TV-boxar Med Wi-Fi: Hur Ansluter Jag En Digital TV-box Till TV? Att Välja En TV -mottagare Med Internet, Hur Man Ställer In Den

Innehållsförteckning:

Video: TV-boxar Med Wi-Fi: Hur Ansluter Jag En Digital TV-box Till TV? Att Välja En TV -mottagare Med Internet, Hur Man Ställer In Den

Video: TV-boxar Med Wi-Fi: Hur Ansluter Jag En Digital TV-box Till TV? Att Välja En TV -mottagare Med Internet, Hur Man Ställer In Den
Video: Så ansluter din Philips TV till WiFi 2024, April
TV-boxar Med Wi-Fi: Hur Ansluter Jag En Digital TV-box Till TV? Att Välja En TV -mottagare Med Internet, Hur Man Ställer In Den
TV-boxar Med Wi-Fi: Hur Ansluter Jag En Digital TV-box Till TV? Att Välja En TV -mottagare Med Internet, Hur Man Ställer In Den
Anonim

TV har länge varit en av de mest populära underhållningarna för allmänheten. Dess roll i vårt liv kan knappast överskattas, eftersom den för många fortfarande är den främsta källan till information och interaktion med omvärlden. Med utvecklingen av vetenskapliga och tekniska framsteg utvecklas också tv. Till exempel går det idag digitalt, vilket ger det nya, betydligt större möjligheter.

För att titta på digital-tv måste du ansluta en speciell enhet till TV: n-en digitalbox som är utrustad med Wi-Fi eller utan den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Om vi pratar om funktionsprincipen för en sådan enhet, så är Wi-Fi ett protokoll för att ta emot och överföra data i form av radiovågor utan användning av kablar. Routern tar emot en digital signal från datorn, som omvandlas till radiovågor. Wi-Fi-adaptern tar emot radiovågor och deras efterföljande omvandling till digital form . Efter att en sådan multimedia set-top-box är ansluten till TV: n måste användaren upprätta en "bridge" -anslutning och komma åt Internet efter att ha angett nödvändig data.

Sådana enheter med en Wi-Fi-mottagare förenklar användningen av Internet för att titta på TV, eftersom det inte är nödvändigt att lägga en kabel i en lägenhet och relaterat arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör tilläggas att digitalboxar som har en Wi-Fi-modul kan delas beroende på anslutningen via olika portar

  • HDMI . Dess främsta fördelar är möjligheten att visa högupplösta bilder och höga dataöverföringshastigheter.
  • USB . Den största fördelen är prevalens. Idag är det svårt att hitta en enhet där denna kontakt saknas.
  • PCMCIA . Den angivna standarden används vanligtvis i bärbara datorer, men den finns på vissa modeller av tv -mottagare.

Vanligtvis ansluter Wi-Fi-adaptrar till en TV-enhet via en USB-port. De liknar flashminnen i utseende. Modeller med en HDMI -kontakt är också mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Trots det enorma antalet Wi-Fi-utrustade digitala digitalboxar finns det ett antal modeller på marknaden som är de bästa när det gäller valuta för pengarna. Här är en liten översikt över sådana enheter så att du kan jämföra dem och förstå varför de är så efterfrågade.

Den första modellen jag skulle vilja säga några ord om är OEM TX3 mini . Denna lilla TV-box är utrustad med en Wi-Fi-mottagare och ansluts till TV: n med HDMI. Det ger en konstant och stabil internetanslutning, så du kan använda den inte bara för att köra spel och applikationer, utan också för att visa online videoinnehåll i olika format.

Modellen är också utrustad med en Ethernet -kontakt, som gör att du kan ansluta ett fast internet.

Bild
Bild

OEM TX3 mini är utrustad med en 4-kärnig processor, 2 gigabyte RAM-minne och en Mali-450 grafikaccelerator. Med dessa tre komponenter kan du titta på videoinnehåll även i högupplöst format. MEN 16 GB lagringsutrymme ger dig möjlighet att ladda ner många mediefiler och installera många spel och applikationer.

OEM TX3 mini körs på operativsystemet Android 7.1 . En relativt ny version av operativsystemet gör det möjligt att ladda ner IPTV -spellistor, installera verktyg för att titta på digital online -tv, titta på live -kanaler online och spela in olika TV -program på den interna enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska populärt är modell av multimedialåda Mi Box 4C från det kinesiska företaget Xiaomi. Den körs på Android-operativsystemet version 6.0, har en Wi-Fi-modul, samt en HDMI-kontakt, en 4-kärnig processor och 1 gigabyte RAM-minne. En av enhetens nyckelfunktioner är stöd för uppspelning av multimediefiler i 4K -format.

Den kan anslutas till TV: n via HDMI -kontakten för att titta på foton och videofiler, gå online och besöka olika platser, titta på onlinekanaler.

Xiaomi Mi Box 4C har IPTV -stöd och närvaron av en USB -port gör att du kan ansluta flash -enheter och hårddiskar för att se olika multimediefiler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nvidia Shield TV - en modell av en digital set-top-box från tillverkaren med samma namn. Det skiljer sig från ovannämnda enheter genom att det är mer fokuserat på streaming än att titta på TV, även om det gör ett utmärkt jobb med den här funktionen.

Kännetecken för Nvidia Shield TV är närvaron av USB 3.0- och HDMI-portar, en kraftfull Wi-Fi-mottagare som ger en kvalitetsanslutning, samt närvaron av stereoljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen har högsta prestanda, så du kan spela spel och titta på videor i 4K -format med upp till 60 FPS. Detta gör att hon kan strömma från sin dator.

Utrustad med en ovanlig fjärrkontroll, som är en symbios av den klassiska fjärrkontrollen och gamepad

Men det saknar stöd för HDR på YouTube och 3D. Nvidia Shield TV har en ganska hög kostnad, varför inte alla har råd.

Bild
Bild

En annan modell i denna recension kommer att vara digital TV -mottagare LUMAX DV2107HD … Det är en pålitlig set-top box med en idealisk balans mellan kvalitet och värde. Ger möjlighet att se mark- och kabelprogram i DVB-T2 / C-standarder med hög upplösning.

Kärnan i denna enhet är modell GX3235S * -processorn . LUMAX DV2107HD är mycket enkel att använda. Den är också utrustad med en USB 2.0 -port. Dess närvaro låter dig spela in tv -sändningar med anslutna externa medier. Det finns stöd för Dolby Digital -teknik, som låter dig titta på multimediefiler med en stereoeffekt som kallas "Dolby Surround".

Bild
Bild
Bild
Bild

LUMAX DV2107HD har en Wi-Fi-mottagare, som låter dig ansluta till motsvarande nätverk på flera sätt . Det finns stöd för möjligheten att installera applikationer, inklusive Gmail, väderprogrammet, YouTube, LUMAX Cinema, Megogo och andra, användning av m3u IP -spellistor, samt MeeCast -teknik, som låter dig överföra innehåll från din smartphone direkt till enheten.

Det finns också möjlighet att uppdatera firmware, som inte bara stöder programvaran LUMAX DV2107HD är uppdaterad, men använder också nya funktioner när nya mjukvaruversioner släpps.

Det är viktigt att tillverkaren ger 2 års garanti på LUMAX DV2107HD.

Bild
Bild

Digital set-top box Iconbit XDS94K Är en annan intressant enhet för dem som letar efter ett billigt sätt att titta på digital -TV med trådlöst internet. Den har en högpresterande processor som gör att du kan se videofiler med hög upplösning.

Iconbit XDS94K är utrustad med HDMI 2.0 -port och USB 2.0 -port för anslutning av flash -enheter och externa hårddiskar . Här finns en möjlighet att inte bara se on-air-kanaler, utan också foto- och videofiler från olika lagringsenheter, vilket kommer att vara bekvämt för många finsmakare av filmer och TV-serier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att förstå vilken modell som är bättre och hur man väljer den måste du vara särskilt uppmärksam på vissa egenskaper

  • Kompatibel med en TV -enhet . För full användning av en digital set-top-box bör du bara köpa en märkesmottagare som är lämplig för en specifik TV-modell. En tuner av denna typ kommer att vara en utmärkt lösning för att ta emot trådlöst internet, eftersom den kommer att ha maximal hastighet för att ta emot och överföra data. Om du bestämmer dig för att köpa en universell digitalbox kan det hända att den slutar upptäcka den efter att TV: n har blinkat.
  • Dataöverföringsstandard . Innan du köper, jämför indikatorerna på den valda enheten med indikatorerna som är installerade på routern. Det är standarden som direkt påverkar dataöverföringshastigheten. Det visar det högsta möjliga värdet och det verkliga värdet. I praktiken är det naturligt att de verkliga värdena är något lägre än de vanliga. Faktum är att det finns hinder och hinder hemma, och sådana förhållanden kan inte kallas idealiska. Ett exempel på ett hinder är andra enheter som fungerar i nätverket eller väggarna i huset där routern finns.
  • Frekvens . När du väljer en digitalbox bör du köpa en modell som har samma frekvens som routern.
  • Kraft . För att dataöverföringen ska bli så snabb och stabil som möjligt bör du köpa en enhet med rätt effekt. Om till exempel området i rummet är stort, kommer signalstyrkan att sjunka på de mest avlägsna platserna och följaktligen kommer dataöverföringshastigheten att sjunka.
  • Handlingsradie . För större effektivitet bör du välja modeller som har en stor radie. Avståndet mellan routern, TV: n och tunern bör beaktas. I det här fallet är det nödvändigt att ta hänsyn till förekomsten av olika möbler, liksom hinder som kommer att ligga i signalens väg.
  • Krypteringsalgoritm . Denna punkt är också oerhört viktig om du är intresserad av säker och säker dataöverföring. Många algoritmer anses nu vara föråldrade och kan lätt komprometteras av en angripare.
  • Exekveringsformat . Enheten kan tillverkas i ett USB-minne eller en digitalbox. Enheter av den första typen tar mindre plats, men deras funktionalitet blir något mindre.
  • Strömförsörjningsmetod . De aktuella enheterna kan fungera inte bara från en konventionell strömförsörjning, utan också genom att ansluta till elnätet via USB, vilket kan vara en betydande fördel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Om vi pratar om anslutningen, bör det sägas till en början att anslutningen kan utföras på ett av två sätt:

  • HDMI;
  • AV.

Den första standarden skapades speciellt för att skicka multimediadata. Det anses vara den bästa lösningen på grund av den höga kvaliteten på ljud och bild.

Den andra standarden är känd för många med ett sådant ord som "tulpaner".

Bild
Bild
Bild
Bild

Först bör du ansluta digitalboxen enligt en av de angivna standarderna . Vissa konsolmodeller har två typer av portar: med inskriptionerna In och Aut. I detta fall bör anslutningen göras till porten märkt Aut. Om den är ensam, bör du också sätta in kabeln i den.

När om anslutningen görs med tulpaner, så finns det heller inget komplicerat där . Tre tulpaner ska anslutas till motsvarande kontakter på TV: n. De vita och röda kontakterna ansvarar för ljud, och den gula kontakten ansvarar för video. Om internetanslutningen till routern är trådbunden bör du sätta in ena änden av nätverkskabeln i digitalboxen och den andra i en av de gula kontakterna som finns på routern. Med denna typ av anslutning kan du omedelbart komma åt Internet och det lokala nätverket på din router. Men när det gäller en trådlös anslutning måste du konfigurera den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Om vi pratar om instruktioner för att ställa in en digitalbox med digital-tv med Wi-Fi, består den av följande steg:

  • du ska gå in i menyn och sedan gå till inställningarna genom att klicka på kugghjulsikonen;
  • nu måste du välja ett nätverk eller klicka på Wi-Fi-skylten;
  • 2 anslutningsmetoder kommer att synas på skärmen - trådbundna och trådlösa. välj trådlöst;
  • nu kommer en lista över alla tillgängliga anslutningar att visas, välj hemnätverket och klicka på det, det återstår att ange lösenordet för det och tryck på "Anslut" -knappen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter bör du ha internet på din enhet. Som du kan se är det inget svårt att ställa in en digitalbox med Wi-Fi.

Rekommenderad: