Nätverksskrivare: Hur Man Gör En Vanlig Nätverksskrivare? Hur Ansluter Och Konfigurerar Du Det Via Ett Lokalt Nätverk?

Innehållsförteckning:

Video: Nätverksskrivare: Hur Man Gör En Vanlig Nätverksskrivare? Hur Ansluter Och Konfigurerar Du Det Via Ett Lokalt Nätverk?

Video: Nätverksskrivare: Hur Man Gör En Vanlig Nätverksskrivare? Hur Ansluter Och Konfigurerar Du Det Via Ett Lokalt Nätverk?
Video: Kjell-TV - Skriv ut direkt från iPad (Hur funkar det?) 2024, Mars
Nätverksskrivare: Hur Man Gör En Vanlig Nätverksskrivare? Hur Ansluter Och Konfigurerar Du Det Via Ett Lokalt Nätverk?
Nätverksskrivare: Hur Man Gör En Vanlig Nätverksskrivare? Hur Ansluter Och Konfigurerar Du Det Via Ett Lokalt Nätverk?
Anonim

En lokal skrivare är en trådbunden enhet som ansluts till en dator via en speciell ingång. Detta kan antingen vara en standardport eller en USB -utgång. Därför finns det risk för att allt annat arbete avbryts om ingången går sönder eller att den anslutna enhetens igenkänningssystem misslyckas. Idag finns det flera sätt att lösa detta problem, förutom tidig datordiagnostik. En av dem är att göra en vanlig skrivare till en nätverksskrivare.

Bild
Bild

Vad det är?

Även den enklaste skrivaren för utskrift har en nätverksanslutningsfunktion. Förutom den trådlösa anslutningen finns det också möjlighet att ansluta enheten med ett trådbundet gränssnitt.

I det här fallet beror funktionen på serverns hälsa, men risken för fel är mycket mindre. Servern misslyckas mycket mindre ofta än en hemdator.

Högkvalitativ nätverksskrivare - laser, med hög utskriftshastighet och ett antal tekniska funktioner . Den är utrustad med en processor för behandling av inkommande information, har slumpmässigt åtkomstminne, vilket minskar den totala belastningen på anslutningsservern och ökar produktiviteten och tillförlitligheten. När det gäller kostnad är sådana modeller inte särskilt dyra, priset kommer att variera beroende på antalet ytterligare funktioner.

Bild
Bild

Hur gör man en vanlig skrivare till en nätverksskrivare?

Det finns flera sätt att skapa en vanlig laserskrivare i nätverk. För detta den måste vara utrustad med en särskild nätverksport eller antenn . Med en router eller lagringsenhet kan du ge behörighet att komma åt skrivaren för alla enheter som är anslutna till ett specifikt nätverk.

En lämplig lösning på problemet kan också vara att använda en speciell skrivarserver. Den utför en specifik uppgift: ansluter valfri utskriftsenhet till nätverket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

För att skapa en lokal nätverksanslutning via en router måste du se till att skrivaren fungerar korrekt och är ansluten till datorn. Det kommer inte vara överflödigt att uppdatera eller installera om drivrutinerna för skrivaren personligen och för operativsystemet som helhet.

I många fall uppstår nätverksskrivarfel just på grund av problem med den aktuella versionen av protokollet eller programvaran.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När användaren är övertygad om att skrivaren är i gott skick och redo att arbeta kan du fortsätta med att konfigurera själva anslutningen.

I Windows 7 måste du gå till avsnittet "Enheter och skrivare ". Högerklicka sedan för att få fram snabbmenyn för egenskaper och gå till avsnittet som indikerar åtkomst till enheten. I delningsdelen måste du markera rutan och spara ändringen du gjorde. Som regel är detta tillräckligt för den första installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ytterligare en nyans när du skapar ett lokalt nätverk.

Om det finns flera datorer, och en av dem spelar rollen som själva "utskriftsservern" som den huvudsakliga i hierarkin, måste datorn slås på när en utskriftsbegäran tas emot.

Du kan lägga till en skrivare i listan med motsvarande knapp . Om allt är korrekt konfigurerat känner systemet enkelt igen enheten.

Bild
Bild

När Windows 10 installeras uppmanas systemet ibland att lägga till en skrivare omedelbart om den ser en enhet som inte finns i nätverket.

Hur ställer jag in?

För att korrekt konfigurera skrivaren för trådlös utskrift måste användaren först hitta och lära sig nätverksnamnet. Den kan läsas både i de medföljande dokumenten till enheten och i egenskaperna genom att högerklicka på önskat enhetsnamn.

Det mest praktiska sättet att skriva ut kommer inte att anslutas till en dator, utan om du lägger till skrivaren till en speciell utskriftsserver . Den kan programmeras in i en router eller i själva skrivarmodellen; idag är många moderna tekniska enheter utrustade med den. Annars måste du ansluta skrivaren via nätverkskontakten till routern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera sätt på vilka det är möjligt att konfigurera och ansluta skrivaren

  • Maskinvarutrycksserver . Det fungerar som en slags buffert mellan 2 eller flera enheter. Inte att förväxla med en router, som tillhandahålls som en enhet som är speciellt utformad för att ansluta en skrivare till en router.
  • Wi-Fi . Metoden är effektiv om motsvarande modul finns i skrivaren. Under detta villkor kommer det inte att vara svårt att organisera trådlös utskrift.
  • LAN -port och USB . Typer av trådbundna anslutningar med lämpliga gränssnitt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kabelanslutningen är enkel, men du måste stänga av båda enheterna under processen. Vänta sedan på att routern laddas och slå på skrivaren. Skrivarservern måste också vara aktiverad. Ytterligare tillägg och konfiguration av enheten krävs inte om allt har gjorts korrekt.

Om du har en Wi-Fi-modul kan du försöka skapa en trådlös anslutning

  • WPS -protokoll . Du kan ta reda på nödvändig information om hur du aktiverar den för varje skrivare individuellt med hjälp av instruktionerna. Efter det måste du aktivera funktionen på routern och vänta på nedladdning, indikatorn ska vara grön. Om det inte finns några fel någonstans visas skrivaren i listan över andra enheter i nätverket.
  • WEP / WPA . Påminner mig om att skapa en trådlös anslutning. I själva skrivaren måste du hitta nätverksinställningarna och ange ditt användarnamn och lösenord.
Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutning med en nätverkskabel är det enklaste sättet . Allt som behövs är att sätta in den i motsvarande kontakter på enheterna. Därefter måste du ange en statisk adress för enheten, så att användaren skyddar sig från förlusten av skrivaren från listan, vilket ofta händer om du använder DHCP -tjänsten.

Du kan ställa in vilken adress som helst enligt formatet, huvudsaken är att den inte sammanfaller med andra enheter.

Bild
Bild

En maskinvarutrycksserver är en lämplig lösning för dem som inte passar ovanstående konfigurationsmetoder . Först måste du ansluta servern och routern till varandra. Detta kan göras både med de inbyggda anslutningsportarna och med den trådlösa modulen, om servern är utrustad med en.

Bild
Bild

Du kan konfigurera den med ett specialverktyg som anger IP -adressen, och sedan kan användaren bara följa instruktionerna. Du kan komma till servern om du anger adressen i webbläsarraden på din dator.

Om användaren har ett modernt operativsystem, för ytterligare konfiguration, återstår det att gå till avsnittet med skrivare och skannrar och klicka på "lägg till" -knappen. Ett kontextfönster visas där du bara behöver välja alternativet "skrivaren finns inte i listan". När du väljer enhetstyp måste du fokusera på TCP / IP -protokollet. Du kan få en IP -adress för inmatning på två sätt.

  • Läs det på produktetiketten. För routrar är det vanligtvis limmat i botten.
  • Om en LAN -anslutning används måste du ange portadressen direkt. Det kan erhållas via en DHCP -server och ses genom egenskaper.

Efter att du har angett adressen återstår det bara att klicka på "nästa" och gå till parametrarna, men innan du måste avmarkera den automatiska igenkänningen och anslutningen av enheten. Välj ett könamn och LPR -protokoll i fönstret som öppnas. Drivrutinsinstallation är möjlig från rullgardinsmenyn eller disketten. Moderna modeller är också utrustade med en webbsökning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett verktyg för att konfigurera en utskriftsserver finns på tillverkarens webbplats; vid köp får användaren också en skiva i en uppsättning.

Att ha rätt programvara är mycket viktigt för god synkronisering och smidig drift . Verktyget hittar automatiskt alla skrivare som är anslutna till routern. Efter installationen rekommenderas att starta om datorn.

Möjliga problem

Oavsett modell och tillförlitlighet, presterar varje skrivare olika i sin prestanda. Rutin förebyggande underhåll kan lösa lejonparten av problem . Detta är snabb rengöring, drivrutinsuppdateringar och enhetsdiagnostik. Kvaliteten på det papper som används är också mycket viktigt. I motsats till vad många tror kommer absolut inget papper till en laserskrivare att fungera. Absolut allt påverkar: från densitet till fuktnivå för en viss typ av papper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Problem med en skrivare kan uppstå på många olika sätt, från att den inte skrivs ut från datorn och sätter den i kö . Eller tvärtom, det skriver ut, men bara en testsida i inte särskilt bra kvalitet. Och även efter flera omstarter ser användaren samma resultat. Det första du ska göra är att se till att enheten finns på systemet. För att göra detta, gå till avsnittet "Enheter och skrivare" och visa listan över prylar som är tillgängliga för arbete.

Om skrivaren finns på listan, men fortfarande inte skannar och inte visar några livstecken alls, kan du försöka använda den inbyggda modulen för att lösa sådana problem. För detta i sökfältet "Start" måste du skriva på ryska ordet "Elimination" och välja det avsnitt som ägnas åt problem med utskrift . Detta är standard på alla moderna operativsystem. Sedan återstår bara att följa instruktionerna från verifieringssystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! I många moderna skrivare innehåller drivrutinsinstallationsskivan också ett diagnosprogram för denna teknik. Den senaste versionen, drivrutiner och program kan alltid laddas ner från tillverkarens webbplats. Ignorera inte enkla lösningar, det är fullt möjligt att tack vare detta kan felet elimineras mycket snabbare.

Den mest uppenbara orsaken när en skrivare går sönder kan vara ett fel på ström- och anslutningssystemen. Om en tråd används är det vettigt att kontrollera dess integritet . Du kan också ansluta enheten till ett annat uttag för att se till att den fungerar. Med en kabelanslutning kan tråden bytas ut. Kontrollera Wi-Fi-anslutning. Ett maskinvarufel kan ofta orsaka även den mest extraordinära störningen.

Nästa steg är att kontrollera papperet och patronens skick . Innan detta måste enheten kopplas bort, inklusive från strömförsörjningen. På de flesta modeller kan kassetten och pappersrester tas bort genom att öppna den bakre luckan. Om kontrollen utfördes och inga hårdvaruproblem hittades kan du gå vidare till programvarudiagnostik: kontrollera och uppdatera drivrutinen. Det rekommenderas att endast ladda ner motsvarande programvara från tillverkarens webbplats. Du kan också använda den inbyggda möjligheten att kontrollera den aktuella drivrutinsversionen, men det är fortfarande värt att titta på tillverkarens webbplats, systemet kanske helt enkelt inte ser behovet av en uppdatering, till skillnad från verktyget som är speciellt programmerat för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat avsnitt som du kan och bör titta på är "Tjänster ". Problemet kan vara att algoritmerna som ansvarar för utskrift är inaktiverade. I avsändarens egenskaper kan du se programmets status och vid behov aktivera det manuellt. Om du behöver skriva ut något snabbt så finns det bara en väg ut - att använda en annan skrivare. För att göra detta, avmarkera kryssrutan "Använd som standard" i egenskapsfönstret. I fönstret "View Queue" kan du visa listan över uppgifter som tilldelats skrivaren och identifiera problemet. Ibland är det tillräckligt att helt enkelt rensa listan för att ladda ur enhetens RAM -minne.

Att kontrollera din dator efter virus med en efterföljande omstart, uppdatera alla systemdrivrutiner och rengöra cacheminnet skadar inte heller. Då blir det mycket färre misslyckanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nätverksskrivaren använder en separat port för anslutning till systemet, så om det inte känns igen blir det omöjligt att skriva ut. Det är värt att lägga till skrivaren i listan över undantag i antivirusprogrammet: ibland erkänns förekomsten av en separat port av säkerhetssystem som ett brott mot säkerhetsprotokollet. Kontrollen kan utföras i nätverksinställningarna för antivirusprogrammet. Ibland, när du arbetar med drivrutiner, kan du inaktivera antivirusprogrammet helt, liksom den inbyggda systembrandmuren, via kontrollpanelen. Det kommer definitivt inte att skada detta, men ett antal problem när du installerar om drivrutiner kan undvikas. Detta kan göras i avsnittet "System och säkerhet" på kontrollpanelen.

Felaktig adress eller enhetsnamn är en annan populär orsak till eventuellt fel . Om en enhetsadress användes vid anslutning och sedan ändrades till en annan, känner systemet helt enkelt inte igen den. Relativt sett är det för systemet helt enkelt en annan skrivare med felaktigt angivna data.

Bild
Bild

Delning kan visas i skrivaregenskaperna i säkerhetsavsnittet . Det bör inte finnas några restriktiva kryssrutor, och alla möjliga användare bör listas i utskrivbarhetslistan. Där kan du också se skrivarens nätverksnamn på motsvarande rad.

När det gäller nätverksskrivare måste du först och främst vara uppmärksam på om alla adresser är korrekt konfigurerade och om enheten är delad. Det här fallet skiljer sig från andra liknande problem, det måste vara så konsekvent och exakt som möjligt för att konfigurera det. När du ansluter skrivaren till en dator med en trådbunden anslutning bör du också kontrollera hur anslutningsporten fungerar, ofta är detta anledningen till att adressen fortfarande inte känns igen . I instruktionerna kan du också se rekommendationer för vård av enheten, men för aktuell information är det bättre att hänvisa till tillverkarens webbplats. Om det behövs måste adresserna konfigureras igen, spara ändringarna och starta om datorn.

Rekommenderad: