Skrivbordsfläkt: Hur Man Väljer En Tyst Hushållsfläkt, Betyg På Kraftfulla Små Modeller Med Fjärrkontroll

Innehållsförteckning:

Video: Skrivbordsfläkt: Hur Man Väljer En Tyst Hushållsfläkt, Betyg På Kraftfulla Små Modeller Med Fjärrkontroll

Video: Skrivbordsfläkt: Hur Man Väljer En Tyst Hushållsfläkt, Betyg På Kraftfulla Små Modeller Med Fjärrkontroll
Video: Guide: Vilken typ av köksfläkt ska jag välja? 2024, Mars
Skrivbordsfläkt: Hur Man Väljer En Tyst Hushållsfläkt, Betyg På Kraftfulla Små Modeller Med Fjärrkontroll
Skrivbordsfläkt: Hur Man Väljer En Tyst Hushållsfläkt, Betyg På Kraftfulla Små Modeller Med Fjärrkontroll
Anonim

Den moderna marknaden för hushållsapparater är full av olika enheter för luftkylning, varav de mest populära är skrivbordsfläktar, som kännetecknas av en minimal ljudnivå och bred funktionalitet. När du väljer sådana enheter är det nödvändigt att bekanta dig med deras positiva och negativa funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Stationära fläktar är enheter för att skapa ett bekvämt inomhusklimat. Moderna modeller har en hastighetsomkopplare, bladrotation och lutningsvinkel. Bordsfläktar kan justeras för luftflöde i en specifik zon. Alla enheter är ganska kompakta och lätta att använda. Det finns enheter som tillverkas i den ursprungliga stillösningen. Tack vare detta blir rummet mer intressant och färgstarkt. Designfunktioner för stationära enheter:

  • stödben;
  • motor;
  • sladd med en kontakt;
  • Kontrollblock;
  • blad med skyddskåpor.

Hemfläktar har hög prestanda och är utformade för att kyla luften. Funktionsprincipen för sådana anordningar är följande: en elektrisk ström kommer in i apparatens motor, på grund av vilken bladen börjar rotera och skapar luftflöden. Området där fläkten riktas börjar gradvis svalna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den huvudsakliga fördelar med stationära fläktar:

  • kompaktitet, så att du kan flytta enheten från en plats till en annan;
  • överkomlig kostnad i jämförelse med golvfläktar och dyra luftkonditioneringsapparater;
  • enkel installation och användning, efter köp räcker det att placera enheten på vilken yta som helst, koppla in den och njuta av svalheten;
  • små övergripande dimensioner och lätthet gör det enkelt att flytta och förvara enheten.

Nackdelar med stationära kylenheter identifierade:

  • låg effekt jämfört med golvstående enheter;
  • liten radie av kylzonen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Liksom alla hushållsapparater är fläktar klassificerade beroende på designfunktioner och typ av arbetskropp.

Bild
Bild

Axial

De mest populära alternativen för luftkylningsenheter. Enhetens funktion är baserad på luftflödenas rörelse längs dess axel. Av alla moderna modeller är detta den enklaste enheten. På grund av sin enkla design, låga pris och bra tekniska parametrar har axialfläktar vunnit stor popularitet bland köpare. De används inte bara för hushållsändamål utan också för industrisegmentet. Modeller finns med låg och maximal effekt, vilket ger ett högt tryck av luftmassor.

De kännetecknas av hög prestanda, eftersom enhetens blad på en klädnypa har minimalt luftmotstånd. Detta säkerställer låg elektrisk energiförbrukning samtidigt som knivarna roteras snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Centrifugal

Dessa fläktmodeller fungerar på grund av generering av centrifugalkraft. Driftsprincipen är följande: luft kommer in i rotorn, varifrån den, som ett resultat av centrifugalkraft, får en viss hastighet. Oftast används sådana ventilationsanordningar i industrisegmentet, men små kraftfulla modeller för hushållsbehov produceras också. Den största fördelen med sådana anordningar bör betraktas som deras höga belastning när det gäller luftmassaförbrukning. Nackdelen med centrifugalfläktar är designens komplexitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diagonal

Sådana enheter anses vara den näst mest populära luftkylningsfläkten. Utformad för installation i matnings- och avgasventilationskretsar. Funktionsprincipen inkluderar de två tidigare principerna för de beskrivna fläktarna.

Den största fördelen med sådana enheter är att effektiviteten når 80%, liten storlek, metalldesign och tyst drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bladlös

Dessa ventilatorer med en turbin började produceras ganska nyligen. Deras huvuddrag är närvaron av en luftaccelerator som kan accelerera flödet upp till 20 gånger. Det fungerar enligt principen om den aerodynamiska effekten, det vill säga fläktramen ökar mängden luft som kommer från turbinen genom att fånga ytterligare luftmolekyler från utsidan. De negativa egenskaperna hos bladlösa modeller inkluderar höga kostnader och bullergenerering under drift. Men de positiva egenskaperna hos enheterna motiverar fullt ut nackdelarna: minimal förbrukning av elektrisk energi, modern moderiktig design, enhetlig lufttillförsel, reglering av lägen via kontrollpanelen och enkel användning.

Mestadels bladlösa turbinfläktar är utformade för hem- och kontorsbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Du kan välja den optimala enheten för ventilation hemma baserat på varumärkets popularitet. Tack vare detta är det möjligt att köpa en riktigt högkvalitativ produkt från en världsberömd tillverkare. Genom att betala lite mer pengar för ett marknadsfört märke får köparen en utmärkt garanti med möjlighet till reparation i certifierade center.

När du köper billigare enheter finns det stor sannolikhet för en fläkt av låg kvalitet Men många moderna tillverkare med mindre populära namn försöker producera bra enheter, så billighet är inte alltid ett tecken på dålig kvalitet. Oavsett hur känd tillverkaren är, ska fläkten köpas i enlighet med enhetens tekniska parametrar.

Bild
Bild

Kriterier som moderna ventilationsanordningar måste uppfylla

  • Effektindikatorer är de viktigaste tekniska parametrarna som påverkar kylrumets effektivitet och yta. En liten fläkt är inte lämplig för ett stort rum. Det rekommenderas att välja sådana värden för denna parameter, vilket kommer att vara 2 gånger mer än nödvändigt. Detta skapar ett litet kylhöjd.
  • Bullret från enheten är det andra viktiga kriteriet när du köper en fläkt. Parametern bör inte vara högre än 30 dB, eftersom människor kommer att känna obehag vid en hög ljudnivå. De tystaste enheterna är fläktar vars axlar är monterade på högkvalitativa lager i stället för friktionsbussningar.
  • Höghastighetsläget gör det möjligt för konsumenten att välja den styrka som krävs för den kylda lufttillförseln. De flesta modeller är utrustade med regulatorer, med hjälp av vilka det är möjligt att växla till två, tre eller fler hastigheter.
  • Justerbar och stabil prestanda. Det är nödvändigt att uppmärksamma styrbarheten hos fläktens huvudsakliga arbetsdel. Dessutom ska enheten stå stadigt på bordet även när knivarna är lutade.
  • Den trådlösa kontrollmetoden gör fläkten mycket enklare. Många moderna enheter är utrustade med mini-fjärrkontroller för möjligheten att slå på och av fläkten, växla hastighet och ändra många andra parametrar. Möjligheten till fjärrkontroll ökar dock kostnaden för utrustningen.
Bild
Bild

När du väljer en skrivbordsfläkt måste du lita på alla ovanstående grundläggande kriterier. Detta är dock inte en fullständig lista. Många moderna enheter kännetecknas av ytterligare funktioner som gör fläktarna så praktiska som möjligt att använda.

Det kan vara:

  • belysning av styrenheten, tack vare vilken du kan ändra parametrarna för utrustningen när lampan är släckt;
  • timer, som låter dig automatiskt slå på och av enheten om det behövs;
  • en rörelsesensor, med hjälp av vilken fläkten börjar fungera med alla rörelser av konsumenter;
  • utrustad med displayer och mekanismer för att flytta enheten.

De mest prestigefyllda fläktmodellerna är robotmekanismer. Kostnaden för sådan utrustning är mycket hög och inte överkomlig för alla köpare. För en vanlig konsument är en fläkt med en standard uppsättning funktioner också lämplig. Det viktigaste är att skrivbordsfläkten fungerar som den ska. Vilka fans ska du inte köpa? Lätta bänkskivor anses vara mindre stabila och kan ofta falla när redskapet roterar. Du bör inte heller välja särskilt billiga modeller, många av dem kommer snart att misslyckas.

Det rekommenderas att välja populära märken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna och recensionerna

Mystery MSF-2430

Modell med en genomsnittlig effekt på 35 watt. Utrustad med en mekanisk styrenhet. Tillverkaren i Hongkong ger 12 månaders garanti på sina produkter. Enligt kundrecensioner avslöjades följande positiva egenskaper hos enheterna:

  • låg kostnad för utrustning med möjlighet att installera på ett skrivbord eller matbord;
  • möjligheten att justera enhetens huvud;
  • livslängd överstiger 5 år;
  • möjligheten att lagra i ett litet paket;
  • mått.

Negativa sidor:

  • diskret hastighetsändring;
  • det finns ingen funktion för smidig luftflödesförändring;
  • vibrerar under drift, vilket resulterar i att enheten rör sig på en slät yta;
  • produktionsmaterial - plast av låg kvalitet;
  • på sommaren är det mycket svårt att hitta i butiker.
Bild
Bild
Bild
Bild

EG VL 5525 M

30 W modell, tillverkad av stål. Utåt ser det prestigefyllda och fashionabla ut. Vid beröring lämnar den spår på ytan. Det fungerar stabilt på grund av sin tunga vikt. Garantiperioden är tillverkad av en tysk tillverkare och är 12 månader. Enligt konsumentrecensioner har denna skrivbordsfläkt följande fördelar:

  • bred funktionalitet av möjligheter;
  • flera hastighetslägen;
  • förmågan att justera bladens lutning;
  • fixering i en position;
  • tillverkningsmaterialet är starkt och hållbart;
  • låg kostnad för stålutrustning;
  • original design.

Nackdelar med enheten:

  • hög ljudnivå;
  • fodralets blanka yta blir snabbt smutsig.
Bild
Bild

Soler & Palau ARTIC-255 N

Tillverkad av ett företag som specialiserat sig på tillverkning av kylanordningar. Den har en effekt på 35 W, närvaron av 5 blad säkerställer enhetlig luftkylning. Utrustad med handtag för rörelse. Management - mekanisk, antal hastigheter - 2. Tillverkad av ett spanskt företag, garantiperiod - 12 månader. Konsumenterna har identifierat följande positiva aspekter av fans:

  • ergonomi;
  • designad för alla ytor;
  • hög blåshastighet - 3,2 meter per sekund;
  • förmågan att justera lutningen på arbetsmekanismen;
  • produktionsmaterial - plast av hög kvalitet;
  • låg ljudnivå, tyst drift av enheten;
  • design i neutrala nyanser.

Brister:

  • inte utrustad med variabelt luftflöde;
  • högt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild

Timberk TEF T12 TH3

Stationär enhet med mått, original och modern design. Enheten har tre pumphjul. De är gjorda av mjuka material för att garantera säkerheten. En särskild produktionsteknik säkerställde att en ren luftmassa blåste utan damm och smuts. Användarvänligheten säkerställs av den autonoma driften av utrustningen med hjälp av ett batteri, det vill säga utan att vara ansluten till nätverket. Detta möjliggör praktiskt taget tyst drift med medelhög effekt och låg energiförbrukning. Positiva egenskaper hos utrustningen:

  • moderiktigt utseende;
  • huvudrotation.

Brister:

  • låg produktivitet;
  • hög kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Maxwell MW-3547

En budgetkylare med låg effekt på 25 W är utformad för dator- och soffbord. I det här fallet är funktionaliteten liten: det finns bara två hastighetslägen, huvudlutning är endast möjlig i rätt vinkel. Garantitiden är tillverkad i Hong Kong och är 12 månader. Enligt konsumenter har Maxwell MW-3547 skrivbordsfläkt följande positiva funktioner:

  • Kompakt storlek;
  • förmågan att stänga av huvudrotationen med 90 grader;
  • justera riktningen för den kylda luften genom att vrida eller luta kroppen;
  • klassiskt utseende.

De viktigaste nackdelarna:

  • utförande av dålig kvalitet;
  • för dyrt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Clever & Clean FF-01

Stationär enhet med stor funktionalitet, den kan installeras även på väggen. Fördelarna inkluderar:

  • modern och intressant design;
  • justering av luftflödesriktning i alla riktningar;
  • plast av hög kvalitet.

Nackdelar med enheten:

  • bullrigt arbete;
  • kontrollpanel av dålig kvalitet.

Rekommenderad: