Fototrumma För En Skrivare (18 Foton): Vad är Det? Hur Rengör Jag Trumman På En Laserskrivare Med Dina Egna Händer Och Hur Torkar Du Den?

Innehållsförteckning:

Video: Fototrumma För En Skrivare (18 Foton): Vad är Det? Hur Rengör Jag Trumman På En Laserskrivare Med Dina Egna Händer Och Hur Torkar Du Den?

Video: Fototrumma För En Skrivare (18 Foton): Vad är Det? Hur Rengör Jag Trumman På En Laserskrivare Med Dina Egna Händer Och Hur Torkar Du Den?
Video: How to Clean an OPC Drum for Laser printer/Copier 2024, April
Fototrumma För En Skrivare (18 Foton): Vad är Det? Hur Rengör Jag Trumman På En Laserskrivare Med Dina Egna Händer Och Hur Torkar Du Den?
Fototrumma För En Skrivare (18 Foton): Vad är Det? Hur Rengör Jag Trumman På En Laserskrivare Med Dina Egna Händer Och Hur Torkar Du Den?
Anonim

Idag är det omöjligt att föreställa sig att arbeta inom olika verksamhetsområden utan en dator och en skrivare, vilket gör det möjligt att skriva ut all information som används på papper. Med tanke på den ökade efterfrågan på denna typ av utrustning har tillverkarna utvecklat ett stort antal produkter. Trots modellvariationen är trumman huvuddelen i alla enheter. För att få tryckt text av hög kvalitet är det nödvändigt att noggrant övervaka detta element och utföra underhållet i tid.

Bild
Bild

Vad är det och vad är det för?

Bildtrumman är en av huvudelementen i alla skrivare, som i sin tur är en integrerad del av patronen. Tydligheten och kvaliteten på den resulterande tryckta texten beror på trumman.

Diametern på den cylindriska anordningen är flera centimeter, men dess längd beror på enhetens modell . Trummans insida är helt ihålig, det finns plastdrev på kanterna och från utsidan ser det ut som ett långt rör. Tillverkningsmaterial - aluminium.

Bild
Bild

Till en början använde tillverkare selen som dielektrisk deponering, men innovativ utveckling har gjort det möjligt att använda speciella organiska föreningar och amorft kisel.

Trots sin olika sammansättning är alla beläggningar mycket känsliga för UV -strålning . Om det under transporten inte var möjligt att undvika kontakt med solens strålar, kommer först mörka områden att synas på pappersarken.

Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

En bildtrumma är en roterande axel i mitten av patronen, och dess kanter är fästa på speciella lager. Enheten är belagd med selen och är vanligtvis blå eller grön. Specialister särskiljer följande arbetslager i axeln:

  • överföring av avgifter;
  • generera laddning;
  • grundläggande täckning;
  • elektriskt ledande bas.
Bild
Bild

Funktionsprincipen för enheten är baserad på projicering av en ljusbild på en selenbeläggning , i vilket färgämnet fäster vid den upplysta delen av axeln. Under processen att rotera enheten överförs bläcket till ett pappersark, och under påverkan av höga temperaturer smälter det och fastnar på det.

Bild
Bild

En hel patron som kan användas kan producera över 10 000 sidor utskriven text. Denna siffra kan variera beroende på typen av toner, rumstemperatur, luftfuktighet och papperskvalitet.

Följande faktorer kan minska fotorullens arbetsresurs:

  • frekvent enkel utskrift;
  • användningen av ett färgämne med stora pigmentpartiklar;
  • användning av grovt och fuktigt papper för utskrift;
  • kraftiga temperaturvariationer i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att förstå hur man underhåller en laserskrivare, när du köper den, måste du vara uppmärksam på typen av trumma, som är av två typer

Autonom - en enhet som är separat från patronen. Denna typ av enhet installeras oftast på professionell utrustning, och i närvaro av defekter och driftstörningar kräver den en fullständig ersättning med en ny.

Bild
Bild

Patrondel - ett universellt element som används i de flesta typer av teknik. Trots den betydligt lägre resursen kan den repareras och vid behov rengöras. Fördelen är den låga prisklassen på komponentdelar.

Bild
Bild

Hur gör man rent?

Trots den stora resurspotentialen hos bildtrumman, med frekvent användning av skrivaren, uppstår störningar av detta element, som ofta är förknippade med felaktig användning av utrustning. Inträngning av främmande föremål och användning av förbrukningsmaterial av låg kvalitet kan orsaka repor, prickar och oegentligheter på enhetens yta.

Enkelheten i trummans design gör att du regelbundet kan rengöra ytan utan att lämna ditt hem . när svarta prickar och en grå nyans visas på det utskrivna arket. För att förhindra dessa störningar rekommenderar experter att du torkar enheten omedelbart efter tankning, och i inget fall använda färg och en trumma av olika märken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För rengöringsaktiviteter av hög kvalitet rekommenderar experter att följa en viss följd av åtgärder:

  • koppla bort enheten från det elektriska nätverket;
  • öppna frontluckan och ta bort patronen;
  • rör sig mot skyddsridån;
  • ta bort trumman;
  • placera enheten på en ren och plan yta;
  • avlägsnande av kontaminering med en speciell torr, luddfri trasa;
  • att returnera ett objekt till enheten.
Bild
Bild

Huvudvillkoret för högkvalitativt arbete är att hålla axeln strikt i ändpartierna . Den minsta beröring av det ljuskänsliga elementet kan orsaka försämrad utskriftskvalitet under lång tid, och i vissa fall kan det leda till en fullständig utbyte av elementet. När du använder våtservetter, torka av ytan noggrant med ett torrt och rent material efter rengöring.

Det är strängt förbjudet att använda vassa och grova föremål som kan skada den ljuskänsliga beläggningen, liksom lösningar baserade på alkohol, ammoniak och lösningsmedel.

Bild
Bild

Rengöring av ytan i starkt ljus kan utsätta känsligt damm.

Moderna enhetsmodeller är utrustade med ett automatiskt rengöringssystem, som först fungerar fullt ut ., men efter en viss tid slits det och går sönder. Experter rekommenderar att du inte missar detta ögonblick och förhindrar ackumulering av en stor mängd färgpartiklar på elementet.

Bild
Bild

Möjliga fel

Avancerade skrivarmodeller är ofta utrustade med ett automatiskt övervakningssystem som oberoende övervakar axelns tillstånd. När skrivarens resurser är på en kritisk nivå och i ett slitet tillstånd, visar systemet information om behovet av att vidta återställningsåtgärder och skriver "Ersätt ".

Bild
Bild

Beroende på modell och typ av enhet kan åtgärdssekvensen justeras något, vilket tillverkaren kommer att ange i detalj i sina instruktioner.

Skrivaren är en oumbärlig assistent för en modern affärsperson. Med enheten kan du skapa tryckt dokumentation av hög kvalitet . Med tanke på den höga efterfrågan på denna teknik rekommenderar experter att inte glömma att utföra regelbundna förebyggande undersökningar och rengöra enheten, vilket förhindrar att oönskade fläckar, mörka fläckar och smuts visas på dokument.

Bild
Bild

Innan du fortsätter med inspektionen av skrivaren måste du noga läsa tillverkarens instruktioner ., som i detalj beskriver hela sekvensen av åtgärder och möjliga orsaker till felet. Genom att regelbundet genomföra en uppsättning enkla åtgärder kan du undvika ekonomiska kostnader för inköp av ny utrustning.

Rekommenderad: