Sony Hörlurar: Trådlös Brusreducering, EXTRA BASS MDR-XB950B1 Och Andra On-ear Och Vakuummodeller

Innehållsförteckning:

Video: Sony Hörlurar: Trådlös Brusreducering, EXTRA BASS MDR-XB950B1 Och Andra On-ear Och Vakuummodeller

Video: Sony Hörlurar: Trådlös Brusreducering, EXTRA BASS MDR-XB950B1 Och Andra On-ear Och Vakuummodeller
Video: Sony MDR-XB950B1 (2017 model) Headphones Review - A Ton of Bass! 2024, April
Sony Hörlurar: Trådlös Brusreducering, EXTRA BASS MDR-XB950B1 Och Andra On-ear Och Vakuummodeller
Sony Hörlurar: Trådlös Brusreducering, EXTRA BASS MDR-XB950B1 Och Andra On-ear Och Vakuummodeller
Anonim

Det behöver knappast någon förklara hur legendarisk Sony är, vad det bidrar till bildandet av den bild av elektronik som är vanligt idag. Men även bland detta företags hörlurar finns det väldigt olika modeller. Den bästa prestandan är inte allt, det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till de praktiska kraven och råd från experter.

Särdrag

För att inte skriva om informationen som finns på Sonys officiella webbplats, är det bäst att hänvisa till slutkonsumenternas recensioner. De noterar först och främst att produkterna från den japanska jätten fullt ut motiverar sitt pris. Det finns ingen anledning att frukta att tråden kommer att rivas för tidigt eller att "ett öra blir dövt". Utseendet är ganska bra. Och med dess huvudfunktion - produkterna från det asiatiska företaget klarar med säkerhet att återge ett anständigt ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även i recensionerna noterar de ofta:

  • hörlurarnas mjukhet;
  • brist på annan dokumentation än på japanska;
  • bas väl hörbar utan "visselpipa";
  • enkel och smidig justering av huvudbandet;
  • mindre klagomål om volymkontroller;
  • lämplighet "för alla tillfällen".
Bild
Bild
Bild
Bild

Utbud av trådlösa hörlurar

Betyget för trådlösa hörlurar från Japan är lämpligt att börja med modellen WF-1000XM3 … Den har utmärkt aktivt brusreducering för ett trevligt svar. 2 sensorer används för att detektera brus. Dessutom behandlas den mottagna informationen av processorn med hjälp av en speciell algoritm. Designerna har tagit hand om möjligheten att använda både traditionell Bluetooth och mer avancerad NFC.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att notera:

  • livslängd på en batteriladdning upp till 24 timmar;
  • kupolhögtalare med en diameter på 6 mm;
  • enkel kommunikation med hörlurar;
  • återgivning av alla frekvenser från 20 till 20 000 Hz.
Bild
Bild

Öronproppar

Ett attraktivt exempel på Sonys vakuum-in-ear-hörlurar som tar emot en signal över en trådlös kanal kommer definitivt att vara modellen WI-1000X … Ja, det kan inte skryta med att vara målad i saftiga röda eller lila. Men den ädla svarta färgen ser utsökt ut. Massan på huvudenheten är bara 0,061 kg.

Men även om vi pratar om den kompletta uppsättningen hörlurar kommer de att väga sjukt 0, 071 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den slutna hybriddesignen är mycket genomtänkt. Det är inte heller en slump att n tillverkaren deklarerade frekvensområdet från 3 Hz till 40 000 Hz … Ja, inte alla vågor från dessa in-ear-hörlurar hörs tydligt. Men de tillför rikedom och rikedom till den akustiska bilden som helhet. Det är användbart att notera att utvecklarna av denna modell också tillhandahålls överflödig kabelanslutning - ett extremt viktigt alternativ där det kan finnas starka störningar.

Bild
Bild

Tekniska specifikationer:

  • laddning via microUSB -port;
  • fastsättning med nackmetoden;
  • fullständig implementering av NFC -läget;
  • S-Master HX;
  • laddningstiden är cirka 210 minuter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett headset hör också till kategorin små öronsnäckor (det vill säga en modell av hörlurar med mikrofon) MDR-EX155AP … Konstruktörerna har gjort stora ansträngningar för att hålla kabeln trassliga till ett minimum. Användare kan välja mellan 4 olika hörlurar. 9 mm neodymmagnetdrivrutiner säkerställer överlägset ljud. Längden på den Y-formade sladden når 1,2 m.

Bild
Bild

Över huvudet

Analysera i detta avsnitt hörlurar i full storlek Sony WH-1000XM3 är inte meningsfullt - eftersom de bara fungerar från tråden. Vi kan bara säga en sak: enheter utan kabel, överföring av ljud via Bluetooth, hanterar bas lika bra. Men det du bör uppmärksamma är modellen EXTRA BASS MDR-XB950B1 . Tillverkaren lovar att även med införandet av samma Extra Bass -läge kommer den totala drifttiden att vara minst 18 timmar.

Headphones Connect -appen ingår för att få liv i de finaste ljudinställningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja inte bara de traditionella svarta och röda, utan även blå fodralen. 40 mm kupolhögtalarna gör sitt jobb perfekt. Laddningskabeln ingår i grundpaketet. Även erfarna musikälskare är förvånade över kvaliteten på uppspelningen av vissa välkända spår. Detta är ett bra sätt att "upptäcka nya sätt att spela musik".

Bild
Bild
Bild
Bild

Versionen WH-1000XM3 . De utmärkta möjligheterna att arbeta med röstassistenten gjorde att de kunde ses över. Den perfekta touchkontrollen kan inte heller ignoreras. Brusreducering har optimerats genom att lägga till en dedikerad processor. Det finns till och med ett alternativ för att jämna ut tryckskillnaden vid arbete på höga höjder. Det är absolut omöjligt att möta ett sådant läge i "billiga kuddar från butiken".

Bild
Bild
Bild
Bild

I Sonys sortiment fanns det plats för studiohörlurar - modeller WH-H910N h. örat på 3 . Dessa produkter presenteras i en mängd olika färger som ser oväntade ut. Naturligtvis tog utvecklarna av den japanska koncernen också hand om den oöverträffade höga ljudkvaliteten. Passformen på öronen är bekväm nog att bäras hela dagen.

Bild
Bild

För din information: information om hörlurar av dropptyp, liksom om traditionella radiohörlurar (inte Bluetooth) i Sonys sortiment är nästan omöjligt att hitta . I vilket fall som helst är det minsta omnämnandet av sådana villkor på företagets officiella ryska webbplats, liksom i den officiella ryska webbutiken, helt frånvarande.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer vikbara hörlurar från en japansk tillverkare bör du titta närmare på MDR-XB950B1 … Tillverkaren lovar att skärpa uppfattningen tack vare den exakt genomtänkta basen. Naturligtvis finns även den egenutvecklade appen Headphones Connect tillgänglig. Slutligen bör det noteras att i h. örat träffas:

  • vit;
  • grön;
  • rosa;
  • hörlurar målade i ett antal andra färger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över trådbundna modeller

Sonys kabelanslutna hörlurar är minst lika bra som sina trådlösa motsvarigheter. Ett slående exempel på detta är författarens familj IER-Z1R . Som tillverkaren lovar kommer det att vara möjligt att inte bara lyssna på musik, utan även att "känna" det. Och det faktum att allt är i ordning med basen är inte ens värt att prata om. Högtalarna har ett perfekt balanserat ljud. Spridaren är gjord av en polymerfilm på vilken ett särskilt tunt lager aluminium sprutas. Också anmärkningsvärt:

  • magnesiumkropp, som effektivt dämpar yttre buller;
  • utmärkt vibrationsdämpning;
  • balanserad anslutning;
  • tvinnat par.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med alla designglädje som är karakteristiska för detta företag är det nödvändigt att ta hänsyn till en så attraktiv teknisk modell som MDR-EX450AP . Ja, den är målad svart. Men å andra sidan ger det ett motstånd på 40 ohm, vilket gör att du kan använda headsetet även vid en dator. De reproducerbara frekvenserna sträcker sig från 5 Hz till 25 kHz. Ljudtrycksnivån är 103 dB.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med JBL

De kommer inte att sluta jämföra produkter från två konkurrerande företag så länge minst ett av märkena finns. Båda problemen levererar ett brett utbud av hörlurar som sällan misslyckas och i allmänhet glädjer sig med utmärkt ljud. Men skillnaden är att JBL är bättre för budgetälskare . Det är också värt att notera att produkterna från det amerikanska märket är mer mångsidiga - många modeller kan göras både trådbundna och trådlösa när som helst. Men inom Hi-Fi-ljudsegmentet är Sonys produkter praktiskt taget oöverträffade.

Den allmänna slutsatsen är att beslutet måste fattas enligt din smak, uppgifter och med hänsyn till den ekonomiska komponenten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Detta är en annan "evig" fråga som inte bara hemsöker musikälskare, utan också vanliga människor - alla vill naturligtvis köpa kvalitetsprodukter. Det enklaste sättet att välja hörlurar till en vanlig telefon … Nästan alla modeller passar där, så länge kontakten matchar och impedansen inte är för hög. Men för avancerade smartphones, tabletter och mer seriös utrustning, är det lämpligt att välja modeller med hög motståndskraft.

För en dator eller bärbar dator kan du säkert ta stora (stora) produkter för att njuta av en melodi eller en film.

Bild
Bild

Viktigt: amatörer och vanliga konsumenter bör definitivt vägra att köpa professionella hörlurar . Dessa produkter behövs verkligen bara i inspelningsstudior, där de låter dig fånga kvaliteten på sång eller tal direkt. På vilket sätt vanliga mobila och datorenheter kan ha en mängd olika formfaktorer. Overhead och fullstora modeller bra när du helt kan koncentrera dig på låten eller överföringen.

För en promenad eller resa längs en stadsgata är öppna strukturer bättre lämpade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ja, till missnöje för användarna kommer de att hoppa över främmande impulser. Men det kan rädda liv eller åtminstone förhindra stora problem. Stängd prestation är bäst lämpad för hemmet, där du kan koncentrera dig så mycket som möjligt och släppa ångesten. Förtjäna en separat konversation sport "öron ". Både trådbunden och trådlös teknik används i denna kapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I alla fall är enhetens massa kritisk. Därför tas in-ear-produkter oftast för sport . Ju mindre extra belastning, desto mer energi kan läggas på själva utförandet av övningarna och träna de grundläggande rörelserna. Men ibland finns det mönster med en occipitalbåge gjord av reflekterande material. Det här alternativet är bra för att springa på någon plats där bilar, cyklar kan mötas (eller där löpare själva kan störa någon).

Utomhusträning har ett annat viktigt krav - vattenskydd krävs … Även om det lokala klimatet är torrt och idrottare sällan stöter på regn kan deras egen svett orsaka problem. Det är också användbart att bedöma nivån på autonomi . Det kommer att bli mycket nedslående om uppspelningen bara avbryts på grund av att batteriladdningen är slut. Alla väljer designen själva, du klarar dig med enkla svarta hörlurar - lyckligtvis finns det de flesta sådana modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och här barns "öron " ska vara ljus och iögonfallande - det här är en mycket viktig punkt. Även de mest anspråkslösa barnen kommer att glädjas åt en sådan gåva. Det rekommenderas inte att ta versioner med en mycket lång tråd. Bättre att rikta in enheter med Bluetooth eller lätta med en kortare kabel. Läser samma recensioner på spelhörlurar , är det först och främst nödvändigt att ta reda på om de är bra på att överföra alla ljud utan undantag, om avlägsna ljud inte går förlorade i den allmänna refrängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kontrollerar jag originaliteten?

Det bästa alternativet att kontrollera om de ursprungliga Sony -hörlurarna är köpta eller en kopia är att "slå" dem via den officiella webbplatsen. Kontrollen görs med serienumret. För att inte komplicera ditt liv är det värt att köpa ljudutrustning i tillverkarens officiella butiker eller i stora detaljhandelskedjor. Orsaken till larm kommer att vara:

  • uppriktigt sagt billiga förpackningar;
  • skillnad i utseende från foton från den officiella webbplatsen;
  • för låg kostnad (mer än 30% sämre än deklarerade Sony);
  • fel i titeln, beskrivning;
  • överdriven reklaminformation på förpackningen;
  • dålig ljudkvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

Sony kan erbjuda olika typer av tillbehör till dina hörlurar . Det är lätt att hitta ett utbytbart batteri i företagskatalogen, vilket kommer till nytta när standardbatteriet tappar sina egenskaper. Men du kan också köpa fall som ökar skyddet mot nederbörd och andra negativa yttre faktorer. Ytterligare en möjlighet att utöka funktionaliteten hos hörlurarna och njuta av extraordinärt ljud är att köpa förstärkare och / eller utbytbara kablar … Oavsett så låter Sonys höga kvalitet njuta av överlägset ljud och undvika många problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnyttjande

Alla Sony trådlösa hörlurar medföljer märkesfodral med laddningsfunktion … Om batteriet inbyggt i dem har den återstående laddningen som krävs, blir det inga problem med den här funktionen. Viktigt: laddningsfodralen är inte vattentäta. Därför bör inga våta eller till och med lätt fuktiga föremål placeras i dem. Du kan ladda fodralet genom att ansluta det till USB -porten på valfri lämplig enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony rekommenderar starkt anpassa öronsnäckor för dina individuella storlekar … Om denna regel inte följs är det osannolikt att de bästa låtarna kommer att tillfredsställa. Insatsernas position väljs också individuellt för sig själva. Viktigt: att sätta på och ta av öronsnäckorna måste vara så försiktig som möjligt. Överdriven dragning kan skada den känsliga strukturen.

Hörlurar kan utformas för användning NFC -alternativ (parning med en smartphone med en knapptryckning). Precis som standard Bluetooth -anslutning skiljer den sig lite från vad andra tillverkare har att erbjuda. Naturligtvis är det nödvändigt att skydda hörlurarna från stötar. Även för modeller som deklareras som stöttåliga kan överdriven mekanisk påverkan vara skadlig. Av samma anledning är avsiktliga "fuktmotståndstester" oönskade.

Bild
Bild

För att interagera med Windows måste du använda programmet Music Center för PC … Att arbeta med datorer baserade på Mac använder Content Transfer . Viktigt: upphovsrättsskyddade filer kan inte överföras med dessa metoder. Det bekvämaste sättet att justera volymen är genom att trycka på knapparna. Justering kan också göras med Hedphones Connect eller Music Center.

I den här videon presenterade jag en översikt över den nya modellen av Sonys trådlösa hörlurar.

Rekommenderad: