Kapsel Hörlurar: Funktioner I Kapsel Hörlurar. Hur Stoppar Man Det I örat?

Innehållsförteckning:

Video: Kapsel Hörlurar: Funktioner I Kapsel Hörlurar. Hur Stoppar Man Det I örat?

Video: Kapsel Hörlurar: Funktioner I Kapsel Hörlurar. Hur Stoppar Man Det I örat?
Video: SOUNDFORM™ Move Plus True Wireless-hörlurar 2024, April
Kapsel Hörlurar: Funktioner I Kapsel Hörlurar. Hur Stoppar Man Det I örat?
Kapsel Hörlurar: Funktioner I Kapsel Hörlurar. Hur Stoppar Man Det I örat?
Anonim

Capsule hörlurar är en relativt ny uppfinning som har fast etablerat sig på marknaden. Populariteten för sådana hörlurar har vunnit på grund av att de regelbundet används av studenter och skolelever under tentor och andra tester. När du använder enheten måste vissa nyanser beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Precis som andra tekniska anordningar har kapselhörlurarna sina egna fördelar och nackdelar. Om vi pratar om fördelarna bör följande noteras:

  • har en högtalare som är säker för hörsel, de sätts in precis som en kontakt;
  • kapseln är högre än ett magnetiskt hörlurar;
  • inte kommer i kontakt med membranet, kan inte fastna i öron.

Nackdelarna inkluderar den relativt höga kostnaden för kapselhörlurar, liksom sannolikheten att de ibland kan ses. Det vill säga, vid närmare undersökning kan läraren märka enheten i örat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

En kapsel hörlur är en liten, cylindrisk enhet. Tillverkad av hållbar plast, mestadels köttfärgad (för kamouflageändamål).

Den mikroskopiska storleken och köttfärgen gör hörlurarna praktiskt taget osynliga för andra. Men vissa ryska hörlurar har svart rygg. Kapseln innehåller viktigt innehåll:

  • ljudförstärkare;
  • skyddande membran;
  • högtalare;
  • batteri.

Kapselhörlurens funktion är baserad på lagen om elektromagnetisk induktion. Med andra ord kan denna enhet ta emot en elektromagnetisk signal.

Enheten kan ta emot och överföra en signal med ett speciellt headset som ansluts till en telefon eller walkie-talkie.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

För att hörlurarna ska fungera korrekt i alla situationer måste den förvaras ordentligt

  1. Välj en förvaringsplats noggrant, eftersom hörlurarna ska hållas fria från fukt och smuts, till exempel damm.
  2. Eftersom fodralet är av plast är mekanisk spänning inte önskvärd. Den ska inte placeras under tunga vikter; den ska skyddas från fall.
  3. Innan kapseln läggs i örat måste den rengöras noggrant med en bomullspinne. Den organiska föroreningen i form av öronvax har också en negativ effekt på enheten. Även om det inte kommer in, kommer det fortfarande att orsaka hörselnedsättning.
Bild
Bild

Hantera kapselhörlurarna mycket försiktigt. Det passar in i örat precis som en vanlig öronpropp. Nämligen - hörlurarna måste försiktigt stoppas i örat så att det inte syns, men linan måste förbli utanför. När du placerar hörlurarna i örat ska personen inte känna obehag.

När hörlurarna är på plats måste du ansluta och synkronisera headsetet. Antennöglan måste vara minst 30 cm från kapseln. Du måste försiktigt ta bort hörlurarna genom att dra i en liten fiskesnör.

Bild
Bild

Det finns några fler viktiga nyanser att tänka på

  1. Vanligtvis räcker batteriet bara i 4-6 timmar.
  2. När du använder kapselhörlurarna är det viktigt att tänka noga på dina kläder och frisyr. Om du har långt hår kan du täcka örat med det (extra kamouflage gör aldrig ont). Eftersom headsetet oftast placeras på nacken bör en turtleneck vara att föredra framför kläder. I alla fall inte några öppna tröjor och T-shirts, eftersom headsetet kan ses av läraren.
  3. Batteriet ska tas bort från enheten under lagring, eftersom det kan oxidera och skada det.
Bild
Bild

Om du förvarar och använder hörlurarna korrekt kommer det att hålla länge. En sådan enhet kommer att avsevärt minska förberedelsetiden för viktiga undersökningar och tester.

Rekommenderad: