Kamerastabilisatorer (20 Bilder): DSLR-kardborre, Handhållna, Elektroniska Och Tre-axliga Stabilisatorer För Fotografering

Innehållsförteckning:

Video: Kamerastabilisatorer (20 Bilder): DSLR-kardborre, Handhållna, Elektroniska Och Tre-axliga Stabilisatorer För Fotografering

Video: Kamerastabilisatorer (20 Bilder): DSLR-kardborre, Handhållna, Elektroniska Och Tre-axliga Stabilisatorer För Fotografering
Video: Zhiyun Crane 2 3 Axis Gimbal Stabilizer Review 2024, April
Kamerastabilisatorer (20 Bilder): DSLR-kardborre, Handhållna, Elektroniska Och Tre-axliga Stabilisatorer För Fotografering
Kamerastabilisatorer (20 Bilder): DSLR-kardborre, Handhållna, Elektroniska Och Tre-axliga Stabilisatorer För Fotografering
Anonim

Foto- och videofilmer blir en integrerad del av vårt liv. Samtidigt ställer användarna allt högre krav på bildens kvalitet. För att undvika suddiga och suddiga bilder används ytterligare enheter - stabilisatorer. Idag i vårt material kommer vi att överväga särdragen hos sådana strukturer och också prata om hur man korrekt närmar sig valet av en stabilisator.

Vad det är?

En stabilisator för en kamera är en enhet som ingen professionell fotograf kan klara sig utan. Beroende på vilken modell du väljer kan gimbalen utrustas med standard eller avancerade funktioner . Så för användarnas bekvämlighet utrustar många tillverkare sina produkter med en speciell kontrollpanel, med vilken du kan konfigurera enheten även på ett stort avstånd. Du kan justera fokus, välja följande teknik etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest moderna och avancerade modellerna av stabilisatorer för kameran kan också påverka fotograferingsläget (välj till exempel panorama- eller vertikalt läge). En av de mest originella kommer att vara torsionsläget. Gimbal-modeller av högre kvalitet har en speciell display i sin design, vilket ger en bekvämare användning . Så med dess hjälp kan du få snabb åtkomst till alla inställningar.

Det viktigaste tillägget till stabilisatorn är speciella skyddssystem, tack vare vilka huvudenheten inte utsätts för negativ påverkan av yttre faktorer (våt nederbörd, mekanisk skada). Man bör komma ihåg att närvaron av ytterligare funktionella egenskaper ökar den totala kostnaden för stabilisatorn för kameran.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

På grund av det faktum att stabilisatorer blir utbredda bland konsumenter, dyker det hela tiden upp nya och förbättrade enhetsmodeller på marknaden. Följande typer av stabilisatorer finns tillgängliga:

  • manuell;
  • elektronisk;
  • steadicam;
  • för en SLR -kamera;
  • för kameran;
  • för en smartphone;
  • tre-axel.

Dessutom har var och en av dessa sorter sina egna karakteristiska egenskaper och egenskaper, och har också ett individuellt syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Tänk på de bästa och mest populära modellerna av stabilisatorer för kameran.

DEXP WT-3530N

Utformningen av denna modell är mycket lätt (totalvikt är 1, 115 kg), så användningen av stabilisatorn har en hög komfortnivå. Enheten är justerbar i höjd i intervallet från 55 till 145 cm. DEXP WT-3530N är en gimbalmodell som ger skottfri fotografering . Tillsammans med produkten ingår ett lock som standard, vilket förenklar processen med att lagra och transportera föremålet kraftigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

GreenBean VideoMaster 190

Detta stativ har tre sektioner och en bollbas. Det används för professionell filmning, eftersom objektiv med lång brännvidd är väl kombinerade med det. Enhetens totala vikt är cirka 2,5 kg och den maximala belastningen är 18 kg. Om så önskas kan du justera höjden på stabilisatorn i intervallet från 20 till 150 cm. GreenBean VideoMaster 190 levereras med tre metallpinnar, tre gummispetsar och nycklar (hex och justering) och med en påse för förvaring och transport.

Bild
Bild
Bild
Bild

Velbon EX-230

En sådan enhet är perfekt för nybörjarfotografer och videografer. Med den här modellen kan du skjuta på nästan vilken yta som helst . Den maximala konstruktionshöjden är 122 cm, vilket säkerställs av ett speciellt fällningssystem. Vid tillverkningen använde tillverkaren material som aluminium och plast.

Således kommer varje konsument att kunna välja en stabilisator för sig själv som uppfyller hans behov och preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier

Det är ganska svårt att välja en stabilisator för en kamera (för fotografering eller videoinspelning), eftersom det idag finns ett stort antal modeller på marknaden från en mängd olika tillverkare: både inhemska och utländska. Respektive, när du väljer en specifik enhet måste du vara uppmärksam på flera viktiga parametrar.

Tillverkare

På grund av den stora populariteten och den utbredda förekomsten av stabilisatorer är ett stort antal varumärken engagerade i sin produktion. Sannolikheten att köpa en design från en skrupelfri tillverkare är hög . I detta avseende är det mycket viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt det märke som släppte stabilisatorn. Det rekommenderas att ge företräde åt betrodda och välkända företag.

Samtidigt bör man komma ihåg att priset för sådana enheter kan vara något överskattat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetens vikt

Kom ihåg att gimbalen är en enhet som du alltid kommer att ha i handen (tillsammans med din kamera). Följaktligen bör processen att använda enheten vara så bekväm och bekväm som möjligt. Ge företräde åt lätta mönster.

Ergonomisk

Förutom vikt påverkas enhetens användbarhet avsevärt av dess externa design och design. Här menar vi inte bara estetiskt tilltalande utseende, utan också ergonomi.

Bild
Bild

Vikt som gimbalen kan stödja

Det är mycket viktigt att tänka på vikten på kameran eller videokameran som du kommer att använda med gimbalen. Försök att beräkna och bestämma den totala vikt som är mest bekväm för dig i förväg.

Balansering

Denna egenskap är särskilt relevant för fotografer och videografer som planerar att använda stabilisatorn tillsammans med flera enheter.

Om du ständigt måste ta bort kameran från stabilisatorn och byta till en annan, bör du föredra mönster som har en plattform med möjlighet att snabbt ta bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pris

Vid köp rekommenderas att fokusera på dina materialförmågor. Dessutom är valuta för pengarna av yttersta vikt. Om fotografering och videoinspelning är en del av din professionella aktivitet kan du köpa högre och dyrare enheter . Men om du är nybörjare, köp de mest budgetmässiga och enkla modellerna.

Konsumentrecensioner

För att säkerställa att kvaliteten på den enhet som deklareras av tillverkaren är helt förenlig med verkligheten, studera noggrant konsumentrecensioner om stabilisatormodellen som intresserar dig. Först efter noggrann analys och undersökning av kundkommentarer kan du gå till butiken för att köpa eller beställa enheten online.

Med hänsyn till alla ovanstående faktorer kan du köpa en högkvalitativ enhet som kommer att tjäna dig länge, och du kommer inte ångra ditt val i framtiden.

Rekommenderad: