Patronfria Skrivare: Patronfria Laser- Och Bläckstråleskrivare, Färgskrivare Utan Chippatroner

Innehållsförteckning:

Video: Patronfria Skrivare: Patronfria Laser- Och Bläckstråleskrivare, Färgskrivare Utan Chippatroner

Video: Patronfria Skrivare: Patronfria Laser- Och Bläckstråleskrivare, Färgskrivare Utan Chippatroner
Video: Epson Ecotank - 1 year of printing on a single refill! 2024, Mars
Patronfria Skrivare: Patronfria Laser- Och Bläckstråleskrivare, Färgskrivare Utan Chippatroner
Patronfria Skrivare: Patronfria Laser- Och Bläckstråleskrivare, Färgskrivare Utan Chippatroner
Anonim

Trots den höga graden av digitalisering i den moderna världen är användningen av skrivare av olika slag fortfarande relevant. Bland det stora utbudet av moderna skrivare är en stor andel upptagen av enheter av en ny generation: patronlösa modeller. Du bör veta om deras funktioner, enhet, urvalsmetoder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Att använda patronskrivare är mycket besvärligt på grund av ett antal olägenheter. En av anledningarna till detta är i synnerhet det faktum att lejonparten av vinsterna hos välkända märken som tillverkar skrivare inte kommer från försäljningen av själva utrustningen, utan från försäljningen av ersättningspatroner till skrivare. Således, det är inte lönsamt för tillverkaren att ändra patronernas specifika design . Köpet av originalkassetter kan slå hårt i fickan på den genomsnittliga köparen ganska hårt. Förfalskningar är naturligtvis billigare, men inte alltid mycket.

Följande lösning på problemet med frekvent förbrukning av patroner var ganska populär - en CISS installerades (kontinuerligt bläckförsörjningssystem). Denna metod hade dock ett antal nackdelar: bläcket läckte ofta ut, bilden visade sig vara suddig och skrivhuvudet misslyckades. Med uppfinningen av patronlösa skrivare är dessa problem ett minne blott. Situationen har förbättrats markant med tillkomsten av skrivare med bläckbehållare istället för patroner. Det hände 2011. Men namnen på enheterna - patronlösa modeller - betyder inte alls att enheten inte längre behöver tanka.

Patroner ersätts av olika analoga delar: fototrummor, bläckbehållare och andra liknande element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av kassettlösa skrivare

Laser . Sådana modeller används för att utrusta kontor. Huvuddelen är trumman. Magnetiserade partiklar överförs till den. Pappersarket dras genom rullen, under vilken tonerpartiklarna fästs på arket. För att binda tonern till pappersytan bakar en specialugn inuti skrivaren bläcket på ytan. Enheterna är inte avsedda att skriva ut fotografier. Tyvärr är upplösningen för bilder som skrivs ut med en sådan skrivare inte hög. Det finns ett uttalande om att en laserskrivare vid uppvärmning släpper ut inte helt användbara föreningar i luften. Det finns studier som delvis har bevisat detta, men ångor orsakar inte någon allvarlig hälsoskada. Ibland rekommenderas att ventilera rummet där en sådan enhet finns.

Bild
Bild

Bläckstråleskrivare . Principen för en bläckstråleskrivare är enklare: mikroskopiska munstycken för skrivhuvud applicerar bläck som torkar omedelbart på papperet.

Bild
Bild

Du kan markera en sådan enhet separat som en MFP (multifunktionsenhet). Den kombinerar flera enheter: skrivare, skanner, kopiator och fax. MFP -enheter kan också utrustas med bildtrummor eller bläckbehållare istället för patroner.

Bild
Bild

Patronlösa modeller har många betydande fördelar

  • I stället för patroner används bläckbehållare oftast. De är utrustade med speciella kanaler. Detta förbättrar bildkvaliteten och gör att utrustningen går snabbare.
  • Bläckbehållarens volym är större än patronernas volym. Därför är det möjligt att skriva ut fler bilder än med patronmodeller när du använder sådana skrivare. Den genomsnittliga bläckkapaciteten är 70 ml. Modeller finns tillgängliga med en volym på 140 ml. Denna siffra är nästan 10 gånger mer än volymen för en konventionell patron.
  • Möjligheten att använda olika färgämnen (pigment, vattenlösliga och andra).
  • Bläckläckagesäker design. Det är möjligt att bli smutsig med färg när du byter bläckbehållare endast i sällsynta fall.
  • Förbättrad teknik som gör att bilderna håller i nästan 10 år.
  • Måtten på patronlösa modeller är mindre än för patronmotstycken. Patronfria skrivare passar enkelt in i även de minsta skrivborden och tar inte mycket plats.

Separat är det värt att notera det faktum att de flesta moderna skrivare kan styras med ett program som kan laddas ner till en mobiltelefon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Många företag har behärskat tillverkningen av patronlösa modeller

Det är märket Epson uppfann en ny teknik specifikt för dem som vill skriva ut mycket, snabbt och med hög kvalitet, så det är vettigt att stanna vid några modeller från denna tillverkare. Raden av skrivare som kallas "Epson Print Factory" har blivit mycket populär. För första gången användes bläckbehållare istället för patroner. En tankning räcker för att skriva ut 12 tusen sidor (cirka 3 års kontinuerlig drift). Dessa icke-patronskrivare tillverkas internt enligt strikta Epson-märkesriktlinjer och har bevisat sina högkvalitativa delar och utförande. Alla Epson -enheter är indelade i produkter för hemmet och kontoret. Den första kategorin kan innehålla svartvita modeller för 11 tusen utskrifter, samt fyrfärgsmodeller för 6 tusen utskrifter. Epson WorkForce Pro Rips -modellen släpptes speciellt för kontorslokaler, med en fyllning som du kan skriva ut 75 tusen ark.

Bild
Bild

År 2019, HP presenterade världen sitt hjärnskap - den första patronlösa laserskrivaren. Huvudfunktionen är snabb påfyllning av toner (endast 15 sekunder). Tillverkaren hävdar att en tankning kommer att räcka för att skriva ut cirka 5 tusen sidor. Användarna gillade modellen som heter HP Neverstop Laser. Den fick de högsta betygen i hela Neverstop -serien. Bland de noterade fördelarna är kompakta dimensioner, lakonisk design och fyllning, vilket kommer att räcka för att skriva ut 5 tusen sidor. Det bör också noteras färgskrivaren av detta märke - HP DeskJet GT 5820. Modellen fylls enkelt på och en tankning räcker till 80 tusen sidor.

Bild
Bild

En rent hemmamodell är bläckstråleskrivare Canon Pixma TS304 … Dess pris börjar på 2500 rubel, det är mycket kompakt och utformat för sällan användning. Det kan också utföra fotoutskrifter.

Bild
Bild

Vi bör också nämna modellerna utan chippatroner. Nu produceras de inte längre, men för bara några år sedan var de ganska populära . Spånpatroner kräver blinkning, eftersom de bara kan fyllas på med vissa produkter (från tillverkaren själv).

Att tanka en patronskrivare är som du vet inte billigt. Dock kan inte alla modeller reflekteras. Bland de välkända märkena som tillverkar chippatroner finns följande: Canon, Ricoh, Brother, Samsung, Kyocera och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Skrivaren har många nyanser av design, montering av delar. Men som regel är de inte särskilt viktiga för den genomsnittliga användaren. Det rekommenderas att köpa lättanvända modeller som passar pris och funktionalitet. När du väljer en skrivare måste du styras av vissa parametrar.

  • Upplösning är en av de viktigaste egenskaperna. Undvik att välja modeller med hög upplösning för att skriva ut enkla dokument. Om du planerar att skriva ut foton är det tvärtom värt att stanna på enheter med en upplösning på 4800 × 1200.
  • En annan viktig egenskap är formatet. Det vanligaste är A4. Var dock försiktig så att du inte råkar köpa en modell som är avsedd för mindre tryck.
  • Tillgänglighet / frånvaro av Wi-Fi. Ganska praktiskt om du planerar att skriva ut dokument direkt från din smartphone. Denna funktion är en extra bekvämlighet, men det krävs inte.
  • Arbetets hastighet. Det är relevant för kontor. Billiga modeller kan skriva ut i genomsnitt cirka 4-5 sidor per minut, mer tekniska modeller - cirka 40 sidor.
  • Vissa användare kan undra vilken typ av skrivare som är lämpliga för att skriva ut foton. Svaret är klart: bläckstråleskrivare.

Lasermodellen kan helt enkelt smälta fotopappret.

Rekommenderad: