TV -fjärrkontroller (36 Bilder): Hur Väljer Jag En Universell Fjärrkontroll?

Innehållsförteckning:

Video: TV -fjärrkontroller (36 Bilder): Hur Väljer Jag En Universell Fjärrkontroll?

Video: TV -fjärrkontroller (36 Bilder): Hur Väljer Jag En Universell Fjärrkontroll?
Video: Samsung Smart Remote: Hands-on with the best TV clicker yet 2024, April
TV -fjärrkontroller (36 Bilder): Hur Väljer Jag En Universell Fjärrkontroll?
TV -fjärrkontroller (36 Bilder): Hur Väljer Jag En Universell Fjärrkontroll?
Anonim

Som regel ingår en fjärrkontroll med all elektronik, naturligtvis, om dess närvaro är underförstått. Med hjälp av en sådan enhet blir användningen av teknik många gånger bekvämare, du kan styra den utan att gå upp från soffan. I synnerhet är fjärrkontrollen avgörande för TV: n. Med det behöver du inte gå upp och gå till TV: n varje gång du behöver byta kanal eller justera volymen.

Tyvärr, liksom all annan utrustning, kan fjärrkontrollen bli defekt. I det här fallet blir det nödvändigt att köpa en ny enhet. Men inte alla fjärrkontroller som finns i butiken passar en viss TV -modell. Bli inte avskräckt, eftersom det finns fjärrkontroller som passar alla TV -apparater. Annars kallas de universella.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Det verkar som att det kan vara svårt att hitta en enkel enhet för att styra en TV på avstånd. Samtidigt är det få som vet det konsoler har en viss klassificering . Så de är olika efter kommunikationskanal, typ av strömförsörjning och uppsättning funktioner … Lyckligtvis, för att inte ägna mycket tid åt att studera alla nyanser, uppfanns universella fjärrkontroller.

Dessutom är några av dem lämpliga för att styra inte bara en TV, utan också alla andra moderna apparater i huset.

Bild
Bild

Visningar

Vanligtvis är fjärrkontrollen en liten låda med knappar och en indikator. Det finns dock fler intressanta modeller.

  1. Gemensam fjärrkontroll för TV och hemmabio . De som är stolta ägare till en sådan välsignelse av civilisationen som en hemmabio klagar ofta över att de förvirrar fjärrkontrollerna från sina enheter. Lösningen på detta problem blir köp av en fjärrkontroll som kan styra hur denna teknik fungerar.
  2. Fjärrkontrollen för vilken registrering krävs . Det handlar om Magic Motion LG. Ägare till denna utrustning kommer att ha det svårt om den ursprungliga styrenheten går förlorad eller går sönder. Efter att ha köpt en ny fjärrkontroll måste du först återställa den gamla. Detta beror på att i sådana modeller krävs registrering av fjärrkontrollen på grund av dess intelligenta design. Om det finns ett problem med originalet kommer du inte att kunna använda det nya utan att återställa.
  3. Universal IR -fjärrkontroll … Sådana enheter har en inbyggd LED-laser. Den skjuter en mycket sammanhängande stråle mot platsen där signalmottagaren är placerad på TV: n. I princip anses en styrenhet med en infraröd modul vara den vanligaste, eftersom denna typ av fjärrkontroll är vanligast.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom erbjuder utrustningstillverkare andra ovanliga modeller, till exempel:

  • fjärrpekare;
  • fjärrmus;
  • "Smart" (med röststyrning);
  • arbetar via Bluetooth;
  • sensorisk;
  • med smart funktion (ser vanligtvis ut som en trådlös version, "elev" för att arbeta med vilken teknik som helst).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur hittar jag min TV -kod?

För att göra det möjligt att para ihop TV: n med andra enheter utvecklades en särskild kod. Det är nödvändigt för kompatibilitet inte bara med fjärrkontroller, utan också surfplattor eller telefoner. Tack vare den unika koden är det möjligt att säkerställa igenkänning av en tredjepartsenhet samt justera dess funktion.

Koden innehåller en specifik kombination av siffror. Du kan ta reda på det genom att gå till applikationen för det populära YouTube -videovärdet på din TV . Därefter måste du i inställningarna välja anslutningen till smarttelefonen och klicka på "Manuell anslutning".

Efter det kommer en kod att visas som bör komma ihåg, eller bättre skrivas ner, eftersom den kommer att behövas för vidare arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

För att välja en fjärrkontrollmodell är det nödvändigt att studera alla möjliga parametrar och fördelar. Dessutom bör du vara medveten om nya produkter i världen av innovativ teknik. Idag finns det många fjärrkontroller, men bland dem finns de som är mer populära än andra. De kommer att diskuteras nedan.

One For All URC7955 Smart Control

Denna fjärrkontrollmodell anses vara en av de bästa. Den kan användas för att inte bara styra TV: n, utan också Blue Ray -spelaren, spelkonsolen, ljudsystemet, mottagaren och den digitala markmottagaren . One For All känner igen framgångsrikt över 700 olika märken av utrustning tack vare en speciell inbyggd mekanism. Vi kan säga så en sådan fjärrkontroll kommer att ersätta många kontrollenheter, eftersom den klarar nästan all utrustning som kan finnas i huset.

Fjärrkontrollen har en inbyggd inlärningsfunktion. Detta är den senaste utvecklingen som låter dig skriva kommandon för enheten, samt skapa mikroinstruktioner baserade på dem. Feedback visar att användarna gillar den bekväma tangentbordslayouten samt knapparnas storlek. Dessutom noteras att programvaran snabbt kan uppdateras via en nätverksanslutning vid behov.

Det är också värt att markera möjligheten att bakgrundsbelysa knapparna, vilket ger ännu mer bekvämlighet när du använder enheten i mörker.

Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste egenskaperna inkluderar följande:

  • strålningsområde - femton meter;
  • 50 knappar;
  • IR -signal;
  • förmågan att styra olika typer av utrustning;
  • lättviktig.

Precis som alla andra enheter har One For All -fjärrkontrollen sina fördelar och nackdelar. Det senare inkluderar:

  • tangentbordets bakgrundsbelysning;
  • möjligheten att anpassa parametrar;
  • möjligheten att styra utrustning var som helst i huset;
  • massiv formgjuten konstruktion av kvalitetsmaterial.

När det gäller nackdelarna kan endast två huvudsakliga urskiljas bland dem:

  • vid installation från en smartphone anges all information på engelska;
  • högt pris.
Bild
Bild

Rom

Denna modell är inte en enkel fjärrkontroll - med Rombica Air R5 kan du uppskatta möjligheterna hos en riktig högteknologisk manipulator . Med en sådan enhet kan du fullt ut använda alla funktioner i Smart TV. Fjärrkontrollen skapar på grund av sitt utseende intrycket av den vanligaste kontrollenheten. Men i verkligheten är allting annorlunda. Ett gyroskop är inbyggt i det, vilket gör det möjligt att fixa eventuella avvikelser längs axlarna. Således kan denna enhet kallas en luftmus, vilket gör det möjligt att använda enhetens funktioner maximalt.

Rombica Air R5 har ett utökat tangentbord . Med dess hjälp kan du enkelt hantera enheter med Android -operativsystemet . Dessutom levereras en adapter i satsen, genom vilken du kan ansluta till en spelare med Smart -teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland enhetens huvudkarakteristika är det värt att lyfta fram följande:

  • närvaro av Bluetooth;
  • liten vikt;
  • strålningsområde - tio meter;
  • 14 knappar.

Fördelarna med denna modell inkluderar:

  • utmärkt kombination av pris och kvalitet;
  • original design;
  • hög byggkvalitet;
  • enhetskontroll är möjlig från alla vinklar.

När det gäller bristerna kan vi säga att de inte hittades.

Det bör dock komma ihåg att denna modell inte är en välkänd fjärrkontroll, utan är placerad som en luftmus.

Bild
Bild

En för alla utvecklas

En annan modell värd uppmärksamhet köpare. Kontrollpanelen har alla de egenskaper som krävs för konsumenten .… Av denna anledning svarar användare bara positivt om den här enheten. Denna gadget är också mångsidig. Den har en inbyggd inlärningsfunktion, minns enkelt de kommandon som användaren ställt in och är också "opretentiös" i inställningarna.

I allmänhet är One For All Evolve utformad för att styra Smart TV -teknik . Den kan dock användas för att arbeta med all utrustning intill TV: n.

Det ska noteras att användningen av denna modell är mycket bekväm, eftersom fjärrkontrollen har en ergonomisk form . Dessutom har den en mycket bekväm nyckellayout, som gör att du snabbt och enkelt kan hitta den du vill ha. Huvudfunktionen är det breda utbudet av IR -sändare. Således, en bra signal erhålls, liksom möjligheten att styra från olika lutningsvinklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetens huvudsakliga egenskaper inkluderar:

  • IR -sändare;
  • 48 knappar;
  • möjligheten att inte bara styra TV: n utan även dess komponenter;
  • signalområde - femton meter;
  • lättviktig.

Om vi pratar om fördelarna och nackdelarna med denna modell, så inkluderar de förra:

  • användarvänlighet;
  • slitstyrka;
  • möjligheten att använda i rum av alla storlekar;
  • perfekt för arbete med TV-apparater med inbyggd Smart-funktion.

Det finns få nackdelar med en sådan anordning. Bland dem kan endast dessa särskiljas:

  • med One For All Evolve kan du bara styra två enheter samtidigt;
  • har en standard funktionell uppsättning, men för sådana egenskaper är kostnaden något överskattad.
Bild
Bild

Hur väljer man?

Så din fjärrkontroll har problem: den är trasig eller förlorad. Tyvärr kan denna situation uppstå ur det blå. I det här fallet blir det nödvändigt att köpa en ny styrenhet. När du går till affären för att byta ut den gamla fjärrkontrollen måste du ta reda på vilka parametrar och funktioner du bör vara särskilt uppmärksam på när du väljer . För att inte misstas och välja en fjärrkontrollmodell i enlighet med alla krav och möjligheter i budgeten, bör styras av fyra kriterier.

  1. Fjärrkontroll modell . Naturligtvis är detta det enklaste alternativet för att välja en kontrollpanel. Du behöver bara titta på modellen och märket på den ursprungliga enheten, gå till affären och försöka hitta en liknande produkt. Tillverkarna anger vanligtvis den data som krävs längst ner på enheten eller på baksidan.
  2. TV -modell . Ett annat enkelt sätt att välja en fjärrkontroll är namnet på själva TV: ns modell. Det bör noteras att när du går till affären rekommenderas det att ta med bruksanvisningen. Baserat på det kommer säljaren att kunna mer exakt bestämma modellen för den önskade fjärrkontrollen för att styra din TV.
  3. Konsultation med personalen på servicecentret … Metoden liknar den föregående. Men i den här situationen behöver du inte gå till affären och ha med dig instruktioner. Du behöver bara ringa servicecenteret. Experter hjälper dig att välja en fjärrkontroll som passar din TV -utrustning.
  4. Universal fjärrkontroll … Om de tidigare tipsen av någon anledning inte passar dig, finns det en annan lösning - att köpa en universell styrenhet. Samtidigt kan du köpa en fjärrkontroll som inte bara styr TV: n utan även extra utrustning till den eller all utrustning som finns i lägenheten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ställer jag in?

För att dra full nytta av den nya universella fjärrkontrollen måste den justeras ordentligt. Börja med att ge ström till styrenheten . För att göra detta måste du sätta i batterier av en viss typ i motsvarande fack på fjärrkontrollen. Det rekommenderas dock att göra detta direkt vid köpet, eftersom vissa tillverkare inte levererar batterier med det.

Efter det bör du utföra para ihop fjärrkontrollen med TV -utrustning . För att göra detta måste du välja ett specifikt läge på fjärrkontrollen. Det är värt att notera att på olika modeller kan TV -kontrolläget betecknas annorlunda, så det kommer att vara användbart att läsa instruktionerna efter köpet. Om detta inte fungerar kan TV -fjärrkontrollen återflödas med egna händer. Ibland kan du bara starta om enheten. Schemat för hur man blinkar en fjärrkontroll kan verka komplicerat för en oerfaren användare.

För att aktivera fjärrkontrollen, det är nödvändigt att hålla ned tangenten som anger parning med TV: n i några sekunder . Knappen kan släppas när indikatorn visas på frontpanelen. Efter det måste du komma ihåg eller hitta TV -koden som nämns ovan. Sedan kan du börja installera den universella fjärrkontrollen för din TV direkt. Du kan välja det alternativ som passar dig bäst.

Vi föreslår att man överväger både det automatiska inställningsläget och det manuella.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bil

För användarnas bekvämlighet finns ett automatiskt läge. Även en nybörjare klarar det. Efter anslutning och parning ställs kanalerna in automatiskt. Denna operation tar vanligtvis cirka 15 minuter. Dessutom blir detta alternativ för justering av fjärrkontrollen lämpligt om användaren av någon anledning inte har en unik kod som är nödvändig för att utöka enhetens funktioner.

Naturligtvis kräver automatisk konfiguration ingen åtgärd från användaren. Låt oss analysera inställningen i automatiskt läge med några exempel.

  1. Supra fjärrkontroll … När du använder den här modellen, slå på TV: n och rikta fjärrkontrollen mot den. Håll sedan ned strömbrytaren tills LED -indikatorn tänds. Du kan kontrollera parning och inställning genom att trycka på volymknappen. Om TV: n reagerar på den, slutförs alla inställningar automatiskt.
  2. Huayu … I det här fallet måste du hålla ned två knappar samtidigt: Power och Set. Det är viktigt att göra detta korrekt, eftersom aktiveringen av knapparna är försenad. När du har slutfört den här åtgärden bör du trycka på strömbrytaren och hålla knappen intryckt en stund. Efter automatisk justering kan du kontrollera resultatet genom att justera volymen.
  3. Dessutom finns det ett annat alternativ som är lämpligt för användning på universella fjärrkontroller . För att göra detta måste du hålla ned knappen som representerar TV -mottagaren. I de flesta fall kallas det TV. Den måste hållas innan den speciella indikatorn tänds. Då bör du hålla ner en ny knapp - Stäng av. Efter denna åtgärd startas kanalsökningen. I slutet av proceduren rekommenderas det också att utföra en kontroll genom att trycka på valfri knapp på fjärrkontrollen och vänta på svar från TV: n
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Manuellt

Att konfigurera din TV och fjärrkontroll manuellt är mer komplicerat. Det är därför det inte används så ofta som automatiskt . Men med hjälp av den manuella inställningen har användaren det blir möjligt att anpassa utrustningen efter dina behov.

En viktig förutsättning för denna typ av inställningar är närvaron av en unik kod. Efter att koden har matats in måste du följa instruktionerna från systemet.

Rekommenderad: