Skrivare För Utskrift På Kartong: Vilken Skrivare Kan Du Sätta I Kartong I? Krav, Val Av Funktioner Och Användning

Innehållsförteckning:

Video: Skrivare För Utskrift På Kartong: Vilken Skrivare Kan Du Sätta I Kartong I? Krav, Val Av Funktioner Och Användning

Video: Skrivare För Utskrift På Kartong: Vilken Skrivare Kan Du Sätta I Kartong I? Krav, Val Av Funktioner Och Användning
Video: Evenemangsfoto - skapa en mall (logo etc) för utskrift 2024, April
Skrivare För Utskrift På Kartong: Vilken Skrivare Kan Du Sätta I Kartong I? Krav, Val Av Funktioner Och Användning
Skrivare För Utskrift På Kartong: Vilken Skrivare Kan Du Sätta I Kartong I? Krav, Val Av Funktioner Och Användning
Anonim

Då och då på alla kontor är det nödvändigt att skriva ut data på en kartong. Men inte alla moderna skrivare kan hantera papper med denna höga densitet och tjocklek. Därför är det värt att bekanta sig med de grundläggande kraven för skrivare för utskrift på kartong, samt överväga reglerna för deras användning och råd om val av rätt modell.

Visningar

För närvarande används dessa typer av tekniker för utskrift på kartong och andra tjocka underlag

Bild
Bild

Vanlig skrivare

Alla skrivare är inte lämpliga för utskrift på kartong . Detta beror på särdragen hos bladtransportmekanismen och utskriftsprincipen. För att skriva ut på papper som är tyngre än 100 g / m2 måste skrivaren ha en rak pappersmatning från facket till kassetten utan att den knäpper. Nästan vilken frontmatad bläckstråleskrivare eller laserskrivare som helst kan skriva ut på tunn kartong upp till 2 mm tjock.

Bild
Bild

Det ska noteras att bläckstråleskrivare fungerar inte bra med papper som väger mer än 150 g / m2 , medan lasrar generellt ger acceptabel utskriftskvalitet på media upp till 250 g / m2.

Praktiken visar att kontorsskrivare som:

  • bläckstråleskrivare Epson L-800;
  • bläckstråleskrivare MFP Canon PIXMA MG-3540;
  • HP Deskjet Ink Advantage bläckstråleskrivare;
  • svartvit bläckstråleversion av Epson M-100;
  • färglasermodell HP Color LaserJet 4700.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa enheter kan skriva ut på kartong med en densitet på upp till 320 g / m2 och en tjocklek på upp till 3 mm.

Digital tryckmaskin

Denna kategori av enheter representerar högpresterande laserskrivare i stort format , med ett rakt arkmatning och förmågan att hantera media med mycket hög densitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Offsettryckmaskin

Denna utskriftsmetod är en av de vanligaste i branschen och används oftast för att skriva ut text och bilder på förpackningspapp. Kärnan i metoden består i preliminär applicering av färg på en roterande förskjutningstrumma, som sedan pressas mot ett pappersark . Denna metod ger mycket höga utskriftshastigheter med ganska hög bildkvalitet (högre än kontorsskrivare).

Det är vettigt att använda denna metod för mycket stora cirkulationer, eftersom sådana maskiner vanligtvis endast installeras i tryckerier och i stora produktionsanläggningar. Dessutom tar förberedelse av layouten och maskinerna mycket tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flexografi

Flexografisk utskrift är ännu inte särskilt vanligt även i avancerade tryckerier, men det är denna metod som gör att du kan applicera bilder på nästan vilket material som helst, oavsett dess densitet. Kärnan i metoden består i att applicera ett färgskikt på en flexibel matris av fotopolymer … Vidare överförs färgen från matrisen till ytan som ska behandlas och kontakttrycket är märkbart lägre än för andra roterande metoder. För närvarande finns flexografiska enheter främst tillgängliga för företag som sysslar med stor volymutskrift av förpackningar på kartong och polyeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krav

En skrivare som skriver ut på kartong måste ha direktmatning av ark till utskriftsenheten . Drivrutinen för en sådan skrivare måste tillhandahålla specialutskriftsläge "kartong " … Patronen måste fyllas med snabbtorkat bläck eller toner. Den senare parametern är särskilt viktig för bläckstråleskrivare, eftersom långsam torkning av bläck kan leda till hängande.

Bild
Bild

Val

När du väljer en skrivare bör du fokusera på den maximala pappersvikt och tjocklek som anges i dess tekniska beskrivning. I det här fallet är det värt att i förväg bestämma vilka arbetsuppgifter som du ska lösa med hjälp av skrivaren. Detta kommer att hjälpa förhållandet mellan kartongens densitet och dess syfte.

  • Upp till 200 g / m2 - sådan kartong är ett förtjockat papper, därför kan det användas för ett stort antal design- och tryckuppgifter, till exempel utskrift av broschyrer, visitkort, häften, flygblad. Nästan alla typer av frontmatade kontorslaserskrivare fungerar bra med sådana medier, så särskild uppmärksamhet bör endast ägnas åt avsaknaden av böjning av arken vid matning av papperet.
  • 200 till 400 g / m2 - relativt tunn kartong som används för tryckning och design, samt för förpackning. Utskrift på sådana medier kräver ett noggrant tillvägagångssätt för att välja en skrivare, eftersom inte alla bläckstråleskrivare och till och med lasermodeller med frammatning gör ett bra jobb med att skriva ut på sådana medier. Om uppgiften omfattar utskrift på sådan kartong är det värt att uppmärksamma den maximala pappersvikt som deklareras av skrivartillverkaren och som kan användas för utskrift.
  • 400 till 1200 g / m2 - detta är förpackningskartongens täthet för tryckning på vilken specialutrustning används. Ingen annan kontorsskrivare kan helt enkelt mata ark med denna densitet och ge acceptabel bildkvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnyttjande

Innan du använder skrivaren för att skriva ut på media, se till att den överhuvudtaget kan sättas in i den här enheten . För att göra detta måste du jämföra maximal pappersvikt och tjocklek , som anges i instruktionerna, med densitet och tjocklek på mediet.

Om kartongens tjocklek överstiger det högsta tillåtna värdet kommer det i bästa fall att fastna och skada, och i värsta fall kommer det att skada skrivaren.

Bild
Bild

I enhetens inställningar är det nödvändigt att ange läget "skriva ut på kartong ". Om du försöker använda vanligt pappersläge kan svarta ränder skrivas ut på kartongen istället för bilden. Kartong ska alltid läggas i skrivarens övre fack. När du sätter in en kartong i brickan, rikta in den så mycket som möjligt och kläm fast den med hjälp av skalstängerna för att undvika störningar. Om nypvalsen inte tar upp arket, försök hjälpa det med händerna. Var uppmärksam på presskraften, den ska inte vara för stark.

Rekommenderad: