Motorola -hörlurar: Granskning Av Trådlösa VerveBuds 400, VerveBuds 110 Med Bluetooth Och Trådbundna Modeller. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Motorola -hörlurar: Granskning Av Trådlösa VerveBuds 400, VerveBuds 110 Med Bluetooth Och Trådbundna Modeller. Hur Väljer Man?

Video: Motorola -hörlurar: Granskning Av Trådlösa VerveBuds 400, VerveBuds 110 Med Bluetooth Och Trådbundna Modeller. Hur Väljer Man?
Video: БЕСПРОВОДНЫЕ НАУШНИКИ ПУЛИ🔥 ДИЗАЙН👍 MOTOROLA Vervebuds 400 2024, April
Motorola -hörlurar: Granskning Av Trådlösa VerveBuds 400, VerveBuds 110 Med Bluetooth Och Trådbundna Modeller. Hur Väljer Man?
Motorola -hörlurar: Granskning Av Trådlösa VerveBuds 400, VerveBuds 110 Med Bluetooth Och Trådbundna Modeller. Hur Väljer Man?
Anonim

Mobiltelefon fungerar inte längre bara för kommunikation och kombinerar funktionerna för en telefon, bärbar dator, kamera och ljudspelare. Men För att njuta av högkvalitativt ljud och kunna kommunicera när som helst och var som helst måste du skaffa ett bra headset . Och när du förbereder dig för att köpa ett nytt tillbehör till din mobiltelefon är det värt att överväga översyn av nuvarande modeller av Motorola -hörlurar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det amerikanska företaget Motorola fick först berömmelse på den ryska marknaden i mitten av 90-talet av förra seklet , som mobiltelefontillverkare. Men i början av 2000 -talet gick företaget igenom en långvarig kris, och dess produkter försvann nästan från hyllorna i ryska butiker. För att komma ur nedgången måste företaget under 2011 för att dela upp sig i två separata företag, varav ett - Motorola Mobility - återvände till utveckling och produktion av mobiltelefoner och tillbehör till dem, inklusive headset.

Hösten 2014 gick detta företag in i Lenovo -alliansen av företag.

Bild
Bild

Trots en så turbulent historia är Motorolas produkter fortfarande trogna de standarder som sattes tillbaka 1986. Därför inkluderar de största skillnaderna mellan Motorola -hörlurar och de flesta analoger ett antal positiva egenskaper.

  • Hög kvalitet - Företaget testar alla sina produkter noggrant och ser till att felprocenten bara är 4 artiklar per miljon. Därför kommer ett sådant headset att tjäna dig mycket längre än ett liknande.
  • Innovativitet - företaget tillämpar avancerad teknik i sin utveckling och strävar efter att alltid vara ett steg före de flesta konkurrenter.
  • Snygg design och användbarhet - företagets specialister strävar efter att göra alla deras produkter trendiga och ergonomiska samtidigt.
  • Lågt pris i förhållande till flaggskeppsmärken - efter optimering och omstrukturering försöker företaget återta sina förlorade positioner på marknaden. Därför sätter den en marginal lägre än för mer populära företag som Apple och Samsung.
  • Unified Configuration Program - alla moderna trådlösa tillbehör i företaget är kompatibla med Hubble -programvaran, där du kan justera vissa nyanser av dess funktion (till exempel slå på equalizern under uppspelning eller uppdatera drivrutinen).
  • Flerpunktsteknik på alla Bluetooth -hörlurar … Ett sådant headset kan ansluta till två olika enheter samtidigt (till exempel en smartphone och en bärbar dator).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

För närvarande är flera modeller av Motorola -hörlurar mest populära på den ryska marknaden

Hörlurar 2 - en billig in-ear-modell med mikrofon. Öronkuddarna är gjorda av silikon. Skiljer sig i ett fast frekvensområde för sådana enheter (från 20 Hz till 20 kHz). Hela headsetet väger bara 12 gram.

Bild
Bild

Hörlurar sport -en modifierad version av den tidigare modellen med en bekväm bakom-örat-fäste, förbättrad ljudisolering och fuktskyddssystem.

Bild
Bild

PTT -trådbundet headset för moderna Motorola walkie-talkies, utrustade med hörlurar i örat och en mikrofon.

Bild
Bild

VerveLoop 200 - ett trådlöst headset av vakuum hörlurar anslutna med en kabel (mikrofonen och fjärrkontrollen sitter på tråden). Öronpropparna är vattentäta, vilket gör dem lämpliga för sport och promenader i regnigt väder. De innehåller magneter som gör att du tillfälligt kan ansluta dem. Drifttid utan laddning - 6 timmar. Paketet innehåller 6 utbytbara öronkuddar (vanliga och sportiga, 3 storlekar av varje typ).

Bild
Bild
Bild
Bild

Squards Wired 200 - barns hörlurar med hörlurar med en elegant och ljus design, helt säkra för barnets hörsel och hälsa. Användningen av flexibel allergivänlig plast i stödstrukturerna gör denna modell mycket lätt utan att äventyra styrkaegenskaperna. Tack vare den inbyggda mikrofonen och fjärrkontrollen kan hörlurarna användas som headset. Utrustad med en adapter för parallellanslutning av ett annat par av samma hörlurar (upp till 4 hörlurar kan anslutas samtidigt till en enhet).

Bild
Bild

VerveLoop 2+ - Bluetooth -headset från 2 vakuum hörlurar på en tråd med en mikrofon. Paketet innehåller 3 gel öronkuddar. Utrustad med ett bekvämt öronklämma och ett damm- och fuktskyddssystem som gör att du kan använda dem under aktiv sport. Batteritid - upp till 10 timmar.

Bild
Bild

Pulse Escape -Snygga, hopfällbara trådlösa hörlurar med inbyggd mikrofon och passiv brusreducering. Utrustad med en ingång för valfri ljudkabelanslutning. Arbetstid före laddning - upp till 10 timmar. Produktens vikt - 190 gram.

Bild
Bild

Pulse Escape + - modernisering av den tidigare modellen, med ökad damm- och fuktbeständighet (IP54 -standard), dubbel batteritid (upp till 20 timmar utan laddning), uppdaterad design och implementering av HD Voice -teknik för förbättring av ljudkvalitet. Dessutom är dessa hörlurar kompatibla med röstassistenter från Siri och Google Now.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moto Surround - Snyggt och pålitligt sport Bluetooth-headset som ger upp till 12 timmars batteritid. Den har ett unikt fuktskyddssystem, tack vare vilket du med dessa hörlurar kan dyka under vatten till 1 meters djup (och stanna på detta djup i upp till 20 minuter). Strukturellt är det en trådkopplad in-ear insatser med ett occipital fäste system.

Bild
Bild

VerveBuds 110 -miniatyr in-ear-öronsnäckor med en inbyggd mikrofon som bara väger 5 gram vardera. True Wireless Stereo -kompatibelt, monoläge kompatibelt. Öronkuddarna är gjorda av silikon. Varaktigheten för det autonoma läget är upp till 3,5 timmar. Impedans 32 Ohm, frekvensområde 20 Hz till 20 kHz, känslighet 93 dB / 1 mW. Levereras med ett laddningsfodral.

Bild
Bild

Ström - en uppsättning med 2 separata vakuumhörlurar med en inbyggd mikrofon som väger 12 g vardera, anslutna via Bluetooth. Det aktiva brusreduceringssystemet låter dig glömma externa ljud både under ett samtal och när du lyssnar på musik. Impedans och frekvenssvar är desamma som i den tidigare modellen. Batteritid upp till 6 timmar.

Bild
Bild

VerveBuds 300 - en förbättrad version av modellen VerveBuds 110, med förbättrat stänkskydd, ökad batteritid upp till 5 timmar utan laddning och ökad vikt till endast 10 gram. Paketet innehåller, förutom laddningsfodralet, 6 utbytbara öronkuddar i silikon med olika storlekar.

Bild
Bild

VerveBuds 400 - vidareutveckling av True Wireless Stereo -konceptet, som skiljer sig från den tidigare versionen i en vikt reducerad till 5 gram samtidigt som all funktionalitet bibehålls.

Bild
Bild

VerveBuds 500 - en premiummodell från VerveBuds -serien med trådlösa headset, med ett aktivt brusreduceringssystem (varje hörlur har 4 mikrofoner som analyserar omgivande brus och subtraherar det från ljudet som spelas), stöd för VerveLife avancerade inställningar, integration med röstassistenter Alexa, Siri och Google Now och minskade till 4,5 g i vikt.

Bild
Bild

De flesta enheter finns i svart som standard, men andra färgalternativ (blå, vit eller orange) är tillgängliga på vissa modeller.

Hur väljer man?

När du väljer mellan olika headsetalternativ bör du först bestämma vilken typ av anslutning som är bäst för dig. Tyvärr är Motorolas produkter ännu inte utrustade med ett NFC -chip, så valet beror på två alternativ.

  • Trådbundet - det mest budgetmässiga alternativet, kräver ingen justering, laddar inte ut och är kompatibel med vilken teknik som helst. Det begränsar dock rörligheten och är mindre tillförlitlig i drift (sladden kan lätt gå sönder).
  • Blåtand - begränsa inte rörelsen, inte trassla in dig, det finns ingen risk att sladden går sönder. Det kan dock finnas kompatibilitetsproblem och kräver konstant batteriladdning. Observera att versionen av protokollet som stöds av headsetet måste matcha specifikationerna för signalkällan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ skulle vara att köpa ett Bluetooth -headset utrustat med ett uttag för anslutning av en ljudkabel.

Detta alternativ är något dyrare, men det kombinerar fördelarna med båda alternativen.

Nästa viktiga kriterium är produktens designformat:

  • foder - kommer att vara det billigaste, men ger inte särskilt bra ljudisolering, kan falla ur örat och ha den lägsta ljudkvaliteten;
  • intrakanal - ett kompakt och högkvalitativt alternativ med bra ljudisolering, men vissa användare klagar på att öronen snabbt tröttnar på dem, och när det gäller ljudkvalitet är detta alternativ fortfarande sämre än mer skrymmande alternativ;
  • fraktsedlar - ge en balans mellan rörlighet, ljudisolering och reproduktionskvalitet;
  • i full storlek - den bästa ljudkvaliteten, men också den maximala vikten och måtten, detta alternativ är lämpligt för dem som planerar att använda headsetet främst hemma eller på jobbet.
Bild
Bild

Och det är också värt att uppmärksamma hörlurarnas akustiska egenskaper:

  • impedans - bestämmer volymen, omfattningen av dess reglering och funktionerna för ljudöverföring;
  • känslighet - bestämmer den maximala volymen för hörlurarna;
  • frekvensområde - ju bredare det är, desto bättre (men glöm inte att den genomsnittliga personen som regel inte hör frekvenser under 20 Hz och över 22 kHz).

Glöm inte andra viktiga parametrar .: Till exempel om batteritiden för det trådlösa headsetet innan du laddar det. Om du har långa resor - försök att köpa hörlurar med ett kraftfullt batteri.

Bild
Bild

Slutligen bör individuella enhetsfunktioner skräddarsys för att passa din livsstil.

Så, om du planerar att använda hörlurar ofta utomhus, sedan köper vattentätt sportalternativ kommer att vara motiverat, även om du inte spelar sport - så du kommer inte att vara rädd för oväntat regn.

När det gäller det fashionabla Äkta trådlöst stereoformat (2 icke anslutna Bluetooth -hörlurar), då är sådana hörlurar märkbart lättare och bekvämare än de klassiska versionerna med tråd, men de har några nackdelar:

  • deras batteritid är fortfarande märkbart kortare än vanliga Bluetooth -headset;
  • Till skillnad från ett vanligt headset, som kan tas ur örat och lämnas hängande på nacken, måste individuella”pluggar” vikas ihop till ett fodral;
  • med sådana hörlurar behöver du alltid ha med dig ett laddningsfodral, vilket inte alltid är bekvämt;
  • Slutligen är själva öronsnäckans storlek märkbart större än konventionella bluetooth -headset med en sladd, vilket kan vara obekvämt.
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

För att ansluta en Bluetooth-aktiverad enhet till en mobiltelefon eller annan signalkälla, följ rekommendationerna i dess bruksanvisning. Generellt sett ser åtgärdsförloppet för att ansluta ett headset till Apple -utrustning ut så här:

  • slå på hörlurarna;
  • vänta tills indikatorn slutar blinka (den ska bli fast blå);
  • gå till "Inställningar" på din smartphone;
  • gå till fliken Bluetooth (automatisk sökning efter kompatibla enheter startar);
  • så snart Motorola Bluetooth visas i listan över hittade signalkällor, klicka på den;
  • ange PIN-koden för ditt headset (som standard är koden inställd på "0000");
  • enheten är klar att använda kan du dessutom konfigurera den med Hubble -programmet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansluta hörlurar via Bluetooth till en Android -telefon i allmänhet är det samma, bara i de flesta versioner av detta operativsystem sker åtkomst till Bluetooth-inställningsobjektet via underpunkten Trådlöst och nätverk. Trådbundna enheter behöver bara anslutas till ljudutgången från en smartphone, surfplatta eller dator (vanligtvis är det en minijack 3,5 mm). Ingen ytterligare konfiguration krävs efter detta.

Rekommenderad: