De Bästa Digitalkamerorna 2021 (29 Foton): Betyg På Billiga Nya Medelstora Produkter När Det Gäller Bildkvalitet Och En Genomgång Av Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: De Bästa Digitalkamerorna 2021 (29 Foton): Betyg På Billiga Nya Medelstora Produkter När Det Gäller Bildkvalitet Och En Genomgång Av Andra Modeller

Video: De Bästa Digitalkamerorna 2021 (29 Foton): Betyg På Billiga Nya Medelstora Produkter När Det Gäller Bildkvalitet Och En Genomgång Av Andra Modeller
Video: 5 Besten Kompaktkameras Test 2021 2024, April
De Bästa Digitalkamerorna 2021 (29 Foton): Betyg På Billiga Nya Medelstora Produkter När Det Gäller Bildkvalitet Och En Genomgång Av Andra Modeller
De Bästa Digitalkamerorna 2021 (29 Foton): Betyg På Billiga Nya Medelstora Produkter När Det Gäller Bildkvalitet Och En Genomgång Av Andra Modeller
Anonim

Det är bra att digitala analoger numera har ersatt filmkameror. Tack vare dem är det möjligt att se den fångade ramen, beskära den, bearbeta den själv och överföra den till en dator eller ett socialt nätverk. Den digitala apparaten är baserad på den fotoelektriska principen. Halvledarfotomatrisen omvandlar ljus till elektriska signaler, som bearbetas till digitala data och lagras i en flyktig minnesenhet. Många företag arbetar med produktion av digitalkameror. I artikeln presenterar vi ett litet betyg av deras bästa modeller.

Granskning av populära märken

I över ett halvt sekel Sony är ett av de ledande kameraföretagen.

Bild
Bild

Varumärket grundades 1946 av den 38-årige japanska Masaru Ibuka och 25-årige fysikern Akio Morita . Var och en av dem tog ett specifikt uppdrag. Ibuka ansvarade för produktutvecklingen, medan Morita hanterade alla säljfrågor. Under många år har varumärket utvecklat och tillverkat TV-, radio- och fotografisk utrustning. Det utmärks av utmärkt kvalitet, tack vare vilket det är känt och efterfrågat över hela världen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland kamerorna finns det SLR och spegelfria alternativ, funktionella kompakter och ultrazoom, professionella och fuktbeständiga, stötsäkra och ultrakompakta modeller, olika i sin konfiguration och antal megapixlar, kamerafunktioner. Och även här kan du hämta en enhet från olika priskategorier.

Kodak ännu äldre - det grundades 1888 av George Eastman, som var en av de första som erbjöd fotografer de enklaste kamerorna.

Bild
Bild

De utmärktes av en enklare och mer tillgänglig fotograferingsprocess . År efter år har produktionen av kameror förbättrats och olika modeller har ökat många gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärket är känt över hela världen, dess produkter används av både professionella fotografer och amatörer. Modellerna skiljer sig åt i sin design, olika zoom och andra funktionella egenskaper, samt kostnad.

Nikon -märke har sitt ursprung 1917 i Japan på grund av sammanslagningen av tre företag som handlade med optisk utrustning.

Bild
Bild

Vid den tiden tillverkade företaget optiska enheter för militära ändamål. År 1932 började produktionen av linser . Inom några år hade företaget redan 19 fabriker och 23 000 anställda. De var engagerade i produktion av kikare, periskop och sevärdheter för den japanska armén. Idag har företaget vuxit ännu mer, är engagerad i allt som rör bilden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det har 6 fabriker som distribueras runt om i världen. Två fabriker finns i Japan: en är engagerad i tillverkning av professionella toppkameror, den andra - professionell optik. En av fabrikerna ligger i Kina och producerar absolut alla kompaktkameror för Nikon, resten av fabrikerna ligger i Thailand och producerar 95% av kamerorna och 70% av objektiven.

Olympus märke grundades också för ganska länge sedan - 1919. Dess grundare var japanska Takeshi Yamashita.

Bild
Bild

Vid den tiden var han bara en ung advokat som tog examen vid Juridiska fakulteten vid Imperial University. Han tjänstgjorde i armén i ett år och arbetade i sockerhandeln, där han uppnådde stora framgångar. För hans goda arbete gav ledningen honom möjligheten att leda en separat division baserad på produktion av termometrar och mikroskop. På den tiden var dessa produkter mycket efterfrågade, andra länder var intresserade av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tiden beslutade företaget att börja tillverka kameror. Japanerna kopierade det första produktionsschemat från varumärket Tessar. År efter år har produktionen av kameror förbättrats och moderniserats. Idag behärskar Olympus ny teknik på den fotografiska marknaden och tillverkar spegelfria kameror med utbytbara objektiv . Digitalkameror intar den ledande platsen bland Micro 4/3 standardenheter.

Betyg av de bästa modellerna

Det skulle vara logiskt att dela in de bästa modellerna i utbudet av ledande märken i kategorier baserat på deras värde.

Budget

Budget amatör minikameramodell med bra matris Sony W810 har kompakta mått 97x56x21 mm och vikt 111 g. Modellen är tillverkad i en kombination av svarta och stålfärger. Typen av CCD-sensor (CCD) och den maximala bildstorleken är 5152x2896 pixlar med en känslighet på 80-3200 ISO. Brännvidd 27-167 mm. Det finns en optisk bildstabilisator som kompenserar för att kameran dras upp när du spelar handhållen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen har ingen sökare, den är utrustad med en display med LifeView -läge. Denna modell kan spela in video med en upplösning på 720p . Ett batteri tillhandahålls som en strömkälla, som laddas för 200 bilder. Det finns en inbyggd blixt, den kan användas inom intervallet 3,2 m. Videofotografering i VGA-standarden har en upplösning på 640 x 480 pixlar. HP -standarden har en upplösning på 1280 x 720 pixlar, vilket är vad som används i nästan alla moderna kameror.

Du kan köpa den här modellen för 9 000 rubel.

En av de billiga modellerna är Kodak FZ152 . Den är gjord i svart och snygg design. Den har små dimensioner 108, 4x69, 9x32, 8 mm och en vikt på 202 gram. Kroppen är gjord av plast. Modellen har inte bildstabilisering och sökare. Brännvidden från kameralinsen till motivet för ett foto varierar från 24 till 300 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetens minsta avstånd till objektet som ska skjutas, på vilket objektivet kan fokusera, är 5 centimeter. Det finns ett punktexponeringssystem där enheten bestämmer belysningen av en liten punkt i ramen . Det finns en blixt i modellen. Skärmens diagonal är 3 tum med en upplösning på 4600 pixlar. Kameran har ett 800 mAh batteri som kan laddas för 210 bilder. Videoinspelning är begränsad i 2 timmar. Kostnaden för denna modell är 9400 rubel.

Mellanprissegment

Olympus OM-D E-M10 kamera ||| kropp är en nyhet och är tillverkad i en kombination av två färger - stål och svart. Kroppsmaterial - aluminium. Modellen är utrustad med en spegellös kamera med en maximal bildstorlek på 4608x3456 pixlar och känsligheten varierar från 200 till 25600 ISO. Det är möjligt att spela in foton i RAW -format, det finns manuell och pekfokusering. Det finns automatisk parentes.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen är utrustad med en inbyggd blixt med en räckvidd på 5, 8 m, och det är också möjligt att ansluta till en extern blixt . Arbetet kommer från batteriet, vars laddning räcker till 330 skott. Det finns en elektronisk sökare på 2630 pixlar, tack vare vilken fotografen ser den tagna bilden. Skärmens diagonal är 3 tum och upplösningen är 1040 pixlar. Den svängbara displayen har en pekskärm och en accelerometer. Den kan spåra kamerans position i rymden och göra nödvändiga justeringar av fotograferingsinställningarna. Enhetens dimensioner är: bredd 122 mm, höjd 84 mm, tjocklek 50 mm och vikt 410 g.

Du kan köpa den här modellen för 35 000 rubel.

Premiumklass

Professionell älskling Nikon D5 -modell utrustad med en digital SLR -kamera, har en matrisrengöring, inspelning i RAW -format, autofokus, manuell och pekfokusering för foton och videor, fram- / bakkonstruktion. Det finns ingen bildstabilisering i kameran. Skärmens diagonal är 3,2 tum med en upplösning på 2359 pixlar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en pekskärm och ytterligare skärmar, en accelerometer som spårar kamerans position i rymden och kan göra lämpliga justeringar av fotograferingsinställningarna. Det finns en sökare, tack vare vilken fotografen kan se den tagna bilden även i starkt omgivande ljus . Modellen har 2 minnesplatser. Den har inte en inbyggd blixt, men fungerar genom att ansluta till en extern. Batteri med en kapacitet på 3900 mAh, vilket kommer att räcka för 3780 bilder. Kroppen i denna modell är gjord av magnesiumlegering, utrustad med damm- och fuktskydd, har mått: bredd 160 mm, höjd 159 mm, tjocklek 92 mm. Enheten väger 1415 g.

Du kan köpa den här modellen för 400 000 rubel.

Nikon Z7 Hybridkropp + FTZ -fästadapter utrustad med en digitalkamera med utbytbar optik. Den har en CMOS-sensor i fullformat med bakbelysning och en upplösning på 45,7 megapixlar. Fokusplanfasdetektering ger mycket tydliga fotografier. Tack vare den snabba Expeed -processorn utförs fotobearbetning med lågt brus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fästet har en diameter på 55 mm och fångar mycket ljus under fotografering. Avståndet mellan den och fullformatssensorn är 16 mm, så det mesta av ljuset faller på sensorn. AF -systemet hjälper dig att fånga rätt bild. Även små och snabbt rörliga föremål återges mycket tydligt i alla slags belysning . Det finns ett autofokussystem med ansiktsigenkänning - det håller dem låsta, även om motivet kort vänds bort. Kroppen på denna modell är gjord av hållbar och lätt magnesiumlegering med bra tätning. Tack vare henne är enheten skyddad från miljöpåverkan. Slutaren med hög precision har en livslängd på 200 000 cykler. Tack vare det speciella handtaget är kameran bekväm och lätt att använda. Du kan köpa den här modellen för 19 800 rubel.

Hur väljer man?

För att välja en kamera måste du först bestämma hur mycket du har. Baserat på det här du bör uppmärksamma mycket viktiga kriterier, varav ett är bildens kvalitet . Det beror på matrisen - en speciell platta som bildar bildkvaliteten, som mäts i pixlar eller megapixlar.

Bild
Bild

Ju högre siffra desto bättre blir fotot . Men detta gäller bara professionella modeller. Även billiga kameror med en upplösning på cirka 3 megapixlar är lämpliga för högkvalitativ fotografering för ett 10 x 15 hemalbum. Bildens kvalitet beror också på typen av matris: skärpedjup, färger och överföring av små detaljer i fotot.

För att kontrollera kamerans kvalitet på fotot kan du ta flera bilder på en helt vit eller svart bakgrund. Det ska inte finnas några vita prickar på svarta foton och svarta på vita. Om det finns några, är det bättre att vägra att köpa en sådan modell.

Bild
Bild

Om du vill att dina bilder ska vara med supermättade färger, ljusa, måste kameran ha en objektivöppningsfunktion. Den avgör hur bred linsen öppnas och hur mycket ljus som kommer in i sensorn.

Om du väljer en halvprofessionell enhet är de indelade i spegel- och kompakta typer . För bättre bilder, särskilt om du fotograferar rörliga motiv, är DSLR lämpliga. De kompakta har ett högt brännviddsområde och inbyggd stabilisering. Vid bra ljusförhållanden ger de högkvalitativa bilder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella enheter tar ett stort antal bilder, har överkänslighet och snabb fokusering, är utrustade med många funktioner, men har en kostnad flera gånger mer än amatörversioner.

När du överväger optik, var uppmärksam på vilken typ av förstoring - det kan vara digitalt och optiskt. Dyra kameror har både förstoring och billiga bara digitala.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskänslighetsindex avgör kvaliteten på fotot i svagt ljus. Ju högre denna indikator, desto bättre bildkvalitet blir det.

Rekommenderad: