Påfyllning Av Laserskrivare: Vad Och Hur Fyller Man På En Färgskrivare Med Påfyllningsbara Patroner?

Innehållsförteckning:

Video: Påfyllning Av Laserskrivare: Vad Och Hur Fyller Man På En Färgskrivare Med Påfyllningsbara Patroner?

Video: Påfyllning Av Laserskrivare: Vad Och Hur Fyller Man På En Färgskrivare Med Påfyllningsbara Patroner?
Video: how to refill 12a cartrage in hindi / HP Laserjet P1005 Toner Cartridge Refill 2024, Mars
Påfyllning Av Laserskrivare: Vad Och Hur Fyller Man På En Färgskrivare Med Påfyllningsbara Patroner?
Påfyllning Av Laserskrivare: Vad Och Hur Fyller Man På En Färgskrivare Med Påfyllningsbara Patroner?
Anonim

Idag finns det ett litet antal människor som aldrig har behövt använda en skrivare eller skriva ut text. Som ni vet finns det bläckstråleskrivare och laserskrivare. Den förstnämnda låter dig skriva ut inte bara text, utan också färgfotografier och bilder, medan den andra kategorin tillåter dig att skriva ut endast svartvita texter och bilder. Men idag har färgutskrift också blivit tillgängligt för laserskrivare. Då och då krävs tankning av laserskrivare, och bläckstråleskrivare också, eftersom toner och bläck inte är oändliga i dem. Låt oss försöka lista ut hur man gör en enkel tankning av en laserskrivare med våra egna händer och vad som behövs för detta.

Bild
Bild

Grundläggande nyanser

När de väljer en skrivare för färgutskrifter undrar användarna ofta vilken skrivare som är bättre att köpa: laser eller bläckstråleskrivare. Det verkar som om lasrar definitivt gynnas på grund av de lägre utskriftskostnaderna, de räcker för en längre användningstid. Och en ny uppsättning patroner kostar lite mindre än kostnaden för en ny enhet med patroner. Du kan arbeta med påfyllningsbara patroner, det viktigaste är att göra det rätt. Och om vi pratar om varför det är så dyrt att fylla på en laserpatron det finns flera faktorer.

  • Patronmodell . Toner för olika modeller och från olika tillverkare kostar olika. Originalversionen blir dyrare, men den helt enkelt kompatibla blir billigare.
  • Bunkerkapacitet . Det vill säga, vi pratar om det faktum att olika modeller av patroner kan innehålla olika mängder toner. Och du bör inte försöka lägga mer av det där, eftersom det kan leda till brott eller utskrift av dålig kvalitet.
  • Chip inbyggd i patronen är också viktigt, eftersom efter att du har skrivit ut ett visst antal ark, låses det patronen och skrivaren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av de nämnda punkterna är den sista särskilt viktig. Och det är viktigt att chipsen också har ett antal nyanser. Först kan du köpa patroner där chipbyte inte krävs. Det vill säga, du behöver bara betala för bensinstationen. Samtidigt kan inte alla modeller av tryckutrustning fungera med dem. Men det händer ofta att detta löses genom att nollställa räknaren.

För det andra är det möjligt att tanka med byte av chipet, men detta kommer att öka arbetskostnaden avsevärt. Det är ingen hemlighet att det finns modeller där byte av chip kostar betydligt mer än toner. Men även här är alternativ möjliga. Till exempel, du kan skicka om skrivaren så att den slutar svara på information från chipet helt och hållet . Tyvärr kan denna procedur inte utföras med alla skrivarmodeller. Allt detta görs av tillverkare eftersom de betraktar patronen som en förbrukningsvara och gör allt för att få användaren att köpa en ny förbrukningsvara. Med allt detta i åtanke bör tankning av färglaserkassetten ske med största försiktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När behöver du tanka skrivaren?

För att avgöra om en patron av lasertyp kräver laddning bör du leta efter en vertikal vit rand på pappersarket när du skriver ut. Om det finns, betyder det att det nästan inte finns toner och att det är påfyllning nödvändig. Om det plötsligt händer att du snabbt måste skriva ut några fler ark kan du dra ut patronen ur skrivaren och skaka den . Efter det skickar vi tillbaka förbrukningsvaran till sin plats. Detta kommer att förbättra utskriftskvaliteten, men du måste fortfarande fylla på. Vi lägger till att ett antal laserkassetter har ett chip som visar beräkningen av det använda bläcket. Efter tankning visar den inte korrekt information, men du kan ignorera detta.

Medel

Beroende på enhetstyp kommer bläck eller toner att användas för påfyllning av patroner, vilket är ett speciellt pulver. Med tanke på att vi är intresserade av laserteknik behöver vi toner för tankning . Det är bäst att köpa det i specialaffärer som är engagerade i försäljning av olika typer av förbrukningsvaror. Du måste köpa exakt den toner som är avsedd för din enhet. Om det finns flera alternativ för ett sådant pulver från olika tillverkare, är det bäst att köpa det som har den högsta kostnaden. Detta gör att du kan vara mer säker på att det kommer att vara av hög kvalitet och att det enkla trycket blir bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Teknologi

Så, För att tanka en patron till en laserskrivare själv hemma måste du ha till hands:

  • pulver toner;
  • handskar av gummi;
  • tidningar eller pappershanddukar;
  • smart chip, om det byts ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Till att börja med måste du hitta rätt toner . Trots allt är de fysiska och kemiska egenskaperna hos olika modeller olika: partiklarnas storlek kan vara olika, deras massa kommer att vara olika och kompositionerna kommer att skilja sig åt i innehåll. Ofta försummar användarna denna punkt, och trots allt kommer användningen av inte den mest lämpliga tonern att påverka inte bara utskriftshastigheten utan också teknikens tillstånd. Nu är det nödvändigt att förbereda arbetsplatsen. För att göra detta, täck det och golvet runt det med rena tidningar. Detta kommer att vara nödvändigt för att göra det lättare att samla toner om det av misstag sprids. Handskar bör också bäras så att pulvret inte angriper hudens händer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi inspekterar patronen, där det krävs för att hitta en speciell behållare där toner hälls . Om det finns ett sådant hål i behållaren kan den skyddas av en plugg som måste demonteras. Du kan behöva göra detta själv. Som regel bränns den med hjälp av verktygen som följer med tankningssatsen. Naturligtvis innehåller den också instruktioner om hur du gör detta. När arbetet är klart måste det resulterande hålet tätas med folie.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns tonerlådor som stängs med ett "näsa" lock. Om du står inför just ett sådant alternativ, bör "pipen" installeras i öppningen för tankning och behållaren ska pressas försiktigt så att tonern rinner ut gradvis. Från en behållare utan pip, häll tonern genom en tratt, som du kan göra själv. Det bör tilläggas att en påfyllning vanligtvis använder hela innehållet i behållaren, varför du inte ska vara rädd för att du kan spilla toner.

Efter det måste du stänga hålet för tankning. För detta kan du använda den ovannämnda folien. I instruktionerna kan du se exakt var det ska limmas. Om användaren drog ut kontakten ur hålet behöver den bara installeras tillbaka och tryckas lätt på den. Efter påfyllning av patronen måste du skaka den lite så att tonern fördelas jämnt i hela behållaren. Patronen kan nu sättas in i skrivaren och användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är sant att skrivaren kan vägra att arbeta med en sådan patron, eftersom det händer att chipet blockerar dess funktion. Då måste du skaffa patronen igen och ersätta chipet med en ny, som vanligtvis kommer i satsen. Som du kan se kan du fylla på en patron för en laserskrivare själv utan mycket ansträngning och kostnad.

Möjliga problem

Om vi pratar om möjliga problem, ska det först och främst sägas att skrivaren inte vill skriva ut. Det finns tre anledningar till detta: antingen är tonern inte tillräckligt fylld eller så är kassetten isatt felaktigt eller så låter inte skrivaren se den fyllda patronen . I 95% av fallen är det den tredje anledningen som orsakar detta problem. Här löses allt bara genom att byta ut chippet, vilket enkelt kan göras själv.

Om enheten skriver ut dåligt efter påfyllning är anledningen till detta antingen tonerkvaliteten inte särskilt bra , eller att användaren inte har hällt tillräckligt eller bara en liten mängd i behållaren på patronen. Detta löses vanligtvis genom att antingen byta ut tonern mot en motsvarande av bättre kvalitet eller tillsätta toner inuti behållaren så att den fylls helt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om enheten skriver ut väldigt svagt kan vi med nästan hundraprocentig garanti säga att en toner av låg kvalitet valdes eller att dess konsistens inte är lämplig för just den här skrivaren. Som regel kan problemet lösas genom att ersätta tonern med en dyrare motsvarighet eller en som tidigare användes vid utskrift.

Rekommendationer

Om vi pratar om rekommendationer, ska det först och främst sägas att du inte behöver röra patronens arbetselement med händerna. Vi pratar om en skrapa, en trumma, ett gummiaxel. Håll bara patronen i kroppen . Om du av någon anledning har rört vid en del som du inte ska röra vid, skulle det vara bättre att torka av denna plats med en torr, ren och mjuk trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat viktigt tips är att toner ska hällas så noggrant som möjligt, inte i mycket stora portioner och endast genom en tratt. Stäng dörrar och fönster innan arbetet påbörjas för att undvika luftrörelse. Det är en missuppfattning att du måste arbeta med toner inomhus, vilket är väl ventilerat. Utkastet kommer att bära tonerpartiklarna genom hela lägenheten, och de kommer definitivt att komma in i människokroppen.

Om toner rinner ut på huden eller kläderna, tvätta av den med mycket vatten . Du bör inte försöka ta bort den med en dammsugare, eftersom den helt enkelt kommer att spridas i rummet. Även om detta kan göras med en dammsugare, bara med ett vattenfilter. Som du kan se kan påfyllning av laserskrivare utan problem göras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt är detta en extremt ansvarsfull process som bör utföras med största försiktighet och inse vad du exakt gör och varför du behöver vissa åtgärder.

Rekommenderad: