Hur återställer Jag Brother -skrivare? Hur återställer Jag Räknaren Och Startar Om Skrivaren Manuellt? När Måste Jag återställa Tonerräknaren?

Innehållsförteckning:

Video: Hur återställer Jag Brother -skrivare? Hur återställer Jag Räknaren Och Startar Om Skrivaren Manuellt? När Måste Jag återställa Tonerräknaren?

Video: Hur återställer Jag Brother -skrivare? Hur återställer Jag Räknaren Och Startar Om Skrivaren Manuellt? När Måste Jag återställa Tonerräknaren?
Video: Brother HL 1110 Toner Reset 2024, April
Hur återställer Jag Brother -skrivare? Hur återställer Jag Räknaren Och Startar Om Skrivaren Manuellt? När Måste Jag återställa Tonerräknaren?
Hur återställer Jag Brother -skrivare? Hur återställer Jag Räknaren Och Startar Om Skrivaren Manuellt? När Måste Jag återställa Tonerräknaren?
Anonim

De allra flesta skrivare och multifunktionella enheter av det japanska märket med mer än ett sekels historia är utrustade med automatiska bokföringssystem. Detta gäller både antalet utskrivna sidor och mängden bläck i patronerna. Många användare är dock intresserade av hur man återställer en Brother -skrivare eller MFP . Oftast beror detta intresse på de nya problem som man måste möta efter tankning av patronerna. Ofta "ser" inte kringutrustning de uppdaterade behållarna eller uppfattar dem som tomma, även om de har färg.

När är nollställning nödvändig?

Kärnan i de flesta problemen beror på att tillverkaren installerar mer än bara en sidräknare på sina utskriftsenheter. I det här fallet talar vi om ett slags lås för en skrivare och MFP.

Bild
Bild

Det är ingen hemlighet att när patronen är fulladdad är utrustningen utformad för att skriva ut ett visst antal ark. Medeltalet för skrivare och multifunktionella enheter är 1 000 respektive 2 500 A4 -sidor.

En av nyckelelementen i Brother -patroner är ett speciellt chip. Det är denna elektroniska enhet som är ansvarig för både aktivering och blockering av kontorsutrustning.

Så snart sidräknaren når märket från tillverkaren ber skrivaren eller MFP -enheten att byta patron och vägrar att fungera

Bild
Bild

Å ena sidan, om enheten skriver att tonern har tagit slut måste behållaren bytas ut . Det vill säga, tillverkaren tillhandahåller köp av en ny förbrukningsvara varje gång. Situationen är liknande med bläckstråleskrivningsmodeller som kräver en viss bläcknivå. Som ett resultat ökar driftskostnaderna avsevärt, eftersom patroner ofta är mycket dyra. Baserat på detta föredrar många användare att självständigt återställa funktionerna för utskriftsenheter.

Bild
Bild

Emellertid kan nämnda chip bli en källa till problem under den fortsatta driften av den påfyllda patronen. Det senare är antingen inte alls definierat, eller uppfattas av tekniken som tomt. I sådana situationer måste du återställa inställningarna och uppdatera (återställa) räknaren för de utskrivna sidorna för att starta skrivaren eller multifunktionsenheten . I det här fallet pratar vi om den så kallade clearingen, som går ut på att justera inställningarna, vilket möjliggör fortsatt drift av utrustningen.

Återställ metoder

Först och främst bör det noteras att många representanter för sortimentet av det framstående varumärket, som representerar the Rising Suns på världsmarknaden för kontorsutrustning, har en liknande design. Dessutom är många av dem utrustade med TN-1075-serien patroner.

Bild
Bild

I det här fallet är poängen att i den överväldigande majoriteten av alternativen kommer algoritmen för åtgärder vid återställning av räknarna att vara densamma.

Idag finns det två sätt att kringgå perifer blockering.

Första alternativet fokuserat på multifunktionella och skrivare utrustade med egna skärmar. På sekunden I det här fallet talar vi om en universell rensningsmetod som gör att du kan återställa räknaren till noll och starta om kontorsutrustning för ytterligare fullvärdig drift.

Program

Skaparna av modern tryckutrustning är ständigt utöka listan över ytterligare funktioner för deras enheter … Det innehåller också ett alternativ som tillåter återställ räknaren på din Brother -skrivare och MFP.

Bild
Bild

Det är viktigt att tänka på att vi talar om modeller med integrerad display. Ägare till sådana modeller måste göra följande för att återställa sidan och bläckräknaren.

Anslut till nätverket och starta kringutrustningen. Det är viktigt att komma ihåg att ingen åtgärd vidtas medan meddelandet "Vänta" visas.

Bild
Bild

Öppna (ta bort) sidoluckan och använd sedan knappen "Rensa".

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att klicka på "Start" startar du motsvarande process efter att begäran visas relaterad till byte av patron. Vänta tills displayen slutar visa "Vänta" och tryck på "Upp" och "Ned" pilarna flera gånger. När “00” visas på skärmen måste du bekräfta dina handlingar med knappen”Ok”.

Bild
Bild

Sätt tillbaka sidopanelen när motsvarande inskription visas. Ladda om utskriftsenheten. När omstarten har gjorts går du till enhetsmenyn, genom vilka objekt du kan navigera med hjälp av pilarna som nämns ovan. I det här skedet måste du kontrollera status för räknaren . Om alla ovanstående manipulationer slutfördes framgångsrikt är denna indikator lika med 100%.

Bild
Bild

I praktiken är mjukvarumetoden för att återställa räknaren och återställa inställningarna så enkel som möjligt och kräver inte betydande tidsutgifter.

Men att döma av feedback från användare, i vissa fall visar sig denna lösning på problemet vara ineffektiv.

Ett alternativ skulle vara en universell algoritm för åtgärder , relevant för alla kringutrustning, inklusive de som inte har en display.

Manuell

Manuell kassettaktivering och manuell återställning av sidantal och enhetslåssensor passar alla Brother -modeller.

Bild
Bild

Denna ganska enkla algoritm innehåller följande steg

Anslut utrustningen till elnätet. Det är viktigt att inte ansluta skrivaren eller MFP: n till en dator eller bärbar dator. Du måste också ta bort allt papper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppna den övre luckan och sidopanelen. Dra ut trumman ur huset. Du kan få det genom att försiktigt dra det mot dig. Separera patronen och trumman genom att ta bort fästelementen.

Bild
Bild

Sätt tillbaka trumstycket på plats. Klicka på sensorn, som finns på vänster sida. Du kan komma åt produkten genom att sticka in handen genom pappersmatningsfacket.

Bild
Bild

Håll sensorn fastklämd och stäng skrivarlocket (MFP), vänta på att mekanismerna startar … Släpp sensorn i några sekunder och kläm fast den igen tills utskriftsenheten slutar fungera, det vill säga tills motorn stannar helt. Sätt i den tidigare borttagna patronen i trumenheten.

Bild
Bild

Ibland, efter alla beskrivna manipulationer, upptäcker tekniken fortfarande inte förbrukningsvaran eller anser att den är tom. I sådana situationer rekommenderas att du tar ut patronen igen och kontrollerar den . Därefter måste den tankas eller bytas till en arbetare vid ett fel. Som regel kan alla nödvändiga åtgärder utföras oberoende.

Det är viktigt att komma ihåg att vissa modeller av Brother -utrustning har designfunktioner som kan komplicera processen att byta ut och använda ytterligare påfyllda patroner.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att alla operationer utförs korrekt … Om du har det minsta tvivel om dina egna styrkor och kunskaper, rekommenderas det starkt att kontakta specialisterna på servicecentret för att få hjälp.

Hur återställer jag olika modeller?

Som redan nämnts är en av de vanligaste patronerna som finns i Brother -maskiner modell TN-1075 . Vi pratar särskilt om sådana prover av kontorsutrustning som DCP 1410r och 1512r, och HL 1110r och 1112r, MFC 1810r och 1815r.

Bild
Bild
Bild
Bild

I detta fall inkluderar utskriftsenheten sig själv direkt patron och trumenhet DR-1075-serien.

Det finns 2 typer av förbrukningsmaterial och flera sätt att återställa räknare.

Efter att du har installerat den återtillverkade startpatronen på de angivna utrustningsmodellerna måste du utföra följande steg

  • Töm pappersfacket helt. Ta bort utskriftsmodulen från enhetens hölje.
  • Lossa patronen från trumenheten genom att trycka på den blå knappen till höger.
  • Placera trumenheten på plats. På vänster sida kan du se ett hål genom vilket du kan komma åt knappen för att återställa räknaren för utskrivna sidor. Det är viktigt att ta hänsyn till att processen med att återställa och låsa upp patronen kommer att utföras med locket stängt, och du kan bara komma åt det genom pappersfacket. Därför är det nödvändigt att komma ihåg exakt dess plats.
  • Tryck på nollknappen och stäng skrivarlocket. Det finns ingen anledning att oroa sig för risken för skada på fingret, eftersom det inte finns några rörliga delar i denna del av enheten.
  • Håll kryssrutan tills enheten startar.
  • Släpp knappen en kort stund igen och håll den intryckt tills motorn stängs av.
  • Vänta på ljusindikationen i form av en blinkande grön lysdiod som signalerar att räknaren har återställts. Om detta inte händer bör du upprepa hela processen igen.
  • Placera patronen i trumenheten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hårdvaruinstallationsalgoritmen när du använder en kommersiellt tillgänglig TN-1075-patron innehåller följande steg

  • Separera patronen från trumenheten (trumenheten).
  • Öppna sidopanelen från sidan av växelblocket på skrivaren.
  • Ta bort locket utan att använda för mycket kraft. Det är viktigt att komma ihåg att i händelse av ett fel kan växlarna falla ut.
  • Ta bort vänster yttre radväxel. Hitta ett halvmåneformat redskap under det och vrid det hela vägen.
  • Placera det borttagna konstruktionselementet i sitt säte.
  • Stäng växelblocket med locket. Det är viktigt att utföra alla manipulationer med största försiktighet och se till att det halvmåneformade redskapet inte rör sig.
  • Skruva fast det installerade locket, varefter du måste återföra patronen till trumenheten.
  • Placera den monterade utskriftsmodulen i en skrivare eller multifunktionsenhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I situationer där kräver en fabriksåterställning i Brother HL 2130r och 2132r familjekontors lasermodeller, DCP 7055r och 7057r -familjen , vi pratar också om mjukvara och hårdvara. Det första alternativet med nollställning kan ses i exemplet skrivare Hl-2130R.

Programmet för att återställa sidräknaren och låsa upp är mer relevant för Brother MFP: er. Så när det gäller DCP 7055r -modellen tillhandahålls följande steg:

  • gå till enhetsmenyn med lämplig knapp;
  • gå till posten "Allmänna inställningar" och bekräfta dina åtgärder genom att klicka på "Ok";
  • välj kommandot "Byt toner";
  • använd pilarna för att gå till objektet "Fortsätt";
  • klicka på "Rensa".
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att en sådan algoritm bara kan tillämpas en gång. I händelse av fel kommer endast maskinvaru nollställning att matas ut.

Användaren måste ta följande steg

  1. Starta utrustning. När du har slagit på enheten kan du höra det karakteristiska bruset.
  2. Så snart bruset upphör öppnar du locket på frontpanelen. Stäng av skrivaren.
  3. Tryck på "GO" -knappen och håll den intryckt tills utrustningen börjar fungera igen. Det är viktigt att se till att det inte finns någon”Ready” -indikering.
  4. Släpp den hållna knappen.
  5. Tryck på “GO” två gånger och sedan ytterligare fem gånger i rad.
  6. Stäng den främre luckan.
Bild
Bild

Efter alla ovanstående manipulationer ska indikatorn "Ready" lysa enhetligt. I slutskedet återstår det att starta om. Som ett resultat kommer laserskrivaren att nollställas och redo för full drift.

Om du vill återställa DCP 7057r måste du:

  • aktivera MFP: n och vänta på att mekanismen slutar göra buller;
  • öppna enhetens frontlucka;
  • beroende på ändringen, tryck på knappen "Avbryt", "Stopp" eller "Tillbaka";
  • använd "Start" -tangenten;
  • tryck på pilen "Upp" och sedan "Ned" flera gånger tills skärmen visar två nollor;
  • klicka på "Ok" och återför locket till sin plats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett alternativt förfarande (med hjälp av systemmenyn för multifunktionsenheten) inkluderar följande manipulationer

  • Inaktivera MFP. Tryck och håll ner "Meny" -knappen.
  • Slå på enheten medan du håller den angivna knappen intryckt. Släpp "Menyn" när meddelandet blinkar på displayen.
  • Vänta tills meddelandet "Underhåll" visas.
  • Hitta menyalternativ 81 med pilarna och välj det genom att klicka på "Ok".
  • Påskriften "Reset Drum Count" visas genom att trycka på "Start" -knappen för att ändra till "Reset Life Count".
  • Tryck på "Start" igen.
  • Använd pilarna för att välja punkt 96 och bekräfta dina handlingar.

I det sista steget med nollställning behöver du bara starta om enheten

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att komma ihåg att räknaren till Brother MFP: er också kan återställas med hårdvara (manuell) metod. Du kan enkelt hitta detaljerade instruktioner om hur stort World Wide Web är.

Rekommenderad: