Hur Väljer Man Hörlurar? Vilka är Bättre I Ljud? Val Av Parametrar Och Egenskaper, De Bästa Företagen, Val Av Högprofilerade Och Högkvalitativa Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Hur Väljer Man Hörlurar? Vilka är Bättre I Ljud? Val Av Parametrar Och Egenskaper, De Bästa Företagen, Val Av Högprofilerade Och Högkvalitativa Modeller

Video: Hur Väljer Man Hörlurar? Vilka är Bättre I Ljud? Val Av Parametrar Och Egenskaper, De Bästa Företagen, Val Av Högprofilerade Och Högkvalitativa Modeller
Video: Hur väljer man hörlurar till sport och träning? Elgiganten förklarar 2024, April
Hur Väljer Man Hörlurar? Vilka är Bättre I Ljud? Val Av Parametrar Och Egenskaper, De Bästa Företagen, Val Av Högprofilerade Och Högkvalitativa Modeller
Hur Väljer Man Hörlurar? Vilka är Bättre I Ljud? Val Av Parametrar Och Egenskaper, De Bästa Företagen, Val Av Högprofilerade Och Högkvalitativa Modeller
Anonim

Högkvalitativt ljud, bekväm form, snygg design - det här är huvudkraven för valet av teknik, som för många har blivit en trogen följeslagare för varje dag. Vi pratar om hörlurar, som du faktiskt också måste kunna välja.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Det finns en åsikt att du bara kan komma till affären, ta det par du gillar, testa det och be säljaren att packa modellen. Men allt är inte så enkelt.

  • Ett stort antal inköp görs på distans idag . Att testa en produkt i en webbutik är redan mycket svårare.
  • De egenskaper och parametrar som kan kallas start är viktiga . Det är bättre att formulera dem redan innan du går till affären för att göra det lättare att välja.
  • Slutligen är det mycket viktigt att besluta om kriterierna - de aspekter som kommer att bli de viktigaste kraven för produkten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljudkvalitet

I den tekniska beskrivningen för hörlurarna måste tillverkaren föreskriva frekvensområdet. Det vill säga, inom denna indikator kommer hörlurarna att återge alla deklarerade frekvenser. Ju bredare denna indikator, desto bättre. Mer exakt, desto kraftfullare blir hörlurarna. Det är fel att tro att hörlurarna inte återger ljud utanför denna indikator. Nej, frekvenser utanför de angivna värdena spelas helt enkelt tystare.

Men en kraftig minskning av höga frekvenser sker bara med trådlösa eller USB -modeller. Högtalaren kan teoretiskt reproducera något över de angivna gränserna, men begränsningar av en eller annan frekvens är möjliga.

Formellt är det allmänt accepterat att ju bredare frekvensområdet, desto bättre teknik . Men inte alla användare förstår frågan djupt, varför de kan falla för marknadsföring "bete". Till exempel är det känt att den mänskliga hörselanalysatorn tar upp frekvenser från 20 Hz till 20 kHz. Det vill säga, om du väljer hörlurar med dessa indikatorer kommer det att räcka. Ett bredare frekvensområde anses vara samma intervall, men med en mindre avrullning av frekvenssvaret (amplitudfrekvensegenskaper) vid kanterna. Men sådan information är formell snarare än meningsfull.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörlurarnas känslighet kan bedömas utifrån vissa data

  • Känslighetsparametern beror på utrustningens volymnivå och signalnivån som matas till enheten . Ju högre känslighet, desto högre blir headsetet.
  • Känsligheten uttrycks i förhållande till antingen effekt eller spänning . Om det korrelerar med spänning, visas volymen först och främst, om den ska dras - då energiförbrukning. Ömsesidig omvandling av uttrycksenheter är möjlig. I den tekniska beskrivningen anger företaget endast ett alternativ som standard. Ibland glömmer utvecklare att ange dimensionen för egenskapen, och därför är det angivna värdet helt enkelt oinformativt.
  • Högkänsliga hörlurar har ett klart plus - de spelar högt om källvolymen inte är för hög. Men det finns också ett minus - en sådan teknik visar tydligt bakgrundsljudet i pauser.
  • Headset med låg känslighet spelar tyst därför bör den vara ansluten till uppenbarligen kraftfulla källor.
  • Om förstärkarens effekt och känsligheten matchas normalt , då kan du välja rätt volym och minimalt brus.
  • Hörlurar med låg impedans är vanligtvis höga medan hörlurar med hög impedans är tysta … För modeller med låg impedans behövs en förstärkare som organiserar hög ström, och för modeller med hög impedans en förstärkare som ger spänning. Om förstärkaren för headsetet väljs felaktigt kommer ljudet antingen att vara tyst eller inte av hög kvalitet.

För att matcha hörlurarna och förstärkaren är fyra kriterier ansvariga - förstärkarens spänning och ström, samt teknikens känslighet och impedans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utförande typ

Annars kan det kallas akustisk prestanda. Enligt design är alla hörlurar indelade i 3 typer. Förslutna hörlurar, vars ljud bara går till örat, är stängda. De har passiv ljudisolering.

I hörlurar av öppen typ avger föraren ljud både i lyssnarens öra och ut i rymden. Om musiken från hörlurarna inte stör alla som är i närheten kan du välja det här alternativet. Öppna hörlurar ger ofta ett mjukare ljud.

Det finns också hörlurar av mellanliggande typ med delvis brusisolering . De kan vara halvöppna eller halvstängda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera omedelbart klassificeringen av hörlurarna efter passform

  • Full storlek - den största, som helt täcker örat. Ibland kallas de båge. Dessa är de mest bekväma hörlurarna, men de är inte lätta att använda när de är bärbara. Dessutom har slutna hörlurar dålig ljudisolering och känsligheten för bärbara källor är låg.
  • Över huvudet - mer kompakta modeller som pressas mot öronen. På grund av att högtalaren ligger närmare i dem har hörlurarna hög känslighet. Men samtidigt är komforten från användningen av sådana modeller lägre (bara på grund av det ständiga trycket mot örat).
  • I öra - det här är miniatyrhörlurar, vars främsta fördel är deras lilla storlek. Känsligheten hos denna teknik är mycket hög. Ger närhet och liten storlek. Denna typ är optimal för användning vid bullriga transporter. Men samtidigt är in-ear-hörlurar fortfarande de farligaste för mänsklig hörsel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av teknik baseras på indikatorer på ljudkvalitet, design och användningsändamål. I de flesta fall är det avgörande.

Användningsområde

Om huvudsyftet med att skaffa utrustning är att lyssna på ljudböcker eller radio, är det fullt möjligt att klara sig med budgetalternativ. Om hörlurar behövs för att träna musik (och professionellt), behövs utrustning av bildskärmstyp . Och det kostar en storleksordning mer.

För valet, beroende på användningsändamål, är det viktigt om det är en trådbunden teknik eller en trådlös. I hörlurar med kabel är ljudkvaliteten hög. Trådlösa har blivit bekvämare, och många användare föredrar bara dem.

Trådlöst representeras av följande alternativ:

  • infraröd;
  • radio;
  • Wi-Fi;
  • Blåtand.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också hitta hybridmodeller till salu som kan fungera med eller utan kabel. Om köparens mål är ljudinspelning är det trådlösa alternativet inte tillförlitligt, eftersom det har en låg latens (några millisekunder i ljudinspelning är viktiga).

Och ändå är det viktigaste kriteriet för alla användningsändamål ljudkvalitet. Om du hör alltför högt ljud och förvrängning när du testar hörlurar tvingar detta dig redan att vända dig till en annan modell . Billiga prover saknar vanligtvis nedgångar, och detta påverkar uppfattningen av ljud.

Ljudet ska i alla fall vara rikt, om det är "plast", kommer till och med att lyssna på ljudböcker eller radio i sådana hörlurar vara obehagligt.

Bild
Bild

Vikt, material, infästning och ytterligare utrustningselement är fortfarande viktiga urvalskriterier .… I vilket fall som helst bör hörlurarna inte vara för tunga, annars bär en sådan enhet onödig muskelspänning och trötthet. Infästningen ska också vara bekväm, det är önskvärt att det finns ett alternativ för möjlighet till justering. Ytterligare utrustning (fodral, adapter, väska) kan vara viktigt.

Men valet är naturligtvis alltid individuellt: det som passar en person perfekt kan verka obekvämt för en annan. Därför behöver hörlurar inte testas i form av fjärrprover, utan med direktkontakt. Ibland händer det att alla tekniska egenskaper hos produkten är idealiska för köparen, ljudet är vackert, utseendet är det mest eleganta och moderna, men det finns ingen känsla av komfort när du bär. Därför är hörlurar som gåva inte alltid det bästa valet. Även de mest toppmodellerna måste prövas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära företag

Och nu om toppmodellerna: denna marknad har också sina egna ledare, vars rykte är svårt att skaka. Det finns också nybörjare som inte är ovilliga att kliva i klackarna på armaturerna. Denna recension innehåller en opartisk beskrivning av årets mest populära modeller och storsäljare.

CGPods Lite är trådlösa in-ear-hörlurar från Tyumen-märket CaseGuru .

Perfekt för sportaktiviteter. Deras pris är bara 3 500 rubel - det mesta som inte heller är budgetsegmentet. Men när det gäller ett antal egenskaper överträffar denna modell sina mycket mer framstående och mycket dyrare motsvarigheter. Till exempel när det gäller graden av fuktskydd: CGPods Lite kan tvättas under rinnande vatten eller till och med ta en dusch eller bada i dem. Även Apple AirPods, som kostar fyra gånger priset, har inte detta fuktskydd.

CGPods Lite kommer med ett mycket ovanligt "anti-stress-fodral". Laddningsfodralet känns som havsstenar, det är trevligt att vända det i händerna och klicka på magnetlocket.

Och detta är kanske det minsta fallet bland alla modeller av trådlösa hörlurar.

Trots sin ringa storlek, tack vare det kraftfulla batteriet inbyggt i fodralet, kan CGPods Lite arbeta upp till 20 timmar utan att anslutas.

CGPods Lite säljs exklusivt online. Av denna anledning inkluderar priset på hörlurarna inte påslag i mellanhandlarna. Och därför kan du köpa dem till tillverkarens rimliga pris - för 3500 rubel. Finns i två färger - svart och vitt. Leverans inom Ryssland och grannländer (i synnerhet till Ukraina och Vitryssland) tillhandahålls.

Bild
Bild

Sony (årets modell WH-1000XM3) . Röstad bästa trådlösa hörlurar från 2019. För att lyssna på musik är detta utan tvekan ett bra alternativ som kommer att tillgodose behoven hos den mest kräsna användaren. Men för klarhet och det bästa ljudet bland alla Bluetooth -alternativ måste du betala cirka $ 500.

Bild
Bild

Beyerdynamic (Custom Studio) . Om intresseområdet är hörlurar i full storlek med baskontroll, mångsidiga i användning, snygga, bekväma och mycket hållbara, så är det här alternativet definitivt värt att överväga.

År 2019 var det mycket efterfrågat, särskilt bland de köpare som ville hålla sig upp till 200 dollar - dessa hörlurar är i området 170.

Bild
Bild

Audio-Technica (ATH-AD500X) . Om du inte bara behöver lyssna på musik utan arbetar med ljud, kommer den här modellen säkert att passa dig. Stora bildskärmshörlurar för 170-180 dollar.

Bild
Bild

Marshall (Major 3 Bluetooth) . Och det här är ett bra alternativ bland trådlösa hörlurar i örat. Detta är den tredje versionen av samplet, denna gång med förbättrat ljud och autonomi. Du kan köpa utrustningen för $ 120.

Bild
Bild

Bowers & Wilkins (PX) . Om du behöver mer än bara hörlurar, men en modell från premiumlistan, är detta alternativet. Ljudet är klart och designen är imponerande. Men priset kan också förvåna den nitiska köparen - de kostar $ 420.

Bild
Bild

Apple (AirPods och Beats) . Bekväm, vacker, innovativ, trådlös. Ett märke är värt mycket, och priset för ett sådant köp är $ 180.

Bild
Bild

MEE-ljud (Air-Fi Matrix3 AF68) . Hörlurar med en perfekt balans av frekvenser, hållbara, vackra, fashionabla och kommer att kosta $ 120.

Bild
Bild

Logitech (G Pro X) . Det skulle vara lämpligt att lägga till spelhörlurar med en bra mikrofon och utmärkt ljud till listan. Emissionspriset är $ 150.

Bild
Bild

SteelSeries (Arctis Pro USB) . Spelhörlurar som inte kan kallas billiga. Men om du behöver högkvalitativt ljud för spel, och själva modellen måste vara oklanderlig i design, är detta alternativ bra. Modellen kostar $ 230.

Bild
Bild

Meizu (EP52) … Ett utmärkt val för dem som älskar bekväma löpningar. In-ear trådlösa hörlurar med halsband och den mest sportiga designen. Du kan köpa den för $ 40.

Bild
Bild

Xiaomi (Mi Collar Bluetooth -headset) … Och ytterligare ett "löpband" -alternativ från en mycket populär tillverkare - sport, högkvalitativt, trådlöst, med halsband, pris - $ 50.

Bild
Bild

Begränsar sökningen efter en modellfråga efter användningsändamål: för att lyssna på musik och spela in ljud kommer detta att vara en lista, för att köra - en annan, för spel och ljudböcker - en tredje. Men de viktigaste företagen vars produkter var framgångsrika 2019 listas här.

Hur berättar man bra hörlurar från dåliga?

Även en person som är långt ifrån teknisk analys kan förstå att produkten är riktigt bra. Men igen, valet är kopplat till syftet med användningen.

Här är några rekommendationer från experter

  1. Det mest pålitliga sättet att avgöra kvaliteten på en hörlur är "live" -lyssning . Det gör det möjligt att utvärdera ljudkvaliteten, användarvänligheten och hållarnas styrka. Om frekvensområdet för den föreslagna modellen redan är 18-20000 Hz, talar detta redan om inte den högsta kvaliteten.
  2. Bra, om hörlurarna ger en känslighet på minst 100 dB , annars blir uppspelningsljudet tyst.
  3. Om valet är bland in-ear-hörlurar, då membranets lilla storlek är oönskad . Men modeller med neodymiummagnetiska hjärtan gör valet mer framgångsrikt.
  4. Alla gillar inte öppna hörlurar men de ger ändå en tydligare bild i ljud, men i slutna - det finns en liten resonans.
  5. Om hörlurarna gnuggar dig i öronen, tro inte att de "bärs bort" eller "du kan vänja dig vid det. " Om sådant obehag uppstår ofta måste du överge öronsnäckorna till förmån för overhead- eller monitormodeller.
  6. Om du inte vill att tekniken förstör ditt hår, du måste välja modeller med ett band, som ligger på baksidan av nacken .
  7. Hörlursmodellen måste fördela vikten jämnt, om det någonstans trycker eller trycker på mer är detta ett dåligt alternativ .
Bild
Bild

Huruvida man ska köpa hörlurar på välkända asiatiska sajter är en individuell fråga. Om du inte behöver använda dem ofta, om de behövs för kortsiktiga ändamål, kan du köpa en teknisk enhet för det villkorade "$ 3", och de kommer att räkna ut sitt pris. Om hörlurar är en viktig del av arbete, vila, hobby, om de kommer att användas ofta, bör du leta efter ditt alternativ bland kvalitetsmodeller av märken med gott rykte och pålitlig service.

Många forum, granskningssajter, där du kan läsa många detaljerade berättelser, om än subjektiva, hjälper också till att bestämma valet (eller korrigera det)

Men när du köper hörlurar på distans är recensioner ibland inte mindre viktig information än de tekniska egenskaperna på webbplatsen.

Rekommenderad: