DLNA På TV: Vad är Det Och Hur Man Ansluter? Hur Vet Jag Om Min TV är DLNA -kompatibel? Vad Händer Om Servern Inte Kan Se TV: N?

Innehållsförteckning:

Video: DLNA På TV: Vad är Det Och Hur Man Ansluter? Hur Vet Jag Om Min TV är DLNA -kompatibel? Vad Händer Om Servern Inte Kan Se TV: N?

Video: DLNA På TV: Vad är Det Och Hur Man Ansluter? Hur Vet Jag Om Min TV är DLNA -kompatibel? Vad Händer Om Servern Inte Kan Se TV: N?
Video: Мини-ПК BMAX B2 Intel N3450 превращается в сверхмощный ТВ-бокс с ОС Android TV 2024, April
DLNA På TV: Vad är Det Och Hur Man Ansluter? Hur Vet Jag Om Min TV är DLNA -kompatibel? Vad Händer Om Servern Inte Kan Se TV: N?
DLNA På TV: Vad är Det Och Hur Man Ansluter? Hur Vet Jag Om Min TV är DLNA -kompatibel? Vad Händer Om Servern Inte Kan Se TV: N?
Anonim

Informationsteknik kommer varje år allt snabbare och närmare in i vårt dagliga liv. För många är det redan bekant att titta på filmer i 3D hemma. Utvecklare av digitala apparater strävar efter att hålla jämna steg med tiden och erbjuda konsumenterna ny teknik som gör vardagen bekvämare och enklare.

Utrustad med DLNA-funktion är TV: n alltid en högkvalitativ bild på storskärmen. Det eliminerar behovet av ytterligare flyttbara medier för lagring av filmer, bilder och musik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Modern DLNA -kommunikationsteknik, som översätts som Digital hemnätverksallians , ger användaren en stor möjlighet till snabb interaktion med andra enheter för utbyte av olika uppgifter . DLNA fungerar som trådlös eller trådbunden klient-server mellan digitala instrument . Till exempel kan du titta på filmer på TV från din bärbara dator. Idag är denna funktion särskilt efterfrågad på grund av den stora populariteten hos funktionella Smart -TV -apparater.

DLNA på TV gör det möjligt att tillhandahålla maximal komfort för snabb åtkomst till data i olika storlekar och format på andra enheter med detta stöd . Olika grupper av enheter (surfplattor, stationära datorer, bärbara datorer, spelkonsoler, mediaspelare, foto- och videokameror) kan fungera som en "server". TV fungerar ofta som en "klient" som tar emot information. Om enheten inte stöder den här funktionen måste du använda en extern adapter i form av en spelare eller digital mottagare med möjlighet att kombinera nätverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför behöver du det?

Denna teknik är inte bara användarvänlig, utan också kvalitet … Oavsett om det är semesterbilder eller din favoritfilm. Från år till år kommer informationssystem alltmer in i vardagen, och många moderna människor kan helt enkelt inte föreställa sig sin vardag utan dessa möjligheter. Dessutom arbetar mjukvaruutvecklare ständigt med att förbättra sin teknik, ge dem fler möjligheter, och DLNA -tekniken har blivit relevant för att lösa nya problem.

Men för att se bilder, lyssna på musik, titta på filmer i realtid, utföra andra åtgärder, lämpliga program behövs . Och varje tillverkare producerar dem uteslutande anpassade efter deras enheter.

Bild
Bild

Huvuddragen i DLNA är möjligheten att automatiskt konfigurera utrustning för digital dataöverföring … Användaren behöver inte förstå systemets funktion på länge, läsa igenom manualen igen, leta efter en lösning på problemet i forumet eller kontakta specialister för hjälp. Denna teknik är avsedd för dem som inte riktigt vill förstå nyanser i nätverk eller inte har djup kunskap inom IT -området. Som regel räcker det med att installera den nödvändiga applikationen och utföra några enkla steg för att komma igång.

Observera att inte alla filer i rad är tillgängliga för visning. Flera mappar delas, men inte allt minne.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stödtyper

DLNA i sitt arbete använder en uppsättning nätverksprotokoll, på grund av vilka principen om "mottagning-överföring" mellan kompatibla enheter utförs. De flesta medieenheter stöder idag DLNA som standard. Det finns 2 typer av stöd för denna teknik.

  • Det inbyggda fungerar på principen om Smart TV . Anslutningen tillhandahålls via en USB-kanal eller via Wi-Fi. De installerade drivrutinerna låter dig se filer i olika format. Denna variant har dock mycket mindre möjligheter för deras reproduktion. Eftersom de drivrutiner som används inte i hög grad stöder skalning och vissa funktioner för visning av en bild av hög kvalitet.
  • Extern support tillhandahålls via enheter . Dessa kan vara mottagare, satellit- och digital -TV, videospelare och mer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också överväga i detalj vilka typer av enheter som samexisterar med DLNA -teknik

  • Smarta TV -apparater . Sådana enheter kan utföra direktmottagning direkt från Internet och kan också vara med en inbyggd mediaspelare.
  • NAS - nätverkslagring av all information.
  • Nätverksmediaspelare - en enhet som fungerar som "mellanhand" mellan nätverket och TV: n. Det låter dig visa filer från Internet direkt till skärmen.
  • Mediaserver Är också ett slags förvar.
  • Trådlösa skrivare - låter dig skriva ut från alla enheter som stöder DLNA -funktion.
  • Smartphones, surfplattor, telefoner .
  • Videokameror (kameror som överför en signal trådlöst) och digitalkameror.
  • Med Wi-Fi-moduler ljud- och mediaspelare.
  • Spel trösta .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation och drift

Innan du ansluter måste du först se till att dina enheter är DLNA -kompatibla. Idag stöder ledande digitala utvecklare denna funktion. Undantaget är Apple och BridgeCo, som har utvecklat sin teknik för enskilda märken. Om du köpte en enhet från detta företag är det därför omöjligt att ansluta till DLNA -nätverket.

Det första man ska göra är det är att ansluta datorn och TV: n till ett nätverk . Detta kan göras på två sätt: trådlöst och trådbundet. Enligt IT -specialister kan det andra alternativet anses vara det mest pålitliga och oavbrutna.

Kabelanslutningen ger en stabil signal, hög överföringshastighet, låg responstid och minimal störning. Därför blir det mycket bekvämare att titta på filmer i Full HD, Ultra HD -kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlöst Wi-Fi är naturligtvis ett digitalt framsteg som eliminerar några av besväret med ledningar . Det finns dock också nackdelar. Signalöverföringshastigheten beror direkt på antennens effekt, därför är det bättre att köpa en router med 2-3 antenner för att öka täckningsområdet och följaktligen för att öka signalstabiliteten. Du bör också ta hänsyn till eventuella hinder som kan störa.

När du slagit på routern och det fanns en anslutning mellan de två enheterna, du måste konfigurera din hemmediaserver . För att göra detta bör du installera ett specialprogram som erbjuds av en officiell representant eller tredjepartsutvecklare. Enligt experter är standardapplikationer extremt instabila, särskilt om det finns många inkonsekventa filer. På grund av detta kan servern frysa eller i allmänhet vägra att arbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationen av programmet tar inte mycket tid. Det viktigaste är att ange sökvägen på datorn där hemmediaservern kommer att finnas, skapa en genväg och starta processen . Därefter bör du konfigurera parametrarna: ange enhetstyp från listan genom automatisk identifiering, välj de mappar som ska användas för visning, med filmer, musik och bilder. I det sista steget bör du aktivera det installerade programmet på den mottagande enheten och hitta den skapade servern.

En situation kan dock uppstå att TV: n inte ser servern på datorn. Denna situation uppstår oftast på grund av att antivirus blockerar anslutningen. För att göra detta är det tillräckligt att tillfälligt avbryta skyddet på antivirusprogrammet medan du tittar på en film. Men det kan finnas andra orsaker till felet:

  • servern på den bärbara datorn körs inte;
  • TV och PC finns på olika nätverk;
  • det installerade programmet "fick inte vänner" med enheten.

Rekommenderad: