Gör-det-själv TV-fäste (38 Bilder): Hur Man Gör Ett Väggfäste? DIY Väggmonteringsritningar

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv TV-fäste (38 Bilder): Hur Man Gör Ett Väggfäste? DIY Väggmonteringsritningar

Video: Gör-det-själv TV-fäste (38 Bilder): Hur Man Gör Ett Väggfäste? DIY Väggmonteringsritningar
Video: How to FIXED WALL MOUNT for (LCD & LED) TV / SUPER Easy Way 2024, April
Gör-det-själv TV-fäste (38 Bilder): Hur Man Gör Ett Väggfäste? DIY Väggmonteringsritningar
Gör-det-själv TV-fäste (38 Bilder): Hur Man Gör Ett Väggfäste? DIY Väggmonteringsritningar
Anonim

Efter att ha köpt en ny TV har ett stort antal människor problem med sin kompakta och bekväma layout för visning. Eftersom det ofta inte finns tillräckligt med utrymme i rummet för vilket denna hushållsapparat köptes, blir det relevant att montera en TV på väggen med hjälp av specialfästen (hållare). Sådana hållare gör det möjligt att säkert fästa TV -mottagaren på väggen och på så sätt få plats i rummet. Vad är sådana klämmor, hur man gör dem på egen hand, kommer vi att överväga i denna publikation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och krav

I huvuddelen av den producerade tv -utrustningen utförs montering enligt det standardiserade VESA -systemet. En mängd olika installationsmoduler finns tillgängliga baserat på standard hålavstånd (i millimeter). Som regel är dessa 4 fästpunkter, som finns på baksidan. " Fyrbädds" VESA -schema realiseras i form av en kvadrat eller en något långsträckt rektangel . I fixeringspunkterna kan standardmonteringsbultar redan tillhandahållas.

Bild
Bild

Om de inte finns där är de i en enskild behållare eller med andra element.

Det är omöjligt att fixa en tv-mottagare, vilket är särskilt viktigt för dyra märkesprover, på icke-standardiserade fästelement . Som ett resultat är bulthuvudena ofta konstruerade för specialverktyg och hålen är fyllda med plast. I sådana situationer bör en certifierad tekniker montera TV: n på en industriell hållare. Utan att markera det i form av garantikupongen om de åtgärder som vidtagits, upphävs garantiförpliktelserna.

Bild
Bild

När du monterar vanliga plugghållare på huvudväggar är det lämpligt att välja stålpluggar, i extrema fall från propen. För väggar gjorda av block, skumbetong - uteslutande polypropen. Självgängande skruvar med en diameter på 4 millimeter eller mer, eller samma som det första numret på den diagonala skärmstorleken (i tum). Nedsänkning av den självgängande skruven i huvudväggen utan ett lager efterbehandlingsmaterial bör vara lika med:

  • för betongväggar -10 mm + diagonal storlek i centimeter;
  • för tegelväggar - 30 mm + diagonal storlek;
  • för skumbetongväggar - 50 mm + diagonalt.
Bild
Bild

Kraven ovan har ingenting att göra med gipsskivor eftersom de inte har en bra bärighet . När gipset ligger intill huvudväggen utförs installationen direkt på väggen. I denna situation borras hål med rätt diameter i gipset för diametern på plugghuvudet.

En förlängning är gjord av en metallstång på pluggen, och en sexkantig hylsnyckel med en hammare sätter den på plats.

Bild
Bild

Om gipsskivorna är fixerade på ramen och beklädnadsskiktet är mindre än 12 millimeter måste du hitta en annan plats eller installera TV -mottagaren på ett stativ. Det enda giltiga alternativet är att ha information om placeringen av stödstrukturen, som kan användas för att hänga hållaren.

Bild
Bild

Vad behöver du?

Innan du börjar montera och installera måste du sortera alla uppgifter korrekt i viktordning och sedan välja lämpligt material. Först och främst beror detta på ett antal nyckelkomponenter:

  1. beloppet du räknar med;
  2. strukturell tillförlitlighet;
  3. TV -mottagarens massa;
  4. infästningsmetod;
  5. materialet som väggarna är gjorda av.

Viktigt: du bör inte dra nytta av det använda materialet och fästelementen. Utrustningens livslängd beror på dem.

Bild
Bild

Det finns ett tillräckligt antal sätt att montera hållaren. Valet beror direkt enbart på din fantasi. Om du vill kan du designa en originaldesign som dekorerar rummets stil, även med detta obetydliga element.

Bild
Bild

De grundläggande alternativen kräver att du tillhandahåller verktyg och material som är att föredra att fylla på i förväg

  1. Metallhörn . För att göra detta kan du använda vanliga plattor böjda i en vinkel på 90 grader.
  2. Hållare för hållare . Den kan göras rörlig för obehindrade positionsändringar. Den ska också vara tillverkad av stark metall som tål belastningen från TV: n.
  3. Träplatta från en massiv skiva eller laminerad spånskiva, fiberboard, spånskivor . Den används för den mest stabila fixeringen av TV -fodralet till fästet.
  4. Specialiserade klämmor på väggen .
  5. Självgängande skruvar, bultar, pluggar .
  6. Elektrisk borr .
  7. Perforator .
  8. Borrar för trä och järn .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: vid behov kan du använda hjälpmaterial som tillhandahålls för ett specifikt prov av produkten. Vi ger bara ett standardpaket.

Dessutom är det nödvändigt att beräkna lokalområdets dimensioner och den föreslagna strukturen. I alternativet när det kommer att finnas ett rörligt fäste, bör du också överväga utrymmet för dess obehindrade rörelse. För att göra monteringen enklare rekommenderas att du själv bygger en ritning på papper med exakta parametrar, så att du sedan kan navigera genom den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningssteg

Vissa tillverkare anförtror installationen av hållare för att fixa TV -mottagaren till vilken hantverkare som helst. I detta avseende har konsumenten frihet att välja metoder. Verktygshållare av hög kvalitet är dyra, men DIY verktygshållare kan enkelt göra dem.

Tekniken för att skapa hörn beror på den föredragna designen: det kommer att vara en stationär eller mobil version.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär design

Detta är det vanligaste och mest krävande sättet. Sådana fästelement kan vara tillverkade av både trä och metall.

Fästning av trä

För att göra fästelement av trä krävs flera delar

  • Trälister (minst 2 st) . De måste vara gjorda av lövträ. Längden på trälisterna är cirka 10-15 centimeter längre än TV-mottagarens baksida. För att kommunicera lutningen är den övre skenan något tjockare än botten.
  • Självgängande skruvar med ringar (för trä) .
  • Krokar och propylenpluggar .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förankringen är konstruerad genom att följa en serie steg

  • 2 självgängande skruvar skruvas fast i de övre kanterna på var och en av trälisterna , på vilka ringarna är fästa.
  • Därefter monteras dessa skenor på tv -mottagarens baksida .… För detta finns det specialiserade monteringshål på kroppen. En träskena med en förtjockad sida är monterad på toppen av TV: n. Den andra är monterad på mottagarens botten.
  • Efter detta mäts avståndet mellan ringarna horisontellt och vertikalt ., och krokarnas fästpunkter är markerade på väggen.
  • Hål borras vid de markerade punkterna i väggen och pluggar med krokar läggs . Efter installationen är TV -mottagaren upphängd med hjälp av ringar på rälsen.
Bild
Bild

Metallfäste

För att skapa en metallhållare behöver du följande material:

  • hörn av aluminium (4 delar);
  • en talade från ett cykelhjul med en diameter på 2 millimeter;
  • fästelement (pluggar, skruvar, bultar).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken på hörnen, typer och storlekar på hårdvara bestäms utifrån TV: ns egenskaper.

Två hörn, som i den ovan beskrivna versionen, är fästa på TV-mottagarens baksida, de andra 2 på väggen med hjälp av pluggar . I hörnen borras hål för pluggarna och dessutom i deras övre område - för sticknålen.

Därefter är hörnen som är fixerade på TV: n anslutna till de som ligger på väggen på ett sådant sätt att den förra kommer in i den senare.

För att TV -mottagaren ska hållas vertikalt sätts en eker in i hörnhålen som finns längst upp. För tunga prover kan den ersättas med stål.

Bild
Bild

Svängbart fäste

Rörliga hållare ger stor handlingsfrihet: vrid TV -mottagaren i önskad riktning och för den närmare. Vissa typer av strukturer korrigerar TV -mottagarens vertikala lutning, vilket kan vara nödvändigt när TV -mottagaren är upphängd högt. Som ett resultat gör den rörliga TV -hållaren på väggen bekväm visning från alla delar av rummet.

Bild
Bild

Det är i huvudsak omöjligt att skapa en fullt fungerande rörlig hållare i en hemmiljö, men att göra en imitation av den är verklig. Du måste förbereda följande material och verktyg:

  • fyrkantigt järnrör (kvadratisk profil) med ett tvärsnitt på 20 × 20 millimeter;
  • 4 x 25 mm hörn;
  • 2 fyrkantiga plattor av järn 200 × 200 millimeter;
  • bultar;
  • brickor och muttrar;
  • pluggar;
  • hacksåg med blad för metall;
  • elektrisk borr;
  • uppsättning borrar för metall;
  • borste eller sprayflaska;
  • svart färg för att måla metallkonstruktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på arbetssekvensen

  1. Ta en järnplatta och gör 4 plugghål i hörnen.
  2. På den andra plattan gör du hål som matchar hålen på TV -mottagarens baksida.
  3. Skär den fyrkantiga profilen i 3 bitar. Den första är för väggfästning av hållaren, den andra är för att ansluta elementen och den tredje är för fixering av TV -mottagaren. Storleken på bitarna beror på din föredragna hållardesign.
  4. Måla alla skapade element med färg.
  5. Efter att färgen har torkat i mitten av fästplattorna, skruvar du 2 hörn vardera med bultar. Avståndet mellan hörnen ska göra att kvadratprofilen kan röra sig fritt. Observera att hörnen ska vara horisontella på väggfästet och vertikala på TV -hållaren.
  6. Fixa bitarna av en fyrkantig profil mellan hörnen med bultar, först borra hål i dem med en elektrisk borr, placera brickor mellan röret och hörnen.
  7. Placera den centrala delen av röret längst ner mellan fästenas rör och bind dem med långa bultar.
  8. Fäst plattorna med den fastspända fyrkantsprofilen på väggen med hjälp av pluggar och bultar, fäst sedan hållaren på TV -mottagaren.
  9. Justera lutningsvinkeln och dra åt muttrarna.
Bild
Bild

På liknande sätt kan vi göra alla slags hållare själva. Samtidigt behövs ingen specifik kunskap, och investeringen är minimal.

Efter att ha visat fantasi kan du modernisera enheten, vilket gör den mer anmärkningsvärd, extraordinär . Måla i en färg som är i optimal harmoni med inredningen i rummet. I slutet av evenemanget kan du titta på dina favorit -tv -program och filmer bekvämt.

Bild
Bild

Rekommendationer

Först och främst, se till att tillverkaren samtycker till att ha sina produkter hängda på väggen. Allt du behöver göra är att bläddra igenom bruksanvisningen. Det finns sådana modifieringar av plasmaanordningar för vilka drift i avstängd position är kontraindicerad, men det finns också direkta viktbegränsningar. Bland annat är själva platsen och förhållandena där plasmaen kommer att fungera viktig.

När du väljer TV: ns plats, ta hänsyn till att utrustningen måste ventileras.

Bild
Bild

I ett annat scenario ökar möjligheten till för tidigt fel på hårdvaruenheter.

Ofta installeras platt -TV -mottagare för tätt mot planet eller de är monterade i väggnischer. Detta är tillåtet, men mycket noggrant. Detta beror på det faktum att för en LCD eller plasma -enhets normala funktion krävs ledigt utrymme och luft för ventilation. Annars kommer det helt enkelt att överhettas, vilket hotar en tidig nedbrytning av enheten.

Bild
Bild

Om denna faktor är viktig för dig, gör sedan en nisch som kommer att vara större än en tv -mottagare. I det här fallet, i nischens djup, kommer luft att cirkulera och kyla utrustningens hårdvaruenheter. Se till att TV: n inte överhettas, eftersom detta är en särskilt vanlig felfaktor.

Bild
Bild

Platt -tv -tillverkare är enhälliga om vissa begränsningar

  1. TV -mottagare kan inte hängas i ett begränsat utrymme . Det är nödvändigt att förse det med cirkulation av luftmassor och kylning i enlighet med passdata.
  2. När dess massa är över 25 kilo, då att hänga upp det själv är starkt avskräckt .
  3. En specialist ska inte tvivla på sina egna förmågor, med andra ord - äger felfritt en elektrisk borr och möjligheten att borra betong.
  4. Kabelanslutningar är uteslutande fixerade efter att TV: n har placerats på stödet .
  5. Om den är mobil måste du se till att att kablarna inte kommer att ha riskfylld spänning , och kommer att anslutas fritt utan hot om kortslutning.
Bild
Bild

Detta är vad tillverkaren rekommenderar.

Men i stort sett är det redan klart att det är nödvändigt att fixa pålitligt, och fästet måste tåla en mer anständig belastning än den tekniska utrustning som vi tänker installera.

Expertrekommendationer som gör det möjligt att snabbt välja en lämplig plats för montering av TV: n

  • Det är förbjudet att placera TV: n på väggen som kommunikationslinjerna passerar . Kontrollera först var ledningarna är specifikt dolda för att inte göra den elektriska kabeln oanvändbar under installationen av utrustning. För detta ändamål praktiseras specialverktyg: metalldetektorer, indikatorer och detektorer.
  • Vägghörnet är inte alltid det mest lämpliga stället för en TV -enhet . Mycket trånga utrymmen ökar risken för mekaniska skador på komplexa maskiner. På samma sätt är installation mellan hyllor förbjuden.
  • Installera utrustningen på en fast vägg som inte sönderfaller eller smulas . Annars kan den inskruvade självgängande skruven falla ut efter en kort tid.
  • TV -mottagaren ska placeras så nära ett eluttag som möjligt . I det här fallet har du möjlighet att dölja trådarna utan problem.
Bild
Bild

Sammanfattningsvis bör det noteras att även hemlagade hållare med alla möjliga klockor och visselpipor inte kommer att ersätta fabriksdesign när det gäller tillförlitlighet och kvalitet.

Rekommenderad: