Action Kamera Stativ: Flexibla Stativ Och Andra Kamerastativ, Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Action Kamera Stativ: Flexibla Stativ Och Andra Kamerastativ, Tips För Att Välja

Video: Action Kamera Stativ: Flexibla Stativ Och Andra Kamerastativ, Tips För Att Välja
Video: How to attach a camera to a tripod - Photo Tutorial 101 Take Control of your Camera - Episode 7 2024, April
Action Kamera Stativ: Flexibla Stativ Och Andra Kamerastativ, Tips För Att Välja
Action Kamera Stativ: Flexibla Stativ Och Andra Kamerastativ, Tips För Att Välja
Anonim

Ett stativ är ett viktigt tillbehör för alla kameror, det ser till att det sitter fast i önskat läge. Det är viktigt att veta hur man väljer rätt enhet så att den är bekväm att använda.

När behövs det?

Användningen av stativutrustning eliminerar hårda kameror. I de flesta fall måste kameror låsas vid långa slutartider. När man håller tekniken i händerna länge börjar den svänga något . När lång exponering krävs är ett stativ oumbärligt, det ger en säker fixering av kameran. Men användningen av ett sådant tillbehör är inte begränsat till långa exponeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den kommer att användas av:

  • landskapsfotografering;
  • nattskytte;
  • få en rörelseoskärpa -effekt;
  • fotograferar motiv med konstant belysning.

Detta tillbehör krävs för att ge konsekventa vinklar.

Visningar

Det finns flera typer av stativ för actionkameror. Det mest populära är stativet, det ger maximal stabilitet för utrustningen. Flexibla gummerade stativ är utrustade med ett avtagbart huvud, vilket gör det möjligt att installera och fixa kameror nästan var som helst, för att förhindra att de rör sig . Stativ används inte bara i studior, utan också utomhus. Många bloggare och fotografer föredrar gummerade flexibla stativ utrustade med ett avtagbart huvud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Kamerastativ skiljer sig åt i kostnad, vikt och storlek. Dessa parametrar bör betonas när du väljer. Det är obehagligt att köpa ett stativ och ta reda på att när det fälls upp tar det mycket plats, det är svårt att klämma in det i en resväska.

Actionkameran användare bör föredra kompakta modeller, eftersom de ofta måste resa, skjuta under extrema förhållanden . Om du planerar att regelbundet använda stativet på vägen ska du alltid överväga stativets storlek. Stativhuvudets diameter är också viktig. Om det visar sig vara för litet kan du glömma stabiliteten hos utrustningen.

Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer ett stativ för en actionkamera, var uppmärksam på förekomsten av förstyvningar. Kvaliteten och bekvämligheten med fotografering beror på detta. Förstärkande revben tillåter inte att monopoden böjer sig, förhindrar att den roterar runt sin axel och håller kvar utrustningen vid fel på huvudfästet . Om det finns ett stativ kommer kameran definitivt inte att vända i det mest olämpliga ögonblicket, och ramarna blir vackert.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra urvalskriterier anses vara individuella - vikt, dimensioner, handtagslängd . Bekvämligheten med att använda utrustningen beror på dem. Till exempel kan lätta och kompakta enheter bäras i ryggsäckar. Det finns många modeller på marknaden med unika låsmekanismer. De väger vanligtvis mer, men är mer pålitliga. Även i sammansatt tillstånd ser sådana stativ imponerande ut, de används främst av extrema idrottare.

Bild
Bild

Stativutrustning bör ge möjlighet att ändra längden . Detta är ett naturligt alternativ för alla monopoder, men inte alla enheter har tillräckligt med "förlängningsområde". Vid fixering av brännvidden är denna funktion oumbärlig. En annan viktig parameter är möjligheten att fjärrstyra utrustningen för fotografering. Det är inte lätt att hitta sådana enheter för actionkameror, de tillverkas främst för smartphones.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du går vidare till studien av stativ som presenteras för försäljning, besluta om köpets syfte, funktionens funktioner. Det är inte nödvändigt att köpa en dyr modell, du kan begränsa dig till en budgetmodell, men du bör inte jaga överdriven billighet heller. Det är bäst att ge företräde åt universella modeller som är lämpliga för kameror och smartphones.

Testa produkten innan du köper: håll den i dina händer, försök installera en befintlig actionkamera på den. Ett antal testbilder kan tas för att testa funktionaliteten. Läs de recensioner som köparna lämnat i samband med varuprodukten och fatta först det slutliga köpbeslutet. Stativ av hög kvalitet är enkla att använda och kommer att tjäna dig bra i många år.

Rekommenderad: