Systemkameror (22 Foton): Vad är Det? Modeller Med Utbytbart Objektiv, Betyg På De Bästa Kamerorna Med De Vackraste Färgerna

Innehållsförteckning:

Video: Systemkameror (22 Foton): Vad är Det? Modeller Med Utbytbart Objektiv, Betyg På De Bästa Kamerorna Med De Vackraste Färgerna

Video: Systemkameror (22 Foton): Vad är Det? Modeller Med Utbytbart Objektiv, Betyg På De Bästa Kamerorna Med De Vackraste Färgerna
Video: What Are Prime, Zoom, Fix Aperture, Variable Aperture Lenses | Photography 101 Lenses 2024, April
Systemkameror (22 Foton): Vad är Det? Modeller Med Utbytbart Objektiv, Betyg På De Bästa Kamerorna Med De Vackraste Färgerna
Systemkameror (22 Foton): Vad är Det? Modeller Med Utbytbart Objektiv, Betyg På De Bästa Kamerorna Med De Vackraste Färgerna
Anonim

En nybörjare amatörfotograf står först och främst inför frågan om vilken modell av kameror som ska föredras. För närvarande erbjuder specialbutiker ett stort urval av ett brett utbud av optisk utrustning, inklusive systemkameror. Vår artikel introducerar läsarna till funktionerna i dessa enheter och ger också en översikt över de bästa kamerorna som du kan göra intressanta och högkvalitativa bilder med.

Bild
Bild

Vad det är?

Systemkameran är en design som består av flyttbara moduler. Detta innebär att kamerans kropp, som är kärnan i ett sådant system, är utrustad med olika huvudkomponenter. Först och främst är detta linser, därför innebär ett sådant system en hel flotta utbytbar optik. Dessutom kan dessa nyckelmoduler innehålla:

  • sökare;
  • foto blixtar;
  • digitala ryggar;
  • fokuseringsskärmar;
  • adaptrar, adaptrar och mycket mer.

Systemets digitala kameror kan vara antingen SLR eller spegelfria.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

I SLR -kameror utförs siktning och fokusering med en spegel monterad i en vinkel på 45 grader mot linsaxeln. Som redan sagts, all optik i systemkameror kan ändras beroende på syftet och villkoren för fotografering . Sådana enheter är ganska imponerande i storlek.

DSLR har ett antal fördelar jämfört med spegelfria kameror . Först och främst är detta snabb autofokusering - den utförs med hjälp av ett riktat ljusflöde, som reflekteras av en spegel och skickas till speciella sensorer. Således implementerar "DSLR" ett fasautofokussystem, vars främsta fördelar är hög hastighet och spårning / förutsägande effekt.

Bild
Bild

Dessutom är styrkorna hos DSLR:

  • hög bildkvalitet;
  • en optisk sökare genom vilken du kan observera objektet i realtid;
  • kraftfulla batterier som gör det möjligt att ta upp till 3 tusen bilder per 1 laddning, beroende på kameramodell;
  • omedelbar påslagning av enheten, vilket är särskilt viktigt för fotorapporter eller sportskytte;
  • styrning av en sådan kamera utförs med en stor uppsättning knappar som ligger precis på enhetens kropp - du behöver inte förstå menyn på flera nivåer under lång tid;
  • inbyggd blixt.
Bild
Bild

Av de främsta nackdelarna med SLR -kameror bör flera faktorer noteras

  • Den höga kostnaden för seriösa modeller.
  • Vikten av sådana kameror kan nå 2 kg.
  • Autofokus för fasdetektering kan skapa problem i form av felaktig fokusering, som visas med vissa objektiv. Med detta autofokussystem är det också omöjligt att fokusera på motivets ögon eller ansikte.
  • Brist på några moderna funktioner. Till exempel leder den elektroniska slutaren, som visades i några nya modeller av DSLR, till förseningar i fotografering och omöjligheten att dela den med blixt.
  • Ett stort antal fokusgivare, vilket leder till förlust av tid vid installation.
Bild
Bild

I spegelfria kameror utför andra element i designen av dessa enheter funktionen hos en spegel. Till exempel, siktning kan utföras med hjälp av en elektronisk sökare, och fokuseringssystemet är inte fas, utan kontrast, i vilken bilden erhållen från matrisen analyseras och en kontrastbild söks … Tack vare detta försvinner de fokusfelaktigheter som finns i SLR -kameror. Förutom kontrast använder spegellösa kameror också hybrid autofokus, vilket eliminerar nackdelarna med båda tidigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa moderna DSLR -modeller har förresten också ett hybridfokuseringssystem.

Bland fördelarna med spegelfria kameror finns det flera punkter:

  • exakt fokusering med möjlighet att ändra storlek, automatisk fokusering på ansikte och ögon, och mycket mer;
  • närvaron av nya alternativ och möjligheter, tack vare vilka du kan ta bilder från icke-standardvinklar, skjuta från marken eller ovanifrån, styra via Wi-Fi;
  • kompakthet;
  • ingen vibration vid fotografering, vilket gör att du kan få en bild av högre kvalitet;
  • på grund av frånvaro av speglar utförs arbetet nästan tyst;
  • hög skjuthastighet;
  • produktens långa livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana modeller har också nackdelar

  • Den höga kostnaden för spegelfria kameror med nya objektiv, medan kvaliteten på optiken är högre än den för objektiv i SLR -system. Objektiv för SLR -kameror har producerats under mycket lång tid, så deras pris är betydligt lägre.
  • Långsam autofokushastighet. Det är problematiskt att skjuta snabbt rörliga föremål, vilket är en betydande nackdel för dem som planerar att skjuta sportföremål, såväl som djur och barn. De senaste modellerna utvecklas dock med denna nackdel i åtanke, så denna teknik har en ganska hög autofokushastighet.
Bild
Bild

Olika sorter

Alla kameror med utbytbara objektiv kan delas in i:

  • professionell - dyrare avancerade modeller utrustade med de mest avancerade teknikerna och alternativen;
  • amatörkameror - med en standard uppsättning funktioner, som inte är särskilt dyra;
  • mellanliggande alternativ - denna typ av teknik ger speciella funktioner för att förbättra kvaliteten på fotografering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Låt oss granska de bästa modellerna av systemkameror, som, som redan nämnts, kan vara SLR och spegelfria.

Faktiskt det finns ingen entydig uppfattning om vilken fotografisk utrustning som ska anses vara den bästa - spegel eller digital - med möjligheten att byta objektiv, eftersom varje typ av kamera har sina egna fördelar och unika funktioner.

men Det finns toppmodeller av både spegelfria och spegelfria enheter, som användare och experter utmärker som de bästa kraftfullare, kan ta bilder med de vackraste färgerna.

Bild
Bild

Låt oss börja med spegeltekniken:

Nicon D3300 - en digital SLR -kamera för nybörjare, vars främsta fördelar är kompaktitet och låg kostnad. Modellen finns i tre färger: svart, grått och rött. Bland kamerans möjligheter finns 13 konstnärliga effekter, uppdaterad optik med en vikbar design, möjligheten att skjuta i mörkret, lägre strömförbrukning jämfört med den tidigare versionen av produkten och mycket mer.

Bild
Bild

Nicon D5500 -en annan DSLR-kamera för nybörjare med APS-C-matris, bäst lämpad för sportfilmer, samt ytterligare 15 scener: landskap, strand, skymning och andra.

Bild
Bild

Sony Alpha 68 -DSLR-kamera på instegsnivå med APS-C-sensor, med ett användarvänligt gränssnitt och snabb fokusering.

Bild
Bild

De bästa spegelfria kamerorna finns i flera modeller:

Olympus OM-D E-M1 . Denna modell har en vädertätning som skyddar enheten från vatten, smuts och damm. Denna kamera kan utsättas för regn i 10 minuter, vilket är särskilt viktigt för dem som planerar att skjuta i naturen. Möjligheten att ta upp till 10 bilder per sekund talar för sig själv-modellen har utmärkt autofokus med hög hastighet samt bildstabilisering av hög kvalitet. Allt detta kan ge foton på högsta nivå. Kamerans stela kropp har ganska stora dimensioner, tack vare vilka alla typer av externa styrsystem på enheten enkelt kan rymmas på den.

Bild
Bild

Panasonic GH3 Är den bästa systemkameran för videofotografering med utmärkt autofokusprestanda. Bland modellens fördelar finns ergonomi som liknar SLR -fotoutrustning, en kropp skyddad mot vatten och damm, snabb autofokus, hög fotograferingshastighet, många olika bearbetningsmöjligheter (brusreducering, kontrast och så vidare), en hög slutartillgång, byggd -i blixt och mycket mer.

Bild
Bild

Urvalstips

För att inte misstas när du väljer systemfotografisk utrustning, läs noga igenom alla positiva och negativa punkter som finns i olika modeller innan du köper.

Bild
Bild

Lita på dina fotografiska möjligheter och krav . Bestäm vad som är högst prioriterat för dig: bekvämlighet och kompakthet kombinerat med bra foton eller skrymmande, vilket gör att du kan få högkvalitativa bilder.

Och det är också nödvändigt att hantera priskategorin för en viss modell och välja den som optimalt kombinerar så viktiga egenskaper som pris och kvalitet.

Rekommenderad: