TV -hylla (58 Bilder): Hur Man Väljer Vägghängande Konsoler? Glas Och Trä, Långa Och Smala Modeller I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: TV -hylla (58 Bilder): Hur Man Väljer Vägghängande Konsoler? Glas Och Trä, Långa Och Smala Modeller I Interiören

Video: TV -hylla (58 Bilder): Hur Man Väljer Vägghängande Konsoler? Glas Och Trä, Långa Och Smala Modeller I Interiören
Video: Insignia TV stand 75” assembly guide 2024, April
TV -hylla (58 Bilder): Hur Man Väljer Vägghängande Konsoler? Glas Och Trä, Långa Och Smala Modeller I Interiören
TV -hylla (58 Bilder): Hur Man Väljer Vägghängande Konsoler? Glas Och Trä, Långa Och Smala Modeller I Interiören
Anonim

När det inre av rummet inte vill överbelastas med möbler, men den övergripande TV: n fortfarande kräver ett stativ, kan du ge företräde åt en hängande hylla. Det tar inte mycket plats, bryter inte mot den befintliga stilen och gör också ett utmärkt jobb med uppgiften. Denna hylla låter dig placera TV: n på vilken lämplig höjd som helst, samtidigt som du skyddar den från upptåg av barn och husdjur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det är nödvändigt att klargöra att hyllan på väggen för TV: n är en konsol som sitter säkert på en vertikal yta. Användningen sparar betydligt utrymme i rummet. Mycket ofta levereras den hängande produkten komplett med en kabelkanal, vilket gör det möjligt att dölja tv -kablar. Dessutom kan hyllan utrustas med klämmor för att förhindra att utrustningen faller.

Produkterna på marknaden skiljer sig åt i tillverkningsmaterial, form och design . Varje vägghylla har dock en tjocklek på 15 mm eller mer, så att den tål cirka 15 kilo belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designen kan vara antingen bred eller smal . Specialfästen och pluggar säkerställer rätt plats för själva TV: n. Det är vanligt att bestämma hyllans bredd beroende på utrustningens dimensioner, såväl som dina egna preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

I händelse av att en föråldrad TV -modell köps, är det nödvändigt att köpa en hylla med en bred yta för den, och 15 cm bred är tillräckligt för att installera modern utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, TV -hyllan kan vara antingen enkel eller roterande . En enkel serverar statiskt stöd för TV: n och en vridbar hylla gör det också möjligt att vända skärmen i önskad riktning. Som regel är det andra alternativet monterat i kök, där personen som förbereder middag och samtidigt tittar på händelserna på tv -skärmen är i rörelse hela tiden.

Ibland är TV: n monterad direkt på väggen, och en öppen lång hylla installeras under den, som drar sig tillbaka en kort bit … I detta fall används hängande möbler för att lagra fjärrkontrollen, telefoner och andra småsaker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det ska nämnas att sådana möbler kan hängas upp . Det betyder att den inte är fäst på väggen med konsoler, utan hänger direkt från taket, till exempel på metallkedjor. Det kan man inte säga detta alternativ är tillförlitligt för TV: n, men fortfarande möjligt.

Hörnhyllan är fixerad i hörnet av rummet med dolda fästen. Denna triangulära design ger ytterligare platsbesparingar och pålitlig positionering av utrustningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramhyllan liknar i sitt utseende ett litet skåp utan dörrar, inuti vilket en TV är inbyggd . Det här alternativet ser väldigt sofistikerat ut och är perfekt för moderna interiörer. Nyligen har tv-hyllor med flera nivåer, fixerade med fästen eller hörn, också blivit populära. De kan utföras med bakväggar eller kombineras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

TV -hyllor är gjorda av olika material. Oftast ges naturligtvis träkonstruktioner företräde. Detta material bearbetas ganska snabbt och enkelt även hemma, så att du kan skapa vilken form som helst. Fördelarna med trä är pris, tillgänglighet, liksom möjligheten att "passa" produkter från det i nästan alla interiörer … Materialet, helt säkert för invånarna i lägenheten, har dessutom en lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köps ofta för att installera en TV glashyllor kompletterade med metalldetaljer … Sådana möbler ser väldigt moderna ut. Glasprodukter produceras inte bara med vanliga, utan också med vinklade. Det bör tilläggas att glaset måste vara härdat för att stödja utrustningens vikt.

Ett stort plus av glasmodeller är deras ovanliga utseende. Designen kan se nästan osynlig ut och kan också färgas till en specifik färg.

Du kan också göra en hylla för en TV från gipsvägg … Materialet och den färdiga produkten från det är billigt. Gipsskivor låter dig genomföra alla idéer om ägaren till lägenheten. Även i skedet av att skapa en skiss kan du tänka på ett speciellt system som döljer ledningarna och annan möjlig kommunikation.

Dessutom kan gipshyllan dekoreras LED -bakgrundsbelysning … Möbler kan enkelt ordnas i valfri färg och design. Det kan till och med bli glansigt om du använder en speciell färglösning.

Spånskiva och MDF anses vara syntetmaterial, vilket inte är särskilt fördelaktigt för hälsan hos invånarna i lägenheten, men hyllor av dessa material har ett lågt pris . Spånskivan deformeras inte när den utsätts för fukt eller temperaturhopp, men försämras snabbt från stötar. Dessutom kan en hylla av detta material endast vara rektangulär - materialet spricker när man försöker forma det.

I detta avseende är MDF naturligtvis bättre - det tar lätt vilken form som helst och avger inte heller särskilt skadliga ångor. MDF -hyllan har en lång livslängd, och med rätt behandling är den inte rädd för fukt. Detta material är dyrare än spånskiva, men det är också känsligt för mekanisk påfrestning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En ovanlig lösning är en metall -tv -hylla . Det är naturligtvis inte lämpligt för varje stil, men det har högsta möjliga stabilitet. Materialet är inte rädd för temperaturhopp, eld, sol, mekanisk belastning, mögel eller parasiter och i vissa fall fukt … Metallen är lättskött, den tål mycket vikt, men den är också ganska dyr. Men inte alla kunder kommer att vara nöjda med det ursprungliga utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Det finns inga begränsningar för nyanser av TV -hyllor. Färg, mönster och design väljs beroende på ägarnas preferenser, liksom i harmoni med den befintliga interiören. Till exempel, i ett vardagsrum inrett i Provence -stil, eller i ett scandi kök, kommer det att se väldigt bra ut Vit färg, även om stativens form kan variera. Färgad Förresten, det kan finnas inte bara själva hyllorna, utan också fästena. Dessa fästelement finns i olika former - från lakoniska geometriska till djurfigurer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä -tv -hyllor är ibland dekorerade med sniderier , som ligger i ändarna. Oftast väljs antingen geometriska mönster eller botaniska motiv.

En annan original lösning är färgmålning, som dock även kan appliceras på en metallyta. Ljus gravering är lämplig för antingen härdat glasplåt eller metall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en TV -hylla beror på många faktorer. Det är nödvändigt att inte bara ta hänsyn till ekonomiska möjligheter, utan också till materialet som används, möblernas utseende och platsen för vidare drift. En väggmonterad struktur kommer att vara mycket mer pålitlig än ett hängande, särskilt i fall där TV: n är tung. När det gäller måtten bör du först mäta utrustningens dimensioner och sedan välja hyllan baserat på måttdata.

Om hyllan köps till köket, då det är bättre att föredra hörnalternativet, vilket sparar utrymme i det redan överbelastade rummet . Det är bättre att ta en rak och lång modell in i hallen, som kommer att monteras mittemot fåtöljerna eller en soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en hylla med en TV ska bli ett accentuerande område i ett rum, rekommenderas det att vara uppmärksam på designprover . I en klassisk interiör kommer trästrukturer i en naturlig nyans eller härdade glasalternativ med en kromram alltid att se lämpliga ut. När du gör ett val i en butik bör du också ta hänsyn till den korrekta placeringen av hyllan i rymden. Till exempel bör avståndet från tittare till skärmen vara lika med fyra skärmdiagonaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

I köket är det bättre att placera antingen en metall- eller glashylla . Det senare måste torkas dagligen. Både spånskiva och MDF kommer att förlora sin prestanda här om ett par år, och trädet kommer att svälla eller torka ut ganska snart.

Allt material kan användas i vardagsrummet eller sovrummet, med fokus bara på den estetiska aspekten . Även om spånskiva inte rekommenderas särskilt i det här fallet, är det bättre att föredra detta material endast vid tillfällig användning. Hyllan installerad i barnkammaren måste vara säker. Faktorer som fästenas tillförlitlighet, frånvaron av vassa hörn och placeringen av möbler (bort från barnets kaj) är viktiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

I vardagsrummet, inrett i modern klassisk stil, en modell av trä kommer att se bra ut . Hyllans design är ganska lång, vilket gör att du kan placera på den inte bara själva TV: n, utan också några nödvändiga små saker. Hyllans horisontella yta för modern utrustning ska inte vara bred.

Träets mörkbruna färg matchar ovansidan av skåpet under. Dessutom kombineras färgen harmoniskt med den beige nyansen, som används aktivt i interiören.

Bild
Bild

Vägghyllan, som ligger direkt under TV: n fast på väggen, har en intressant design . Eftersom grundtekniken inte kräver ytterligare stöd används hela utrymmet i den lakoniska designen för dekorativa element och hjälpenheter, till exempel en DVD -spelare.

Hänghyllan är gjord i ljust trä och kombineras. Förutom teknik innehåller den typiska "hylla" dekorativa element - en liten vas i originalform och en kruka med en miniatyrväxt. Den lakoniska designen passar perfekt in i interiören, inredd i stil med minimalism eller klassiker.

Bild
Bild

En TV -hylla med en ovanlig form passar perfekt in i designerinredningen . Designen är ovanlig i flera aspekter. Till vänster "passerar" det in i ett hängande skåp i samma färger. Till höger - i motsats till skåpet - finns en vertikal del, som inte bara är ett dekorativt element, utan också låter dig organisera ett bekvämt förvaringssystem på hyllan. Med denna "avdelare" bredvid TV: n kan du bekvämt placera böcker eller skivor, och i ett separat "fack" kan du placera ett dekorativt element eller en klocka.

I allmänhet kan denna design med rätta kallas multifunktionell.

Bild
Bild

Huvudfärgerna för trähyllan är vita och chokladbruna. Den mörka färgen ekar skuggan av trälaminatet, och det vita ser bra ut mot bakgrunden av samma vägg, visuellt lätta hela strukturen och utöka utrymmet.

Bild
Bild

Hörnmodellen på TV -hyllan passar framgångsrikt in i köket eller sovrummet . En universell lösning skulle vara att köpa en konstruktion av trä av en ljus nyans, vars tjocklek och tillförlitlighet gör att du kan rymma även föråldrad total utrustning. Under huvudytan där TV: n är installerad finns en extra hylla för små föremål. Även om hyllan inte ser speciellt ljus ut, passar den in i de mest typiska lägenheterna.

Rekommenderad: