Termiskt Skrivarpapper: Hur Väljer Jag Termiskt överföringspapper För Laser- Eller Bläckstråleskrivare? Termiskt Skrivarpapper 80 Mm, 57 Mm, 110 Mm, 58 Mm Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Termiskt Skrivarpapper: Hur Väljer Jag Termiskt överföringspapper För Laser- Eller Bläckstråleskrivare? Termiskt Skrivarpapper 80 Mm, 57 Mm, 110 Mm, 58 Mm Och Andra Storlekar

Video: Termiskt Skrivarpapper: Hur Väljer Jag Termiskt överföringspapper För Laser- Eller Bläckstråleskrivare? Termiskt Skrivarpapper 80 Mm, 57 Mm, 110 Mm, 58 Mm Och Andra Storlekar
Video: Fotopapper Klistermärke - 50-Pack - A4 - 24.se 2024, Mars
Termiskt Skrivarpapper: Hur Väljer Jag Termiskt överföringspapper För Laser- Eller Bläckstråleskrivare? Termiskt Skrivarpapper 80 Mm, 57 Mm, 110 Mm, 58 Mm Och Andra Storlekar
Termiskt Skrivarpapper: Hur Väljer Jag Termiskt överföringspapper För Laser- Eller Bläckstråleskrivare? Termiskt Skrivarpapper 80 Mm, 57 Mm, 110 Mm, 58 Mm Och Andra Storlekar
Anonim

Värmepapper ser ut som ett vanligt ark. Den har dock sina egna särdrag. Nedan kommer vi att överväga funktioner, typer, format och huvudkriterier för val av termiskt överföringspapper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Termiskt skrivarpapper används för att överföra bilder till olika ytor . Vid första anblicken är detta ett vanligt blad. Men han har speciella skillnader. Arkets densitet är 150 g / m2 . Överföringen av bilden utförs tack vare ett speciellt lager som täcker en yta av arket. Förutom ytskiktet har papperet ett självhäftande lager och en baksida.

Man bör komma ihåg att enheten kan överhettas vid långvarig användning av skrivaren med denna typ av ark. Stäng av skrivaren om den överhettas.

I det här fallet är det bättre att köpa speciell termisk skrivare.

Att jobba på termisk överföringsskrivare använda sig av glansig eller matt värmepapper. Således används apparaten för att stämpla etiketter, kvittoblad. Termisk skrivare använder speciellt oljebaserat färgämne . Bläck tenderar att torka snabbt när de skrivs ut. Samtidigt smetas eller förvrängs inte texten.

Bild
Bild

Termiskt överföringspapper används också inom det medicinska området . Skrivaren skriver ut resultaten från ett ultraljud eller kardiogram. För dessa ändamål används termoplattor med en slät yta. För termologer använda samma typ av toner som för konventionell utskrift . Papper har speciella egenskaper som gör att vanligt bläck kan appliceras och jämnas.

Men tänk på att det finns en möjlighet att bilden snabbt försvinner. För ljusa, färgade ritningar, välj papper baserat på färgämnets egenskaper.

När det skrivs ut på termiskt papper inställningarna görs som för normal utskrift . Att skriva ut en bild på termiskt papper skiljer sig åt detaljer … Färgomfånget återges med 100% noggrannhet. Det dekorativa lagret är klart. Det finns också en möjlighet när du skriver ut på termiskt papper justeringar eller kombinerar flera ritningar.

Bild
Bild

Visningar

Värmeöverföringspapper är indelat i två kategorier: för bläckstråleskrivare och laserskrivare. Det första alternativet låter dig överföra bilden till en mörk eller ljus yta. Vid överföring har bilden fotografiska detaljer.

Överföringspapper för en laserenhet gör det möjligt att skriva ut en bild på fasta ljusa material. Bildkvaliteten minskar, men utskriftshastigheten är snabbare.

Termiskt papper kan också delas in i följande typer:

  • termiskt fotopapper för utskrift av foton med en speciell metod;
  • papper för att överföra en bild - ett ark för att överföra en bild till olika ytor med hjälp av en värmepress, sådant papper ser ut som rullar utan ritningar eller med en förapplicerad bild eller text;
  • kvittotape, ett ark med kvittotape har en beläggning som ändrar färg vid en lokal uppvärmningspunkt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Formater och storlekar

Värmepapper tillverkas i olika format … Standardalternativ - A4 -ark , som är lämplig för att skriva ut små ritningar. Men i det här fallet kommer det att bli ett stort förbrukning av papper. För små bilder är det bättre att använda A5 -ark.

Värdet på termoskiktets bredd väljs baserat på enhetens egenskaper . Termiskt överföringspapper med en bredd av 44, 57, 58, 80 eller 110 mm kan användas för utskrift. Vid utskrift av checkar på kassaregister används oftast värdet 57 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val

När du väljer termopapper måste du utgå från överväganden storlek och kosta … Detta är två avgörande faktorer. Från ett stort antal erbjudna pappersstorlekar måste du välja det du behöver för en viss skrivarmodell.

För checkmaskiner finns det dubbelskiktspapper i rullar , vilket gör att du kan göra två kopior av check - en för klienten, den andra för rapportering.

Innan du köper, se till att ytan på termoplattorna är slät . För att göra detta, gnugga papper lätt mellan fingrarna. Kvalitetsmaterial har ingen grovhet, damm eller fibrer. Utrustning kan skadas om material av underlägsen kvalitet köps. Inträngning av små partiklar från papper påverkar utskriftsenheternas tillstånd negativt, vilket leder till snabb slitage på utrustningen.

Bild
Bild

Var uppmärksam på när du köper papper i rullar specialmärken . Detta gör att du kan förbereda dig i tid för att byta rulle. Ett viktigt kriterium när du väljer är yttyp , som ritningen kommer att skrivas ut på. För en laserskrivare används slätt termiskt papper med efterföljande överföring till fasta material.

Man bör komma ihåg att laser- och bläckstråleskrivare har en annan bläckkomposition och termiska skrivare har ett oljefärgämne

Därför måste papperet väljas i enlighet med modellens egenskaper.

Pappersformat . Välj det optimala A4 -formatet för utskrift på bläckstråleskrivare och laserskrivare. Det låter dig uppnå önskat resultat när du överför en bild. Bilden är inte beskuren och har standardstorlek.

Bild
Bild

När du väljer termopapper måste du tänka på material som bilden ska skrivas ut på … Det finns alternativ för termiska ark för överföring av bilder till ljusa eller mörka material.

Termiskt överföringspapper används inom olika områden … Materialvalet är inte så svårt. Det viktigaste är att ta hänsyn till några av funktionerna i både papper och utrustning. Korrekt utvalt termiskt papper ger utmärkta resultat när en bild överförs till någon form av yta.

Rekommenderad: