Toner För Laserskrivare: Färgpulverfärg Och Andra Typer. Hur är Toners Olika? Kompatibilitet Och Mångsidiga Bläckformuleringar

Innehållsförteckning:

Video: Toner För Laserskrivare: Färgpulverfärg Och Andra Typer. Hur är Toners Olika? Kompatibilitet Och Mångsidiga Bläckformuleringar

Video: Toner För Laserskrivare: Färgpulverfärg Och Andra Typer. Hur är Toners Olika? Kompatibilitet Och Mångsidiga Bläckformuleringar
Video: How to Refill Cartridges of Brother Laser Printer 2024, April
Toner För Laserskrivare: Färgpulverfärg Och Andra Typer. Hur är Toners Olika? Kompatibilitet Och Mångsidiga Bläckformuleringar
Toner För Laserskrivare: Färgpulverfärg Och Andra Typer. Hur är Toners Olika? Kompatibilitet Och Mångsidiga Bläckformuleringar
Anonim

Ingen laserskrivare kan skriva ut utan toner. Men få människor vet hur man väljer rätt förbrukningsmaterial för högkvalitativ och problemfri utskrift. Från vår artikel lär du dig att välja och använda rätt komposition.

Bild
Bild

Särdrag

Toner är en specifik pulverfärg för en laserskrivare, genom vilken utskrift säkerställs … Elektrografiskt pulver är ett material baserat på polymerer och ett antal specifika tillsatser. Det är fint dispergerat och lätt legerat, med en partikelstorlek som sträcker sig från 5 till 30 mikron.

Pulverbläck skiljer sig åt i sammansättning och färg. De är olika: svart, rött, blått och gult. Dessutom finns kompatibel vit toner nu tillgänglig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under utskrift blandas färgade pulver med varandra och bildar önskade toner på de utskrivna bilderna. Pulvret löser sig på grund av den höga utskriftstemperaturen.

Mikroskopiska partiklar är perfekt elektrifierade, på grund av vilka de pålitligt fäster vid laddade zoner på trummans yta. Toner används också för att skapa stenciler, för vilka en speciell densitetsförstärkare används. Det gör att pulvret löser sig och avdunstar efter användning, vilket ökar bildens kontrast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera sätt att klassificera lasertoner. Till exempel, beroende på laddningstyp, kan bläck vara positivt eller negativt laddat. Enligt produktionsmetoden är pulvret mekaniskt och kemiskt. Varje sort har sina egna egenskaper.

Mekanisk toner kännetecknas av skarpa kanter på mikropartiklar. Den är tillverkad av polymerer, laddningsreglerande komponenter. Dessutom består den av tillsatser och modifierare, färgämnen och magnetit.

Sådana sorter är inte efterfrågade idag, till skillnad från en kemisk toner, som skapas genom aggregering av en emulsion.

Bild
Bild

Grunden kemisk toner är en paraffinkärna med ett polymerskal. Dessutom innehåller kompositionen komponenter som styr laddningen, pigment och tillsatser som förhindrar vidhäftning av mikropartiklar i pulvret. Denna toner är mindre skadlig för miljön. Men när du fyller den måste du vara extremt försiktig på grund av produktens flyktighet.

Förutom de två typerna finns det också keramisk toner . Detta är ett speciellt bläck som används tillsammans med utvecklaren vid utskrift på dekalpapper. Det används för att dekorera keramik, porslin, fajans, glas och andra material.

Bild
Bild

Tonare av denna typ skiljer sig åt i den resulterande färgpaletten och flödesinnehållet

  • Med magnetiska egenskaper färgämnet är magnetiskt och icke-magnetiskt. Den första typen av produkter innehåller järnoxid, kallad en tvåkomponenttoner, eftersom den är både en bärare och en utvecklare.
  • Efter typ av polymeranvändning tonern är polyester och styren akryl. Varianter av den första typen har en lägre pulvermjukningspunkt. De fäster perfekt på papper vid höga utskriftshastigheter.
  • Efter typ av användning toners produceras för färg- och svartvita skrivare. Svart pulver är lämpligt för båda typerna av skrivare. Färgade bläck används i färgskrivare.
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper förbrukningsmaterial till en laserskrivare måste du ta hänsyn till ett antal nyanser. Toner kan vara original, kompatibel (optimal universal) och förfalskad. Den bästa typen anses vara originalprodukten som tillverkas av tillverkaren av en viss skrivare. Oftast säljs sådana pulver i patroner, men köpare avskräcks av sitt oöverkomligt höga pris.

Kompatibilitet är ett viktigt kriterium för valet av en viss förbrukningsvara … Om det inte finns pengar att köpa originalpulvret kan du hämta en analog av en kompatibel typ. Dess etikett anger namnen på de skrivarmodeller som den är lämplig för.

Priset är ganska acceptabelt, förpackningsvolymen varierar, vilket gör att du kan välja det bästa alternativet för långvarig användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förfalskade varor är billiga, men de är skadliga för människor och tillverkas ofta i strid med produktionstekniken. En sådan förbrukningsvara är skadlig för skrivaren. Under utskrift kan det lämna fläckar, ränder och andra defekter på sidorna.

När du köper en burk i alla storlekar det är nödvändigt att vara uppmärksam på utgångsdatumet . Om det kommer ut kommer utskriftskvaliteten att försämras och detta pulver kan förkorta skrivarens livslängd.

Bild
Bild

Hur tankar man?

Påfyllning av toner varierar beroende på typ av specifik skrivare. Som regel fylls förbrukningsmaterial i en speciell behållare. Om det är en tonerkassett, öppna skrivarluckan, ta ut den använda kassetten och sätt en ny på plats, fylld tills den klickar. Därefter stängs locket, skrivaren slås på och utskriften påbörjas.

När du planerar att fylla på en begagnad patron, ta på dig en mask, handskar, ta ut patronen … Öppna facket med avfallsmaterialet, rengör det för att undvika tryckfel under ytterligare utskrift.

Därefter öppnar du tonerbehållaren, häll ut återstoden och ersätter den med ett nytt färgämne.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vart i du kan inte fylla facket till ögonbollarna: detta påverkar inte antalet utskrivna sidor, men kvaliteten kan försämras märkbart. Varje utskriftsenhet är utrustad med ett chip. Så snart skrivaren räknar det angivna antalet sidor utlöses utskriftsstoppet. Det är värdelöst att skaka patronen - du kan bara ta bort begränsningen genom att återställa räknaren.

Defekter kan visas på sidorna när patronen är full. För att eliminera felet installeras det om i önskat läge. Detta görs efter att du har fyllt kassetten med förberedd toner. Efter det skakas det något i horisontellt läge för att fördela tonern inuti behållaren. Sedan sätts patronen i skrivaren, som är ansluten till nätverket.

Bild
Bild

Så snart räknaren utlöses börjar en ny räkning av de utskrivna sidorna. Av säkerhetsskäl måste du öppna fönstret vid tankning . För att förhindra att toner blir kvar på golvet eller andra ytor är det lämpligt att täcka arbetsområdet med film eller gamla tidningar innan du fyller på.

Efter tankning kasseras de. Avfallsmaterial kastas också ut ur sumpen.

Rekommenderad: