Trådlösa Hörlurar (25 Bilder): öronsnäckor Med En Kort Tråd Och Andra Modeller. Vilka Ska Man Välja?

Innehållsförteckning:

Video: Trådlösa Hörlurar (25 Bilder): öronsnäckor Med En Kort Tråd Och Andra Modeller. Vilka Ska Man Välja?

Video: Trådlösa Hörlurar (25 Bilder): öronsnäckor Med En Kort Tråd Och Andra Modeller. Vilka Ska Man Välja?
Video: The 8 Best Wireless Headphones & Earbuds For Running (2020) 2024, April
Trådlösa Hörlurar (25 Bilder): öronsnäckor Med En Kort Tråd Och Andra Modeller. Vilka Ska Man Välja?
Trådlösa Hörlurar (25 Bilder): öronsnäckor Med En Kort Tråd Och Andra Modeller. Vilka Ska Man Välja?
Anonim

Med hörlurar kan du njuta av din favoritmusik när som helst och var som helst. Moderna modeller är ganska varierade och ser snygga ut. Trådlösa hörlurar kännetecknas av högkvalitativt ljud, vilket särskilt kommer att glädja musikälskare. De delar flera typer av strukturer med sina egna egenskaper. När du väljer är det värt att överväga många faktorer för att inte ångra köpet.

Bild
Bild

Särdrag

Hörlurar med tråd har varit bekanta för användare länge. Kabeln kan innehålla en kontrollpanel med fysiska knappar. De låter dig vanligtvis ändra volymnivån, styra låtarna som spelas. De främsta fördelarna är följande.

  1. Signalen överförs genom tråden så effektivt som möjligt, snabbt och praktiskt taget utan förvrängning.
  2. Anslutningen avbryts inte.
  3. Smarttelefonen tar slut långsammare eftersom ingen ytterligare teknik används.
  4. Du behöver inte tänka på att hörlurarna kan vara oförutsägbart urladda.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlösa hörlurar är ganska vanliga och passar både gamla telefoner och nya smartphones. Det finns några nackdelar att tänka på.

  1. Kabeln kan störa användningen.
  2. Ibland trasslar hörlurarna ihop sig.
  3. Det bör inte vara mer än 1-2 meter mellan användaren och smarttelefonen, beroende på kabelns längd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Hörlurar kan vara med kort eller lång tråd . Ibland är sladden i allmänhet avtagbar eller det finns 2 utbytbara i setet. Moderna modeller blir alltmer vattentäta, vilket gör att de kan användas under alla förhållanden. Det finns 2-i-1 hörlurar , som kan användas både trådbundet och trådlöst. Det finns fyra huvudtyper av konstruktion med olika funktioner.

Bild
Bild

Plug-in

Sådana hörlurar insatt inuti öronblocket . Hörlurarna är små och kompakta. De placeras i den yttre hörselgången. Vissa användare tror att denna vy inte är särskilt bekväm, de faller ur öronen. Dessa enkelsladdsmodeller är vanligtvis buntade med spelare och surfplattor. De är de vanligaste, prisvärda och enkla. Sådana hörlurar är nästan alltid utan mikrofon och är gjorda av material som inte har den bästa styrkan. Naturligtvis finns det undantag, men det finns en hel del av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vakuum

In-ear-hörlurar är kompakta och bekväma … Användare använder dem ofta tillsammans med smartphones. Många moderna modeller med platta sladdar trasslar inte ihop, vilket är väldigt bekvämt. Ibland har modellerna till och med en fläta av tyg eller annat naturmaterial. Att använda dem länge är skadligt för din hörsel. Högtalarna ligger mycket nära öronmembranet och kan skada det om volymen är för hög . Samtidigt låter sådana hörlurar bra och utmärks av högkvalitativ ljudisolering. Externa ljud stör inte att njuta av din favoritmusik.

Hörlurar kompletteras alltid med öronkuddar. Kuddarna kan vara gjorda av silikon eller skum.

De tillåter maximal passform. Dessa hörlurar kräver lite omsorg. Högtalargallren bör rengöras regelbundet från öronvax och damm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Över huvudet

Hörlurar som täcker hela örat , ger bra passiv ljudisolering. Vanligtvis har sådana modeller ytterligare fästelement i form av bågar eller öglor. Det stora membranet garanterar högkvalitativt ljud. Detta är särskilt märkbart när man byter till denna typ från plug-in eller vakuum. Pannbandet möjliggör en tätare passform av öronkåporna. Modeller av denna typ är lämpliga för att lyssna på musik, titta på film och spela spel. De är inte alltid praktiska att använda på gatan eller när du reser.

Det är värt att notera att det också finns vikningsstrukturer som är praktiska att förvara och transportera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övervaka

Hörlurar över öronen passar över huvudet och täcker dina öron helt. Sådana basmodeller låter alltid djupt och hög kvalitet. Ofta används monitorhörlurar med en löstagbar kabel, vilket gör dem ännu mer intressanta och mångsidiga. Modeller i full storlek är indelade i typer.

Med öppen akustik … Särskilda hål låter yttre ljud passera. Dessa hörlurar har ett mer naturligt och livligt ljud. Öron är mindre trötta på ett sådant headset än från något annat. Användare noterar att den öppna typen erbjuder ett brett ljudscen. Det är värt att notera att de omkring dig också hör musiken som spelas. Det finns ingen bra ljudisolering, och de låga frekvenserna är svaga.

Bild
Bild

Med sluten akustik … Det finns inga yttre hål på kopparna, hörlurarna släpper inte igenom ljud. Detta resulterar i maximal passiv brusreducering. Du kan använda dessa hörlurar även utomhus, på kollektivtrafik och på andra bullriga platser. Det finns ingen luftcirkulation, så det är obehag vid långvarig användning utan avbrott. Hörseln tröttnar ganska snabbt.

Bild
Bild

Med halvöppen eller halvstängd akustik . Det finns hål, men de är små. Denna typ kombinerar fördelarna med de två föregående.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Många tillverkare av trådbundna hörlurar har redan fört fört sina kunders förtroende. Här är de mest populära modellerna.

Sony MDR-7506 . Hörlurar över örat har ett brett frekvensområde, så ljudet är klart och djupt. Högtalarna är 40 mm. Det är bra isolering från yttre buller. Monteringen är av hög kvalitet, så modellen är pålitlig. Hörlurar med en lindad sladd är professionella. Setet innehåller en väska. På sladden finns en kontrollpanel med volymkontroll.

Bild
Bild

Beyerdynamic DT 770 Pro . Hörlurarna över örat är ganska kraftfulla och har bra brusreducering. Modellen sitter bekvämt, öronen tröttnar inte vid långvarig användning. Det är värt att notera att hörlurarna inte är särskilt höga - mycket beror på förstärkaren.

Bild
Bild

Sennheiser Momentum 2.0 Over-Ear . De överdimensionerade öronsnäckorna fungerar bra även med iOS -smartphones. Ljudet är ganska rent och detaljerat. Hörlurarna kan användas med mobila enheter. Headsetet har en mikrofon av dålig kvalitet, vilket är värt att överväga.

Bild
Bild

Denon AH-MM400 . On-ear-hörlurar har ett ganska brett frekvensområde och 40 mm högtalare. Detta garanterar ett tydligt ljud. Det märks att tillverkaren har försökt hårt i tillverkningen av fodralet. Det är inte bara attraktivt utan också pålitligt. Mikrofonen lämnar mycket att önska, det finns ingen kabel till sjukhuset.

Bild
Bild

Fostex TH-7 . Modellen i full storlek passar bra och låter bra. Alla frekvenser är balanserade och kommer inte att anstränga dina öron vid långvarig användning. Tråden är ganska kort. En förstärkare behövs för att förbättra ljudet. Modellen är både högkvalitativ och besvärlig, kräver ytterligare inställningar.

Bild
Bild

Simgot Meeture MT3 … Hörlurarna med en löstagbar kabel är vakuumförpackade och låter ganska bra. De ursprungliga hörlurarna har genomskinliga höljen runt högtalarna. Setet innehåller 6 par utbytbara öronkuddar. De flätade kabelhörlurarna är snygga och attraktiva. Själva sladden är dock tunn och ofta trasslig. Eftersom kabeln är avtagbar kan den ersättas med en analog med en fläta av mer tillförlitligt material.

Bild
Bild

Xiaomi Mi In-Ear-hörlurar Pro 2 . Hybridvakuummodellen låter ganska bra och är utmärkt för användning med smartphones och surfplattor, musikspelare. Intressant nog låter basen ganska mjuk. Designen är enkel, men vissa människor gillar det. Användarna lockas av kombinationen av kostnad och kvalitet. Designen är ganska bekväm, öronen tröttnar inte. Kontrollknapparna fungerar inte korrekt när du använder hörlurarna med iOS -smartphones. Små högtalare är bekväma och tröttnar inte dina öron.

Bild
Bild

Vilka ska man välja?

För permanent användning är det värt ge företräde åt hörlurar med en stark och pålitlig tråd … Det är vettigt för spelare att uppmärksamma modeller med en tjock och hållbar sladd. Tygkabel hörlurar ser snygga ut men slits ut snabbt. Allt detta måste beaktas när du väljer hörlurar. Dessutom är det värt att undersöka sådana kriterier.

  • Frekvensomfång … Som standard har hörlurarna en indikator på 20-20 000 Hz. Det mänskliga örat hör helt enkelt inte ett stort antal frekvenser. Det finns hörlurar med en bredare betydelse, men detta är inte praktiskt.
  • Känslighet … Den maximala volymen beror på denna indikator, allt annat lika. Känslighet över 95-100 dB anses vara en bra indikator.
  • Kraft . En viktig indikator för dem som använder en stationär förstärkare och är fan av låga frekvenser. Hög effekt garanterar hög volym. Om ljudkällan är lämplig blir ljudet ljust och rikt. När den är ihopkopplad med en smartphone kommer inte den fulla potentialen hos kraftfulla modeller att avslöjas.
  • Motstånd (impedans) … Påverkar ljudkvalitet och volym. Det är viktigt att överväga vilken typ av enhet som hörlurarna kommer att användas med. En stationär ljudkälla kräver ett högt värde från 32 ohm, men för smartphones behöver du ett lågt värde - upp till 16-32 ohm.
  • Frekvenssvar . Diagrammet visar hur olika frekvenser överförs. Färre skarpa böjar i kurvan indikerar att ljudet är balanserat och exakt. Linjens höjd indikerar volymen i ett visst intervall.
  • Stickkontakt och kabelkvalitet . Sladden måste vara av hög kvalitet och pålitlig. Kontakten matchas direkt till den enhet som hörlurarna ska användas med. Det är värt att notera att kontakten kan gräva rakt och L-format. Med en stationär ljudkälla är det bekvämare att använda det första alternativet.
Bild
Bild

Innan du går till affären bör du bestämma maxpris och exakta krav.

Så hörlurar köps för vissa enheter och användningsvillkor. Flätans tillförlitlighet och öronkuddarnas kvalitet inte mindre viktigt än kraft och motstånd . Det är viktigt att tänka på allt för att inte ångra valet.

Rekommenderad: