Canons Bläckstråleskrivare: En översikt över Färg- Och Svartvita Hemmodeller Med Och Utan Kontinuerliga Bläcksystem. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Canons Bläckstråleskrivare: En översikt över Färg- Och Svartvita Hemmodeller Med Och Utan Kontinuerliga Bläcksystem. Hur Väljer Man?

Video: Canons Bläckstråleskrivare: En översikt över Färg- Och Svartvita Hemmodeller Med Och Utan Kontinuerliga Bläcksystem. Hur Väljer Man?
Video: CISS Continuous Ink System for Canon Pixma TS8150 TS8151 TS8152 TS9150 TS8251 TS8250 TS8252 2024, April
Canons Bläckstråleskrivare: En översikt över Färg- Och Svartvita Hemmodeller Med Och Utan Kontinuerliga Bläcksystem. Hur Väljer Man?
Canons Bläckstråleskrivare: En översikt över Färg- Och Svartvita Hemmodeller Med Och Utan Kontinuerliga Bläcksystem. Hur Väljer Man?
Anonim

För flera år sedan var kontors huvudattribut skannrar, skrivare och fax. Idag kan all denna kontorsutrustning ersättas med en multifunktionell enhet (MFP) . Och även om detta kontortillbehör presenteras på marknaden i ett stort utbud, Canon -märkesmodeller är särskilt efterfrågade . De är billiga, har utmärkta prestandaegenskaper och gör att du inte bara kan arbeta med dokument på kontoret, utan också att göra detta hemma.

Särdrag

Canon Inkjet MFP är en en modern enhet som har funktionerna som en skanner och en storformatsskrivare . Tack vare denna typ av teknik är det möjligt att inte bara skriva ut och skanna dokument utan också att kopiera scheman, ritningar och kartor av hög kvalitet, vilket ökar deras format. För hemmabruk köps oftast PIXMA -skrivare , där bläcket kan representeras av 12 färger.

Utskriftskvaliteten på Canon MFP är ganska sämre än kvaliteten på laserskrivare, men priset är inte dyrare än att köpa en konventionell punktmatrisskrivare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddragen i sådana enheter är att de överför de bildade bilderna till papper med bläck från speciella munstycken … Dessa strukturelement är placerade på skrivarhuvudet bredvid behållaren för flytande bläck. Varje Canon MFP -modell kan ha ett annat antal munstycken som sträcker sig från 16 och slut 64 … För professionella serier är skrivarhuvudet utrustat med 416 munstycken.

Bild
Bild

Modellöversikt

Numera representeras marknaden av ett stort urval av Canon MFP: er varje modell skiljer sig inte bara i design och pris, utan också i tekniska egenskaper.

De mest populära modellerna som har fått många positiva recensioner inkluderar följande enheter

Canon PIXMA MG3640S … Det är en bläckstråleskrivare som har Wi-Fi och en USB-port. Utvidgning av utskrift för denna modell är 4800 * 1200 dpi, skanning är 1200 * 2400 dpi. Enheten tillhör budgetkategorin. Huvudsakliga fördelar: kompakt storlek, mångsidighet, automatisk dubbelsidig utskrift. Nackdelen är bullrigt arbete.

Bild
Bild

Canon PIXMA TS5040 … Det är en bläckstråleskrivare som också används för att skanna dokument. Har 5 utbytbara patroner, perfekt för fotoutskrifter och har en elegant design. Denna modell ansluts snabbt till en dator via både ett trådlöst Wi-Fi-gränssnitt och en klassisk USB-port. Fördelar: högkvalitativ utskrift, tyst drift, lång livslängd. Nackdelar: högt pris.

Bild
Bild

Canon i-SENSYS MF3010 … Detta är en svartvit MFP som bara har en USB -anslutning. Denna modell anses vara ekonomisk. En full laddning räcker för att skriva ut 1600 sidor. Fördelar: snyggt utseende, överkomligt pris, hög utskriftshastighet (upp till 18 sidor per minut). Nackdelen är för bullrig.

Bild
Bild

Canon i-SENSYS MF443DW . Det anses vara den vanligaste svartvita kontorsmodellen. Tillverkaren har utrustat denna modell med dubbelsidig utskrift och automatisk skanning. Utvidgning av utskrift 1200 * 1200 dpi, komplett med en patron. Fördelar: driftsäkerhet, rimligt pris, bra design, hög utskriftshastighet. Det finns praktiskt taget inga nackdelar.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper en bra MFP för ditt hem är det viktigt att ta hänsyn till många tekniska egenskaper, eftersom inte bara utrustningens livslängd utan även utskriftskvaliteten kommer att bero på detta i framtiden. Först och främst rekommenderar experter att uppmärksamma vad förlängning har en skrivare. Bilddetaljens kvalitet indikeras av pixeltätheten per tum, så det är bäst att välja en MFP med en förlängning från 1200 * 2400 dpi till 5760 * 1440 dpi. En viktig roll spelas också av skanner tillägg . Det ska inte vara värre än 600 * 600 dpi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper måste du bestämma vad som ska bli utskrift - färg eller svartvitt . Och det är också värt att förtydliga enhetens utskriftshastighet : det uppskattas av uppvärmningstiden och början på den första sidan. Om du planerar att skriva ut många sidor är det bättre att föredra modeller med en utskriftshastighet på 10-15 svartvita och 6-8 färgsidor per minut.

En viktig indikator är förbrukningen av bläck, vilket beror på typen av utskrift (foton, grafik, dokument).

Bild
Bild

Enheter är bra för högkvalitativ utskrift med ett kontinuerligt bläckförsörjningssystem (CISS) . Dessutom måste du fråga om en reservpatron ingår i paketet.

Rekommenderad: