Reparation Av TV -antennen: Antennuttaget Värms Upp. TV: N Har Slutat Visa Och Antennen Fungerar Inte. Vad Händer Om Det Syns Dåligt Från Den Vanliga Antennen?

Innehållsförteckning:

Video: Reparation Av TV -antennen: Antennuttaget Värms Upp. TV: N Har Slutat Visa Och Antennen Fungerar Inte. Vad Händer Om Det Syns Dåligt Från Den Vanliga Antennen?

Video: Reparation Av TV -antennen: Antennuttaget Värms Upp. TV: N Har Slutat Visa Och Antennen Fungerar Inte. Vad Händer Om Det Syns Dåligt Från Den Vanliga Antennen?
Video: How to easily repair an antenna socket on an LCD Flat panel TV yourself 2024, April
Reparation Av TV -antennen: Antennuttaget Värms Upp. TV: N Har Slutat Visa Och Antennen Fungerar Inte. Vad Händer Om Det Syns Dåligt Från Den Vanliga Antennen?
Reparation Av TV -antennen: Antennuttaget Värms Upp. TV: N Har Slutat Visa Och Antennen Fungerar Inte. Vad Händer Om Det Syns Dåligt Från Den Vanliga Antennen?
Anonim

Om en TV som är ansluten till en antenn slutar visa bra visar detta vanligtvis två huvudorsaker: inkompatibilitet mellan enheter på mjukvarunivå eller dålig teknik i allmänhet. Det senare problemet gäller ofta just antenner. Människor stöter ofta på sammanbrott av dessa element. Antennreparation kan göras för hand. I den här artikeln kommer vi att lära oss hur man gör det korrekt.

Bild
Bild

Störningar och deras orsaker

Antennen är en sårbar del. Det går sönder ofta.

Vanligtvis väljer användarna att åtgärda problemen som har uppstått på egen hand. Men innan dess är det viktigt att förstå vilka skäl som föregick de nya problemen.

Låt oss ta en titt på vilka antennfel som finns. Ibland slutar utrustningen i huset eller lägenheten att se TV -antennen. Följande problem kan leda till detta.

  • Trasig eller trasig antennkabel.
  • Defekt uttag där antennkontakten är isatt. I det här fallet är kabeln intakt, men TV: n fungerar inte.
  • En felaktig frekvensinställning gör att TV: n inte längre ser antennen.
  • Detta orsakas också av funktionsstörningar relaterade till tunern.
  • TV: n kanske inte ser antennen på grund av problem med själva leverantören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det händer att antennen slutar fånga, varför du kan märka att TV: n har slutat visa kanaler. Orsakerna till detta vanliga problem kan vara följande.

  • Ogynnsamma väderförhållanden . Detta händer ofta när det är kraftigt grumligt eller nederbörd. Under sådana förhållanden kan TV -signalen spridas. Om antennen är svag och inte kan vara av hög kvalitet fungerar den inte felfritt.
  • Avstånd från signalkällor … TV -signalsändare finns i stora städer. TV -signaler riskerar att spridas även om det är fint väder. Om ditt hus eller sommarstuga ligger på avstånd från tv -tornet, hämtar inte hemantennen normalt signaler.
  • Obehörig installation av ytterligare utrustning … Problemet kan uppstå om du bor i ett flerfamiljshus. Här kan antingen en av de boende eller vissa företag installera utrustning som kommer att framkalla dålig uppspelningskvalitet på din TV.
Bild
Bild
Bild
Bild

Antennfel kan också associeras med sådana händelser

  • Felaktiga TV -inställningar, på grund av vilka det inte kan "se" antennen.
  • Ingen signal (ofta på grund av underhållsarbete).
  • Svag sändning med störningar.
  • Möjlig mekanisk skada på enheten.
  • Mekanisk skada på motsvarande kontakter i hushållsutrustning.
  • Om antennen med förstärkaren inte fungerar kan det tyda på att anslutningen från början var felaktig.
  • Bristen på den önskade signalen uppstår ofta på grund av att det har varit en allvarlig överbelastning i mottagarens funktion.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Diagnostik

Om TV: n som är ansluten till antennen inte fungerar som den ska, skynda dig inte för att utföra reparationer. Du kommer bara att veta exakt vad du ska göra och hur du gör det om du tar reda på vad som är orsaken till problemet. För detta är det viktigt att utföra diagnostik. Detta tar vanligtvis lite tid. Låt oss överväga hur du kan identifiera orsakerna till problem med en TV -antenn.

Undersök antennkabeln . Den får inte skadas eller gå sönder. För att verifiera detta kan du ansluta en enkel inomhusantenn inomhus till enheten. Om TV: n fungerar, bekräftar detta misstankar om att orsaken är dold i kabeln.

Bild
Bild

Titta noga på bon i vilka de nödvändiga pluggarna sätts in. De måste vara intakta och inte utbrända.

Bild
Bild

Frekvenser måste ställas in i enlighet med tillverkarens krav . Följ instruktionerna och kontrollera hur du ställer in dessa parametrar. Om värdena inte överensstämmer med deklarerade, indikerar detta att felaktig användning av TV: n är förknippad med ett fel i frekvensinställningen.

Bild
Bild

Du bör se till att din leverantör fungerar utan avbrott , trots allt, mycket ofta är problemen i samband med sändning av kanaler orsakade av just dessa händelser.

Bild
Bild

Se till att förstärkarantennen har anslutits korrekt .

Bild
Bild

Genomföra diagnostiska åtgärder bör man utvärdera prestandan för den befintliga utrustningen som helhet , liksom dess kompatibilitet med varandra.

Bild
Bild

Det är mycket enkelt att diagnostisera hemutrustning, men vissa användare föredrar att överlåta detta arbete till specialister.

Således, du kan spara din fritid betydligt om du redan inte har tillräckligt med tid att söka efter problem inom teknik.

Bild
Bild

Hur fixar man det?

Om du ändå bestämmer dig för att utföra en oberoende reparation av TV-antennen hemma, bör du utgå från de detaljerade steg-för-steg-instruktionerna. Du bör inte försumma någon av de listade punkterna om du inte vill göra några misstag eller få fel resultat, vilket du förväntar dig.

Bild
Bild

Ingen signal

Låt oss titta närmare på vad som kan göras i en sådan situation

  • Om problemet är dåliga väderförhållanden rekommenderas att du stänger av TV: n i minst några minuter .… Sådana faktorer påverkar ofta kvaliteten på signalmottagningen. Ofta, efter att ha slagit på den igen, kan den dyka upp igen. Om inskriptionen "ingen signal" inte har gått någonstans efter dessa åtgärder, behöver ingenting göras.
  • Om problemet är en mottagarfel rekommenderas det att du kontaktar support för hjälp . Det är också tillåtet att gå till menyn på din TV och uppdatera kanallistorna automatiskt.
  • Om operatören utför arbete med att förebygga utrustning måste ett meddelande om detta läggas ut på hans webbplats i förväg .… I det här fallet kanske inte alla kanaler visas. I en sådan situation är alla åtgärder från användarnas sida värdelösa - du behöver bara vänta tills underhållsarbetet är klart. Efter dem fortsätter sändningen som vanligt.
  • Om problemet är en skadad kabel, inte få panik … Många användare är väl medvetna om hur man rengör och kopplar raster på rätt sätt. Om defekterna är mer omfattande och allvarliga är det bättre att köpa en ny kabel och byta ut den gamla, som inte längre letar efter en signal.
  • Det händer så att antennen "inte ser någonting", eftersom problemet ligger i de fel som är direkt kopplade till den . I en sådan situation är det lämpligt att inte slösa tid förgäves och omedelbart söka hjälp från specialister. Men innan dess kan du försöka omdirigera antennen. För att göra detta bör du ta hjälp av en annan person som kommer att övervaka bilden på TV -skärmen medan du utför lämpliga manipulationer. Lossa klämmorna något, vrid antennen åt ena sidan och den andra.

Om problemet utrotades på detta sätt måste du i slutet komma ihåg att fästa delen igen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visar dåligt från en vanlig antenn

Låt oss ta reda på hur vi ska agera i sådana situationer

  • En överbelastad kanal är en sällsynt förekomst . Detta händer inte så ofta, men om du fortfarande ställs inför en sådan olägenhet har du inget annat att göra än att vänta lite.
  • Som i andra fall, det kan orsakas av en TV som du flyttade genom att bryta kabelanslutningen till motsvarande uttag . Då blir fixen väldigt enkel och snabb - du behöver bara återanvända.
  • I detta fall leder skador på själva TV: n ofta till problem med sändning av kanaler .… Till exempel om blixten slår honom. För att lösa problemet måste du byta ut utrustningen.
  • Om en förstärkare som fångade de nödvändiga signalerna är ur funktion måste du antingen reparera den eller ersätta den med en ny .… Om du inte känner till designfunktionerna i denna del är det bättre att kontakta en specialist.
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra haverier

Ofta står användarna inför andra problem i samband med TV -antenner. Låt oss titta närmare på några av dem.

  • Många människor möter med allvarligt slitage på kontakten … Ett sådant problem kan uppstå på grund av dess långa eller försumliga användning. Lösningen på detta problem kan vara att byta ut den skadade delen.
  • En vanlig orsak till en felaktig TV -antenn är defekter i fästområden . I det här fallet är det nödvändigt att koppla bort antennen, klippa försiktigt ut den skadade delen, ta försiktigt bort ändarna och fixa den med maximal noggrannhet. För att göra fogen mer pålitlig och hållbar kan du tillgripa ytterligare lindning med eltejp. Se till att den förkortade kabeln inte drar åt kabeln för hårt.
  • Ibland kan dålig antennprestanda tillskrivas problem som uppstår på taket . Så under vintersäsongen måste den rengöras från ansamlad snö och kontrollera integriteten hos alla anslutningar och kontakter. Det rekommenderas också att inspektera själva antennen för eventuella defekter som har uppstått.
  • Ibland klagar användarna på att antenningången eller dess kontakt är mycket het i sin TV . I detta fall kräver enheten kompetent diagnostik. Det kan finnas spänning på marken. Om du inte kan identifiera exakt vad som är fel är det bättre att kontakta en specialist.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Praktiska tips och råd

Om du bestämmer dig för att självständigt utföra reparationsarbete i förhållande till TV -antennen, då du bör lyssna på några användbara tips och tricks.

  • Reparera skadade delar (eventuella) , Det är mycket viktigt att vara ytterst försiktig och försiktig. Det är nödvändigt att följa denna regel så att du inte orsakar ännu mer skada på redan skadade delar.
  • Om du misstänker det den saknade signalen beror på ett fel på din leverantör , det är bättre att inte gå vilse i gissningar och omedelbart ringa hans hotline och ställa alla dina frågor. Om det visar sig att detta är exakt problemet och dina antaganden var motiverade behöver du inte göra något med tekniken. Det är bara att vänta lite.
  • Var försiktig när du justerar dina TV -inställningar . Ofta uppstår problemet med att ta emot den nödvändiga signalen just på grund av detta. Det rekommenderas att du installerar dina hushållsapparater med bruksanvisningen som medföljer alla TV -apparater.
  • Om du märker krusningar på skärmen medan du tittar på TV , sammanbrott och obehagliga ljud började höras, kommer detta att indikera att problemet troligtvis är dolt i en trasig mottagare eller styrenhet. Det rekommenderas att överlåta eliminering av maskinvarufel till proffs.
  • Om problem med TV -antennens signalmottagning är relaterat till allvarligt skadade eller trasiga delar , är det bäst att ersätta dem med nya. För att inte misstas med inköp av färska reservdelar rekommenderas att du går till en specialaffär och söker hjälp från en försäljningskonsult.

Rekommenderad: