MFP Kyocera: Laserfärg Och Svartvita MFP A3 Och Andra Modeller, Ett Urval Av Patroner. Hur Skannar Jag?

Innehållsförteckning:

Video: MFP Kyocera: Laserfärg Och Svartvita MFP A3 Och Andra Modeller, Ett Urval Av Patroner. Hur Skannar Jag?

Video: MFP Kyocera: Laserfärg Och Svartvita MFP A3 Och Andra Modeller, Ett Urval Av Patroner. Hur Skannar Jag?
Video: Kyocera ECOSYS M8124cidn A3 Colour Multifunction Laser Printer 2024, Mars
MFP Kyocera: Laserfärg Och Svartvita MFP A3 Och Andra Modeller, Ett Urval Av Patroner. Hur Skannar Jag?
MFP Kyocera: Laserfärg Och Svartvita MFP A3 Och Andra Modeller, Ett Urval Av Patroner. Hur Skannar Jag?
Anonim

År 2018 utsåg Keypoint Intelligence - Buyers Lab varumärket Kyocera till det mest pålitliga varumärket bland multifunktionsskrivartillverkare. MFP för Kyocera -företaget (ursprungsland Japan) världen över känd för att vara mycket pålitlig, kostnadseffektiv och miljövänlig. De kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild

Särdrag

Ett av kännetecknen för Kyocera -märket är användning av ECOSYS -teknik , kännetecknas av produktion av produkter med en låg total kostnad som inte har någon skadlig effekt på miljön.

Bild
Bild

Hur fungerar ECOSYS -systemet? I konventionella skrivare kombineras trumman och tonerkassetten till en engångsenhet. När tonern tar slut kasseras hela patronen och ersätts med en ny enhet. I ECOSYS-skrivare och multifunktionella enheter är trumman gjord av ultrastark cermet, som bara är diamant i hårdhet, strukturellt separerad från tonerbehållaren. Toner innehåller små keramiska partiklar som under utskrift polerar och reparerar trumytan, vilket eliminerar behovet av att byta ut den (detta görs vanligtvis många gånger under en konventionell skrivares livslängd).

Kyocera -toner behöver vanligtvis bara bytas efter att 300 000 sidor har skrivits ut, och vissa modeller garanterar upp till 500 000 sidor. Som ett resultat sänks driftskostnaderna med 45% och det enda avfallet används tonerbehållare.

Och eftersom de är gjorda av biologiskt nedbrytbar plast då ha en minimal påverkan på miljön.

Bild
Bild

Modellöversikt

Kyoceras motto är prestanda . Det uppnås inte bara genom användning av ECOSYS -teknik, utan också på grund av den stora mängden minne, vilket gör det möjligt att snabbt bearbeta ett brett spektrum av dokument i färg eller svartvitt, vare sig det är text, grafik eller fotografier.

Färgad

Först och främst kommer vi att överväga färgversionerna av MFP: n av detta märke.

ECOSYS M5526CDW

Denna modell låter dig skriva ut, kopiera, skanna, faxa och är främst utformad för små företag . Alternativt kan den användas för hemmet om en stor mängd arbete förväntas.

Anslutning är möjlig både via USB 2.0- och Ethernet -portar och via trådlös kommunikation.

De två sistnämnda metoderna gör enheten kompatibel med de flesta mobilapplikationer, inklusive Apple AirPrint och Google Cloud Print. Dessutom stöds Kyoceras proprietära mobilutskriftsapplikation.

Bild
Bild

Det finns en funktion dubbelsidig utskrift , som gradvis blir standarden för alla multifunktionella enheter. Men denna funktion är ofta tvåvägs … Det betyder att skrivaren först skriver ut på ena sidan av papperet, sedan vänder det och skriver ut på den andra sidan. Detta resulterar i en signifikant minskning av utskriftshastigheten.

Kyocera ECOSYS M5526CDW funktion för automatisk dubbelsidig utskrift är enkelpass . Det betyder att båda sidorna av arket skrivs ut samtidigt, vilket sparar mycket tid.

Skanningshastigheten är 20 färgbilder per minut och 30 svartvita … Dessutom kan skannern användas för att skicka bilden direkt till e -post, FTP, USB och SMB. WSD- och TWAIN -skanning stöds också, tillgängliga filformat är XPS, TIFF, JPEG och PDF.

Ett annat element som denna modell kan skryta med är säkerhet … Dess höga nivå säkerställs av IPsec, privat utskriftsfunktion och SSL -krypteringsprotokoll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

ECOSYS M6535CIDN

M6 -serien är utformad för små och medelstora företag som vill expandera inom en snar framtid. För denna serie, förutom ECOSYS M6535CIDN, ECOSYS M6530CDN och ECOSYS M6030CDN ingår också.

Kyocera ECOSYS M6535CIDN är dock den bästa av trion främst för att den stöder HyPAS (HyPAS). Enkelt uttryckt är detta ett program som inte bara stöder Kyocera-applikationer utan även applikationer från andra tredjepartsutvecklare.

Anledningen till att HyPAS -stöd är så attraktivt för användarna är att det är detta programmet tillåter företag att utveckla specialiserade applikationer för sina behov . De täcker ett brett spektrum av funktioner. Tillgängligheten till ett så stort utbud av olika applikationer ökar skalbarheten för växande företag.

Bild
Bild

Kyocera ECOSYS M6535CIDN överträffar sina konkurrenter något när det gäller driftskostnader .eftersom det låter dig använda universalpatroner istället för original. Modellen ger bland annat omfattande funktioner säkerhet som privat utskrift, SNMPv3, HTTPS, IPsec och SSL.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svartvitt

Utbudet av svartvita enheter är också stort.

ECOSYS FS-1120MFP

Multifunktionell laserenhet FS 1120MFP har mått 36, 1х39х36, 2 cm och vikt ca 10 kg. Mängden minne är 64 MB, ARM -processorn är 390 MHz. Inmatningsfacket rymmer 250 ark och utmatningsfacket rymmer 100 ark. Maximal utskriftsupplösning - 1800x600 dpi, utskriftshastighet - 20 sidor per minut. Dubbelsidig utskrift stöds. Papperet som används är A4, A5, A6 och B5. Papperet matas manuellt. Skannerupplösning - 600x600 punkter per tum. Skannern är TWAIN -kompatibel och kan direkt söka efter USB -verktyg.

Förutom utskrift och skanning stöder Kyocera ECOSYS FS-1120 kopierings- och faxfunktioner.

Kopieringshastigheten är 20 kopior per minut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

FS-6525MFP

Ett mycket bra alternativ lasermultifunktionsskrivare för små och medelstora företag som främst behöver monokrom utskrift i A3. Standardversionen levereras med 1 GB minne, men det är möjligt att utöka det till 2 GB.

Modellen är ganska kompakt: bredden är cirka 590 mm, djupet är 590 mm och höjden är 694 mm. Men med små dimensioner är vikten 52,2 kg, så det skulle vara en bra idé att sätta den på hjul. Annars är det möjligt att flytta denna modell endast med hjälp av 2-3 personer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardskrivarkapaciteten är 600 ark . Den kan utökas till 1600 genom att lägga till ett 1000-arks pappersfack. Kyocera FS -6525MFP utskriftshastighet - 13 sidor per minut för A3 -ark och 25 sidor för A4 -ark. Utskriftskvalitet 1200x1200 dpi.

Liksom alla moderna modeller, FS-6525MFP stöder HyPAS ™ -plattformen . Men det finns ingen trådlös funktion i den här modellen. Det finns USB 2.0- och Ethernet -portar för anslutning till nätverket.

Andra alternativ inkluderar en dokumentbehandlare, trä- eller metallskåp för montering av enheten. Det finns också en topplacering, fullfärgs pekskärmskontrollpanel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Innan du väljer en specifik modell måste du bestämma flera kriterier.

Arbetshastighet

De flesta moderna färg- och svartvita MFP: er skiljer sig inte åt när det gäller hastighet. Funktionens närvaro är mycket viktigare. dubbelsidig utskrift som gör att du kan bearbeta båda sidor av dokumentet samtidigt. Om det inte finns någon sådan funktion måste sidorna vändas manuellt, vilket i hög grad bromsar processen.

Duplexskanningsmodeller påskyndar ditt arbete kraftigt.

Hastigheten påverkas också av parametrar som t.ex. möjligheten att flexibelt välja storlek i arbetet, automatisk pappersmatning och förekomsten av flera fack för ark.

Bild
Bild

Arbetscykel

Detta är det högsta möjliga antalet utskrivna sidor per månad. Månatliga arbetscykler kan vara minst 10 000 sidor eller mer än 150 000 sidor.

Enheter med en kort driftscykel ska inte överbelastas - detta kommer att leda till för tidigt fel.

När du väljer är det nödvändigt att tänka på arbetscykelns varaktighet.

Bild
Bild

Lätt att använda och ansluta

Användarvänlighet och användarvänlighet är extremt viktigt eftersom de flesta användare inte har en teknisk bakgrund. Det intuitiva gränssnittet gör ditt arbete mycket enklare. Plug and Play -konceptet förblir också relevant, och USB -anslutning är fortfarande standard.

Nya modeller erbjuder dock inte bara användare mobil anslutning , men också anslutning till molnetheter (Box eller Microsoft OneDrive) . Detta ger möjlighet att skriva ut filer med en knapptryckning från nästan vilken enhet som helst - inte bara från en dator, utan också från en surfplatta eller smartphone. Många enheter är också utrustade med möjligheten att skanna direkt till molnet. Detta är viktigt för företag som tar emot mycket pappersdokument och skulle vilja kunna lagra dem online.

Bild
Bild

Totalkostnaden för ägande

Detta inkluderar inte bara pris shopping, men också långsiktiga kostnader relaterat till inköp av förbrukningsvaror, underhåll och reparation.

Service och tillförlitlighet

Här är det nödvändigt att noggrant kontrollera om tillverkaren tillhandahåller servicestandarder och skriftliga garantier till din enhet, och om standarderna inkluderar kostnad för periodiskt underhåll, tillgänglighet av förbrukningsvaror och uppgraderingar, programvarukompatibilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

För att ansluta MFP: n till din dator , det enklaste sättet är att gå till tillverkarens officiella webbplats och ladda ner de drivrutiner som är nödvändiga för installationen där. Om du följer instruktionerna installeras drivrutinerna och enheten identifieras automatiskt.

Bild
Bild

Alla Kyocera MFP är enkla att använda … Detta finns i många former, till exempel pekskärmar som efterliknar gränssnittet för en smartphone och processer som skanning som är intuitiva att använda.

Bruksanvisningen bifogas MFP: n vid köpet, men den kan också laddas ner från tillverkarens webbplats.

Företaget har också utvecklats Kyocera HyPAS (Hybrid Platform for Advanced Solutions) -program , vilket minskar driften av MFP till enkla pekskärmsoperationer. Detta program hjälper till att konfigurera nätverksskanning, behålla kontrollen över enhetens och nätverkets integritet och säkerhet, ökar produktiviteten och effektiviteten. Applikationerna som ingår i den (SmartScan, SmartFax och andra) gör att du med ett klick inte bara kan skanna ett dokument utan också spara det på rätt plats.

Bild
Bild

För att bibehålla hög utskriftskvalitet måste produkten rengöras regelbundet.

All underhållsåtgärd, inklusive rengöring och tankning, lämnas bäst till specialister , eftersom detta kräver särskild utrustning och demontering.

Rekommenderad: