Hur Tar Jag Bort Hörlursikonen Från Telefonskärmen? Vad Händer Om Han Ser Hörlurar När De Inte Finns Där?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Tar Jag Bort Hörlursikonen Från Telefonskärmen? Vad Händer Om Han Ser Hörlurar När De Inte Finns Där?

Video: Hur Tar Jag Bort Hörlursikonen Från Telefonskärmen? Vad Händer Om Han Ser Hörlurar När De Inte Finns Där?
Video: Blackview Airbuds 1 - TWS HEADSET / REVIEW & MICROPHONE TEST 2024, April
Hur Tar Jag Bort Hörlursikonen Från Telefonskärmen? Vad Händer Om Han Ser Hörlurar När De Inte Finns Där?
Hur Tar Jag Bort Hörlursikonen Från Telefonskärmen? Vad Händer Om Han Ser Hörlurar När De Inte Finns Där?
Anonim

Smartphones är utan tvekan underverk av modern teknik. De ersätter dussintals prylar för oss varje dag, vare sig det är en klocka, en musikspelare eller till och med en persondator. Men även i ett sådant högteknologiskt verktyg finns det ibland problem med operativprogrammen. Hörlursikonens utseende när de senare inte är anslutna är ett av dem … Vad händer om den irriterande ikonen hela tiden är på? Lyckligtvis är det inte svårt att räkna ut det på egen hand.

Vanliga orsaker

I stort sett finns det bara två anledningar till att ikonen inte stängs av - detta är en skada på kontakten eller något programfel i smarttelefonsystemet.

Bild
Bild

Mekanisk skada

Denna typ av problem uppstår om du t.ex. har utsatts för regn eller har lämnat prylen i ett rum med hög luftfuktighet utan att koppla bort hörlurarna. Efter sådana vattenprocedurer är det faktum att telefonen fortfarande upptäcker närvaron av headsetet när det stängs av en vanlig sak. Regn eller kondens kan lätt komma in i elektroniken och skada den.

Bild
Bild

Undvik att ta telefonen ur väskan eller fickan när det regnar eller snöar.

På andra plats när det gäller prevalens - damm och smuts som kommer in i kontakten . Få människor städar sina telefoner med jämna mellanrum, vilket inte bara påverkar headsetuttaget, utan också microUSB -porten, högtalarna och mikrofonen.

Bild
Bild

För att undvika problem, bär inte utrustning i skräpfickor och lägg inte på smutsiga ytor.

Om du ofta tappar telefonen , bli inte förvånad över att du också kommer att få olika andra mekaniska skador, förutom en trasig skärm. Trots det till synes robusta ytterhöljet är de inre delarna lika lätta att skada som de yttre. Ofta vägrar tekniken helt enkelt att reagera på något sätt, inte bara på hörlurar och headset, utan också på andra anslutna enheter.

Bild
Bild

Programvarufel

Den enklaste och därför den vanligaste orsaken är frysning av telefonen eller dess långa misslyckande . Detta problem är löst helt enkelt, och i framtiden kommer vi att överväga hur man åtgärdar det. Men utöver detta så allvarligare problem som fel i telefonens fasta programvara, liksom problem med driften av musikspelare, radio och andra applikationer i vilka talare är inblandade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diagnostik

Innan du börjar med en lösning på problemet är det nödvändigt att ta reda på orsaken till att det uppstår. För att göra detta måste du utföra några enkla steg:

  1. Observera om detta problem beror på att du felaktigt drog ut kontakten ur kontakten . Och även om du kanske inte omedelbart märker felet, försök att komma ihåg när du senast använde headsetet och om det var det här problemet innan du anslöt det.
  2. Det är mycket svårare att avgöra om orsaken är ansamling av fukt i telefonkontakten … Men om du kom från gatan, till exempel hemma eller till en butik, det vill säga till ett rum där temperaturen är mycket högre än ute, kan det lätt uppstå kondens på metalldelarna i dina tillbehör, kläder och naturligtvis, din telefon. Och medan de flesta moderna smartphones enkelt hanterar detta problem, finns det undantag.
  3. Smuts inne i hamnen … Detta alternativ kanske inte alls är uppenbart. Ett fel kan uppstå när som helst - så att du inte ens förstår vad anledningen är. Även om det finns främmande föremål inuti kontakten kan hörlurarna ofta fungera normalt genom att ansluta till det. Trots en så komplex diagnos löses detta problem på ett elementärt sätt.
Bild
Bild

Så här stänger du av ikonen

Om det här problemet också uppstår på din telefon, det finns flera alternativ för att lösa det.

Rengöring och torkning av hörlursuttaget

Även om denna metod verkar vara den enklaste, men det är med dess hjälp som hälften av problemen i samband med mekanisk skada på smarttelefonen löses.

Använd inte denna metod om orsaken till problemet är fukt i kontakten.

Även om det visuellt verkar som att insidan är ren och torr är det kanske inte så. De minsta fukt- och dammdropparna tränger igenom djupa sprickor, och det är ofta svårt att se dem i ett trångt utrymme, om inte omöjligt.

För att städa dig du kommer att behöva en tandpetare eller tändsticka och något slags tyg som inte kommer att smula ihop . Använd aldrig metalltillbehör, eftersom de kan skada portstiften. Det är också värt att avstå från bomull, papper, gasväv och bandage, eftersom deras fibrer kan förbli inuti gadgeten, och problemet kommer bara att förvärras. Bättre att använda en liten bit bomull eller annat naturligt tyg.

Linda den runt en tandpetare och sätt försiktigt in den i spåret. Efter några cirkulära rörelser kan den tas bort. Ta nu hörlurarna och sätt i och ta ur kontakten flera gånger.

Bild
Bild

Men om du fastnade i regnet, tappade telefonen i en pöl eller tog ett dåligt bad, fungerar den här metoden inte för dig, eftersom det bara kommer att förvärra ditt problem. Till eliminera ytterligare fuktinträngning i smarttelefonen, ta en hårtork och slå på den vid minsta effekt. Rikta en ström av varm luft över kontakten och torka den på detta sätt i 10-15 minuter. Efter avslutad process, ta en bit tyg eller en luddfri trasa och använd en tandpetare för att ta bort eventuella stora droppar vatten.

Bild
Bild

Vissa specialister också Det rekommenderas att ta bort batteriet från telefonen och torka det i 3-4 timmar.

Detta är endast tillrådligt om din enhet har fallit i vattnet eller om du har fastnat i riktigt hårt regn.

Bild
Bild

Och slutligen är det värt att notera att de nya modellerna av flaggskeppssmartphones, som är utrustade med skydd mot att vatten tränger in i kroppen, inte utsätts för denna typ av problem. Därför är det troligt att du måste leta efter orsaken till problemet. i enhetens programvara.

Speciell tangentbordsgenväg

Ofta är felet i utseendet på hörlurarikonen motiverat av ett programfel. En enkel omstart av enheten hjälper dock inte här. I det här fallet kommer enkla manipulationer med knapparna på smarttelefonen till undsättning:

  1. Anslut först dina hörlurar till din enhet och se till att den är påslagen, ser hörlurarna och fungerar fullt ut. Lås upp din skärm.
  2. På headsetet och telefonfodralet håller vi ned samtalsacceptans respektive strömbrytare. Släpp plötsligt efter 5-6 sekunder.
  3. Dra nu ur hörlursuttaget ur uttaget snabbt.
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall hjälper den här metoden, men om problemet finns i programvaran för alla applikationer på smarttelefonen hjälper ett enkelt tryck på knapparna inte, och du måste använda en mer seriös metod.

Dataåterställning

Datarensning - en operation som utförs i enhetens programvarudel.

Det bör endast användas om alla andra metoder inte räddade situationen.

För tillförlitlighet är det värt att rensa cachen för alla applikationer som använder högtalare eller hörlurar:

  1. Gå till menyn "Inställningar" (vanligtvis representerad av en kugghjulsikon) och hitta "Program" -objektet.
  2. Välj program som använder headsetet från listan. Vanligtvis är det "Musik", "Radio", olika spel och så vidare.
  3. Klicka på en av dem.
  4. Klicka på knappen "Rensa cache" i programfönstret som öppnas.
Bild
Bild

notera det faktum att under rengöringen raderas all information om användaren, enheten, kontona i programmet. Gör samma sak med andra appar.

Rekommendationer

Om du märker andra fel i telefonen, till exempel fryser, applikationsfel, dålig sensorprestanda, etc. kanske metoderna som beskrivs ovan inte klarar problemet. Det finns inga tydliga instruktioner om vad du ska göra i det här fallet. Det finns dock många rekommendationer från erfarna användare, till exempel uppdatera systemet, rulla tillbaka det till fabriksinställningarna eller installera till och med ett nytt.

Men lita inte alltför mycket på dina styrkor och guider på Internet. Om du inom mobilteknik förstår lite , att anförtro en så komplex process som att installera om operativsystemet är fortfarande värt det för specialister.

I vissa fall kan du också rengör kontakten med en speciell kontaktvätska . Den säljs i vilken elektronikbutik som helst. Sådan rengöring kräver dock specialutrustning, och det är inte billigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns några allmänna riktlinjer för vad du ska göra för att undvika detta problem:

  1. Under regn, dimma eller bara hög luftfuktighet ute bär din telefon i en tätt dragkedjeficka eller väska … Försök att inte använda trådbundna headset just nu, eftersom fukt kan komma in i kontakten tillsammans med kontakten.
  2. Det är omöjligt att helt skydda telefonen från fall, men det är enkelt att skydda dess inre delar. För detta, en mängd olika skyddsomslag … De kan vara gjorda av mjuk silikon som perfekt mjukar ned prylen och hårdplast eller läder. Och även om nu ett sådant tillbehör för en smartphone blir mer och mer populärt på grund av attraktiviteten och variationen av modeller, klarar det sin huvudsakliga uppgift.
  3. Rengöring och torkning av kontakter i telefonen i tid tar inte så mycket tid som det kan tyckas vid första anblicken. För att göra denna process så enkel och bekväm som möjligt kan du använda en gammal mascaraborste. Det viktigaste är att utföra denna procedur minst 1-2 gånger i månaden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller programvaran för gadgeten är allt mycket enklare här. I appbutikerna kan du hitta en mängd olika verktyg för att rengöra internt minne från skräp . Spara också lite ledigt utrymme och installera antivirus på din smartphone … Det skyddar inte bara dina personuppgifter, utan skyddar också systemet från farliga påverkan och fel.

Rekommenderad: