrats bör du först rengöra den från smuts. För att slutföra arbetet måste du demontera fodralet.

Vid demontering kommer ett speciellt nät att hittas inuti, som fungerar som ett mekaniskt filter i vägen för olika föroreningar. Med en stor ansamling av skräp och svavel täpps dess hål, ljudet slutar passera normalt. Ett grundligt avlägsnande av smuts och fett med bomullspinnar, skivor och en speciell vätska hjälper till att eliminera "pluggen". För rengöring behöver du:

  • ta bort nätet;
  • ta bort synlig smuts;
  • behandla ytan med en alkohollösning;
  • torka nätet;
  • installera den på plats.

Det rekommenderas inte att helt ta bort nätet från hörlursstrukturen. Detta kommer att hjälpa en kort stund, men i framtiden kommer svavel och skräp redan att finnas inuti enhetens fodral. Här kommer de att påskynda hörlursfel. I detta fall kommer upprepad rengöring inte att leda till någonting.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skadade ledningar

Med trådbundna hörlurar är huvudljudproblemet alltid förknippat med dåliga ledningar eller andra anslutningselement. Svag kontakt mellan kontakten och telefonuttaget elimineras enkelt genom att vrida den i uttaget. Om så inte är fallet kan ljudet från hörlurarna vara annorlunda på grund av bruten kontakt.

De mest uppenbara symtomen på en sådan uppdelning:

  • basens försvinnande med bibehållen mellan- och högfrekvens;
  • felaktig stereofunktion.

I de flesta fall är sådana problem förknippade med en defekt jordledning. Bland annat utmärks det av närvaron av en gyllene beläggning. Om du noggrant böjer tråden där den ansluts till kontakten kan du vanligtvis identifiera ett brott.

För att återställa normal drift är det tillräckligt att helt enkelt lödda det fristående elementet igen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsproblem

Ibland är ojämn volymfördelning i trådlösa hörlurar ett resultat av en mjukvara eller fel. De är särskilt vanliga på iOS. Ingen mängd rengöring hjälper i detta fall.

I särskilt svåra fall utförs en hård återställning med en fullständig återställning av inställningarna, men sådana åtgärder kan kallas extrema, eftersom de vanligtvis kan undvikas.

Bild
Bild

För hörlurar med kabel löses vanligtvis anslutningsproblem med följande åtgärder

  1. Vid ofullständig kontakt mellan kontakten och uttaget, sätt in den så långt det går. Om kontakten stabiliseras passerar ljudet jämnt genom de två hörlurarna.
  2. Med full kontakt sänds ljudet ojämnt. Det är nödvändigt att ta bort och sätt i kontakten flera gånger. Vänd den i uttaget tills ljudet återställs till balans. Detta händer med nya telefoner, där anslutningen till hörlurarna upprättas för första gången.
  3. Ta bort smuts eller oxidation från hörlursingången. Det är inte ovanligt att skräp kommer in i kontakten. Dessutom kan kontakter oxideras över tid. För att återställa normal kontakt, noggrann rengöring av ingången med en tandpetare, borste hjälper. Det är viktigt att inte försöka fixa den upptäckta skadan med en skruvmejsel eller andra metallverktyg.
  4. Rengör kontaminationen av kanalen i vakuumhörlurarna. Om orsaken är svavelinträngning hjälper den vanliga mekaniska rengöringen och avfettningen av spetsen. Det är bäst att rengöra redskapen regelbundet som en förebyggande åtgärd.
  5. Om ljudet är ojämnt i iPhone 7 och senare använder dessa smartphones Lightning -kontakten, vilket inte skiljer sig vid stabil kontakt. Rengöring av kontakten hjälper till att eliminera problemet med saknat ljud. Dessutom kan ojämn ljudåtergivning vara ett direkt resultat av att köpa en produkt av låg kvalitet - iPhone fungerar inte normalt med sådana tillbehör.
Bild
Bild

Rekommendationer

Ibland är problem med volymen på en av hörlurarna resultatet av att användaren lyssnar på musik med maximal volym för länge. I detta fall störs ljudvolymen ibland utan någon ytterligare anledning. Det är absolut nödvändigt att ge hörselorganen vila, utan hörlurar ett tag. Om problemet återkommer eller blir värre med tiden rekommenderas att du besöker din läkare för ytterligare testning.

På AirPods och andra hörlurar av denna typ beror svårigheten med skillnaden i ljud mellan vänster och höger hörlurar oftast på att balansen går förlorad - en inställning som kan justeras i telefonmenyn.

Det är värt att experimentera med ljudet via fliken Tillgänglighet. I balansinställningarna, genom att flytta reglaget på skärmen till vänster och höger, kan du uppnå utjämning av hörlurarnas ljud.

Rekommenderad: