Set-Top Box Antenner: Vilken Inomhusantenn är Bättre? Hur Väljer Jag En Utomhus- Och Hemantenn För Att Ansluta En Digitalbox Till En TV?

Innehållsförteckning:

Video: Set-Top Box Antenner: Vilken Inomhusantenn är Bättre? Hur Väljer Jag En Utomhus- Och Hemantenn För Att Ansluta En Digitalbox Till En TV?

Video: Set-Top Box Antenner: Vilken Inomhusantenn är Bättre? Hur Väljer Jag En Utomhus- Och Hemantenn För Att Ansluta En Digitalbox Till En TV?
Video: Antenner och antennlära 2024, Mars
Set-Top Box Antenner: Vilken Inomhusantenn är Bättre? Hur Väljer Jag En Utomhus- Och Hemantenn För Att Ansluta En Digitalbox Till En TV?
Set-Top Box Antenner: Vilken Inomhusantenn är Bättre? Hur Väljer Jag En Utomhus- Och Hemantenn För Att Ansluta En Digitalbox Till En TV?
Anonim

Innan du bestämmer dig för val av antenn för mottagning av digital -tv, var uppmärksam på parametrarna för din TV. Modeller som tillverkats efter 2012 har en inbyggd mottagare för digital signaldetektering. Att ansluta med en sådan TV till digital -tv kommer inte att orsaka stora svårigheter, du måste bara hitta det önskade alternativet i inställningsmenyn som växlar möjligheten att känna igen den digitala signalen. Men om din TV-mottagare är av en äldre generation måste du dessutom köpa en DVT-T2 set-top box, vars huvudsakliga uppgift är att konvertera den digitala formen av signalen till analog.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

En antenn för en digital set-top box behövs för att ta emot och förstärka signalen som går från TV-tornet till TV: n. En sådan antenn för TV har alternativ som påverkar kvaliteten på sändningsbilden:

  • platsen för TV -antennen - ju närmare TV -tornet det är, desto bättre blir den digitala signalöverföringen.
  • behov av en förstärkare - den här enheten behövs för att förstärka den svaga inkommande signalen och förbättra överföringen till TV: n, vilket är särskilt viktigt i den privata sektorn utanför staden;
  • anti-interferens - TV -antennen har förmågan att skydda den överförda digitala signalen från effekterna av främmande radiovågor från mobiloperatörernas torn, vilket kan orsaka störningar i bilden när du tittar på TV;
  • tillhandahålla det önskade signalöverföringsområdet - för korrekt funktion av digital -TV behöver du ett våglängdsområde på decimeter;
  • förgrenar sig till flera TV -apparater - det används när det finns flera TV -apparater i huset eller lägenheten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristiken för en digital TV -antenn beror på många faktorer . - TV -tornets avstånd, landskapsstruktur, förstärkare. Det välkända faktumet att TV-sändningar utanför staden är sämre än i urbana förhållanden förklaras av beroendet av dessa listade faktorer.

Därför är tv-antenner uppdelade i inomhus och utomhus, som kan ta emot en fjärrsignal, såväl som kollektiva antenner installerade på taket i en byggnad med flera våningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

TV-antenner som arbetar för att söka efter och förstärka en digital signal är indelade inte bara av installationsplatsen utan också av närvaron av en inbyggd förstärkare i dem. En utomhus eller enkel hemantenn kan vara passiv, utan förstärkare eller aktiv, med en inbyggd förstärkare . Ofta används TV -antennen samtidigt tuner som kan justeras för att förbättra bildkvaliteten.

Antennen kan användas en för två TV -punkter, medan kvaliteten på sändningsbilden inte försämras.

Bild
Bild

Tänk på huvudtyperna av tv -antenner

Rum - den används inomhus, som ligger nära ett tv -torn. En förstärkare krävs inte på en sådan plats, men om avståndet från TV -tornet är betydande, placeras en kraftfull förstärkare på husets tak, vilket kommer att förbättra och förstärka en svag digital signal.

Bild
Bild

Gata - denna typ används för hus på ett stort avstånd från TV -sändningstornet. Dessutom används denna typ av antenn på platser där det finns betydande störningar för signalöverföring i form av en komplex lättnad av det omgivande landskapet. En utomhus -tv -antenn är utrustad med en förstärkare, och för installationen väljs den mest förhöjda platsen i huset. Den rekommenderade monteringshöjden måste vara minst 30 m.

Bild
Bild

Kollektiv - den är placerad på stadsbyggnader i flera våningar, där mottagningen av en digital signal är avsevärt begränsad. Moderna bostadskomplex är utrustade med antenner av denna typ. De har flera förstärkta mottagare och en gemensam kabel genom vilken alla digital -TV -användare är anslutna.

Bild
Bild

Dessutom är tv -antenner också uppdelade baserat på signalmottagningsmönstret. Det finns mycket riktade enheter och modeller som kan fungera i en mängd olika riktningar.

Denna typ av egenskap hos en TV -antenn gör det möjligt att ställa in den på nästan alla kanaler för överföring av TV -stationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

De vanligaste och väletablerade antennerna för digital-TV är flera modeller

Remo Ufo DX 5V - Det här är en utomhusversion som är utrustad med en signalförstärkare och kan fungera i områden där det finns en låg signal täckning. För enkelhets skull har tillverkarna utrustat sin produkt med monteringselement och en konsol, men strömförsörjningen till antennen måste köpas till. Antennen tar upp och sänder en signal över ett avstånd på 50 km och kan fungera i decimeterområdet. Enheten kan drivas direkt från TV: n.

Bild
Bild

Locus 07AF Turbo "Meridian " - gatumöjlighet för lanthus. Den aktiva typen av antenn är utrustad med en förstärkare på upp till 30 dB, på grund av vilken signalen tas upp från ett avstånd på 50 km.

Bild
Bild

Locus 12 AF Turbo "Meridian " - en annan utomhusversion av en aktiv antenn. Utvecklarna har skapat en enhet som samtidigt kan stödja två tv-sändningsstandarder-DVT-T2 och DVT-T. Antennen fungerar på ett avstånd av upp till 50 km från tv -tornet, har en förstärkare på upp till 40 dB och fungerar med decimetervåglängdsområdet.

Bild
Bild

Funke ODSC100 - kan användas under ogynnsamma meteorologiska förhållanden, eftersom antennkroppen har en skyddande beläggning mot strålar i ultraviolett spektrum och hög luftfuktighet. Enheten är utomhus, kompakt, fungerar på ett avstånd av högst 40 km från TV -tornet. Det finns en inbyggd förstärkare upp till 42 dB.

Bild
Bild

Selenga 105A - en rumstypsenhet med en förstärkare upp till 12 dB. Den drivs av en konventionell 220V strömförsörjning och fungerar i decimetervåglängdsområdet.

Bild
Bild

Locus L-931.04 "Chizh " - en inomhusantenn med en förstärkning på upp till 17 dB. Ström matas via mottagaren, den fungerar på UHF -vågor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna TV -antennmarknaden har ett mycket omfattande erbjudande, vilket mycket komplicerar urvalsprocessen för den genomsnittliga konsumenten. Många styrs av det mest begripliga kriteriet för dem - priset, utan hänsyn till enhetens egenskaper.

Val

När man ansluter en TV till digital -tv undrar konsumenterna vilken antenn de ska välja för sitt hem eller sommarstuga. Det finns viktiga faktorer som spelar en avgörande roll i urvalsprocessen:

  • för att ansluta till DVT-T2 måste tv-antennen fungera i decimetervåglängdsområdet, eftersom mätarområdet inte accepterar det angivna formatet;
  • för invånare i förortsektorn är modeller utrustade med en förstärkare ett bra köp, medan det inte kommer att krävas att titta på TV -program i staden;
  • för att eliminera störningar av den överförda digitala signalen och bli av med yttre störningar måste antennen riktas mot TV -tornet;
  • om din TV ligger i ett område med ökat brus från mobiloperatörernas närliggande torn, bör du leta efter en antenn med inbyggda störningsfilter installerade vid signalutgången (om antennen inte har ett sådant filter, då är det kan köpas separat, med hänsyn till vilka TV -kanaler det är kommer att kunna passera genom sig själv);
  • Om du bor i ditt eget hem kan du klara dig med en passiv antenn för att ansluta en TV -mottagare, medan du måste köpa en aktiv version av enheten för att ansluta flera TV -apparater samtidigt.

Efter köpet är det viktigt att ansluta enheten ordentligt och ställa in de digitala kanalerna på din TV

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Anslutning av en TV i digitalt format utförs efter anslutning av en antenn, som måste drivas från ett nätverk eller en TV -mottagare … Vissa tillverkare för en aktiv TV-antenn producerar en färdig strömförsörjning i satsen, som måste anslutas till ett eluttag. Ibland måste strömförsörjningen köpas separat, eftersom antennen bara fungerar när den är ansluten till elnätet. Om TV: n efter att du har anslutit enheten inte kanaler måste du utföra ett antal åtgärder.

  1. Passiva typer av TV-antenner har inte en inbyggd förstärkare i mikrokretsar. I detta fall utförs signalinsamling om enheten vrids mot tv -tornet. Därefter måste du ansluta en digital tuner till TV -mottagaren enligt instruktionerna och sedan börja ställa in TV -antennen.
  2. Ju kraftfullare TV -antennen desto mer måste den riktas mot källan för TV -signalen. Kraftfulla enheter med en förstärkare är upp till 1,5 m stora, och design utan förstärkare kan nå ett värde på upp till 2,5 m - i detta fall kan en signal tas emot från ett avstånd av 70-100 km från TV -tornet. För att styra enheten till TV -tornet måste du ansluta den till motsvarande kontakt på TV -mottagaren.
  3. Glöm inte samtidigt att de aktiva modellerna måste förses med ström. För att göra detta, hitta alternativet "Antennström" i tunerinställningsmenyn och aktivera startläget.
  4. Vi konfigurerar tunern genom att köra autotuning och väntar på att alla kanaler ska hittas.
  5. Signalöverföringens effekt och klarhet kan justeras. På TV: ns fjärrkontroll hittar vi INFO -knappen och trycker på den i följd 3 gånger. I det här fallet kommer du att se två skalor på skärmen: en av dem indikerar signalnivån och den andra - dess kvalitet. Flytta och vrid TV -antennen för att uppnå de bästa parametrarna på dessa skalor. Rörelser görs små, med en paus på 5-7 sekunder.
Bild
Bild
Bild
Bild

När enheten har justerats för en bättre position till TV -tornet kan du börja titta på digital -TV.

Rekommenderad: