Action Kamera Gimbals: 3-axlig Gimbal, Monopod Med Gimbal Och Andra Alternativ, Bästa Grepp Med Gimbal

Innehållsförteckning:

Video: Action Kamera Gimbals: 3-axlig Gimbal, Monopod Med Gimbal Och Andra Alternativ, Bästa Grepp Med Gimbal

Video: Action Kamera Gimbals: 3-axlig Gimbal, Monopod Med Gimbal Och Andra Alternativ, Bästa Grepp Med Gimbal
Video: INSANE Gimbal Shots! (Zhiyun Crane 2 + Telescopic Monopod) 2024, April
Action Kamera Gimbals: 3-axlig Gimbal, Monopod Med Gimbal Och Andra Alternativ, Bästa Grepp Med Gimbal
Action Kamera Gimbals: 3-axlig Gimbal, Monopod Med Gimbal Och Andra Alternativ, Bästa Grepp Med Gimbal
Anonim

Nästan alla prylar som produceras idag är utrustade med miniatyrfoto- och videokameror. Kameror som oberoende produkter är dock fortfarande relevanta. Detsamma gäller professionella modeller av utrustning som används för filmning av filmer eller fasta tv -program. Allt detta kan sägas om innovationerna under det nuvarande århundradet - actionkameror, med avsett syfte, fokuserade på fotografering under speciella, dynamiska förhållanden.

För att få ett högkvalitativt, defektfritt material måste actionkameror paras med ett extra tillbehör-en stabilisator (steadicam) . Den moderna marknaden är full av en mängd olika modeller fokuserade på alla typer av tekniska krav och användarönskningar. Hur man väljer rätt modell, vilka kriterier som ska vägledas vid valet - vi kommer att överväga i vår lilla recension.

Bild
Bild

Särdrag

Efter att ha anslutit actionkameran till gimbalen och den första justeringen kommer stabilisatorn att balansera den på det sätt som är nödvändigt för den filmande personen. Som regel utförs stabilisering längs 3 axlar med speciella elektriska motorer. Ja, tre-axliga konstruktioner av steadicams är mycket dyrare än förenklade mekaniska produkter, men detta är kanske en av deras få nackdelar. Med användning av steadicams producerar mästarna fantastiska kvalitetsfotografering, som absolut inte tappar kontrollen över arbetsflödet.

Funktioner hos sådana konstruktioner möjliggör preliminär kalibrering. På steadicam är restriktioner för elektriska motorers rörelse konfigurerade, och detta låter dig styra:

  • lutningsvinkel;
  • rotationsvinkel;
  • dimensioner av toleranser;
  • olika förskjutningar.

Studicams produceras med flera förinställda arbetsalgoritmer, vilket är mycket fördelaktigt vid långa, noggranna och tråkiga skott, med abrupta vinkelförändringar.

Snabbbyteslägen ger möjlighet att direkt ändra gimbalens egenskaper och göra foto- och videomaterial av hög kvalitet.

Bild
Bild

Översikt över arter

Trots den oändliga variationen av stabilisatorer som produceras av olika företag, är de alla indelade i två huvudkategorier, som skiljer sig åt i sin funktionsprincip - mekanisk (manuell) och elektronisk. För att fixa kameror används speciella stativ i stor utsträckning, inklusive monopoder - enpunktsstativ, selfiepinnar med stabilisatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanisk

Med hjälp av mekanisk utrustning i arbetet måste operatören inte styra själva kameran utan hållaren. Funktionsprincipen för en sådan steadicam liknar driften av en konventionell våg, och när handtaget oväntat rycks återgår utrustningen igen, i ett smidigt läge, till sitt ursprungliga horisontella läge. Professionella stabilisatorer fungerar på tre axlar, varför de kallas tre-axlar. Enkelheten i utformningen av en sådan steadicam antyder möjligheten till en egen produktion.

Fördelarna med en mekanisk enhet är övertygande:

  • enkelhet, minimalt med detaljer, låg kostnad;
  • oberoende av väderförhållanden och anspråkslöshet;
  • hållbarhet och tillförlitlighet.

Det finns dock också nackdelar

  • En treaxlad gimbal kräver noggrann och korrekt installation. Annars kommer utrustningen ständigt att vrida sig.
  • Vid skarpa svängar lyckas inte utrustningen alltid "fånga" ramen, principen om fysisk tröghet utlöses. Det vill säga, man måste vänja sig vid sådana konstruktioner, förvärva lämpliga färdigheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektronisk

Elektroniska strukturer fungerar på en annan princip - kamerorna stabiliseras av elmotorer och graden av avvikelse för apparaten registreras av speciella känsliga sensorer. Således utlöses återkopplingsprincipen här - även en liten förspänning kompenseras av en elektronisk enhet. Elektroniska stabilisatorer är indelade i två-axlar och tre-axlar. Tre-axliga modeller fungerar bättre.

Fördelarna med elektroniska steadicams inkluderar:

  • enkel anpassning;
  • subtilitet och noggrannhet vid enhetsdrift.

På grund av dessa fördelar tenderar både stillbilder och videoramar att ha en hög professionell kvalitet om din hårdvara är bra och korrekt konfigurerad.

Brister:

  • högt pris;
  • behovet av att ladda om strömförsörjningen;
  • vattenkänslighet - det är bättre att inte använda det i regnigt väder.

Det finns också vattentäta modeller, men du måste betala extra för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Betygsättningen av modellerna på marknaden kommer av uppenbara skäl att vara villkorad. i alla fall en liten lista med populära steadicams hjälper dig att navigera, med hänsyn till de specifika mål och mål du eftersträvar.

Feiyu FY-G5 - kompakta steadicams tillverkade i Kina, kostar 14 tusen rubel. Väger 300 g. Utrustad med ett universalfäste för valfri kamera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Feiyu Tech G360 - modellen är utformad för att fungera med panoramakameror. Det finns få högkvalitativa gimbals för 360-graders kameror till salu. Modellen har dock framgångsrikt visat sig i kombination med traditionella actionkameror. För att börja arbeta i ett panorama finns en speciell knapp på produktens kropp. När den är aktiverad roterar gimbalen enheten långsamt runt sin axel och startar panoramabilder i en rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dji Osmo Mobile - en av de bästa lösningarna när det gäller funktionalitet och kvalitet. Tillverkad i Kina. Kostnaden är cirka 17 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

SJCAM Gimbal . En av de måttligt prisvärda modellerna (cirka 10 tusen rubel). Tyvärr kan den bara kopplas till tillverkarens actionkameror.

Hållaren är utrustad med alla knappar som är nödvändiga för drift, vilket är mycket bekvämt.

Bild
Bild

Xiaomi Yi - utmärkt stabilisator, kostar 15 tusen rubel (Kina). Köp den för kamerorna i företaget med samma namn. Det finns dock ingen hållare i designen, som måste köpas separat (monopod eller stativ).

Bild
Bild
Bild
Bild

Xiaomi Mi Action Camera Handhållen Gimbale Är en av de bästa elektroniska steadicams när det gäller kombination av kostnad, hög kvalitet och funktioner. Endast kompatibel med Xiaomi Mijia 4K actionkamera (4K och 4K Lite). Det vill säga tillämpningsområdet är snävt fokuserat. Produktens kropp är tillverkad av stark plast - det finns ingen anledning att frukta för enhetens säkerhet vid dynamisk fotografering. Vikt - cirka 200 g. Produkten är svart, med en matt finish. Tyvärr är handtaget på produkten tillverkat utan gummibeläggning och kan glida i varmt väder. Tillåter fotografering i tre huvudlägen: horisontläge, spårningsläge och selfie. Det andra alternativet innebär att spåra kamerans rörelse genom handtaget (handen). I den tredje roteras apparaten 180 grader mot personen som skjuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steadicam . Den väger 968 g, är tillverkad av aluminium, kostar minst 3 000 rubel (relativt billigt).

Det rankas av experter som ett av de bästa alternativen i sin kategori.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beholder MS-PRO . Du måste betala cirka 40 tusen rubel för denna stabilisator. Produkten är av utmärkt kvalitet, lätt och hållbar. Vikt - cirka 700 g, men tål säkert en kamera som väger upp till 1, 2 kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zhiyun Z1 Evolution . För elektroniska enheter är långsiktig drift utan laddning relevant. Den angivna modellen, värd 10 tusen rubel, uppfyller detta villkor på bästa möjliga sätt. Utrustad med ett 2000 mAh batteri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zhiyun Crane-M . En stabilisator värd 20 tusen rubel. Den är rankad bland de bästa alternativen för små kameror i viktintervallet 125-650 g. Den används ofta även för smartphones. Den levereras med två batterier, var och en med en laddning på upp till 12 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Med en viss grad av säkerhet kan det hävdas att en elektronisk steadicam är det bästa alternativet för professionell videofilmning. Även om denna parameter beror på den specifika situationen, och detta bör komma ihåg. i alla fall i vilket fall som helst bör man förlita sig på ganska betydande urvalskriterier.

  1. För vilken kamera produkten är vald . Parningen av stabilisatorn med kameran måste vara absolut tillförlitlig och se till att utrustningen inte faller ur hållaren vid plötsliga rörelser. De flesta modellerna på marknaden har standardkontakter som passar många kameror.
  2. Enhetens kompaktitet . Ur synvinkel för hans val är detta det mest relevanta kriteriet. Dessutom är småstatliga kameror som regel mer tekniskt avancerade och bekvämare att flytta på.
  3. Tillåten belastning . Gimbalen bör naturligtvis väljas så att den kan bära vikten på den utrustning som är fäst vid den.
  4. Vikt . Av uppenbara skäl är lättare steadicams mer uppskattade - de tröttar handen mindre.
  5. Drifttid utan laddning . Detta är det mest relevanta kriteriet som inte kräver särskilda förklaringar. Ingen mat, inget arbete. Detta gäller naturligtvis inte för mekaniska modeller.

Ofta ställer användarna en fråga om vilken modell som ska väljas för DSLR och spegelfria kameror. Det är inte så stor skillnad här.

Det är värt att fokusera på kriterierna ovan.

Bild
Bild

Du kan se en översikt över budgetstabilisatorn för actionkameror Hohem iSteady Pro nedan.

Rekommenderad: