Fodral Och Lådor För Undervattensfotografering (24 Foton): Vattentäta Vattenlådor För SLR -kameror. Hur Väljer Man Simning?

Innehållsförteckning:

Video: Fodral Och Lådor För Undervattensfotografering (24 Foton): Vattentäta Vattenlådor För SLR -kameror. Hur Väljer Man Simning?

Video: Fodral Och Lådor För Undervattensfotografering (24 Foton): Vattentäta Vattenlådor För SLR -kameror. Hur Väljer Man Simning?
Video: Seafrogs underwater camera housing review 2024, April
Fodral Och Lådor För Undervattensfotografering (24 Foton): Vattentäta Vattenlådor För SLR -kameror. Hur Väljer Man Simning?
Fodral Och Lådor För Undervattensfotografering (24 Foton): Vattentäta Vattenlådor För SLR -kameror. Hur Väljer Man Simning?
Anonim

Modern teknik blir mer och mer populär på grund av sin lilla storlek, ett betydande antal funktioner och alternativ för att använda den av människor i alla åldrar. Ju fler möjligheter en mobiltelefon, en actionkamera eller en kamera har, desto oftare används utrustningen under nya förhållanden. För att ta foton och videor i vattnet, i regnet eller under andra omständigheter har speciella vattentäta lock utvecklats. Samtidigt är det viktigt att välja rätt tillbehör för din enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Användningen av mobiltelefoner och videokameror har blivit allestädes närvarande: barn och vuxna filmar och fotograferar ständigt något, laddar upp resultaten till nätverket eller laddar upp dem till andra medier. En sådan total popularitet av prylar orsakar haverier och felaktig användning av utrustning på grund av felaktig användning eller olämplig miljö för foto-, videokameror eller smartphones. De flesta problemen med utrustningens prestanda uppstår på grund av att damm och fukt tränger in i den.

Fritid till sjöss, fotosessioner i naturen, sportevenemang kan göra att utrustningen används under extrema förhållanden. För att garantera säkerheten för enheter och förlänga deras livslängd har speciell skyddsutrustning utvecklats som har olika tillverkningsmaterial, utseende och kostnad. Det rekommenderas att använda skyddsanordningar för utrustning i förhållanden med hög luftfuktighet, samt en betydande mängd damm eller sand.

Bland de olika skyddsutrustningarna kan de vanligaste alternativen särskiljas:

  • mjukt fodral för undervattensskytte;
  • aqualåda med en styv kropp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vattentätt fodral passar både mobiltelefon och kamera - det viktigaste är att välja rätt storlek och typ av produktdesign … Beroende på syftet kan lådor som är mindre hållbara i material användas, vilket skyddar mot mindre nederbörd eller damm, och för simning eller dykning rekommenderas att endast använda högkvalitativa tillbehör som helt skyddar utrustningen.

Tack vare teknikutvecklingen har många kameror och telefoner ett visst skydd mot negativa faktorer, därför kan de motstå inträngning av en liten mängd vatten, men för extrem användning kommer detta skydd inte att räcka.

De som är intresserade av dykning, foto- och videorapporter om naturen bör vara beväpnade inte bara med högkvalitativ utrustning, utan också med hjälp av dess skydd.

Bild
Bild

Olika sorter

Vattentäta skyddsfodral för telefoner och kameror skiljer sig åt i utseende och material. För telefoner kan sådana produkter vara av flera typer.

En plastpåse där prylen är placerad . Tack vare täta fästelement är telefonen pålitligt skyddad från eventuella yttre faktorer. Mångsidigheten med denna produkt är att den kan användas för vilken telefon som helst.

Bild
Bild

Skyddsfodralet är valt för en specifik modell , så att knapparna och kamerahålen är på plats. Tack vare material av hög kvalitet är det möjligt att på ett tillförlitligt sätt skydda enheten för att göra bra bilder även under vatten.

Bild
Bild

Skyddshölje med extra linser - är tillgängligt för vissa telefoner, i synnerhet för iPhone. Har en hållbar kropp och flera linser som är lämpliga för fotografering i en mängd olika förhållanden och säkerställer högkvalitativa bilder.

Bild
Bild

Skyddande kombinationsfodral med inbyggt objektiv , som tål upp till 30 meters djup och helt skyddar din telefon.

Beroende på användningsändamål och budget är det möjligt att välja det bästa alternativet som gör att du kan behålla bildkvaliteten utan att förstöra din smartphone.

Bild
Bild

Om vi pratar om foto- och videokameror, finns det också olika typer av skyddskåpor för dem

Mjukt PVC -plastfodral med utskjutande lins … Tack vare pålitliga fästen förblir utrustningen helt tät och närvaron av en utskjutande del gör att du kan ställa in önskad längd på objektivet för att få högkvalitativa bilder och videor.

Bild
Bild

Hårt plastfodral , där enheten är placerad och är helt isolerad från den yttre miljön. Sådana produkter ger pålitligt skydd för att få bra bilder, men de har ett antal nackdelar, som vi kommer att prata om senare.

Bild
Bild

Aquboxar - Professionella volymetriska aluminiumprodukter som gör att du kan skjuta under vattnet på stora djup utan att riskera kamerans och videokamerans integritet.

Bild
Bild

För professionella dykare som ständigt fotograferar rapporter och gör fotorapporter från havets djup är det mest korrekta valet vattenlåda , och för amatörer som kan försöka skjuta under vattnet flera gånger om året, skulle det bästa valet vara mjukt plastfodral.

Det minst praktiska är ett hårt fodral, eftersom det är tillverkat för en specifik utrustningsmodell, och du helt enkelt inte kan använda det för andra kameror och videokameror. En annan betydande nackdel är kostnaden, som ofta överstiger priset på själva kameran.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Mängden vattentäta fodral får dig att undra vilket som är bäst att välja. Många utmärkta tillverkare kan ses på marknaden idag.

Aquapac - producerar PVC-påsar där du kan lägga din telefon, surfplatta eller e-bok. Måtten på en sådan produkt är 20 x 14 cm, gjorda av polyuretan. Utrustning i den kan sänkas ned i vatten inte djupare än 5 meter under en kort tid. Inkluderar: väska och dragsko till den.

Bild
Bild

Överbord - tillverkar också plastpåsar för telefoner och spelare. En speciell egenskap är närvaron av hörlursuttag och elastiska band för att fästa produkten i handen, och innehåller också en lång sladd som gör att du kan bära fodralet runt halsen.

Bild
Bild

Aquapac - producerar också vattentäta plastfodral för kameror. Produktens storlek är 18,5 x 14,5 cm, och förutom själva omslaget kommer det att finnas ett högkvalitativt band som kan bäras runt halsen. Du kan sänka ned utrustningen i ett fodral som inte är mer än 5 meter, så att du kan lämna kameran där ett tag.

Bild
Bild

Dicapac - lämplig för användning med Canon, Olympus, Pentax, Samsung, Nikon, Sony och Kodak kameror. Denna produkt har måtten 25 x 12,5 cm, designen ger ett urtag för ett objektiv med en glasinsats för bättre foton. Den kan användas på upp till 5 meters djup.

Bild
Bild

Sony - aquabox för Sony Cyber-shot T 70, T 75, T 200 kameror, tål nedsänkning upp till 40 meter. Består av en plastkropp med inbyggt objektiv och en lång sladd.

Bild
Bild

Action Cam AM 14 - Aqua -låda i aluminium för GoPro 5, 6 och 7. Tillförlitligt skydd av utrustning från yttre faktorer. Användarvänligheten säkerställs genom hål för knappar, vilket gör det möjligt att justera kameran väl för högkvalitativa bilder.

Varje tillverkare strävar efter att skapa en solid och bekväm produkt som uppfyller konsumenternas behov. Kostnaden för vattentäta produkter varierar beroende på material, valfria komponenter och tillverkare.

För maximalt skydd bör du köpa produkter från välkända och pålitliga märken.

Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer ett vattentätt fodral för digital teknik är det viktigt att förstå att varje produkt behöver sin egen storlek och form, så frågan om att välja rätt alternativ bör tas på allvar. Det finns ett antal faktorer att tänka på när man hittar ett bra DSLR -fodral att dyka med för filmning.

  • Rekommenderat användningsdjup … Varje produkt har en markering som indikerar maximal nedsänkning, och den kan inte ignoreras, annars kommer fodralet inte att kunna skydda kameran helt.
  • Enhetens kompatibilitet . Det ursprungliga kamerafodralet är vanligtvis tillverkat för specifika produkter och är inte lämpligt för andra alternativ.
  • Produktmaterial . För digitalkameror bör detta vara höghållfast PVC eller ett fodral med två lager plast. Skyddsbehållare av termoplastisk polyuretan och aluminium anses vara tillförlitliga.

För att få högkvalitativa och vackra bilder under vatten är locken utrustade med ett optiskt glasfönster. Användningen av en vattenbox gör att du kan ansluta olika enheter, medan enklare skyddsanordningar gör detta omöjligt. För dem som inte ska dyka djupt eller i allmänhet fördjupa kameran i vatten kan du använda plastfodral som skyddar mot stänk och damm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver välja ett vattentätt telefonfodral måste du vara uppmärksam på flera nyanser

  • Pris … Tillverkare producerar dessa produkter i ett brett prisklass. Du kan köpa en originalprodukt till ett högt pris, men var säker på kvaliteten eller köp en billig vara med viss risk, så det är värt att testa köpet hemma innan du använder det med din telefon.
  • Lås … Till salu hittar du produkter som stängs med knappar, kardborreband, clips och skruvar. De mest betrodda produkterna är kardborreprodukter.
  • Dimensioner … När du väljer ett fodral för en specifik telefon är det viktigt att välja alternativet som kommer att vara något större än själva utrustningen, annars uppstår tryckavlastning i vattnet och fodralet öppnas.

När du köper skyddande vattentäta fodral för digital teknik är det viktigt att inte rusa in i valet och hitta det alternativ som passar alla parametrar och gör att du kan hålla utrustningen intakt och använda den i kontakt med vatten.

Rekommenderad: