Full HD -TV: Vad är Det? TV-apparater 24-27 Och 28-29, 32-43 Och 49 Tum. Betyg Av De Bästa Tv -apparaterna

Innehållsförteckning:

Video: Full HD -TV: Vad är Det? TV-apparater 24-27 Och 28-29, 32-43 Och 49 Tum. Betyg Av De Bästa Tv -apparaterna

Video: Full HD -TV: Vad är Det? TV-apparater 24-27 Och 28-29, 32-43 Och 49 Tum. Betyg Av De Bästa Tv -apparaterna
Video: Dissecting Mini LED TVs 2024, April
Full HD -TV: Vad är Det? TV-apparater 24-27 Och 28-29, 32-43 Och 49 Tum. Betyg Av De Bästa Tv -apparaterna
Full HD -TV: Vad är Det? TV-apparater 24-27 Och 28-29, 32-43 Och 49 Tum. Betyg Av De Bästa Tv -apparaterna
Anonim

När du besöker till och med en liten butik kommer du att stöta på ett brett utbud av digital teknik. Den snabba tekniska utvecklingen har lett till framväxten av multifunktionell utrustning. Låt oss titta närmare på TV -apparater med Full HD -upplösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Idag är Full HD -standarden inte innovativ, men den fortsätter att vara populär bland köpare runt om i världen. Detta format kallas också "high definition standard ". Full HD -märket på TV: n betyder att utrustningen (matrisen) stöder en widescreen -upplösning på 1920 x 1080 pixlar (tillverkare anger denna parameter i detta format - 1920 × 1080p).

Det är för närvarande det vanligaste formatet för filmning av video med smartphone eller surfplatta. Filmen blir bekväm att se på skärmen med samma upplösning.

Full HD -TV finns i en mängd olika storlekar. Modellerna skiljer sig också åt i funktionalitet och tekniska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Historia

Upplösningsformatet indikerar storleken på bilden (videomaterial) som visas på skärmen. Denna indikator mäts i punkter som kallas pixlar . Deras antal är direkt relaterat till tydlighet och detalj, med andra ord till bildens kvalitet. Ju större desto bättre.

Experterna utvecklade nya och mer avancerade format och presenterade HD -versionen (1280 × 720 pixlar), som tyst blev standarden. Efter att den resulterande upplösningen förfinats och 2007 visade sig Full HD-formatet (1920 × 1080 pixlar), välkänt för många . Trots att det har gått mer än 10 år sedan starten, är det fortfarande efterfrågat och relevant.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av en betydande ökning av tätheten av prickar var det möjligt att ändra bildkvaliteten. Tack vare den ökade detaljen kan du titta närmare på de små elementen i bilden. Du kan också hitta formuleringen - amorf Full HD . Det här är en bild med en upplösning på 1440 × 1080 pixlar. Dess särdrag ligger i det faktum att punkterna har en icke-kvadratisk form. I de tekniska specifikationerna kallas detta format som en förkortning för HDV. Amorphous Full HD har använts sedan 2003.

Det främsta kännetecknet för Full HD, som skiljer det från bakgrunden till andra format, är dess speciella upplösning, vilket avsevärt påverkar bildens detaljer.

Idag arbetar experter på att förbättra denna parameter för att ge köparen en förbättrad upplösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Det rekommenderas att utvärdera bilddetaljens kvalitet på TV -skärmar med en stor diagonal. Skillnaden mellan FHD och HD Ready är märkbar vid 32 tum och högre . Enligt experter kan alla fördelar med det moderna formatet uppskattas endast på skärmar som sträcker sig från 40 till 43 tum. Skärmstorlek är den viktigaste parametern genom vilken tekniken är uppdelad i separata grupper. Kom ihåg att bekväm visning inte bara beror på bildkvalitet och skärmstorlek, utan också på det optimala avståndet mellan betraktaren och TV: n. I ett rymligt rum kan du installera en stor TV med en diagonal på 50-55 tum.

Du bör också vara uppmärksam på modeller med en skärmstorlek på 49, 43 eller 47 tum . Om soffan eller fåtöljerna ligger en bit från väggen som kommer att ha den nya TV: n, är det bättre att välja en mer kompakt storlek. För ett kompakt rum är en 20-tums modell (22, 24, 27, 28, 29 och andra) bäst lämpad. Det rekommenderas också att välja en sådan diagonal om du ska använda TV: n tillsammans med en spelkonsol och vara så nära skärmen som möjligt under spelet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överföringsteknik

Moderna tv -apparater arbetar med olika bildöverföringstekniker. Det finns för närvarande två alternativ:

  • LED.
  • OLED.

Namnet på den första tekniken är kort för Light-emitting diode, vilket betyder "light-emitting diode". Skärmar av denna typ är speciella flytande kristallpaneler som överför en bild med erforderlig mättnad och färg. För närvarande representerar LED-TV-apparater majoriteten av teknikmarknaden (80-90% av alla produkter). Dessa är inte bara funktionella, utan också praktiska modeller med låg vikt och storlek. Som nackdelar anger experter svag kontrast och otillräcklig betraktningsvinkel. Från sidan börjar skärmen blända starkt.

Det andra alternativet betyder organisk ljusemitterande diod och översätts från engelska som "organisk ljusemitterande diod". Detta är en nyare teknik. Den har förbättrad kontrast och bredare betraktningsvinklar. OLED -TV -apparater är ännu mindre och lättare. Den största nackdelen med denna teknik är priset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med andra upplösningsalternativ

HD och Full HD

Experter tror att Full HD inte är ett separat, fullfjädrat format, utan en förbättrad version av HD, på grund av en ökning av punktdensitet. När de väljer en TV tittar köparna först på upplösningen. Ju högre den är, desto bättre blir bilden. Det ökade antalet pixlar på sensorn möjliggör en skarpare och mer färgstark bild. Så skiljer sig Full HD från den senare HD -versionen.

En teknik som inte stöder det förstorade formatet kan inte återge en bild av hög kvalitet . Full HD -teknik används också för att visa foton och videor med andra upplösningar. Matrisen förvandlar bilden till maximal optimal prestanda. Det finns flera punkter som skiljer Full HD -formatet från andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna upplösning är att använda två svepningar samtidigt

  • Interlaced . Ramen är uppdelad i 2 fält, som var och en består av separata remsor (linjer). Bilden visas i etapper.
  • Progressiv . I det här fallet visas bilden omedelbart och helt. Denna metod möjliggör demonstration av dynamiska scener av hög kvalitet.

Många av de digitalboxar som moderna konsumenter kräver är tillgängliga som modeller i Full HD och 4K (högre upplösning). För att njuta av en högkvalitativ bild måste du välja en TV med Full HD-funktion för din TV-box.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktion 4K

4K Ultra HD kom ut 2012. Från och med i år började tv -apparater som stöder ovanstående format dyka upp i järnaffärer. 4K skiljer sig från tidigare format i sin höga upplösning på 3840 × 2160 pixlar . Denna parameter indikerar utmärkt detalj. Nu säljs redan TV -apparater som stöder ovanstående format aktivt, men de har ännu inte tagit en ledande position i popularitet. Många experter tror att denna teknik kommer att bli mer efterfrågad under de närmaste åren.

Om vi tittar på det nya formatet ur en teknisk synvinkel, överträffar det betydligt Full HD, så att du kan fördjupa dig i visningsprocessen. För att njuta av rika 4K -bilder måste du se foton eller videor i samma upplösning.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Låt oss titta närmare på de bästa modellerna av moderna TV -apparater som stöder Full HD.

22PL12TC från Polarline

TV: ns diagonal, som lanserades på marknaden 2019, är 22 tum, vilket kan översättas till centimeter - 56. Utrustningen har en inbyggd tuner. Vi bör också notera den snygga designen och utmärkta signalmottagningen både i staden och utanför. Men TV: n kommer inte att vara nöjd med multifunktionalitet. Priset är cirka 6 000 rubel.

Fördelar

  • Lönsamt pris.
  • Attraktivt utseende.
  • Signalmottagning i alla områden. Utrustningen kan installeras i landet.
  • Det finns TV -mottagare.
  • Utmärkt digital TV.

Minus

  • Liten betraktningsvinkel. Om du avviker något från mitten sjunker bildkvaliteten avsevärt.
  • Dålig kvalitet på analoga kanaler.
  • Otillräckligt högt och surroundljud. Det rekommenderas att ansluta ytterligare akustik.
Bild
Bild
Bild
Bild

H-LED24F402BS2 från Hyundai

Nästa steg i vår ranking representeras av fordon tillverkade 2018. Skärmens mått är 24 tum eller 50 centimeter. Detta är en praktisk och prisvärd teknik. Den saknar speciell funktionalitet, men experter har tänkt ut enkla kontroller, moderna tuners och en hög signalnivå. Hittills är priset 8500 rubel.

Fördelar

  • Alla TV -mottagare du behöver ingår.
  • Förbättrade betraktningsvinklar jämfört med denna typ av modell.
  • Skärmstorleken är större än för TV -apparater i samma prissegment från BBK.

Brister

  • Dålig ljudkvalitet. Högtalareffekten är 4 watt. När du tittar på film måste du ansluta högtalare.
  • Otillräckligt antal USB- och HDMI -portar. Det finns bara en USB -kontakt på fodralet.
  • Det finns ingen bildkvalitetsförbättringsteknik.
Bild
Bild

32FR50BR från märket Kivi

Trots att detta företag är lite känt lyckades tillverkarna släppa en TV som har fått mycket beröm från kunderna. Skärmens mått är 32 tum, vilket i centimeter betyder 81. Experter har installerat funktionen "smart" tv. Priset är 15 500 rubel och anses vara ganska demokratiskt för utrustning med sådan funktionalitet och diagonal.

Fördelar

  • Surround och högt ljud.
  • Trådlös Wi-Fi-anslutning.
  • Rik bild.
  • Smart TV körs på det praktiska Android 6.0 OS.
  • Prisvärd kostnad.
  • Attraktiv design.

Minus

  • Många kunder gillade inte den grundläggande versionen av firmware. Det måste uppdateras till det senaste.
  • Ibland tar smart -TV -funktionen lång tid att starta.
  • KIVI Remote -appen kan ibland inte hitta TV: n.
Bild
Bild
Bild
Bild

40F660TS från HARPER

Praktisk teknik med en 40 eller 102 centimeter LCD -skärm. Experter har också tänkt ut ett kraftfullt och klart ljud på 20 watt. Modellen stöder Smart TV -funktionen, som körs på Android OS. På grund av sitt lakoniska utseende passar TV: n harmoniskt in i rummet. Kostnaden är 13 500 rubel.

Fördelar

  • Praktisk och lättanvänd smart-TV-funktion.
  • Surroundljud av hög kvalitet.
  • Många olika portar för anslutning av enheter.
  • Tillverkarna har installerat en mottagare och en mediaspelare.

Brister

  • Långt svar.
  • Liten betraktningsvinkel.
  • Vissa program fryser och saktar ner under start och drift.
  • Inte tillräckligt med RAM (enligt många användare).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

TF-LED43S43T2S från Telefunken

Det sista alternativet på vår lista har en skärmstorlek på 43 tum eller 109 centimeter. Trots att ovannämnda tillverkare har producerat TV-apparater nyligen lyckas specialister utveckla praktisk och högkvalitativ utrustning till ett rimligt pris. När man skapade modellen har experter framgångsrikt kombinerat snyggt utseende, funktionalitet och Smart TV. Betraktningsvinkeln är 178 grader. Pris - 16 500 rubel.

Fördelar

  • Lågt pris med tanke på funktioner och skärmstorlekar.
  • Hög högtalarkraft.
  • Sömnfunktion.
  • Möjligheten att spela in material på ett USB -minne.
  • Ytterligare skydd från barn.
  • Optimera ljusstyrkan i automatiskt läge.
  • Ett stort antal hamnar.

Brister

  • Trådlöst internet (Wi-Fi) och Bluetooth-anslutningar tillhandahålls inte.
  • Det finns inget 3D-stöd och inbyggt minne.
  • Röstkontroll finns inte.

Rekommenderad: