360 -graders Actionkameror: Panoramakamera, Bästa Modeller Och Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: 360 -graders Actionkameror: Panoramakamera, Bästa Modeller Och Tips För Att Välja

Video: 360 -graders Actionkameror: Panoramakamera, Bästa Modeller Och Tips För Att Välja
Video: Top 5 BEST 360 Cameras of [2021] 2024, April
360 -graders Actionkameror: Panoramakamera, Bästa Modeller Och Tips För Att Välja
360 -graders Actionkameror: Panoramakamera, Bästa Modeller Och Tips För Att Välja
Anonim

Popularitet 360 graders panoramafotografering växer bland operatörer på olika nivåer av professionalism. Samtidigt utvecklas marknaden för actionkameror snabbt, fler och mer avancerade prylar för att skapa originalinnehåll säljs regelbundet.

Vad det är?

Spridningen av 360-graders videoteknik sedan 2014 tar fart och uppmuntrar köp av actionkameror för att skapa sfäriskt innehåll … Under panoramavideoinspelning kommer inte ett enda ögonblick undan ramen. Denna enhet är oumbärlig för aktiva resenärer och fångar de mest spännande och realistiska bilderna och berättelserna.

Kameror för extrem fotografering med bred betraktningsvinkel hjälper till att inse att du får ett vackert och komplett foto eller videobild från alla vinklar … Fotografering kan ske i flera riktningar samtidigt.

I processen behöver du inte bestämma vinkeln och riktningen. Enheten konfigurerar automatiskt alla parametrar efter att du bara tryckt på en knapp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Utbudet av actionkameror är ganska brett och erbjuder massor av användbara prylar.

Insta360 One

Enhet skapad att interagera med iPhone , men den kan också användas med smartphones på Android -plattformen via en speciell adapter, och lansering är möjlig via Bluetooth. Kamerans styrkor är 4K-upplösning, 6-axlig stabiliseringssystem, avancerade foto- och videoinställningar (HDR) , möjligheter direktsändningar och avmattningseffekten - Bullet tid som biljettkassan Hollywood -blockbusters. Setet innehåller ett täckställ och en enhet för fastsättning.

Bild
Bild

GoPro Fusion

Fördelarna med modellen inkluderar optisk stabilisering, hög detalj och upplösning, söm av hög kvalitet … Det är möjligt att redigera från panoramavideo till plattformat. Fusionen är vattentät och dränkbar upp till 5 m. Perfekt för alla GoPro -fästen.

Bild
Bild

Nikon KeyMission 360

Kamera för 4K -video och 23,9 megapixel foton utan döda zoner . Fungerar bra även i svagt ljus. Det finns två mikrofoner, Wi-Fi och Bluetooth. Enheten är kompatibel med tillbehör från Nikon. Den kan fästas på hjälmar och cyklar. KeyMission kan skjuta på upp till 30 meters djup . Väskan är stötsäker och motståndskraftig mot låga temperaturer. Det finns en kontakt för att ansluta ett stativ med mera.

Det finns möjlighet till fjärrkontroll (fjärrkontroll med stativkit, smartphone).

Bild
Bild
Bild
Bild

Samsung Gear 360 (2017)

Den första versionen av 2016 fungerade inte bra för Samsung. Ett år senare bestämdes det att uppdatera enheten. Med tillägg av stöd för smartphones med iOS -operativsystem, förändringar i den tekniska fyllningen och förfining av designen har Gear 360 blivit ett värdigt alternativ i sitt segment. Två 8, 4-megapixelsensorer tillåter 15 megapixel foton och 4K-videofilmer . Kameran är lätt och lätt (130 g), vilket är mycket bekvämt. Det finns skydd mot fukt IP53, stöder microSD.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Hur väljer man en praktisk pryl med anständig funktionalitet bland det växande utbudet av actionkameror?

Möjligheter av den manuella inställningstypen och RÅ fotografering låter dig använda kameror med vid synvinkel för att skapa virtuella rundturer eller sfäriska panoramabilder. Amatörkameror släpps oftast med två , mindre ofta med tre linser.

I proffs - det finns mycket fler av dem. Varje objektiv fångar upp en del av det som händer, och sedan erhålls en allmän panoramavideo från alla fragmenten. 360-fotografering av hög kvalitet fungerar inte utan upplösningar upp till 4K, särskilt för att titta på videor med VR-glasögon. För att videon ska sändas smidigt och ramarna inte "hoppar" bör du välja en kamera med en fotograferingshastighet på mer än 25 bilder / s, helst 30 bilder / s.

Bild
Bild
Bild
Bild

En parameter som t.ex. ljud är också viktigt. Flera mångsidiga mikrofoner är att föredra för surroundljud.

Allt som uppmärksammar när du väljer smartphones eller videokameror är av liten värde för en actionkamera. Till exempel, antal pixlar - i det här fallet finns det lite talande parameter. Eftersom på budgetsegmentets utrustning sker ökningen av antalet megapixlar på grund av programvaruökningen i ramutvidgningen. Kvaliteten blir inte bättre, men en sådan egenskap gör att du kan höja priset på produkten.

När du väljer en 360-graders kamera, ytterligare egenskaper som t.ex. Wi-Fi, NFC, batterikapacitet, minneskort, undervattensbox, display.

Rekommenderad: