Skrivaren är Pausad: Vad är Status Och Vad Ska Jag Göra? Hur Fixar Jag Statusen Och Tar Bort Suspensionen?

Innehållsförteckning:

Video: Skrivaren är Pausad: Vad är Status Och Vad Ska Jag Göra? Hur Fixar Jag Statusen Och Tar Bort Suspensionen?

Video: Skrivaren är Pausad: Vad är Status Och Vad Ska Jag Göra? Hur Fixar Jag Statusen Och Tar Bort Suspensionen?
Video: Redigera och lämna in uppgifter 2024, April
Skrivaren är Pausad: Vad är Status Och Vad Ska Jag Göra? Hur Fixar Jag Statusen Och Tar Bort Suspensionen?
Skrivaren är Pausad: Vad är Status Och Vad Ska Jag Göra? Hur Fixar Jag Statusen Och Tar Bort Suspensionen?
Anonim

Förr eller senare står alla skrivare ägare inför utskriftsproblem. När utrustningen, i offline -läge, ger ett meddelande om att arbetet är avbrutet, tror lekmannen att det är dags att köpa en ny enhet. Du kan dock åtgärda problemet själv genom att ta reda på orsaken. Detta eliminerar behovet av att kontakta ett servicecenter.

Bild
Bild

Vad betyder det?

Om en skrivare som körs pausar utskriften och säger "Skrivaren är pausad" indikerar detta ett fel eller mindre fel. Denna status visas på skrivarikonen av olika skäl. Detta kan till exempel bero på en felaktig USB -kabel eller kabel. När utrustningen inte fungerar ställer datorn automatiskt in skrivaren i automatiskt läge. Teknikern går in i detta läge på kommando av användaren eller självständigt. Om produkten är pausad skrivs inte ut nya jobb utan kan läggas till i utskriftskön. Dessutom kan utskrift pausas eftersom maskinen tillfälligt kopplas från datorn. I det här fallet kan orsakerna till bristen på anslutning "dator-skrivare" vara:

  • skada på tråden;
  • lös passform;
  • strömavbrott.
Bild
Bild

Skrivaren är ansluten till datorn via två kablar . En av dem levererar ström, den andra används för att upprätta programvarukommunikation. Förutom USB -kabeln kan det också vara en Ethernet -kabel. Nätverksanslutningen kan vara en Wi-Fi-anslutning. Orsakerna till att utskriften avbryts kan vara i drift av drivrutiner, fel på skrivaren (MFP) själv, samt val av vissa funktioner på kontrollpanelen. När det gäller drivrutiner kan problem med dem bero på en ny återställning av operativsystemet till en specifik återställningspunkt.

Om verktyget installerades senare än det, fungerar det inte korrekt.

Problem med själva skrivaren är vanligast bland andra orsaker .(utskriftsfel, papperstrassel). Om det är en nätverksteknik beror det avstängda tillståndet på ett kommunikationsfel. Utskriften kan pausa om utskriftsenheten har slut på bläck och SNMP -status för nätverksskrivaren är aktiverad. I det senare fallet är det tillräckligt att inaktivera status för att åtgärda problemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man göra?

Lösningen på problemet beror på dess orsak. Ofta räcker det med att kontrollera USB -kabeln och nätsladden för att återställa utskriften efter en paus . Om kabeln lossnar måste du återansluta den och starta om datorn. Byt kabeln när visuell inspektion avslöjar skador. Det är inte säkert att använda en skadad tråd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkel krets för att återgå till arbetsläge

Enheten, som är i okontrollerat läge, måste återgå till fungerande skick. Om det inte hjälper att återansluta till elnätet måste du identifiera roten till problemet. För att gå ur offline -läge måste du:

  • öppna "Start" -menyn, öppna fliken "Enheter och skrivare";
  • välj den tillgängliga utskriftsenheten i det öppna fönstret;
  • ring upp snabbmenyn genom att dubbelklicka på ikonen;
  • i listan över utrustning som visas, avmarkera rutan framför "Arbeta autonomt".
Bild
Bild
Bild
Bild

Om denna åtgärd inte hjälper kan orsaken ligga i frysta uppgifter. Flera dokument kan samlas i utskriftskön. Pausutskrift sker vid programkrascher, fel och skrivarfel . Om en nätverksskrivare spontant går offline och inställningarna är korrekta måste du ladda ner och installera en serveroperativuppdatering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avbryter pausutskrift

För att ta bort statusen och fortsätta skriva måste du agera enligt ett visst schema . Först måste du starta utrustningen, klicka på "Start" -menyn och gå sedan till "Enheter och skrivare". Därefter bör du välja din skrivare, öppna "Visa utskriftskön". I det öppna skrivarfönstret måste du ange inställningarna och avmarkera rutan bredvid "Pausa utskrift". Därefter visas statusen "Klar" på skrivarikonen, markerad med grönt.

Bild
Bild

Återställa datorer med låg effekt

Om problemet är löst orsakades det av att ett program stoppade tjänsten eller av en intern konflikt vid bearbetning av uppgifter. Händelsekonflikt är särskilt typiskt för lågeffekt-datorer efter en automatisk uppdatering av deras system . I det här fallet behöver du diagnostik, defragmentering och radering av tillfälliga filer.

Samtidigt är det bättre att inaktivera onödiga tjänster i minnet som är inblandade i händelsehantering. Om defragmentering, radering av tillfälliga filer inte hjälper, kan du återställa systemet till fabriksstatus. Du måste starta om datorn för att uppdateringarna ska träda i kraft.

När du använder en nätverksskrivare och Wi-Fi måste du starta om modemet eller routern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rensa utskriftskön

Avstängning av utskrift, i samband med igensättning av kön av dokument som skickas till den, löses snabbt. Detta händer i olika fall. Till exempel när många program är öppna, liksom när flera användare använder en nätverksskrivare samtidigt. För att rensa utskriftskön är det värt:

  • gå till kontrollpanelen;
  • gå till fliken "Enheter och skrivare";
  • välj en enhet med statusen "Pausad";
  • ringa snabbmenyn med höger musknapp;
  • klicka på inskriptionen "Visa utskriftskö";
  • välj "Avbryt" utskriftsdokument.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, i det här fönstret måste du vara uppmärksam på att det inte finns några bockar bredvid inskriptionerna "Pausa utskrift" och "Pausad ". Om de står måste de tas bort genom att trycka på vänster musknapp. Detta måste göras med skrivaren påslagen. Du kan radera dokument ett i taget eller alla samtidigt. Därefter måste fönstret med dokument eller fotografier som står i kön för utskrift stängas.

Statusen "Klar" visas på skrivarikonen. Om detta inte händer måste du stänga av och sedan slå på skrivaren. Om detta inte hjälper måste du installera det och sedan installera om drivrutinen på datorn. För att inte möta fel och fel i framtiden när du skriver ut dokument, foton eller PDF -filer måste du installera verktyget som laddats ner från den officiella webbplatsen . Du kan också ladda ner den på speciella tematiska forum och webbplatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska jag göra om det uppstår pappersstopp?

Det här problemet uppstår när du använder tidigare utskrivna ark för utskrift. Spara papper blir pappersstopp vid utskrift. Som ett resultat pausas utskriften och en röd lampa tänds på skrivarens panel. Det här felet är inte svårt att åtgärda. Du måste lyfta skrivarlocket och dra försiktigt arket mot dig. Dra inte i papperet för hårt. Om det går sönder måste du demontera skrivaren delvis och ta bort bitarna som fastnat . Om ens en liten bit finns kvar kan skrivaren sluta skriva ut helt och hållet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Om skrivarikonen fortsätter att säga "Pausad" under lösning av problemet kan ingenting ändras, du kan avinstallera drivrutinen och installera om den. För att ändringarna ska träda i kraft måste du starta om datorn. Om pausstatus visas när du arbetar med en nätverksskrivare måste du gå till enhetsinställningarna och öppna fliken "Egenskaper ". I fönstret som öppnas väljer du "Portar" och kontrollerar sedan SNMP -statusen. Det ska inte vara en fästing framför inskriften. Om så är fallet avmarkeras valet genom att trycka på höger musknapp.

Efter att ha utfört alla manipulationer går skrivaren in i redo att skriva ut. Om nätverksutrustningen självständigt växlar till offline -läge med rätt nätverk och korrekt inställda inställningar måste du installera en uppdatering för serveroperativsystemet. Det finns på den officiella Windows -webbplatsen.

Bild
Bild

Avstängd eller felaktig utskrift kan vara relaterad till en uppdatering av operativsystemet Windows 10. Dessutom återupptar skrivarutrustningen något för varje operativsystem. Till exempel måste du använda offline -läge på Windows 10 -datorer via Start - Inställningar - Enheter, skrivare och skannrar. Det ytterligare systemet skiljer sig inte från det vanliga.

När det gäller defragmentering av skivan, vilket fördröjer driften av utskriftsenheten, kommer det att ta längre tid . När den är klar måste du starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft. Normalt körs korrekturutskrift utan avbrott. För att undvika denna situation måste du defragmentera disken då och då. Detta är särskilt viktigt för lågeffekt-datorer.

Rekommenderad: