Inbyggda TV-apparater För Köket: Inbyggt I Köksuppsättningen, Skåpdörrar Och Andra Platser. Hur Väljer Man Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Inbyggda TV-apparater För Köket: Inbyggt I Köksuppsättningen, Skåpdörrar Och Andra Platser. Hur Väljer Man Dem?

Video: Inbyggda TV-apparater För Köket: Inbyggt I Köksuppsättningen, Skåpdörrar Och Andra Platser. Hur Väljer Man Dem?
Video: FixarTV | Bygga Kök 2024, April
Inbyggda TV-apparater För Köket: Inbyggt I Köksuppsättningen, Skåpdörrar Och Andra Platser. Hur Väljer Man Dem?
Inbyggda TV-apparater För Köket: Inbyggt I Köksuppsättningen, Skåpdörrar Och Andra Platser. Hur Väljer Man Dem?
Anonim

Inbyggda TV-apparater för köket väljs både av ägare till småhus och oförbättrande perfektionister som inte vill förstöra utseendet på headsetet med moderna detaljer. En sådan lösning är verkligen bekväm, det gör det möjligt att optimera utrymmet, göra dess layout mer rationell. Det är värt att ta reda på hur man väljer sådana hushållsapparater, vilka modeller är bättre: inbyggda köksset, i skåpdörrar eller på andra ställen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den inbyggda TV: n för köket har sina egna egenskaper. Traditionellt anses sådana modeller vara ett slags designerchic, sofistikerad, skapad i en universell minimalistisk design. Bland deras uppenbara fördelar finns det flera.

  • Ökad fuktbeständighet, värmebeständighet . Speciella inbyggda TV-apparater för köket har ett mer pålitligt isolerat fodral. Även i kontakt med ånga och kondensat misslyckas de inte, de tål extrema driftförhållanden.
  • Attraktiv design . Särskilt populära är modeller där en spegelpanel används istället för en skärm. Sådana TV -apparater skiljer sig inte utåt på något sätt från speglarna inbyggda i förklädet, men de ger mycket fler möjligheter för en trevlig tidsfördriv.
  • Brett utbud av installationsplatser: Du kan montera TV -fodralet i skåpdörren, i hushållsapparater eller ett förkläde. I alla fall kommer en sådan design att se original ut, och när det gäller användarvänlighet kommer den definitivt inte att ge efter för konventionella upphängda alternativ.
  • Möjlighet att ansluta externa högtalare … Du kan få stereoljud av högsta kvalitet, även om egenskaperna hos själva TV: n är långt ifrån idealiska.
  • Ingen dålig uppställning . Det finns olika alternativ för upplösning och skärmdiagonal, du kan hitta kopior med Smart TV och Wi-Fi.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte utan brister. När den placeras i stället för en skåpdörr måste TV: n ständigt flyttas, vilket inte har en mycket positiv effekt på fästelementets hållfasthet.

För köket måste du noggrant välja en inbäddad TV med en lämplig matris och upplösning, annars kan den valda modellen blända eller suddiga ut bilden på nära håll.

Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Inbyggda TV-apparater för köket kan knappast kallas billigt. Idag är interaktiva paneler en del av premiumutrustningssegmentet, ser futuristiska ut och undviker att borra i väggar för fästen. De mest populära modellerna finns.

Electrolux ETV45000X … Inbyggd TV med vridbar skärm och 15 '' diagonal anpassad för integration i köksmöbler. Det snygga metallhuset är pålitligt isolerat från kontakt med fukt. Modellen har en attraktiv design, en komplett uppsättning portar för anslutning av externa enheter och stöder sändning av markkanaler utan en digitalbox.

Det är det bästa valet för integration i skåpdörrar - dess lilla storlek gör TV: n till en universell lösning för olika lagringssystem.

Bild
Bild

AVIS Electronics AVS220K . En innovativ modell av inbyggd TV för köket, installerad i skåp med en bredd på 600 mm. Frontpanelen är helt speglad; i avstängt tillstånd kan utrustningen användas som en del av interiören. Setet innehåller en vattentät fjärrkontroll, en inbyggd mediaspelare för uppspelning av filer från externa enheter. Den 21,5-tums diagonalen skapar en bekväm visningsmiljö, även när den ses från en vinkel så syns inte bländning på skärmens yta.

De tekniska specifikationerna är också imponerande. TV: n fungerar med Full HD -upplösning, är lämplig för att titta på kabel-, satellit- och mark -TV, har hög ljusstyrka och kontrast. 2 högtalare på 20 watt ansvarar för ljudet.

TV: n har en ganska ekonomisk strömförbrukning - bara 45 W, det finns inga smarta funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

TVELLE AF215TV . En universell TV -modell med minimalistisk design och en ovanlig monteringsmetod. Denna modell är speciellt utformad för små bostäder och i kombination med köksapparater från mitten och budgetpriser. TV: n är monterad istället för skåpdörren och utför sin funktion. En speciell Blum Aventos HK -vridmekanism ger lyft av utrustning med dess efterföljande fastsättning i önskad vinkel, alla tillbehör är märkta, exakt integrerade i enhetens kropp.

TVELLE AF215TV-TV stöder sändning via kabel och kabel, har en Full HD-skärm, ljusstyrkan är något under genomsnittet. Diagonal är standard för köksmodeller - 21,5 tum, enheten väger 8,5 kg. Kroppen är tillverkad av säker ABS -plast.

Bild
Bild

AEG KTK884520M . En premiummodell i ett snyggt designfodral. 22-tums TV: n i en elegant metallram är inbyggd i vertikala skåp och väger bara 3 kg, med liten eller ingen belastning på andra strukturella element. Denna modell har inte de bästa akustiska egenskaperna: 2 högtalare på 2,5 W vardera, men det finns många kontakter för anslutning av externa enheter. Dessutom stöder TV: n arbete med mark-TV utan att använda en digitalbox.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en inbyggd TV för köket det är värt att uppmärksamma ett antal parametrar som är mycket viktiga i en sådan prestation.

  • Skärmens mått … Trots att diagonalen på 15 tum ser mer elegant och snygg ut, integreras den bättre direkt i lagringssystemet, tittar på filmer och tv-program, att njuta av musikvideor är mycket bekvämare med en 22-tums TV.
  • Multimedia funktioner . Om valet står mellan Smart TV och en vanlig modell kan du med säkerhet föredra versionen med artificiell intelligens. Förutom den inbyggda webbläsaren och många underhållningstjänster kommer det att finnas ytterligare en betydande fördel med Android-tekniken: röststyrning. Du behöver inte leta efter fjärrkontrollen eller smutsiga fotavtryck på skärmen - ring bara Google Assistant och ställ in en uppgift.
  • Högtalareffekt … För köksinbäddade TV -apparater varierar den från 5 till 40 watt per par högtalare. Stereoljud garanteras av alla tillverkare. Om du inte planerar att ansluta extern akustik är det bättre att ta en modell med en indikator på 10 W per högtalare.
  • Ljusstyrka . Den avgör hur väl skärmen kommer att synas i dagsljus. Minsta indikatorer i det här fallet är från 300 cd / m2. Detta är tillräckligt för att förhindra att TV -panelen förvandlas till ett bländningskluster.
  • Kroppsmaterial . Metall ser inte bara mer respektabelt ut, utan tål också bättre chockbelastningar, absorberar inte lukt. Plast kan spricka och splittras, fästelementen i den lossnar gradvis.
  • Skärmfunktioner … Trendiga spegelpaneler är en bra lösning för dem som letar efter ovanliga designidéer. Sådana TV -apparater är gjorda på beställning, skärmen är integrerad i dem bakom en extra "sköld", bättre skyddad från yttre påverkan. Den klassiska inbyggda modellen är lämplig för kombination med interiören i traditionell stil, utan designglädje.
  • När du väljer en modell som ska byggas in i skåpets fasad är det viktigt att korrekt bestämma dess plats . Detta är ett alternativ för lagringssystem med en icke-standardiserad öppning eller "lyft" som flyttar panelen framåt och uppåt. I en konventionell gångjärnsmodul är det stor risk att LED -skärmen bryts med handtaget på ett angränsande skåp vid öppning.
  • När du väljer en modell integrerad i andra hushållsapparater - huva, kylskåpsdörr - det är värt att ägna mer uppmärksamhet åt produktens tekniska egenskaper, tillverkarens garantiförpliktelser. Hybridenheter går ofta sönder snabbare och ger inte möjlighet att ändra betraktningsvinkeln.
Bild
Bild

Även efter att ha fattat det slutgiltiga beslutet var noga med att kontrollera enheten direkt i butiken … Detta kommer att rädda dig från många problem, spara mycket pengar, tid och nerver om utrustningen ändå visar sig vara olämplig. Du måste ta den produkt som funktionerna visades på.

"Samma, i paketet" TV kan vara defekt eller kommer att vara lägre i byggkvalitet, i en nedskalad konfiguration. Sådana fall är inte ovanliga, och eliminering av säljarens misstag kommer att ta mycket tid.

Bild
Bild

Var ska man bädda in?

Inbyggda TV-apparater för köket kan skräddarsys för olika integrationsförhållanden. Till exempel är en modell som är monterad i en skåpdörr vanligtvis placerad i den övre delen av ett förvaringssystem, som använder horisontella skjutdörrar med skenor. I förklädet är inte bara TV installerat utan också fullfjädrade mediepaneler med pekskärm. I alla fall, alla alternativ är värda att överväga mer detaljerat.

Bild
Bild

I köksuppsättningen

När det är inbyggt i en köksuppsättning är det vanligt att följa den outtalade regeln: TV: n placeras på horisontellt placerade moduler … Men individuella hantverkare löser enkelt detta problem genom att välja en mindre skärmdiagonal och sätta in en TV i en gångjärnsdörr. Mycket mer rationellt är alternativet där själva TV: n fungerar som en skärp. Den är fäst vid hissguiderna, stiger och växlar framåt när den öppnas.

Ett sådant system är mer presentabelt, pålitligt och lämpligt för de flesta skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

In i väggen

Den mest ergonomiska och snygga lösningen. En Smart TV med en större diagonal kan byggas in i förklädet, eftersom begränsningarna för utrustningens dimensioner är mindre stränga. Förutom, här är det enkelt att komplettera TV: n med bakgrundsbelysning, dekorera den på ett originellt sätt.

Paneler är vanligtvis inbyggda i förkläden, täckta med extra glas eller en spegel för att skydda utrustningen från fukt, damm och höga temperaturer.

Denna installation är den säkraste . TV: n kommer inte i direkt kontakt med källor till yttre hot. I avstängt tillstånd är det helt osynligt för andra. Spegelskärmar gör att du visuellt kan utöka köksytan, lätt att rengöra och rengöra från smuts.

Bild
Bild

Inte mindre populärt alternativ för att bädda in en TV i en falsk kolumn eller en nisch i väggen . I detta fall fungerar det arkitektoniska elementet som ett stöd och döljer samtidigt ledningarna. Ett hål skärs in i det, motsvarande storleken på TV: n, varefter LED -skärmen monteras inuti.

Det finns praktiskt taget inga storleksbegränsningar i det här fallet, men det är bättre att ta hänsyn till väggens bärförmåga och enhetens vikt i förväg. Stora paneler kan väga över 20 kg.

Bild
Bild

I hushållsapparater

Köks -TV -apparater integrerade i hushållsapparater har varit populära i USA och Europa i många år. Sådana modeller har inte bara en hög skyddsnivå mot yttre påverkan, utan ger också betydande besparingar i köksytan. De mest populära hybriderna är: en fläktkåpa med en TV eller ett kylskåp med inbyggd skärm.

Förutom TV -mottagningsfunktionen kan sådana modeller fungera som ett sätt att komma åt Internet, i kombination med videoövervakning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Kompakt TV inbyggd i spiskåpan . Ett sådant system ser ganska attraktivt ut, skärmen är synlig från nästan var som helst i köket.

Bild
Bild

Väggmonterad TV under spegelpanelen . Med en så intressant lösning tar produkten inte extra utrymme, den låter dig harmoniskt passa in en modern möbel i ett klassiskt interiör.

Bild
Bild

Inbyggd TV-skärm i förklädet . I kombination med futuristisk belysning och en vacker skugga av skåp ser denna lösning väldigt imponerande ut.

Bild
Bild

TV integrerad i skåpdörren … Ett lite ovanligt skärmformat - mer långsträckt - gör att du kan anpassa utrustningen efter köksmöbler.

Rekommenderad: