Hur Gör Man En TV Av En Bildskärm? Hur Använder Jag Bildskärmen Utan Dator? Hur Ansluter Man En LCD -skärm Till En TV Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Gör Man En TV Av En Bildskärm? Hur Använder Jag Bildskärmen Utan Dator? Hur Ansluter Man En LCD -skärm Till En TV Med Egna Händer?

Video: Hur Gör Man En TV Av En Bildskärm? Hur Använder Jag Bildskärmen Utan Dator? Hur Ansluter Man En LCD -skärm Till En TV Med Egna Händer?
Video: NÅGON HAR ALDRIG SÅ SÅ HÄR! Efter att ha lärt dig detta HEMLIGA slänger du aldrig plastflaskan! 2024, April
Hur Gör Man En TV Av En Bildskärm? Hur Använder Jag Bildskärmen Utan Dator? Hur Ansluter Man En LCD -skärm Till En TV Med Egna Händer?
Hur Gör Man En TV Av En Bildskärm? Hur Använder Jag Bildskärmen Utan Dator? Hur Ansluter Man En LCD -skärm Till En TV Med Egna Händer?
Anonim

Numera erbjuder elektronik- och hushållsapparater det bredaste sortimentet av en mängd olika TV -utrustningar. Inte alla konsumenter har råd att köpa en ny TV, så många DIYare försöker använda en bildskärm från en gammal dator för att sända TV -sändningar. Vi kommer att prata om fördelarna och nackdelarna med en sådan lösning och metoder för anslutning i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

För- och nackdelar med omarbetning

Vissa tror att det är omöjligt att bygga en fullvärdig TV från en bildskärm med egna händer hemma.

Detta är långt ifrån fallet - genomförandet av en sådan idé kräver inte mycket ansträngning, tid och pengar.

Fördelarna med detta alternativ för att använda onödiga bildskärmar inkluderar betydande besparingar , eftersom en sådan redesign kommer att kosta mycket mindre än att köpa en ny TV -mottagare.

Bild
Bild

Tyvärr har denna lösning många fler nackdelar

  • Betraktningsvinkel LCD -skärmen är mycket mindre än TV: n, så du kan bara titta på den genom att sitta direkt bredvid skärmen. Därmed minskar antalet potentiella användare potentiellt.
  • Parametrarna för gamla bildskärmar varierar vanligtvis från 15-19 tum, de är endast lämpliga för små rum … Även för köket blir det lättare och mer lönsamt att köpa en budget-TV för 24-32 tum.
  • Bildkvaliteten på LCD -skärmar är sämre än en repeater … Och om enheten redan har en imponerande driftperiod har troligen matrisen förlorat några av dess egenskaper, så bilden kommer att överföras med viss störning.
  • Nästan alla datorskärmar saknar inbyggda högtalare … Det betyder att du måste ansluta ytterligare externa högtalare.
  • För att ansluta en bildskärm, du behöver vissa elektroniska färdigheter . I avsaknad av sådan kunskap och färdigheter måste du vända dig till en professionell mästares tjänster.
  • Du kommer sannolikt att behöva köpa ytterligare delar . Men för att vara rättvis, noterar vi att i slutändan kommer de totala kostnaderna fortfarande att vara lägre än att köpa en ny TV.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken bildskärm är rätt för dig?

Experter gjorde mycket forskning och fann det lösningen på detta problem är oftast förknippad med LCD -modeller . Men du kan också ta en CRT -bildskärm om du planerar att omarbeta genom att sätta in specialkort - designen gör att du fritt kan placera alla nödvändiga extra element inuti.

Det bästa alternativet anses vara 17-tums bildskärmar, det är att föredra att använda produkter från Sony, liksom Samsung eller LG - Detta är den åsikt som uttrycks av både professionella experter och vanliga användare som har erfarenhet av att konvertera en kringutrustning för en dator till en TV -signalmottagare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvaliteten på de listade modellerna är mycket högre än produkter från andra företag, och det är mycket lättare att göra om dem . High definition kan erhållas om du tar bildskärmar med en diagonal på 20 tum eller mer. Detta alternativ är dock inte ekonomiskt lönsamt: för det första kan dessa skärmar alltid användas för sitt huvudsakliga syfte, det vill säga att visa information från en persondator. För det andra är denna teknik inte billig, så om det inte behövs någon bildskärm, då det är bättre att sälja det och därmed kompensera för en del av kostnaden för att köpa en ny tv -apparat.

CRT -bildskärmar anses vara ett bra alternativ, men du kan bara ta dem om de har behållit all klarhet och färgåtergivning. Enheter med ett svagt och svagt ljudintervall bör inte användas, annars riskerar du att förstöra din syn allvarligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man skärmen till en TV -mottagare?

Använda prefixet

Ett av de enklaste alternativen skulle vara att köpa, ansluta och konfigurera en digitalbox.

DVB -TV

De tveklösa fördelarna med att välja just denna installation för att omvandla bildskärmar till TV -mottagare är:

  • låg kostnad - det bästa alternativet för bilagan kan hittas inom 1 000 rubel;
  • enkel anslutning - kompatibilitet med den vanligaste HDMI -kontakten, den finns på de allra flesta LCD -skärmar som tillverkades före 2010;
  • möjligheten att stödja 20 eller fler kanaler , För att utöka detta sortiment kan du köpa speciella digitalboxar DVB-C (för kabel-TV) eller DVB-S (för satellit).
Bild
Bild

Om det inte finns någon sådan HDMI -port kan du lösa problemet med en adapter.

Naturligtvis kommer detta att öka kostnaden för omarbetning, men det finns helt enkelt ingen annan utväg i den här situationen.

I de flesta fall har monitorn inget ljudåtergivningsalternativ, så du måste definitivt köpa och ansluta högtalare till digitalboxen.

Bild
Bild
Bild
Bild

SMART TV

Det här är de så kallade "smarta set-top-boxarna" för TV-repeateren. Kostnaden för sådan utrustning är 1, 5-2 tusen rubel. En sådan set-top-box tillåter inte bara sändning över Internet, utan även inspelning av videofiler till den interna systemlagringen. ROM för denna modell är 8 GB, vilket är tillräckligt för att lagra upp till 4 filmer i standardstorlek.

Bild
Bild

Faktum är att nästan alla Smart TV-mottagare är några minidatorer, de är speciellt utformade för ytterligare anslutning till TV.

Därför är allt som behövs för en fullständig interaktion mellan en sådan gadget och en bildskärm närvaron av en HDMI -kontakt eller en adapter som gör att enheten kan anslutas till en annan kontakt.

Bild
Bild

Fördelarna med detta anslutningsalternativ inkluderar:

  • möjligheten att se både tv -filmer och program och videor från sociala nätverk eller YouTube;
  • stöd för anslutning med en mängd olika applikationer - detta gäller främst operativsystemet för Android, eftersom den överväldigande majoriteten av digitalboxar fungerar på denna plattform;
  • möjlighet att ansöka TV för videochattar;
  • tillgång till e-postkorrespondens och några andra funktioner i prylar på Android.
Bild
Bild

Oftast är smarta konsoler dessutom utrustade med speciella kortplatser för MicroSD -kort - detta gör att du kan öka lagringskapaciteten flera gånger för ytterligare inspelning av videofiler och annat material.

De klarar också ganska bra sin grunduppgift (att tillhandahålla sändning av TV -kanaler).

Bland nackdelarna med metoden kan man notera att högtalarna är dåliga, för att förbättra ljudåtergivningen är det absolut nödvändigt att ansluta högtalare.

Bild
Bild

Inköp av en specialbräda

Ett tekniskt komplext men samtidigt bekvämt att använda för att göra en bildskärm till en TV-mottagare är installationen av ett inbyggt kort, till exempel Universal LCD -drivrutin. Fördelarna med sådana lösningar inkluderar:

  • möjligheten att sända analog och digital sändning;
  • ljudutmatning kräver inga adaptrar;
  • gadgeten kan styras med fjärrkontrollen;
  • alla delar som används under konverteringen är kompakta, så att de enkelt kan döljas i skärmen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med en sådan enhet inkluderar svårigheten att installera kortet inuti LCD -skärmar. Endast en kvalificerad mästare kan hantera denna uppgift. För att göra en TV -mottagare från en bildskärm med denna metod måste du följa dessa steg.

  • Till att börja med bör du förbered allt du behöver för arbetet : skruvmejsel, lödkolv, kabel, kablar, lödning, liksom det köpta brädet.
  • Nästa du behöver ta bort panelen från displayen genom att skruva loss alla fästelement.
  • Leta upp expansionskortet och koppla försiktigt bort det från bandkabeln för att inte skada på något sätt. Annars kommer ändringsarbete inte att vara möjligt, dessutom fungerar enheten inte ens i sin ursprungliga kvalitet på en PC -skärm.
  • Istället för den gamla styrelsen sätta en ny genom lödning .
  • Efter att du har fäst det nya kortet, ställ in en lämplig spänningsnivå - den finns i bruksanvisningen. Som regel räcker det med 12 V, denna parameter är lämplig för de flesta modeller av moderna bildskärmar.
  • Kort som släppts de senaste åren är ofta utrustade med IR -mottagare . Detta möjliggör kontroll med fjärrkontrollen. Det är mycket viktigt att se till att sensorn fungerar och är på plats innan du börjar montera monitorn, annars kommer den helt enkelt inte att kunna svara på fjärrkontrollalternativet.
  • I slutskedet är det nödvändigt montera tillbaka bildskärmen och kör .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Via TV -tuner

En annan metod för att förvandla en gammal bildskärm till en TV-mottagare är att ansluta en tuner, som är en fullvärdig TV-apparat men inte har en egen inbyggd display. Priset på sådan utrustning är lågt, du kan köpa den önskade modellen inom 1,5 tusen rubel. Det finns 4 huvudvarianter av TV -mottagare till salu:

  • inbyggt kort, det är monterat direkt i PC-systemmodulen;
  • externt kort, anslutet via ExpressCard;
  • nätverkstuner, den är ansluten till routern;
  • en separat konsol, i detta fall görs anslutningen via ett trådbundet gränssnitt.
Bild
Bild
Bild
Bild

De två första varianterna av enheter blir ett tillägg till den så kallade "tekniska fyllningen" på en dator: de kan inte anslutas till en vanlig skärm, så när du köper måste du vara extremt försiktig och bara köpa en enhet som erbjuder en färdig- gjort en lösning med ett eget moderkort. Anslutningsdiagrammet för en sådan digitalbox till displayen är inte så komplicerat. Allt användaren behöver göra är att ansluta båda enheterna med den medföljande RCA -kabeln.

Bild
Bild

I detta fall styrs TV -tittningen med fjärrkontrollen . Vi uppmärksammar det faktum att inte alla mottagare har sin egen högtalare, därför kräver set-top-boxen i vissa fall ytterligare användning av ett externt ljudheadset med en minijack eller en speciell ljudutgång. En extern set-top-box har mycket betydande fördelar:

  • enkel anslutning;
  • synkronisera med bildskärm utförs automatiskt och behöver inte installera ytterligare drivrutiner;
  • kompakt låda tar inte mycket plats, och på grund av pålitliga fästelement kan den placeras på vilken plats som helst som är dold för synen;
  • förmågan att arbeta med en bärbar dator åt gången - du kan alltid ansluta enheten till den både via HDMI och till en TV -tuner med hjälp av "tulpaner" - i det här fallet, efter att du stängt av TV: n, visar displayen innehållet från datorn;
  • möjlighet anslutning av en TV -antenn;
  • närvaro av ljudutmatning - även om set-top-boxen inte har en högtalare kan den när som helst utrustas med högtalare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns också nackdelar:

  • dålig talare - fabrikskvaliteten för ljudåtergivning är osannolikt att tillfredsställa ägarna;
  • behöver betala extra för sändning av digital -TV;
  • enheten antar stöd för högkvalitativ sändning och är ganska dyrt - priset på utrustning börjar från 3 tusen rubel;
  • ingen USB -port - För att visa poster från flyttbara medier måste du använda en extra adapter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Byte av block och moduler

Mest troligt uppstod en intressant tanke för många användare: är det möjligt att på något sätt klara sig utan att köpa ett extra headset och digitalboxar om du har en gammal TV som är trasig, liksom en fungerande bildskärm?

I praktiken kan båda dessa enheter säkert kombineras och konverteras till en funktionell TV.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förstå hur du gör detta måste du först fastställa hur exakt skärmen skiljer sig från TV: n. Skillnaden mellan dem ligger i egenskaperna hos de tre noder.

  • Kontrollmodul - ett element som låter dig konfigurera enheten i manuellt läge och i framtiden att utföra ytterligare omkonfigurering.
  • Radiokanal - ett block som ansvarar för att ta emot en signal och sända den i ett tillgängligt format.
  • Ljudkromatiseringsmodul - justerar alla färger och nyanser, vilket gör bilden så bekväm som möjligt för visning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarens uppgifter reduceras till att få alla dessa 3 element från den gamla TV: n och fixa dem genom att lödas på skärmen till tavlan . Det är möjligt att du måste köpa motstånd för att förbättra kvaliteten på sändningen och även lödda dem i brädet. Denna uppgift är ganska svår och bara de människor som har erfarenhet av radioteknik och elektronik kan göra det.

Bild
Bild

Hur gör man en TV till en andra skärm?

De människor som tillbringar mycket tid vid datorn förr eller senare börjar sakna en arbetsyta. Oavsett hur stor bildskärmen är, Men det passar inte alla nödvändiga fönster . Dessutom strävar många hushåll efter att riva PC -ägaren från hans angelägenheter: det ena måste spela, det andra måste skriva en rapport eller titta på en film. Säker, Om alla familjemedlemmar har sin egen dator kan detta problem enkelt lösas … I hans frånvaro måste man leta efter en annan väg ut.

Bild
Bild

Naturligtvis har många användare uppskattat fördelarna med en högkvalitativ bild som överförs av TV från en dator, och därför använder de denna teknik framgångsrikt för att spela videospel på en stor skärm eller titta på långfilmer. Tillsammans med detta upptäckte de förmodligen den mycket tveksamma bekvämligheten med att använda TV: n för vardagligt arbete vid datorn. Det är därför som några hantverkare bestämde sig för att använda LCD -paneler som extra bildskärmar.

Det vanligaste sättet är att ansluta via Wi-Fi. För att sända en signal på TV måste du vara ansluten till routern som datorn använder.

Bild
Bild

Detta är ett grundläggande villkor som användare tyvärr ofta glömmer bort - därför kommunikation mellan medieenheter inte etableras . Undantag gäller för de TV-apparater som har möjlighet att stödja Wi-Fi Direct. I detta fall sker sändningen via ett trådlöst nätverk. För att kunna ansluta behöver du bara ha fri tillgång till Internet.

Bild
Bild

Men med den bärbara skärmen måste du arbeta lite för att ge den andra enheten rätt att komma åt alla text-, ljud- och videofiler . I en sådan situation hjälper installationen av en extra hemanordning - en TV -mottagare i nätverksparametrarna. Ingen konfiguration krävs för att öppna filer som musik, videor, dokument, foton och andra bilder. Men om du behöver öppna fullständig åtkomst till alla filer i minnet på en persondator måste du fortsätta enligt följande.

  • Välj den mapp du ger åtkomst till och visa den.
  • Klicka på ikonen med höger musknapp, välj "Egenskaper" i listan som öppnas.
  • Gå till fliken "Åtkomst" och ställ in alternativet "Delning".
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna metod kommer att kräva tillräckligt med tid , eftersom du måste manipulera alla mappar. Om det finns för många av dem kan en enklare metod användas.

  • Öppna Windows Explorer.
  • Aktivera objektet "Nätverk".
  • Stäng av nätverksupptäckt och delning av alla filtyper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om allt är inställt tar allt arbete inte mer än ett par sekunder. Annars måste du använda en mer detaljerad guide. Så här ansluter du snabbt och enkelt din trådlösa bildskärm.

  • Om DLNA är aktiverat, öppna fliken "TV -meny ", som är ansvarig för att visa innehållet på datorn på TV -panelen.
  • För vilken enhet som helst din anslutningstyp Till exempel har Sony Bravia -utrustning en hemknapp.
  • Sedan måste du välja sektionerna musik / bild / filmer - systemet låter dig omedelbart visa önskat innehåll på en stor TV -skärm.
  • Om vi pratar om LG -produkter kommer instruktionerna här att vara något annorlunda, eftersom du måste gå till SmartShare … Innehållet i alla mappar finns där.
  • Ibland finns det en situation när det är omöjligt att återge alla inspelningar på tv -panelen . Detta händer vanligtvis med filmer om deras format inte är lämpligt för sådana manipulationer. Om det är svårt att sända till TV kan du göra ett enkelt trick, till exempel i PC -minnet, byta namn på filer från MKV till AVI. I de överväldigande majoriteten av fallen är detta tillräckligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Få människor vet att en TV kan göras inte bara från en vanlig datorskärm utan också från en bärbar datorskärm. För detta ändamål måste du köpa en något annorlunda LA-typ. MV29. P samt en lämplig regulator. I allmänhet sammanfaller proceduren för att omvandla en bildskärm till en TV med ändringen av en standardmonitor. Skillnaderna är följande.

  • Beroende på egenskaperna hos den använda enheten kan den nominella spänningen vara 3, 3, 5 eller 12 W.
  • Under installationen kan bygeln på styrenheten växlas, och sedan blinkar den helt med en flash -enhet.
  • Du kommer inte att kunna placera en bräda inuti fodralet, även om det är mycket kompakt.

Nackdelarna med detta alternativ att förvandla en bärbar bildskärm till en fullfjädrad tv-mottagare är dess dimensioner . Normalt varierar bärbara datorer från 14 till 15 tum. För att strukturen ska passa för bekväm visning behöver den dessutom ett nytt fodral - det bör göras dessutom.

Rekommenderad: