Kaffedrivare: Välja Kaffemaskiner För Tryckning På Skum. Hur Fungerar En Kaffefotoskrivare?

Innehållsförteckning:

Video: Kaffedrivare: Välja Kaffemaskiner För Tryckning På Skum. Hur Fungerar En Kaffefotoskrivare?

Video: Kaffedrivare: Välja Kaffemaskiner För Tryckning På Skum. Hur Fungerar En Kaffefotoskrivare?
Video: Helautomatiska kaffemaskiner – prisbelönt tysthet! 2024, April
Kaffedrivare: Välja Kaffemaskiner För Tryckning På Skum. Hur Fungerar En Kaffefotoskrivare?
Kaffedrivare: Välja Kaffemaskiner För Tryckning På Skum. Hur Fungerar En Kaffefotoskrivare?
Anonim

Kaffeskrivaren är en slags mattrycksutrustning. Den används för att rita bilder på ytan av kaffe, smält glass, alla typer av desserter och cocktails tillagade på basis av mjölk. Innan du köper en sådan enhet är det viktigt att förstå principerna för dess funktion, för att ta reda på vilka tillverkare som anses vara de bästa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Att skapa mönster på kaffe crema är en hel konst. Barer och kaféer använder specifikt en baristakonstnär för att locka kunder.

Idag kan alla cateringfirma köpa en fotoskrivare för att skriva ut olika ämnen på drycker och desserter.

Denna teknik kom in i massimplementering för inte så länge sedan. Till en början var ägarna till serveringsanläggningar försiktiga med henne. Men besökare på barer och kaféer hälsade nyheten med glädje. Kaffedrivare används nu på avancerade restauranger och budgetstudentkaféer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgtryck på drycker är oerhört populärt.

De första modifieringarna av utrustningen hade förmågan att skapa extremt svartvita bilder, men tekniken förbättrades. Moderna skrivare kan enkelt skriva ut bilder i fullfärg.

Huvuddragen i dessa kaffemaskiner är att de skriver ut på ljusa ytor. Helst bör basen vara vit, annars blir prydnaden dåligt visualiserad.

Av denna anledning skapas bilder på mjölkskum eller glass.

Bild
Bild

Tryckmaterialen är kaffextrakt eller färgämnen som används för livsmedel.

En layout krävs för att skapa bilder. Programvaran för kaffeskrivaren tillhandahåller en databas med bilder, men för att få en exklusiv prydnad måste du ange ditt eget mönster eller foto.

Bild
Bild

Hur fungerar det?

Funktionsprincipen för denna teknik är identisk med den för en klassisk skrivare.

Ett speciellt program är installerat på en mobil enhet, vilket gör det möjligt att ladda ner nya bilder och transportera dem för utskrift. Programvaran innehåller ett eget urval av tomter.

De är vanligtvis klassificerade efter ämne. Vissa versioner ger möjlighet att redigera bilder, till exempel lägga till roliga inskriptioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns modifieringar av kaffeskrivare, där mjukvaran ingår i det ursprungliga paketet. I andra måste du köpa och installera det separat.

För att dekorera en kaffedryck med ett mönster måste vissa manipulationer utföras

  1. Förbered kaffe enligt det klassiska receptet, det måste nödvändigtvis ha skum.
  2. Ladda ner den önskade tomten eller välj en prydnad från den befintliga databasen.
  3. Lägg ett glas med en drink i hållaren till enheten.
  4. Bekräfta den valda scenen och tryck på "print".
Bild
Bild
Bild
Bild

Med en Wi-Fi-anslutning överförs bilden till enheten och överförs sedan till kaffets yta. Mönstret skapas med en speciell blandning - det kan vara kaffextrakt eller en uppsättning färgämnen som används i livsmedelsindustrin. Tillförseln av förbrukningsvaror sker från miniatyrhål.

Om vi drar en analogi med en klassisk skrivare, liknar driftsprincipen en bläckstråleskrivare.

Färgpatroner ger fullfärgsbilder . På detta sätt kan ett foto av personen som beställde det, en logotyp, en inskription med en kärleksbekännelse, grattis eller bara en rolig teckning appliceras på dryckens yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Hemmamarknaden representeras främst av kaffedrivare från ryska och kinesiska tillverkare.

Ripple Maker

Skrivare av den amerikanska tillverkaren Ripple. Ett stort team av erfarna illustratörer arbetar med att skapa originella berättelser. Under 2015 ingick företaget ett avtal med lufttrafikföretaget Lufthansa om placering av kaffemaskiner med möjlighet att skriva ut på flygplatser. Enheten kan också användas hemma.

Nackdelen med Ripple Maker -utrustning är ett ganska stort pris, cirka 60 tusen rubel, utöver detta måste du också betala för programvara.

I inhemska institutioner används budgetenheter som tillverkas av ryska företag eller tillverkas i Kina oftare

Bild
Bild

Kaffebryggare

Den kinesiska maskinen används för att skapa mönster på drycker med tätt skum och små kakor. USB används för att ansluta till en dator.

Modellen fungerar i både färg- och monokromlägen. Förbrukningsartiklar är blå, choklad, rött och gult pigment.

En svamp placeras i förseglade patroner; innan du använder apparaten fuktas den med ett färgämne från en spruta.

Den skriver ut bilder från sin databas, samt prydnader och fotografier från kunder . Kompatibel med behållare med en höjd som inte överstiger 18 cm, diametern ställs in manuellt via applikationen. Arbetets längd är 10-20 sekunder.

Bild
Bild

SelfiPrint

Den inhemska tillverkaren producerar avancerade enheter som skriver ut på drycker och konfektyrprodukter med hjälp av Wi-Fi-teknik. Till salu finns det modifieringar avsedda för ett annat antal koppar. Paketet innehåller en patron, tack vare vilken du kan skapa 800 mönster. Denna modell är dyrare jämfört med kinesiska motsvarigheter, men den har ett antal fördelar:

  • en garanti från tillverkarens företag under en period av 12 månader;
  • certifierade färgämnen;
  • hjälp med att installera programvara;
  • Service underhåll.
Bild
Bild
Bild
Bild

Evebot Fantasia Black

Lättanvänd enhet, komplett med en patron för 800-1200 kaffekoppar . Gör det möjligt att applicera tryck på mjölk och alkoholhaltiga cocktails, öldrycker, kaffeskum. Köpet av en sådan enhet kommer att bidra till att betona bilden av anläggningen. Skrivaren har ett användarvänligt gränssnitt och ergonomisk design.

Bild
Bild

Användningstips

Tillvägagångssättet för att välja en kaffeskrivare bör vara genomtänkt. Det är viktigt att köpa utrustning som bidrar till en framgångsrik lösning av de tilldelade uppgifterna.

När du väljer parametrar för kaffemaskinen måste du vägledas av verksamhetens behov

  1. Analysera hur många koppar som ska skrivas ut samtidigt … Kompakta enheter fungerar bara med en. De köps av små anläggningar, mobila kaféer.
  2. Bestäm antalet färger … De enklaste ändringarna skrivs ut i endast ett färgschema. Avancerade enheter glädjer ögat med färgglada bilder.
Bild
Bild
Bild
Bild

För cateringföretag kan köp av en kaffeskrivare bli en allvarlig konkurrensfördel. Praktiken visar att fler människor går till kaféer och barer där det finns en sådan enhet.

Närvaron av en sådan enhet låter dig bekänna din kärlek för besökare, applicera festliga symboler och temabilder på desserter och drycker. Detta är en bra lösning för att locka gästernas intresse och öka deras lojalitet.

Många matleverantörer säger att efter att ha installerat kaffedrivare har de ökat närvaron och därmed vinsterna.

En kaffemaskin med möjlighet att skriva ut mönster på ytan av drycker och desserter kan bli en höjdpunkt i kaféet . Inköp av sådan utrustning lönar sig i de flesta fall snabbt.

Rekommenderad: