Canon -skannrar: Hur Man Skannar Ett Dokument Till En Dator, Vad Du Behöver Ett Program För Och Hur Du Installerar Det, Hur Du Använder Det

Innehållsförteckning:

Video: Canon -skannrar: Hur Man Skannar Ett Dokument Till En Dator, Vad Du Behöver Ett Program För Och Hur Du Installerar Det, Hur Du Använder Det

Video: Canon -skannrar: Hur Man Skannar Ett Dokument Till En Dator, Vad Du Behöver Ett Program För Och Hur Du Installerar Det, Hur Du Använder Det
Video: Så här installerar du en trådlös HP-skrivare med HP Easy Start i Windows | HP-skrivare | HP 2024, Mars
Canon -skannrar: Hur Man Skannar Ett Dokument Till En Dator, Vad Du Behöver Ett Program För Och Hur Du Installerar Det, Hur Du Använder Det
Canon -skannrar: Hur Man Skannar Ett Dokument Till En Dator, Vad Du Behöver Ett Program För Och Hur Du Installerar Det, Hur Du Använder Det
Anonim

Kontorsarbete kräver i nästan alla fall dokument som ska skannas och skrivas ut. För detta finns skrivare och skannrar.

Bild
Bild

Särdrag

En av de största japanska tillverkarna av hushållsapparater är Canon . Märkets produkter anses också vara en av de mest pålitliga. Detta företag grundades för över 80 år sedan. Omkring 200 tusen människor arbetar med produktion av kontorsutrustning runt om i världen.

Numera krävs skrivare och skannrar ofta för arbete för att överföra foto- eller dokumentdata till en dator.

Av denna anledning köper de flesta skannrar. Canons skanner är byggd för kvalitet och tillförlitlighet.

Bild
Bild

Typer och modeller

Skanningsenheter skiljer sig på många sätt. Utbudet av Canon -produkter är ganska stort, med skannrar indelade i flera typer.

Läsplatta . Huvuddragen i denna sort är ett glasunderlag på vilket originalark, böcker eller tidskrifter placeras. Originalet rör sig inte vid skanning. Det är surfplattan som är särskilt populär. En av dessa modeller, CanoScan LIDE300, är utrustning i linje.

Bild
Bild

Hängande . Dess särdrag ligger i det faktum att den bara kan skanna enskilda pappersark. Till utseendet kan enheterna se likadana ut som konventionella skrivare. På ena sidan sätts arket in, och på den andra går det ut genom hela skannern. Endast i det här fallet finns det redan information på arket som överförs till en dator genom skanning och digitalisering.

En av dessa är Canon P-215II duplex-skanner.

Bild
Bild

Bildskanner . Dess särdrag är att skanna film och ladda upp ett foto till en dator. Denna funktion kan utföras inte bara av en bildskanner, utan också av en surfplattaversion om en bildadapter är installerad i den.

Bild
Bild

Nätverk . Nätverksvyn fungerar från en dator eller från ett nätverk. En av de populära nätverksskannrarna är imageFORMULA ScanFront 400.

Bild
Bild

Bärbar . Detta är en av de mest kompakta arterna. Det är bekvämt för dem som ständigt är på affärsresor. Bärbara skannrar är små och lätta att ta med sig. En sådan enhet är imageFORMULA P-208ll.

Bild
Bild

Widescreen . Sådana skannrar behövs av användare som skannar väggtidningar eller annonser. Ett exempel på en storformatsskanner är Canon L36ei -skanner.

Bild
Bild

Här är en liten lista över populära modeller som har visat sig på den ryska marknaden

CanoScan LIDE220 . Detta är en surfplatta. Den saknar en bildmodul. Enheten har högkvalitativ skanning. Färgdjupet är 48 bitar. Det finns en USB -port. Denna modell är lämplig för kontor eller hem.

Bild
Bild

Canon DR-F120 . Enhetstyp - kvardröjande. Denna skanner har ingen bildmodul. Dataöverföring sker via en USB -kabel. Strömförsörjning från elnätet. Färgdjupet är 24 bitar.

Bild
Bild

Canon I-SENSYS LBP212dw … Detta är den bästa budgetkontorsenheten. Inkluderar 250-arks kassett och 100-arks fack. Hastighet- 33 sid / min. Enhetens egenhet är energibesparing.

Bild
Bild

Canon Selphy CP1300 . Detta alternativ är optimalt för fotografer. Enheten är lätt, så du kan alltid ta den med dig. Denna enhet har en speciell funktion: den har omedelbar fotoutskrift med bild-till-ark-teknik. Specialfotopapper säljs med patroner.

Bild
Bild

Canon MAXIFY IB4140 . Denna utrustning är mycket rymlig: den innehåller två fack för 250 pappersark, så att du kan glömma extra tankning under lång tid. Hastigheten är ganska snabb - 24 l / min i svartvitt och i färg - 15 l / min.

Bild
Bild

Canon PIXMA PRO-100S - den snabbaste och högsta kvalitetsutrustningen. Det finns ett program som låter dig skriva ut och skanna dokument utan problem. Enheten fungerar via ett Wi-Fi-nätverk. Enheten är användbar för dem som vill styra utskrifts- och skanningsprocessen.

Bild
Bild

Canon L24e -skanner - en av de utmärkta broaching -skannrarna. Strömförsörjning från nätverket, dataöverföring sker via USB och LAN. Färgdjupet är 24 bitar.

Bild
Bild

Canon ScanFront 330 -skanner … Typ av enhet dröjer kvar. Strömförsörjning från nätverket, dataöverföring sker via USB och Wi-Fi. Strömförbrukning - 30 watt. Denna utrustning är lämplig för hemmabruk och kontorsbruk.

Bild
Bild

Canon CanoScan 4400F . Skannertyp - flatbädd. Det finns en inbyggd bildmodul. Strömförsörjning från nätverket, dataöverföring sker via USB. Färgdjup med 48 bitar. Denna enhet är lämplig för kontor och hem.

Bild
Bild

Canon CanoScan LIDE 700F . Enheten är en surfplatta. Den har en bildadapter, ett USB -gränssnitt. Strömförsörjning sker via en USB -kabel. Max färgdjup: 48 bitar. Detta alternativ är optimalt för hem och kontor.

Bild
Bild

Canon CanoScan 9000F Mark II … Detta är en flatbäddsskanner. Gränssnitt - USB. Färgdjupet är 48 bitar. Nackdelen med denna utrustning är bristen på möjligheten att dra filmen. Duplexskannern är enkel att använda. Enheten är lämplig för hem eller arbete.

Bild
Bild

Canon DR-2580C . Gränssnitt: USB. Färgdjupet är inte det bästa - 24 bitar. Enheten väger bara 1,9 kg. Stöder endast PC. Typ av enhet dröjer kvar. Det finns dubbelsidig skanning.

Bild
Bild

Canon PIXMA TR8550 är multifunktionell (skrivare, skanner, kopiator, fax). Skanningshastigheten är cirka 15 sekunder. WI-FI och USB-gränssnitt. Vikt - 8 kg. Stöder alla operativsystem och mobila system.

Bild
Bild

Canon L36 -skanner … Typen av apparater dröjer kvar. USB -gränssnitt. Det maximala skanningsformatet är A0. Display - 3 tum. Vikten når 7 kg. Det är det bästa alternativet för kontoret.

Bild
Bild

Canon T36-Aio-skanner . Typ av enhet är broaching. Maximalt skanningsformat: A0. USB -gränssnitt. Färgdjupet når 24 bitar. Enheten väger 15 kg. Det anses vara det bästa alternativet för kontoret.

Bild
Bild

Canon CanoScan LIDE 70 . Enheten är en surfplatta. Den maximala pappersstorleken är A4. Färgdjup: 48 bitar. Vikt - 1,7 kg. USB -gränssnitt. Enheten är PC- och MAC -kompatibel. Strömförsörjning från USB -porten. Detta alternativ är lämpligt för kontoret.

Bild
Bild

Canon CanoScan D646U . Enhetsgränssnittet är USB. Kompatibilitet - PC och MAC. Färgdjupet är 42 bitar. Enheten väger 2 kg. Det finns en egenhet - omslaget till Z -lock -enheten. Denna modell är lämplig för hem och kontor.

Bild
Bild

Canon CanoScan LIDE 60 … Enhetstyp - surfplatta. USB -enhetsgränssnitt. Strömförsörjning sker via USB. Enheten väger 1,47 kg. Det maximala färgdjupet är 48 bitar. Kompatibel med PC och MAC. Maximal pappersstorlek: A4.

Denna modell är lämplig för både kontor och hem.

Bild
Bild

Canon CanoScan LIDE 35 . Enhetsgränssnittet är USB. Enheten är PC- och MAC -kompatibel. A4 är den maximala pappersstorleken. Färgdjupet är 48 bitar. Vikt - 2 kg. Detta alternativ är lämpligt för småföretag.

Bild
Bild

Canon CanoScan 5600F . Modelltyp - surfplatta. Enheten är utrustad med en skjutadapter. Enhetsgränssnitt: USB. 48 bitar. färgdjup. Enhetens vikt är 4,3 kg. Den maximala pappersstorleken är A4. Detta alternativ är lämpligt för kontors- och hemmabruk.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Först och främst måste du bestämma dig skannergivare . Det finns två typer av sensorer: CIS (Contact Image Sensor) och CCD (Charge Coupled Device).

Om god kvalitet krävs, då det är värt att stanna på CCD, men om du behöver besparingar är det bättre att välja OSS.

  1. Det är nödvändigt att bestämma maxformatet. Det bästa alternativet är A3 / A4.
  2. Var uppmärksam på färgdjupet. 24 bitar räcker (48 bitar är också möjliga).
  3. Enheten måste ha ett USB -gränssnitt. I det här fallet är det möjligt att ansluta skannern till en bärbar dator och en persondator.
  4. USB -driven. Detta är det mest lönsamma alternativet. I så fall laddas enheten via USB.
  5. Det finns skannrar som bara stöder MAC eller bara Windows. Bättre att köpa en enhet som stöder alla system.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Enligt instruktionerna är det först och främst nödvändigt att Anslut skrivaren till nätverket och datorn och slå sedan på … För att skrivaren ska fungera behöver du ladda ner drivrutinen … Appen krävs för att enheten ska fungera.

När du har startat skrivaren måste du hitta strömbrytaren som sitter på enhetens baksida eller på framsidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss ta en titt på flera sätt att skanna med Canon -enheter

Detta kan göras med en knapp på skrivaren

  1. Du måste slå på skrivaren, sedan måste du öppna skannerlocket och lägga in dokumentet eller fotot inuti.
  2. Då måste du hitta knappen som är ansvarig för skanning.
  3. Efter det kommer ett meddelande att visas på bildskärmen om att skanning har börjat.
  4. När skanningen är klar kan du ta bort dokumentet från skannern.
  5. Det skannade dokumentet sparas automatiskt i mappen Mina dokument. Mappnamnet beror på operativsystemet.
Bild
Bild

Det andra alternativet låter dig skanna med ett program

  1. Installera ett program som användaren kommer att arbeta med, till exempel Scanitto Pro.
  2. Kör det.
  3. Välj en fungerande enhet.
  4. Välj de alternativ du vill använda i programfältet.
  5. Nästa steg är att klicka på knappen Visa eller Skanna. Operationen börjar då.
  6. När skanningen är klar kan du visa dokumentet och redigera det.
Bild
Bild

Det finns ett alternativ för skanning via Windows

  1. Gå till Start -menyn och leta efter Windows Fax och skanning.
  2. Högst upp i aktivitetsfältet måste du hitta "Ny skanning" -operationen.
  3. Välj den enhet du vill ha.
  4. Ställ in parametrarna.
  5. Klicka sedan på ikonen "Skanna".
  6. När du har slutfört operationen kan du visa dokumentet och redigera det efter önskemål.
  7. Då måste du hitta fönstret "Spara som" i aktivitetsfältet. I slutet av åtgärden, spara dokumentet i valfri mapp.

Rekommenderad: